Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-30@14:24:13 GMT

ساز مخالف شاخص کل با اکثریت بازار

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۹۰۲۶۱۶

ساز مخالف شاخص کل با اکثریت بازار

شاخص کل بورس در روز چهارشنبه با وجود سبزپوشی بیشتر نمادهای فعال در بازار، با کاهش یک هزار و 840 واحدی روبه‌رو شد و تا ارتفاع یک میلیون و 439 هزار واحد عقب نشست. کاهش ارتفاع شاخص کل درحالی بود که شاخص کل هم‌وزن به پشتوانه اکثر سهم‌های کوچک، با افزایش 1120 واحدی روبه‌رو شد و روند صعودی خود را تا ارتفاع 411 هزار و 897 واحد ادامه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه ایران: در این روز معاملات در بازار فرابورس نیز با سبزپوشی اکثریت نمادها پیگیری شد تا شاخص آیفکس نیز با 11 واحد افزایش، در عدد 19 هزار و 310 واحد به کار خود پایان دهد.
آمار نشان می‌‌دهد، کاهش قیمت در نمادهای «فملی»، «فولاد» ، «کگل» و «تاپیکو» بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص کل بورس به ثبت رسانده است و نماد‌های «شپدیس»، «خساپا» و «اخابر» بیشترین تأثیر مثبت را براین شاخص داشته‌اند.
به این ترتیب، شاخص کل روز چهارشنبه (همانند 4 روز معاملاتی قبل)  از جانب  گروه‌های  فلزات اساسی و استخراج کانه‌های فلزی، پایین کشیده شد.


خودرویی‌های سبز پوش، در صدر معاملات
روز چهارشنبه، گروه خودرو، بازهم در صدر پر تراکنش‌ترین‌های بازار قرار گرفت، افزایش تقاضا در این گروه باعث شد که نمادهای این گروه یکسره سبزپوش شوند و بتوانند بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص‌ها به ثبت رسانند. این موضوع درحالی است که روز سه‌شنبه شرکت ایران خودرو قیمت محصولات خود در شهریورماه را اعلام کرد.
بر اساس قیمت‌های اعلام شده برای شهریورماه، مشخص می‌‌شود که قیمت محصولات این خودرو ساز نسبت به مردادماه با افزایش حدود 1.5 درصدی روبه‌رو شده است.
پیش‌تر نیز شرکت سایپا در 3 شهریور قیمت کارخانه محصولات خود را اعلام کرده بود که آمارهای مربوطه نشان می‌‌داد قیمت‌های این شرکت نسبت به مردادماه بدون تغییر مانده است.


افت 404 دلاری قیمت مس و کاهش قیمت این نماد در بازار
با مخابره اخبار ناامید کننده از قیمت‌های جهانی فلزات و پیش‌بینی‌ها از تداوم روند رکودی در بازارهای جهانی، روند نزولی قیمت سهام گروه فلزات اساسی و استخراج کانه‌های فلزی ادامه یافت تا این گروه‌ها همچنان بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص‌های بازار به ثبت رسانند.
بر این اساس، روز سه‌شنبه و در پی افزایش دوباره نرخ بهره در امریکا در کنار ادامه روند رکودی در بازارهای چین و کاهش شدید تقاضا در این کشور، قیمت مس باردیگر با کاهش 3.4 درصدی روبه‌رو شد و به سطح 7860 دلار نزول کرد.
همچنین در این روز قیمت آلومینیوم در بورس فلزات لندن با کاهش 88 دلاری روبه‌رو شد و در سطح 2 هزار و 406 دلار ایستاد.
خبرهای رسیده از بازار سنگ آهن نیز نشان می‌دهد که علی‌رغم برنامه‌ریزی شرکت‌های تولیدکننده برای کاهش تولید، قیمت این کالانیز همچنان روند نزولی را طی می‌‌کند.
همچنین قیمت ورق گرم و میلگرد نیز با توجه به مازاد عرضه و کاهش تقاضا در فصل گرما، روند کاهشی خود را ادامه داده است.
در پی این کاهش قیمت‌ها، روز چهارشنبه، سهام شرکت ملی صنایع مس ایران با کاهش 0.75 درصدی روبه رو شد. سهام شرکت فولاد مبارکه نیز 0.58 درصد کاهش یافت. در گروه استخراج کانه‌های فلزی نیز نماد‌های کچاد با کاهش 1.06 درصد و کگل با کاهش 2.89 درصد روبه‌رو شدند تا بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص کل به ثبت رسانند.


