Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک شرکت تحقیقات و توسعه فعال در انگلیس و قبرس در ادامه تحقیقات یک دهه گذشته خود جدیدترین نمونه از ژنراتورهای شناور را ارائه کرد که در صورت رسیدن به بهره‌برداری در مقیاس گسترده می‌تواند انقلابی در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک ایجاد کند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست از پایگاه خبری نیواطلس، شرکت انرژی امواج دریا (SWEL) بیش از یک دهه است که روی یک وسیله شناور برای تولید انرژی از امواج دریا موسوم به آهن‌ربای موجی (Waveline Magnet) کار می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این شرکت تاکنون چند نمونه از این دستگاه را در دریا و بیرون از دریا (در حوضچه‌های آب موج‌دار) آزمایش کرده و مدعی است که این وسیله تولید بالایی با هزینه بسیار پایین دارد.

در حالی که تولید برق از انرژی خورشیدی در سطح جهان در حال افزایش و تبدیل به یکی از ارکان‌های دوره کربن‌زدایی است اما هنوز شاهد مهار و استفاده از منابع انرژی امواج در مقایس گسترده نبوده‌ایم، هر چند انرژی امواج و جزر و مد ظرفیت بالقوه زیادی دارد البته معنی این حرف این نیست که در این زمینه تلاش نمی‌شود بلکه در سال‌های گذشته شاهد ایده‌ها و طرح های زیادی در حوزه انرژی امواج بوده‌ایم.

نمونه‌ها و تجهیزات تجاری زیادی در مقیاس کوچک ساخته شده یا در دست ساختن هستند و فعالان این حوزه خوشبین هستند که این بخش در سال‌های آینده نقش مهمی در تامین انرژی پاک خواهد داشت.

 

 

 

یکی از فعالان این حوزه شرکت انرژی امواج دریا (SWEL) است که در انگلیس و قبرس فعالیت می‌کند و مدت زمان زیادی در حال ساخت و آزمایش دستگاه‌های «آهن‌ربای موجی» است. این دستگاه‌ها به بیان ساده ، زنجیره‌ای قطعه‌ - قطعه و طولانی از شناورهای پلاستیکی است که برای شناور شدن روی سطح آب در مسیر امواج طراحی شده‌اند.

وقتی که امواج با این وسیله شناور برخورد می‌کنند، قطعات دستگاه با پیروی از جریان آب یک حرکت مارپیچ ایجاد می‌کند. این قطعات به جای اینکه به یکدیگر متصل باشند از طریق بازوهای اهرمی به قطعات یک بخش همانند ستون فقرات متصل هستند.

قطعات دستگاه با امواج حرکت می‌کنند در حالی که بخش «ستون فقرات» به طور نسبی ثابت است و بازوهای اهرمی، ژنراتورهای برق داخل واحدهای ستون فقرات را به حرکت وا می‌دارند.

شرکت انرژی امواج دریا SWEL در مورد این دستاورد گفت: این دستگاه قادر است در درون «امواجی با هر ارتفاعی» کار کند و شرایط نامساعد و شدید موجی تاثیری منفی بر عملکرد آن ندارد و خطری را نیز متوجه دوام و بقای آن نمی‌کند.

این دستگاه را می‌توان از مواد بازیافتی ساخت و از این رو تاثیر آن روی زندگی دریایی و بستر دریا اندک است. برقی متناوبی که این دستگاه شناور تولید می‌کند از طریق یک کابل قابل انتقال به ساحل است یا می‌توان این برق را بطور مستقیم در دریا مورد استفاده قرار داد.

این شرکت در مدت بیش از ۱۰ سال گذشته نمونه‌های آزمایشی از این ژنراتور شناور را تولید کرده و این نمونه‌ها در حوضچه‌های آب مواج در دانشگاه «پلای‌ماوث» (Plymouth) در انگلیس و نیز دانشگاه قبرس آزمایش شده‌اند. 

شرکت انرژی امواج دریا مدعی است که هر دستگاه ژنراتور «آهن‌ربای موجی» تا حد ۱۰۰ مگاوات برق تولید می‌کند و هزینه هر کیلووات ساعت برق تولیدی آن کمتر از یک صدم دلار است در حالی که هزینه پایه تولید برق امروز در صنعت انرژی امواج حدود ۸۴ صدم دلار برای هر کیلووات ساعت است.

نمونه‌های آزمایشی ژنراتورهای شناور با طول حدود ۳۲ متر و وزن ۱.۸ تن ساخته شده و به تولید برق ۱.۴ کیلووات رسیده‌اند. اکنون سوال این است که آیا برای رسیدن به تولید برق ۱۰۰ مگاوات امکان ساخت چنین ژنراتورهایی به طول چندین کیلومتر وجود دارد و آیا آنها خطری متوجه کشتیرانی نخواهند کرد؟

این شرکت وعده پاسخ به این سوالات را داده است و اگر این شرکت بتواند به وعده‌های خود عمل کند این نوآوری می‌تواند انقلابی در صنعت انرژی پاک باشد و این موردی است که جهان به آن نیاز دارد حتی اگر به معنی شناور شدن پلاستیک‌های بیشتری بر سطح اقیانوس‌های باشد. 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: انرژی تجدیدپذیر ، انرژی برق ، فناوری

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: انرژی تجدیدپذیر انرژی برق فناوری تولید برق نمونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۰۰۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بیش از ۲ هزار قوطی نوشیدنی انرژی‌زا قاچاق در هشترود

سرهنگ ابراهیمی پدیده قاچاق و هرگونه فعالیت اقتصادی غیرقانونی را موجب اخلال در نظام اقتصادی کشور عنوان کرد و گفت: فعالیت‌های اقتصادی غیرقانونی باعث اخلال در عرضه تولیدات داخلی و نابسامانی در بازار می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه ماموران پلیس آگاهی، یگان امداد و کلانتری ۱۱ حین گشت‌زنی در محور‌های مواصلاتی هشترود و سطح شهر به حرکات راننده یک دستگاه خودرو روا و یک دستگاه وانت مشکوک شده و برای بررسی آنها را متوقف کردند افزود: در بازرسی از این خودروها ۲ هزار و ۹۷ قوطی انواع نوشیدنی انرژی‌زا قاچاق کشف شد.

فرمانده انتظامی هشترود از توقیف خودرو‌های مورد نظر و معرفی رانندگان برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی خبر داد و بیان کرد: کارشناسان ارزش تقریبی این کشفیات را ۹۰۰ میلیون ریال برآورد کردند.

وی با اشاره به اینکه استفاده از مواد غذایی خارجی قاچاق به دلیل عدم احراز فاکتور‌های سلامت برای مصرف کننده آسیب‌زا است از شهروندان خواست در صورت برخورد با موارد مشابه یا شناسایی عاملان عرضه کالا‌های قاچاق مراتب را به مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ اطلاع دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • جایگزینی یک‌سوم آب مصرفی صنایع یزد با آب نامتعارف
  • نمایی بسیار زیبا و جذاب از امواج دریا (فیلم)
  • تسریع و تسهیل انواع تست کمک‌فنر‌ها با تولید مولتی‌تستر ایرانی ممکن شد
  • وزیر صمت: شرکت‌های ارزآور در اولویت تامین ارز هستند
  • دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • انتقاد غیرمنصفانه، شجاعت مدیران را سلب می کند
  • جای توربین‌های بادی دیگر در خیابان‌ها است
  • کشف بیش از ۲ هزار قوطی نوشیدنی انرژی‌زا قاچاق در هشترود