Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، با توجه به اهمیت و جایگاه آموزش و پرورش در جامعه می‌توان ادعا کرد که هر طرح یا قانون مرتبط با این وزارتخانه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. مثلا موضوع خصوصی‌سازی آموزش و پرورش موجی از نظرات موافق و مخالف کارشناسان آموزشی، معلمان و دانشجومعلمان را به همراه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا، نشست «تاثیر خصوصی‌سازی مدارس بر کیفیت آموزش» با حضور محمد رمضانی معاون گفتمان‌سازی و مطالبه‌گری بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان و حمید رفیعی عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی و جانشین اسبق مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در ایسکانیوز برگزار شد.

رمضانی در این نشست با تاکید بر اینکه معلمان در مدارس خصوصی مراحل گزینش را سپری نمی‌کنند، می‌گوید:«گزینش در این مدارس سلیقه‌ای و براساس معیارهای مدیران است. بنابراین امر تربیت نیز جزو اولویت‌های مدارس خصوصی نخواهد بود.»

چند سالی است که موضوع خصوصی سازی مدارس یا واگذاری قسمتی از آموزش و پرورش به بخش خصوصی توسط وزیران و دولتمردان سابق و فعلی مطرح شده است. شما این واگذاری‌ها را چگونه می‌کنید؟

موضوع خصوصی سازی زمانی در جامعه مطرح شد که مسئولان و دولتمردان به بهانه نبود منابع مالی به سراغ نهادهای خصوصی رفتند. این موضوع در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، دلیل قانع کننده‌ای برای مشارکت‌های خصوصی بود. بنابراین مسئولان آموزش و پرورش وقت به دلیل مشکلات مالی فراوان، مدارسی به نام مدارس بخش خصوصی را تاسیس کردند؛ اما در حال حاضر و با گذشت سالها و بر طرف شدن مشکلات مالی، دولت به عنوان نهادی که موظف است آموزش و امکان تحصیل را برای تمام افراد جامعه به صورت رایگان فراهم کند، به دنبال خصوصی سازی آموزش است. این در حالی است که انقلاب، نظامی اسلامی و مردم نهاد است. در نتیجه باید مبتنی بر رابطه با مردم و نهادهای مردمی باشد؛ با این حال مسئولان بیشتر تمایل به خصوصی سازی که رویکردی غربی بوده، دارند.

اگردولت نتواند مدارس دولتی را اداره کند و مدارس غیرانتفاعی و خصوصی نیز امکانات آموزشی مناسبی را ارائه دهند، طبیعتا جامعه به سمت طبقاتی شدن پیش می‌رود.

شهریه مدارس غیرانتفاعی نیز یکی دیگر از راهکارهای مسئولان برای کسب درآمد است. به عنوان مثال شهریه یک سال تحصیلی برای دانش آموز پایه ابتدایی در مدارس شهرستان تا ۳۰ میلیون و مدارس تهران تا ۶۰ میلیون رشد داشته است. حال اگر خانواده‌ای چندین فرزند دوره ابتدایی داشته باشند، پدر یا سرپرست خانواده برای تامین شهریه مدارس آنان با مشکلات اقتصادی مواجه خواهد شد. این موضوع باعث می‌شود که زوج‌ها کمتر اقدام به فرزندآوری کرده و بنیان خانواده‌ها روز به روز دچار تزلزل خواهد شد.

زمانی که دولت نتواند مدارس دولتی را اداره کند و هم زمان مدارس غیرانتفاعی نیز امکانات آموزشی مناسب‌تری را ارائه دهند، جامعه طبیعتا به سمت طبقاتی شدن پیش می‌رود. بنابراین قشرها و طبقات مختلف مانند مذهبی، متمول و اشرافی و افراد غیرمذهبی مدارس ویژه به خود را خواهند داشت. این در شرایطی است که در مدارس دولتی، دانش آموزان از قشرهای مختلف در کنار یکدیگر قرار گرفته و جداسازی و طیف‌بندی در اجتماع رخ نخواهد داد.

حل نشدن مشکل کمبود معلم با خصوصی‌سازی آموزش

برخی از کارشناسان حوزه آموزش در دفاع از طرح خصوصی‌سازی عنوان می‌کنند که این طرح به رفع مشکل کمبود معلم کمک خواهد کرد. ارزیابی شما از این نظریه چیست؟

طرح حذف تنوع مدارس توسط مجلس شورای اسلامی تصویب نشد؛ اما متاسفانه چالش جدی‌تری تحت عنوان «خصوصی سازی مدارس» در نظام تعلیم و تربیت ایجاد شده است. از طرفی هم‌اکنون مدارس کشور با کمبود معلم مواجه هستند و این کمبود با توجه به میزان بازنشستگی معلمان، در سال‌های آینده گسترده‌تر خواهد شد. موضوعی که باید مسئولان برای آن چاره اندیشی مناسب انجام دهند. 

برخی از مدارس غیرانتفاعی به علت دریافت شهریه‌های گزاف از خانواده‌های دانش‌آموزان، ترجیح می‌دهند که از معلمان با سابقه و افراد سرشناس استفاده کنند. بنابراین افرادی که به تازگی جذب نظام آموزش و پرورش شده‌اند و تجربه طولانی حضور سر کلاس درس را ندارند؛ کمتر مد نظر مدیران این نوع مدارس هستند.

به عقیده بنده، مدارس غیرانتفاعی تمامی مراحل نظام گزینش را به خوبی رعایت و اجرا نمی‌کنند. به عنوان مثال فردی که مجوز تاسیس مدرسه خصوصی را دارد بنا به سلیقه و استانداردهای شخصی، معلم را گزینش و استخدام می‌کند. البته در میان، نظارت وزارت آموزش و پرورش نیز بر روند گزینش در مدارس خصوصی با خلاها و چالش‌هایی همراه بوده و به طور دقیق صورت نمی‌گیرد. بنده بر اساس گزارش‌های رسیده از مدارس بیان می‌کنم، افرادی به عنوان معلم جذب مدارس غیرانتفاعی می‌شوند که ساز و کار گزینشی آموزش و پرورش را سپری نکرده‌اند.

در این راستا، عقیده برخی از مسئولان یا کارشناسان مبنی بر اینکه مدارس غیرانتفاعی با به‌خدمت گرفتن معلمان حق التدریس به حل مشکل کمبود معلم کمک خواهد کرد، کاملا اشتباه است. چون این مدارس شاید معلمانی که استخدام آموزش و پرورش نیستند را به خدمت بگیرند و تعداد معلم‌ها افزایش یابد؛ اما این تعداد بسیار کم است. بنابراین نمی‌توان گفت که مشکلی از مشکلات آموزش و پرورش را حل خواهد کرد.

از سوی دیگر این معلمان به علت اینکه مراحل گزینش را سپری نکرده‌اند، ممکن است که آسیب‌های جدی آموزشی، تربیتی و اخلاقی به دانش آموزان وارد کنند. در نتیجه کمبود معلم نباید به هر طریقی حل شود. 

سیاست‌گذاران حوزه آموزش، رسانه، مردم و معلمان باید آموزش و پرورش را از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار دهند، در غیر این صورت، متوجه مشکلات و کاستی‌های این نهاد آموزشی نخواهد شد. به عنوان مثال طرح حذف تنوع مدارس توسط مجلس شورای اسلامی تصویب نشد؛ اما چالش جدی‌تری تحت عنوان «خصوصی سازی مدارس» در نظام تعلیم و تربیت ایجاد شده است. 

برخی از کارشناسان حوزه آموزشی نگران هستند که خصوصی‌سازی آموزش و مدارس به اهداف نظام تعلیم و تربیت آسیب وارد کند. به عقیده شما این موضوع تا چه میزان آسیب‌زا است؟

آسیب‌هایی که خصوصی‌سازی مدارس به حوزه تعلیم و تربیت وارد می‌کنند به قدری زیاد است که قابل شمارش نیست. البته برخی از این آسیب‌ها نمود بیرونی داشته و می‌توان آنها را مشاهده کرد؛ اما متاسفانه برخی از نتایج آن به صورت نهان بوده و در چند سال‌ آینده خود را نشان خواهد داد.

