Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی در بیانیه‌ای به مناسبت هفته دولت عنوان کرد: رویکرد جهادی دولت توانسته مدل حکمرانی را از تهران‌نشینی پشت میز و فخرفروشانه به مدیریت دلسوز و حاضر در میدان تغییر دهد.

متن کامل بیانیه مجمع دانشگاهیان به شرح ذیل است: 

هفته دولت فرا رسید و ما مردم ایران، پس از یکسال مهم ناظر بر پرونده عملکرد دولت سیزدهم هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر دلسوزان پوشیده نیست که کاوشگری منصفانه و دیده‌بانی عالمانه در مسیر پیموده و بازبینی جدی نسبت به اهداف و نتایج بهترین کمک‌کار برای بهبود حکمرانی در کشور است.

همگان آگاهند دولت حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، در شرایطی مسند مدیریتی کشور را در اختیار گرفته است که پیش از آن موجی بلعنده از ناامیدی نسبت به عملکردها، مردم را در خود فرو برده بود.

برای این ناامیدی تلخ‌ ریشه‌های بسیار و درهم‌تنیده‌ای ذکر می‌شود؛ که بخشی از آن به دشمنی و دست‌اندازی‌های باند نفاق و نفوذ در داخل کشور بر می‌گردد و بخشی از آن در ناکارآمدی‌ها و بی‌تدبیری‌های مزمن دولت هشت ساله آقای  روحانی ریشه دوانده است؛ و البته نمی‌توان در این ریشه‌یابی نسبت به اوضاع وخیم جهانی، جنگ‌ها، رقابت‌ها و از همه مهمتر فراگیری بیماری کرونا، بی‌توجه بود.

اما به هر تقدیر در شرایطی که مردم از هرگونه حرکت سازنده در پیشرفت کشور ناامید شده بودند، با حجم انباشته‌ای از امیدها و مطالبات، به برنامه‌ها و وعده‌های دولت آقای رئیسی رأی دادند.

تردید نداریم که دولت محترم در طول ماه‌های گذشته، اقدامات مؤثر و امیدآفرین بسیاری انجام داده است؛ از جمله انجام سفرهای استانی که با ثبت نصابی مهم توانسته است در کمتر از یکسال، تمام استان‌های کشور را با حضور رئیس جمهور و وزرای کابینه، سرکشی مستقیم کند و همین رویکرد است که توانسته مدل حکمرانی را از تهران‌نشینیِ پشت میز و فخرفروشانه به مدیریت جهادی دلسوز و حاضر در میدان تغییر دهد.

دولت مستقر با هوشمندی مثال‌زدنی توانسته است با مدیریت دیپلماسی و مذاکرات و پیشبرد پرونده هسته‌ای، مصائب اقتصادی را به ماجرای تحریم گره نزند و بر خلاف دولت سابق، ذهن مردم و فعالان اقتصادی را نسبت به نتیجه مذاکرات شرطی نکند؛ به ویژه اینکه با اتخاذ رویکردی فعالانه، همکاری‌های خود را با کشورهای منطقه و همسایگان توسعه داده و شاخصه‌های اقتصادی را بهبود بخشد.

موارد بسیار دیگری را می‌توان به فهرست موفقیت‌ها و درخشش‌های دولت افزود. اما به رغم این خدمتگزاری صادقانه؛ کماکان چند نگرانی موجود است که باید نسبت به آنها تذکر داد.

نخستین نگرانی درباره برخی وعده‌های بزرگ و حیاتی دولت است که در حال حاضر گزارش‌های دلگرم‌کننده‌ای از آن به گوش نمی‌رسد؛ از جمله وعده ساخت چهارمیلیون مسکن، بهبود وضعیت اشتغال، کنترل قیمت‌ها و مهار غول هفت‌سر تورم. گرچه دولتمردان در این مسیر کوشش‌های ارزشمندی به خرج داده و امیدوارند نتایج میان‌مدت آن به زودی فضای زندگی مردم را بهبود دهد؛ اما به هر حال نمی‌توان نسبت به این موارد مهم بی‌توجه باقی ماند.

نگرانی دوم ناظر به اقدامات تحولی است که انتظار می‌رود دولت در برخی بخش‌های پیشران در کشور رقم زند از جمله فضای علم و دانش، تولید دانش‌بنیان، توسعه آموزش و پژوهش. درسالی که از طرف رهبر عظیم‌الشان انقلاب "اقتصاد، اشتغال آفرین، دانش بنیان" نامیده شده، متولیان حوزه علم و فناوری چه برنامه مدونی ارائه نموده و چه اقدامات موثری انجام داده اند.

چرا بسیاری از کارگزاران ارشد و وزرا برخلاف نظر رئیس جمهور محترم از همفکری با نخبگان وتشکیل اتاق فکر دوری نموده و عملکرد موفقی از خود نشان نداده اند. با توجه به انتظارات گسترده مردمی و مشکلات پیچیده موجود تکلیف وزرای ناموفق وبدون نگاه تحولی چیست.

مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی، به عنوان یک نهاد نخبگانی و دانشگاهی، ضمن حمایت کامل از دولت سیزدهم و اعلام وفاداری به برنامه‌ها و مأموریت‌های تعریف شده توسط رئیس جمهور محترم، نسبت به عدم تحول در وضعیت دانشگاه‌ها و دستگاه‌های علمی کشور ابراز نگرانی می‌کند.

این مجموعه دانشگاهی با گستره فراوان در عمده دانشگاه‌های سرتاسر کشور، در طول جلسات متعدد و استماع سخنان کارشناسان و مدیران تحلیل ها و ارزیابی های متعددی از وضعیت دانشگاهها دراختیار دارد که نشان دهنده رویکردهای ایستا و غیر تحولی است بدون‌شک بایستی پیشران حرکت‌های کشور را در حوزه‌های علم و فناوری تعریف کرد و چنانچه این موتور محرک به نحو درستی راه‌اندازی و تقویت نشود بقیه برنامه‌های بخشی ابتر و ناکام خواهد ماند و خسارت‌های غیر قابل جبرانی از خود به جا خواهد گذاشت. متأسفانه طبق بررسی‌ها و مشاهدات، کماکان اندیشه روشنی درباره تحول‌بخشی در نظام آموزش عالی مشاهده نمی‌شود که شایسته است ریاست محترم جمهور نسبت به آن اراده جدی‌تری را به میدان آورده و از این روند تکراری و عقب‌گرا، گره‌گشایی کنند.

در پایان با تمام اخلاص و ارادت، به روان پاک و مطهر حضرت امام خمینی (ره) و شهدای انقلاب اسلامی ایران درود و سلام می‌فرستیم و مقام شهدای دولت به ویژه شهیدان رجایی و باهنر را گرامی می‌داریم و با تمام وجود و تلاش، برای این سرزمین اسلامی، آرزوی پیشرفت و عدالت داریم تا وعده الهی محقق شده و دولت کریمه حضرت بقیه‌الله الاعظم در سرتاسر گیتی، پرچم هدایت و سعادت را برافرازد. ان‌شاءالله.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: هفته دولت مجمع دانشگاهیان رئیسی شهدا امام خمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۰۱۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت نفت و گاز اروندان، عبدالله عذاری‌اهوازی گفت: این شرکت در موضوع نفت و گاز ماهیت تولیدی و توسعه‌ای دارد که حدود جغرافیایی آن شامل شهرستان‌های بستان، هویزه، سوسنگرد، دارخوین، خرمشهر، مینو شهر و اروندکنار می‌شود. درحقیقت این شرکت نفتی محدوده کل غرب کارون را احاطه کرده است.

وی با اشاره به اینکه از لحاظ میدان‌های نفتی، ۸۶ درصد میدان‌های مشترک نفتی کشور در غرب کارون قرار دارد، بیان کرد: بزرگ‌ترین میدان مشترک ایران، میدان آزادگان است و میدان‌های مشترک یاران، یادآوران و سهراب که به توسعه رسیده‌اند در این منطقه قرار دارند.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با اشاره به اینکه میدان‌های سپهر، جفیر و دارخوین به بهره‌بردای رسیده‌اند و در حال توسعه فازهای بعدی هستند، افزود: در کنار این میدان‌های توسعه‌یافته، میدان‌های سوسنگرد، بندکرخه، خرمشهر، مینو و اروند جزو میدان‌هایی هستند که شرکت ملی نفت برای توسعه و بهره‌برداری آن‌ها برنامه‌ریزی کرده است.

عذاری‌اهوازی با یادآوری اقدام‌های مهم دولت سیزدهم در توسعه میدان‌های نفتی گفت: حرکت‌های مهمی در این دولت انجام شده است. یکی از راهبردهای مهم در دولت سیزدهم اعتماد و اطمینان به نیروهای بومی و ایرانی بود و با اتکا به نیروهای بومی، توسعه میدان‌ها را به شرکت‌های ایرانی واگذار کرده است.

وی گفت: میدان‌های سپهر و جفیر با اعتماد به جوانان ایرانی سال پیش توسعه یافت و با استخراج روزانه ۴۰ هزار بشکه به بهره‌برداری رسید.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با بیان اینکه افزون بر توسعه میدان‌ها، تولید و نگهداشت نیز وظیفه شرکت نفت و گاز اروندان است، بیان کرد: ما در درجه اول باید بتوانیم مقدار نفتی را که تولید کرده‌ایم نگهداری کنیم.

عذاری‌اهوازی با اشاره به اینکه هم‌اکنون در حال برنامه‌ریزی برای توسعه چاه‌های جدید هستیم، افزود: برای توسعه میدان دارخوین برنامه بسیار وسیعی داریم، چاه‌های تازه‌حفر و قراردادهای توسعه این میدان تدوین شده است.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون ظرفیت تولید در غرب کارون روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت است، گفت: در دولت پیش ظرفیت تولید این شرکت روزانه ۸۴ هزار بشکه نفت بود که اکنون با اقدام‌های شرکت ملی نفت در دولت سیزدهم، تولید در نفت و گاز اروندان ۳۰ درصد افزایش داشته است.

برنامه‌ریزی برای حفاری ۴۰ حلقه چاه در سال جاری

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان ادامه داد: در دولت سیزدهم تعداد ۶۰ حلقه چاه را حفاری و برای امسال حفاری ۴۰ چاه دیگر را برنامه‌ریزی کرده‌ایم که به بهره‌برداری برسانیم. با حفاری این ۶۰ حلقه چاه در میدان آزادگان، هم‌اکنون ظرفیت تولید نفت حدود ۲۰۰ هزار بشکه است.

عذاری‌اهوازی با اشاره به توجه و برنامه‌ریزی کاربردی دولت سیزدهم در توسعه میدان‌ها گفت: شرکت نفت و گاز اروندان همه برنامه‌های شرکت ملی نفت برای تولید را در سال ۱۴۰۲ به سرانجام رسانده و یکی از شرکت‌های موفق در این زمینه بوده است. این موفقیت‌ها ثمره تلاش و جهاد بی‌وقفه همه کارکنان به شمار می‌رود.

وی با اشاره به جمع‌آوری گازهای همراه نفت افزود: سیاست ما در توسعه میدان‌ها، توسعه منطقه و حفظ محیط‌زیست به‌عنوان سرمایه‌ای عمومی و ماندگار است و به این منظور کارخانه گاز و گاز مایع ۳۲۰۰ با سرمایه‌گذاری هلدینگ خلیج فارس پارسال راه‌اندازی شد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان ادامه داد: فعالیت مرحله نخست این کارخانه با ظرفیت ۲۵۰ میلیون فوت‌مکعب گاز آغاز کرده است و هم‌اکنون حدود ۱۱۰ میلیون فوت‌مکعب گازهای همراه میدان‌های آزادگان شمالی و یادآوران، برای فرآورش و استفاده به‌عنوان گاز شهری و فرآورده‌های پتروشیمی‌ها و خوراک آن‌ها به این کارخانه ارسال می‌شود.

ارسال ۳۲ میلیون فوت‌مکعب گاز به کارخانه گاز و گاز مایع ۳۲۰۰

عذاری‌اهوازی با بیان اینکه با جمع‌آوری گازهای همراه، گاز متان تولید می‌شود که برای مصرف گاز خانگی است و برای جبران ناترازی گاز کشور به خط سراسری ششم ارسال می‌شود، گفت: در میدان آزادگان شمالی در گذشته روزانه حدود ۲۸ میلیون فوت‌مکعب گاز ارسال می‌شد. اما در حال حاضر، از طریق تعمیر، اصلاح و راه‌اندازی یک کمپرسور با استفاده از نیروهای توانمند داخلی و کارکنان شرکت نفت و گاز اروندان، که از زمان ساخت کارخانه آزادگان شمالی از سوی شرکت‌های چینی بلااستفاده بود، توانستیم حجم بالایی از گاز را فرآورش و از سوزاندن و هدررفتن این سرمایه ملی جلوگیری کنیم.

وی با اشاره به اینکه تعمیر کمپرسور از سوی کارکنان این شرکت با ۷۵۰ نفر روز انجام شده است، افزود: ما توانسته‌ایم حدود ۵ میلیون فوت‌مکعب گاز دیگر اضافه کنیم و به ۳۲ میلیون فوت‌مکعب برسانیم.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان بیان کرد: با افتخار اعلام می‌کنم که تا یک ماه دیگر در میدان آزادگان شمالی گاز همراهی برای سوزندان وجود نخواهد داشت و همه گازهای همراه به فرآورده تبدیل می‌شود و این همان اجرای زنجیره ارزش نفت و گاز است.

عذاری‌اهوازی در پایان گفت: قرارداد دیگری با هلدینگ خلیج‌فارس به ارزش ۷۳ میلیون دلار به‌منظور ارسال گازهای مشعل منطقه دارخوین و کارخانه غرب کارون در جفیر، که حدود ۱۵۰ میلیون فوت مکعب است، امضا شد و با انجام این قرارداد، درعمل شرکت نفت و گاز اروندان تا پایان سال ۱۴۰۴ دیگر گازی برای سوزاندن نخواهد داشت.

کد خبر 6094155 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میدان‌های نفت و گاز غرب کارون
  • تهران از استان‌های محروم کشور است
  • برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی
  • تهران یکی از محروم‌ترین استان‌های کشور است
  • فروردین: مالکان جدید استقلال و پرسپولیس دنبال تغییر فوری مدیریت باشگاه‌ها نباشند
  • اعلام برنامه‌های عبور از اوج مصرف برق در تهران
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • نوسازی ۷ برابری اتوبوس های پایتخت نسبت به دوره قبل مدیریت شهری
  • آیت الله علم‌الهدی: بهبود معیشت مردم در دستور کار دولت باشد
  • شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود