Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@05:10:12 GMT

حضور ناضران شرعی در ۵۵۰ کشتارگاه دام و طیور کشور

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۹۷۹۳۳

حضور ناضران شرعی در ۵۵۰ کشتارگاه دام و طیور کشور

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: بیمه، حقوق و آموزش در حوزه دامپزشکی مسائل مهمی است که در جلسات مطرح شده است و همه ما باید به حرفه و شغل خود باید افتخار کنیم. مرغ، تنها محصول با صادرات حلال است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، صادق رضاییان‌زاده عصر امروز _ چهارشنبه نهم شهریورماه_ در مراسم افتتاحیه همایش ملی_منطقه‌ای «امنیت غذایی، فرهنگ‌سازی غذای حلال»، اظهار کرد: لاشه دامی خوب محسوب می‌شود که تُرد باشد، زود پخته شود، کیفیتی خوب و بار میکروبی مناسبی داشته و در مقابل بیماری‌ها و عفونت‌های ثانویه مقاوم و فسادپذیری کمتر و عمر ماندگاری بیشتری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از اساسی‌ترین مباحث در لاشه دام، رسیدن به جمود نعشی است که از دلایل اصلی و اساسی آن خروج خون مکفی از بدن دام است. طبق گفته اساتید آناتومی معمولاً باید ۵۵ درصد خون بدن دام از طریق ذبح خارج شود؛ چراکه ۴۰ درصد خون در قلب، کبد، کلیه، تهال، روده‌ها و معده و پنج درصد در لاشه باقی می‌ماند و پنج درصد میزان خونی نیست که منجر به فساد لاشه شود.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی ادامه داد: دو سیاه رگ و دو سرخ رگ اصلی بدن از ناحیه ذبح عبور می‌کند و با قطع آن، خون منتقل شده از قلب به اندام‌ها و بالعکس بیرون می‌ریزد. عصبی در این ناحیه به نام عصب واک وجود دارد که در جریان کشتار از بین نمی‌رود و منجر به پمپاژ قلب شده و در واقع به خروج خون کمک می‌کند؛ با فیزیک بیان شده کشتار، می‌توان به خروج ۵۵ درصدی خون رسید.

وی تصریح کرد: این نوع ذبح، شرعی است و کشورها برای رسیدن به لاشه باکیفیت برتر به سمت آن حرکت می‌کنند.

رضاییان‌زاده اضافه کرد: در حال‌حاضر ۲۶۴ کشتارگاه طیور و ۲۹۱ کشتارگاه دام صنعتی و سنتی با ناظر شرعی اداره می‌شود و دفاتر ذبح شرعی هم در استان‌ها دایر شده است. کشور در حال‌حاضر دارای برند حلال و صادرات مرغ حلال در حال انجام است؛ در واقع تنها محصولی با صادرات حلال، مرغ است که یکی از افتخارات محسوب می‌شود و باید بر آن ببالیم‌.

وی خاطرنشان کرد: بیمه، حقوق و آموزش در حوزه دامپزشکی مسائل مهمی است که در جلسات مطرح شده است. همه ما باید به حرفه و شغل خود باید افتخار کنیم. گفتنی است همکاران دامپزشکی در کشتارگاه‌ها از تمیزترین قسمت به آلوده‌ترین قسمت حرکت می‌کنند و در انتها و آلوده‌ترین قسمت کشتار حضور دارند که نباید به راحتی نباید از آن گذشت.

کد خبر 601397

منبع: ایمنا

کلیدواژه: صادرات مرغ امنیت غذایی تامین امنیت غذایی کرونا و تهدید امنیت غذایی امنیت غذایی سازمان ملل شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۷۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوقات شرعی نهم اردیبهشت در سمنان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️  ️ ️ اوقات شرعی در استان سمنان به این شرح است:

اذان صبح در سمنان ۳:۳۶
طلوع آفتاب ۵:۰۸
اذان ظهر ۱۱:۵۴
غروب آفتاب ۱۸:۴۱
اذان مغرب ۱۹:۰۰
نیمه شب شرعی ۲۳:۰۷

دیگر خبرها

  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران
  • اوقات شرعی فردا دهم اردیبهشت در شیراز
  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • اوقات شرعی نهم اردیبهشت در سمنان
  • ملزم بودن رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه‌ها
  • دامپزشکان و پیرادامپزشکان سرمایه ارزشمند علمی و اجرایی کشور هستند
  • شهروندان فرآورده‌های خام دامی را از مراکز مجاز تهیه کنند
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی