Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@05:37:45 GMT

تخصیص حقابه دشت قزوین از رودخانه شاهرود دنبال شود

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۹۰۲۴۲۹

تخصیص حقابه دشت قزوین از رودخانه شاهرود دنبال شود

معاون اقتصادی استاندار قزوین گفت: تخصیص سهم حقابه دشت قزوین از رودخانه شاهرود باید با جدیت دنبال شود و مدیران حوزه آب و کشاورزی نباید در این بخش مسامحه داشته باشند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، میثم پیله‌فروش صبح امروز در نشست بررسی احیای دشت قزوین که در سالن جلسات باغستان سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین برگزار شد، اظهار داشت: افزایش بالای تعداد بهره‌برداران کشاورزی در دشت قزوین و همچنین رشد دامداری‌ها و مرغداری‌ها منجر به جهش مصرف آب در دشت قزوین به ویژه در دهه 60 شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تأکید بر لزوم هوشمندسازی توزیع آب در دشت قزوین اضافه کرد: باید به اندازه ظرفیت دشت قزوین از آب آن استفاده کنیم، اما در حال حاضر آمار دقیقی از مصرف آب کشاورزی نداریم و با وجود اختصاص 400 میلیون متر مکعب سهم بهره‌بردارانی مثل دامداری‌ها و دامپروری‌ها را نمی‌دانیم و به همین خاطر این آمار را باید به صورت دقیق احصا کنیم.

پیله‌فروش ادامه داد: علاوه بر افزایش نرخ بهره‌وری آب کشاورزی در دشت قزوین باید به دنبال گرفتن حق استان از منابع آبی موجود هم برویم. به همین خاطر سهم حقابه دشت قزوین از رودخانه شاهرود باید پس گرفته شود و مدیران حوزه آب و کشاورزی نباید در این بخش مسامحه داشته باشند.

معاون اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استاندار قزوین در بخش دیگری از سخنان خود احیای سازمان عمران کشاورزی و نهادی شبیه به آن را غیرممکن دانست و گفت: بهره‌گیری از طرح‌های گذشته برای یکپارچه‌سازی مدیریت اراضی کشاورزی چندان عملی نیست و باید الگوها و نسخه‌های جدیدی در این حوزه تعریف کنیم تا مطابق با شرایط روز باشد.

پیله‌فروش افزود: در ضمن احیای دشت قزوین را باید بر اساس قوانین بالادستی فعلی انجام دهیم و نباید انتظار داشته باشیم قوانین مادی مثل قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی یا قانون توزیع عادلانه آب به سرعت تغییر کنند.

وی ادامه داد: خوشبختانه در سفر مقام محترم وزارت جهاد کشاورزی به قزوین همه اختیارات برای تصمیم‌گیری درباره دشت قزوین از ایشان به رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تفویض شد و در صورت ایجاد موانع هم استانداری قزوین می‌تواند پای کار بیاید و از اختیارات خود برای اجرای طرح‌ها و برنامه‌های احیای دشت قزوین استفاده کند.

تخصیص آب به دشت قزوین 70 درصد کاهش یافت

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین هم در این نشست با اشاره به ظرفیت‌های دشت قزوین در حوزه کشاورزی گفت: خاک حاصلخیز و وجود حوزه‌های آبریز متعدد از مزایای دشت قزوین برای کشاورزی است. ضمن اینکه مدیریت یکپارچه دشت قزوین از میانه دهه 40 اجرایی شده و امروز برای احیای این دشت نیازمند بازتعریف نقشه راه هستیم.

رضا افلاطونی با بیان اینکه دشت قزوین در حال حاضر بیمار شده است، تصریح کرد: پایین رفتن سطح آبخوان دشت قزوین، بیابان‌زایی 10 هزار هکتاری در این دشت و ایجاد تهدیدهای مثل فرونشست و فروچاله حیات دشت قزوین را به شدت تهدید می‌کنند.

وی اضافه کرد: این دشت یکی از زیرساخت‌های مهم تولید محصولات کشاورزی و تأمین امنیت غذایی کشور است و باید به آن به چشم امانت و میراثی نگاه کنیم که باید برای آیندگان هم حفظ شود.

تغییر کاربری اراضی کشاورزی بزرگ‌ترین آفت دشت قزوین است580 میلیون مترمکعب برداشت منفی آب در دشت قزوین داریمرهاورد سفر رئیس جمهور / تولید کشاورزی در دشت قزوین دانش‌بنیان می‌شود

افلاطونی با اشاره به اجرای طرح افزایش راندمان مصرف آب کشاورزی در دشت قزوین ادامه داد: در سال زراعی جدید 70 درصد تخصیص آب به دشت قزوین کاهش یافت و در حال حاضر امور زراعی را با 30 درصد تخصیص آب انجام می‌دهیم تا بتوانیم افزایش نرخ بهره‌وری آب و احیای دشت قزوین را محقق کنیم.

انتهای پیام/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استانداری قزوین کشاورزی استانداری قزوین کشاورزی کشاورزی در دشت قزوین احیای دشت قزوین جهاد کشاورزی دشت قزوین دشت قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۰۲۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: وضعیت تولید مرغ در استان و کشور نسبت به سال گذشته وضعیت خوبی دارد و انتظار می‌رود در این برهه مازاد تولید داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، محمدحسین عطایی امروز -شنبه هشتم اردیبهشت- در نشست بررسی وضعیت تولید مرغ که با حضور معاونان، مدیران، تشکل‌های بخش طیور و کشتارگاه مرغ برگزار شد، اظهار کرد: اصلی‌ترین هدف وزارت جهاد کشاورزی کمک به تولیدکننده و حمایت از مصرف‌کنندگان است و هیچ محدودیتی در خرید مرغ مازاد تولیدی استان توسط شرکت پشتیبانی امور دام نداریم.

وی افزود: تولید مرغ با سیاست‌های سال گذشته با افزایش جوجه‌ریزی و تولید گوشت مرغ و آرامش بازار همراه بود، اما نباید افزایش تولید و کاهش قیمت باعث متضرر شدن تولیدکنندگان شود. همه زنجیره تولید به نحوی به هم متصل هستند و نبایستی در چرخه تولید و اقتصاد جامعه تولید کننده و مصرف کننده متضرر شوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه ظرفیت تولید مرغ منجمد صادراتی را باید افزایش داد تا تولید کنندگان و مرغداران دچار ضرر نشوند، خاطرنشان کرد: وضعیت تولید مرغ در استان و کشور نسبت به سال گذشته وضعیت خوبی دارد و انتظار می‌رود در این برهه مازاد تولید داشته باشیم که با انجماد و صادرات از تولیدکنندگان می‌توان حمایت کرد.

عطایی ادامه داد: بایستی ظرفیت عمل‌آوری و فروش مرغ به پشتیبانی امور دام را افزایش داد تا مرغ مازاد تولیدی منجمد و صادر شود. تولیدکنندگان و کشتارگاه‌ها می‌توانند با صادرات مرغ در امر تولید مشارکت کنند تا بازار تنظیم شود.

توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی تنظیم بازاری

جمشید زمانی، مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز در این نشست از توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در این استان خبر داد و گفت: این میزان گوشت منجمد با قیمت هر کیلوگرم ران ۲۸۵ هزار تومان، سردست ۲۷۵ هزار تومان، راسته ۲۷۰ هزار تومان، گردن ۲۶۵ هزار تومان و قلوه‌گاه ۲۴۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

وی ادامه داد: این میزان گوشت منجمد گوسفندی با هماهنگی انجمن واردکنندگان فراورده‌های خام دامی و از طریق شرکت تعاونی مصرف جهاد کشاورزی استان خریداری و عرضه می‌شود.

مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه عرضه این میزان گوشت منجمد گوسفندی وارداتی از ابتدای اردیبهشت‌ماه سال جاری آغاز و ادامه خواهد داشت، تاکید کرد: این طرح با هدف تنظیم بازار، حمایت و دسترسی آسان و به صرفه شهروندان و تعادل بخشی به توازن عرضه و تقاضا توزیع شده است.

کد خبر 748364

دیگر خبرها

  • ۷۸ مصوبه سفر دولت به مازندران کامل اجرا شده است
  • تذکرات لازم در زمینه انتصابات را به شهردار قزوین داده ایم
  • احیای موقت گردشگری در تالاب بین‌المللی هامون
  • اتمام پروژه دوخطه قزوین-زنجان تا یک سال آینده به شرط تزریق نقدینگی
  • احیا قنات‌ها در قم بی‌وقفه دنبال می‌شود
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی در استان قزوین 
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • آیین بزرگداشت روز هنر انقلاب اسلامی در شاهرود برگزار شد
  • اختصاص ۱۵۰ میلیارد تومان به راه‌های عشایری خسارت دیده از سیل در کهگیلویه و بویراحمد
  • تخصیص ۴۳۵ میلیارد برای اجرای طرح‌های آبی استان قزوین