توجه فعالین بازار به صنایع غذایی
با افشای اطلاعات مربوط به عملکرد شرکت‌های فعال در گروه محصولات غذایی، مشخص شد که این گروه توانسته در مردادماه درآمدهای خود را افزایش دهد. این روند در بازار سهام منجر شد تا سهام این گروه توسط سهامداران مورد توجه قرار گیرد و این گروه به عنوان سومین گروه پرتراکنش بازار خودنمایی کند. در جریان معاملات روز چهارشنبه، نماد‌های «غدشت» با 5.99 درصد، «غصینو» با 4.49 درصد و «غنوش» با 0.84 درصد افزایش روبه‌رو شدند و در لیست تأثیرگذارترین‌ها بر شاخص قرار گرفتند.


استقلال قرمز پوشید تا سهامداران از پرسپولیس ناامید شوند
روز چهارشنبه نماد پرسپولیس در حالی بازگشایی شد که قیمت کشف شده برای این نماد باوجود انتظارات سهامداران، تنها با 2 درصد افزایش روبه‌رو شد. این موضوع درحالی اتفاق افتاد که در بازگشایی نماد استقلال، قیمت کشف شده در حدود 37 درصد از قیمت پذیره‌نویسی بیشتر باشد. از نظر کارشناسان، مهم ترین موضوعی که باعث عقب نشینی سهامداران از خریداری نماد پرسپولیس شد، صف فروش یک هفته‌ای استقلال بود که باعث شد فعالین بازار نسبت به بازدهی آتی این نمادها بدبین شوند.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: بیشترین تأثیر روز چهارشنبه روبه رو شد بر شاخص شاخص کل قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۰۲۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد

بانک مرکزی اعلام کرد: تورم سالانه تولیدکننده از ۳۷.۳ درصد در فروردین ۱۴۰۲ به ۳۱.۲ درصد در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافته که موید کاهش ۶.۱ واحد درصدی در این مقطع است. همچنین تورم نقطه به نقطه تولیدکننده با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش از ۴۰.۷ درصد در فروردین ۱۴۰۲ به ۲۳.۸ درصد در فروردین سال جاری رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در گزارش بانک مرکزی آمده است: با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۳ با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، سیاست بانک مرکزی در سال جاری هدف‌گذاری برنامه‌ریزی شده برای تداوم کاهش تورم و نرخ رشد نقدینگی به همراه هدایت هدفمند اعتبارات بانکی به سمت تولید است. در همین راستا بررسی‌ها نشان می‌دهد سیاست‌ها و اقدامات اتخاذ شده توسط مجموعه اقتصادی دولت و بانک مرکزی در ابتدای سال جدید در راستای بهبود متغیرهای کلان اقتصادی و به خصوص مهار تورم موفقیت‌آمیز بوده است. به طوری که بررسی تحولات شاخص بهای تولیدکننده بیانگر ادامه روند کاهشی این شاخص در فروردین سال ۱۴۰۳ می‌باشد. بر اساس آخرین آمار، تورم دوازده‌ماهه شاخص بهای تولیدکننده از ۳۷.۳ درصد در فروردین ماه سال ۱۴۰۲ به ۳۱.۲ درصد در فروردین‌ماه ۱۴۰۳ کاهش یافته که موید کاهش ۶.۱ واحد درصدی نرخ تورم شاخص بهای تولیدکننده در این مقطع است.

در همین راستا تورم نقطه به نقطه شاخص بهای تولیدکننده نیز در ادامه روند کاهشی خود از سال گذشته، با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش از ۴۰.۷ درصد در فروردین ۱۴۰۲ به ۲۳.۸ درصد در فروردین‌ماه سال جاری رسیده است. بررسی تحولات شاخص بهای تولیدکننده به تفکیک گروه‌های اصلی «کالا» و «خدمت» در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ حاکی از کاهش تورم نقطه به نقطه هر دو گروه اختصاصی «کالا» و «خدمت» به ترتیب از ۴۱.۰ و ۴۰.۰ درصد در فروردین سال ۱۴۰۲ به ۲۰.۶ و ۳۱.۴ درصد در فروردین سال ۱۴۰۳ است.

تورم ماهانه شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳ به ۱.۳ درصد رسید. بررسی تورم ماهانه به تفکیک گروه‌های اختصاصی «کالا» و «خدمت» نیز حاکی از تحقق تورم ۲.۱ درصدی گروه کالا (ضریب اهمیت ۶۵.۷ درصد) با سهم از تورم ۱.۴ واحد درصد و تورم ۰.۴- درصدی خدمات (ضریب اهمیت ۳۴.۳ درصد) با سهم از تورم ۰.۱- واحد درصد می‌باشد.

گزارش بانک مرکزی از تورم تولیدکننده در فروردین ۱۴۰۳ را می‌توانید از اینجا دریافت کنید.

کد خبر 748679

دیگر خبرها

  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • بازار رمزارز‌ها / سقوط بیت‌کوین و اتریوم پیش از رویداد هنگ‌کنگ
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۰ ارديبهشت
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد
  • تداوم کاهش تورم شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • کاهش قیمت دلار و سکه در بازار تهران/ ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور/ افت قیمت تارا، رانا و پژو ۲۰۷