همچنین درباره سایر آسیب‌های خصوصی سازی می‌توان عنوان کرد که تعلیم و تربیت و آموزش دانش آموزان از اهداف مهم آموزش و پرورش است. در همین راستا و براساس آموزه‌های دینی و نظر برخی کارشناسان بُعد تعلیم و تربیت به آموزش ارجحیت دارد. موضوعی که در مدارس غیرانتفاعی، جزو اولویت‌های مدیران و موسسان آنها نیست. 

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1149179 برچسب‌ها خصوصی سازی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: خصوصی سازی مدارس غیرانتفاعی خصوصی سازی آموزش خصوصی سازی مدارس مشکل کمبود معلم تعلیم و تربیت آموزش و پرورش خواهد شد آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۵۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار ۷۵۰۰ ترک تحصیل کرده در استان را قبول نداریم

ایسنا/کرمان مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: مرکز آمار تعداد دانش‌آموزان ترک تحصیل استان کرمان را ۷۵۰۰ نفر اعلام کرده اما ما این آمار را قبول نداریم.

رضا رضایی عصر امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته معلم اظهار کرد: ۴۳ هزار و ۵۱۹ همکار فرهنگی در استان داریم.

وی افزود: ۲۹ هزار و ۲۷۰ کلاس درس در قالب ۶۰۲۰ مدرسه در استان کرمان فعال است.

رضایی با بیان این مطلب که در برخی مناطق عشایری و روستاهای صعب‌العبور کلاس درس با یک دانش آموز و یک معلم داریم، عنوان کرد: معلمان خیّر زیادی در استان داریم که یکی از آن‌ها عطا احمدی که حدود ۲۶۰ مدرسه ساخته است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان از فداکاری‌های معلمان سخن گفت و تصریح کرد: «همه ما مدیون تو هستیم» شعار هفته معلم امسال است.

وی با بیان این مطلب که امسال ۱۲ معلم نمونه از استان کرمان معرفی شده‌اند، گفت: دیدار با خانواده شهدای فرهنگی و عیادت از معلمان بیمار، غبارروبی مرقد شهدا، به صدا در آمدن زنگ «سپاس معلم» را از جمله برنامه‌های هفته معلم است.

اردیبهشت پایان مهلت سنجش دانش‌آموزان

رضایی حفظ کرامت معلمان و شفافیت در امور استخدامی، اداری و مالی را از جمله اقدامات آموزش و پرورش برشمرد و افزود: دو سال قبل بیش از ۴۰۰۰ معلم در سطح استان جابجا کرده‌ایم و در سال گذشته نیز بیش از ۳۷۰۰ معلم نیز انتقال یافته‌اند.

وی مطرح کرد: اجرای طرح رتبه‌بندی معلم ویژه ۳۹ هزار فرهنگی در استان کرمان و افزایش ۱۰۰ درصدی حقوق فرهنگیان در دو سال اخیر، پرداخت هزینه‌های درمان، وام بلاعوض برای بیماری‌های صعب‌العلاج، پرداخت وام قرض‌الحسنه به فرهنگیان از جمله اقدامات آموزش و پروش استان کرمان هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به کسب رتبه ۲۶ کنکور رشته ریاضی دانش‌آموز رودبارجنوب که در طول تاریخ این منطقه بی‌نظیر بود و در ادامه کسب رتبه اول کشور در شاخص‌های اختصاصی و دوم کشور در کل شاخص‌ها، کسب شش رتبه تک رقمی در کنکور، رشد ۱۰۰ درصدی رتبه زیر ۱۰۰ در کنکور، کسب ۱۲۰ مدال رنگارنگ مسابقات کشوری، کسب ۱۰۷ رتبه برتر کشور توسط معلمان و دانش‌آموزان استثنایی، میزبانی از مسابقات ورزشی و ... را از جمله عملکردهای آموزش و پرورش استان کرمان برشمرد.

وی از جذب بیش از ۱۵۰۰ دانش‌آموزان ابتدایی جامانده از تحصیل خبر داد و در ادامه گفت: پایان سنجش دانش آموزان پایه اول دبستان، پایان اردیبهشت‌ماه است.

غیر ممکن بودن تقلب در امتحان نهایی

رضایی با اشاره به مجهز بودن حوزه‌های امتحان نهایی استان، تصریح کرد: امکان تقلب در امتحانات نهایی به صفر رسیده و برگه‌های امتحان نهایی دانش‌آموزان مشخص نیست که در کدام استان تصحیح می‌شود.

