Web Analytics Made Easy - Statcounter

با دستور وزیر جهاد کشاورزی و سفر مدیرعامل شرکت خدمات مهندسی آب و خاک کشور به قزوین بررسی وضعیت کشاورزی برای احیای دشت قزوین کلید خورد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی برونا از قزوین؛ قاسمی مدیرعامل شرکت خدمات مهندسی آب و خاک کشور صبح روز پنجشنبه برا ی  بررسی وضعیت کشاورزی دشت قزوین  و بازدید از ظرفیت های این منطقه به قزوین سفر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نشستی که برای بررسی نحوه احیای دشت قزوین در پی تاکید وزیر جهادکشاورزی در سالن جلسات باغستان تشکیل شد گزارشی از وضعیت گذشته و حال دشت قزوین توسط کارشناسان ارائه شد.

در این نشست میثم پیله فروش معاون اقتصادی استانداری و رضا افلاطونی رئیس سازمان جهاد کشاورزی، معاونان سازمان جهاد و کارشناسان آب منطقه ای نیز حضور داشتند.

رضا افلاطونی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در این نشست اظهارداشت: دشت قزوین یک ثروت بزرگ و امانتی ارزشمند است که بعنوان بزرگترین دشت کشور در تامین امنیت غذایی مردم نقش مهمی دارد.

وی افزود: در 50 سال گذشته این دشت در ردیف مهمترین دشتهای کشور بوده و امروز با تولید 4 درصد محصولات کشاورزی کشور اهمیت این منطقه کشاورزی دوچندان شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یادآورشد: دشت قزوین در دهه های گذشته و دوران خود نیز از الگوهای موفق کشت برخوردار بوده ولی به مرور زمان و با انحلال سازمان عمران دشت قزوین دچار بحران شده و در حال حاضر به دشت بیماری تبدیل شده که برای احیای آن باید تدبیر کرد.

وی گفت: بیابانی شدن 10 هزار هکتار از اراضی دشت و کاهش منابع آب زیرزمینی و  اجرای کشت با 30 درصد ظرفیت آب سد از چالش های مهم این بخش است.

افلاطونی تصریح کرد: پس از رهنمود مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت دشت قزوین خوشبختانه در سفر رئیس جمهور به استان نیز این موضوع مورد توجه جدی قرار گرفت و دو بار به وزیر جهاد کشاورزی مسئله احیای دشت یادآوری شد که خوشبختانه در سفر اخیر وزیر محترم جهاد کشاورزی به قزوین، ایشان نیز دستور اکید صادر کردند تا با برنامه ریزی مدون برای احیای این دشت مهم اقدام کنیم.

وی اظهارداشت: موضوع احیای دشت قزوین بسیار پیچیده و مهم است و باید ببینیم با ایده پردازی جدید چه باید کرد و آیا استفاده از تجارب گذشته سازمان عمران،  شرکت های دانش بنیان، تکنولوژی روز و  تجارب جهانی می تواند به  احیای دشت کمک کند؟

افلاطونی بیان کرد: جنس خاک و حاصلخیری دشت قزوین بی نظیر است و وجود 15 آبخوان در دشت که 6 مورد آن اجرا شده و خطر فرونشست و مصرف زیاد آّب از چالش هایی است که باید برای آن فکری کرد.

وی گفت: با نقشه راه و بازتعریف برنامه های مناسب با وضعیت اقلیم و شرایط منطقه امیدواریم با کمک کارشناسان بتوانیم گام ارزشمندی برای احیای دشت برداریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اظهارداشت: سفر  مدیرعامل شرکت خدمات مهندسی آب و خاک کشور برای آغاز عملیات مطالعه احیای دشت قزوین را مغتنم می شماریم و امیدواریم بتوانیم کارهای اجرایی را نیز بسرعت آغاز کنیم.

پس از این جلسه قاسمی برای بازدید از دشت الله آباد، سد خاکی شاکین و نمونه ای از طرح های آبیاری مدرن عازم دشت قزوین شد.

انتهای پیام

 

آیا این خبر مفید بود؟ 0 0

نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جهاد کشاورزی قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۰۰۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هرس و تکریب نخلستان‌های استان بوشهر با ۹ میلیارد ریال

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: برای مقابله با آفت و ایجاد شرایط لازم برای رسیدن به تولید بالا در نخلستان‌‌ها ۹ میلیارد ریال اعتبار برای عملیات هرس و تکریب نخل‌ها تخصیص یافته است. - اخبار استانها -

کبری توکلی در گفت‌وگویی با خبرنگار تسنیم در بوشهر با اشاره به وضعیت نخلستان‌های استان بوشهر یادآور شد: در زمان حاضر 8 هزار هکتار از نخلستان‌های استان بوشهر درجه 2 در شهرستان‌های دشتستان، تنگستان، دشتی، بوشهر و جم وجود دارد که به اصلاح بستر باغ و عملیات نوسازی و بهسازی نیاز دارند.

وی با بیان اینکه مدیریت باغات درجه 2 خرما ضعیف است و برخی از نخل‌ها تکریب نشده‌اند گفت: همین امر عاملی برای ایجاد آفت‌ها شده، بنابراین بهبود سازی و بهینه کردن شرایط باغ برای رسیدن به عملکرد بالاتر الزامی است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: با همکاری اعتبار استانی به مبلغ 9 میلیارد ریال با مشارکت باغداران برای اجرا عملیات تکریب نیاز به همت بیشتر باغداران برای همکاری با جهاد کشاورزی داریم.

توکلی تغذیه نخیلات، هرس، تکریب، آرایش و تنک کردن نخیلات و پوشش‌دهی خوشه خرما را یکی از برنامه‌های مهم در مدیریت نخل‌ها دانست و تأکید کرد: حمایت از کشاورزان و رفع مسائل و موانع در جهش تولید مورد توجه ویژه قرار دارد.

وی پایش مستمر ‌بررسی وضعیت آفت قرنطینه‌ای سوسک سر خرطومی حنایی در نخیلات استان بوشهر را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: ردیابی و پایش روزانه نخیلات توسط کارشناسان در حال اجراست و آموزش و توصیه‌های لازم به بهره‌برداران ارائه می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر از کشاورزان خواست ضمن پایش مداوم درختان نخل و عمل به هشدار‌ها و توصیه‌های کارشناسان این سازمان، در صورت مشاهده علائم خسارت آفت با مشورت کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی نسبت به مدیریت اصولی کنترل آفت اقدام کنند.

انتهای پیام/190

دیگر خبرها

  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی خراسان جنوبی
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی در استان قزوین 
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۲۰۰۰ تن گل محمدی در خراسان رضوی
  • حداقل سهم مازندران در هیئت دولت، حضور یک وزیر کشاورزی یا ورزش از نخبگان این استان است
  • هرس و تکریب نخلستان‌های استان بوشهر با ۹ میلیارد ریال
  • ثبت ۵۷۴ واحد پرورش طیور از قزوین در سامانه سماصط