وی با بیان این مطلب که طبق برنامه پنج ساله توسعه، ۵۰ درصد دانش‌آموزان باید در هنرستان‌ها تحصیل کنند، اظهار کرد: در دولت سیزدهم آموزش و پرورش جازموریان استقلال یافت.

مدیرکل آموزش و پروش استان کرمان با تشریح اقدامات دانش‌آموزان استثنایی در هنرستان‌ها و درآمدزایی این دانش‌آموزان در ادامه پوشش ۱۰ هزار و ۷۵ سوادآموز در چرخ سوادآموزی استان، جذب اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان از طریق شرکت گهرزمین، توسعه رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش، ایجاد زمینه ۲۶۰ هزار دانش‌آموز برای حضور در راهیان پیشرفت، ۱۵۰ هزار دانش‌آموز برای شرکت در راهیان حاج قاسم را از دیگر اقدامات آموزش و پرورش استان در دولت سیزدهم ذکر کرد.

وی بیان کرد: طی دو سال اخیر بیش از ۵۰۰ مدرسه نیمه تمام به بهره‌برداری رسید و ۱۰۳ مدرسه جدید در حال احداث داریم. همچنین سند ۴۰۵ ملک در سال ۱۴۰۱ و ۳۸۵ ملک را در سال گذشته اخذ کردیم.

رشد ۶۹ درصدی فضای آموزشی استان

رضایی با اشاره به ساخت و تکمیل بزرگترین مجتمع آموزشی کشور با نام سردار سلیمانی در کرمان، تصریح کرد: رشد ۶۹ درصدی فضای آموزشی با اعتباری بیش از ۸۰ میلیارد تومان در قالب طرح شهید سلیمانی داشته‌ایم.

وی بیان کرد: تکمیل ۴۰۸ کلاس درس که از سال ۹۰ ناتمام بودند که اکنون تجهیز شده‌اند، همچنین درآمدهای اختصاصی استان را ساماندهی کردیم.

رضایی با اشاره به اردوگاه شهید سلیمانی تصریح کرد: وزارت نفت موظف است امسال ۱۵ میلیارد تومان برای احداث این اردوگاه اختصاص دهد.

۷۵۰۰ دانش‌آموز ترک تحصیل در کرمان وجود دارد؟

وی درباره دانش‌آموزان ترک تحصیل در استان کرمان نیز گفت: صعب‌العبور بودن برخی مناطق و عدم تمایل خانواده برای تحصیل فرزندانشان از جمله علت‌های ترک تحصیل دانش‌آموزان کرمانی است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان بیان کرد: مرکز آمار تعداد دانش‌آموزان ترک تحصیل استان کرمان را ۷۵۰۰ نفر اعلام کرده اما ما این آمار را قبول نداریم.

وی در ادامه از وجود ۳۹ مدرسه نمونه دولتی در استان خبر داد و اظهار کرد: هیچ یک از مدارس نمونه دولتی در دو سال گذشته در استان کرمان تعطیل نشده‌اند و دانش‌آموزان روستایی در این مدارس به صورت شبانه‌روزی پذیرفته می‌شوند.

رضایی در پایان تاکید کرد: حقوق معلمان غیر دولتی بر اساس حقوق اداره کار باید باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رقابت قرآنی ۱۲۰۰ دانش‌آموز و معلم در کهگیلویه و بویراحمد
  • ۷۱۰ آموزگار جدید از ماه مهر تدریس را در مدارس آذربایجان‌غربی آغاز می‌کنند
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • ۳۲۰ دانش آموز برتر استان یزد تجلیل می‌شوند‌
  • آمار ۷۵۰۰ ترک تحصیل کرده در کرمان را قبول نداریم
  • آمار ۷۵۰۰ ترک تحصیل کرده در استان را قبول نداریم
  • شرکت ۲۷ هزار دانش‌آموز خراسان شمالی در امتحانات نهایی
  • مهر۱۴۰۳ کمبود معلم نداریم/توجه به مدرسه سازی اولویت آموزش و پرورش
  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال
  • تقدیر از معلمان مردمی‌سازی شود