Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین ـ پرستو بهرامی راد؛ موضوع تفکیک وزارت صمت و احیای وزارت بازرگانی بعد از یک وقفه دوساله تبدیل به موضوعی چالش‌برانگیز در حوزه صنعت، معدن و تجارت شده است. بسیاری از صاحب‌نظران اقتصادی فعال در حوزه‌های تجارت و صنعت اظهارنظر‌های گوناگونی در رد یا موافقت با جداسازی دو بخش صنعت و معدن کشور بیان کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فریدون عباسی دوانی، عضو کمیسیون انرژی در خصوص تفکیک وزارت صمت در گفتگو با اقتصادآنلاین گفت: من موافق بزرگ شدن دولت و تقسیمات کشوری نیستم. ما باید زیرساخت الکترونیک را تقویت کنیم و دولت هم باید به صورت الکترونیک جامعه را اداره کند.

وی در ادامه توضیح داد: تا امروز زیرساخت‌های خوبی ایجاد شده و رو به رشد است. ولی تقسیمات کشوری و زیاد کردن وزارتخانه‌ها مشکل ما را حل نمی‌کند. به نظرم انسجام مدیریت در اداره دستگاه‌های اجرایی بسیار مهم است. با انتخاب آقای رییسی به عنوان رییس جمهوری، انسجام مدیریت میان سه قوا ایجاد شده است. دستگاه اجرایی ما قبلاً اختلال ایجاد می‌کرد و در کارهای کشور هماهنگ نبود. اما الان سه قوه و دستگاه رهبری هماهنگی بیشتری دارند و نوید این را می‌دهد که مشکلات اقتصادی و اجتماعی ما زودتر از موعدی که فکر می‌کردیم حل می‎شود.

این نماینده با اشاره به اینکه وزارت صمت باید یک وزارتخانه باشد و کوچکتر شود، خاطرنشان کرد: وزارت صمت باید تصدی‌گری را واگذار کند، آن زمان وزیر وقت بیشتری پیدا می‌کند و همچنین باید وزیر به معاونان خود اختیارات بیشتری بدهد. اگر این کار را بکند وزارتخانه راحت اداره می‌شود و لازم نیست وزارت بازرگانی درست بشود و دو الی سه سال کشور به کما برود.

او در خصوص استیضاح رضا فاطمی امین، وزیر صمت گفت: بحث استیضاح می‌تواند هر زمانی مطرح شود. او باید شیوه‌های اجرایی خود را عوض بکند. از اینکه خودش همواره محور باشد باید پرهیز بکند. فرد خوشفکری است، ولی باید وقتی برای اجرا داشته باشد. متاسفانه خودش تا ریزترین مسائل وارد کار می‌شود و علاقه دارد همه مسائل را خودش حل کند و این مشخصات خوبی برای وزیر کلان‌نگر نیست. اگر اجازه بدهد معاونانش در حوزه بازرگانی کار بکنند، کافی است. دوستان خوبی هم به کار گرفته است، ولی به آنها اختیار لازم را نمی‎دهد. باید آنجایی که لازم است به عنوان وزیر کار کند.

لطف‌الله سیاهکلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن که از موافقین طرح تفکیک وزارت صمت است نیز بیان کرد: من موافق تفکیک وزارت صمت هستم. این وزارتخانه نمی‌تواند کارش را به درستی انجام دهد. حتی رییس جمهوری هم این موضوع را اعلام کرد. وزارت صمت بسیار بزرگ است و به همین دلیل گرفتار روزمرگی شده است. بخش بازرگانی و تنظیم بازار حجم زیادی از وقت وزیر و تیم او را می‌گیرد.

وی در ادامه تصریح کرد: حجم کار بالا است زیرا شرایط تحریمی وجود دارد و دولت جدید روی کار آمده و همچنین اصلاحاتی در حوزه اقتصادی صورت گرفته و این موارد دائماً در بازار ایجاد مشکل می‌کند. وزیر به کار روزمره خود در بازار نمی‌تواند برسد، بنابراین نیاز به تفکیک دو وزارتخانه است.

دلیل دوم این نماینده برای تفکیک دو وزارتخانه این است که بیش از 30 وظیفه به وزارت بازرگانی مربوط بوده و ربطی به صنعت ندارد. چرا باید کنار هم قرار گیرند، در حالی که ربطی به هم ندارند؟ بنابراین اگر این دو وزارتخانه جدا شود کار با دقت و کیفیت انجام می‌شود. من فکر می‌کنم دولت دو وزارتخانه را تعریف می‌کند و مسئله حل می‌شود.

او همچنین در پاسخ به این سوال که تفکیک این وزارتخانه به تولید داخلی صدمه می‎زند یا خیر؟ گفت: کلید واژه اصلی واردات تنظیم بازار است. وارداتمان در بعضی کالاها به اندازه نیاز نیست، خسارت این موضوع را چه کسی باید بدهند؟ یک طرفه نباید قضاوت کنیم. حمایت صرف از تولید حق مشتری را از بین می‎برد. ما تولید را حمایت می کنیم تا بازار را اشباع بکند، اما تا زمانی که پاسخگوی بازار نباشد باید واردات صورت گیرد. ما باید ببینیم بازارمان با تولید داخل تنظیم می‌شود یا خیر؟ اگر تنظیم شود واردات ممنوع است.

وی معتقد است با تفکیک این وزارتخانه، وزیر صنعت و معدن بهتر می‎تواند روی تولید تمرکز کند.

سیاه‌کلی در خصوص اینکه با این تفکیک دولت بزرگ می‎شود، بیان کرد: کوچکسازی دولت کلیدواژه غلطی است. کلید واژه درست چابکسازی دولت است. بزرگ و کوچک شدن دولت با چابک شدن فرق دارد. دولت باید چابک بشود نه کوچک؛ یعنی دولت باید به موقع در صحنه حضور پیدا کند و به موقع تصمم بگیرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: وزارت صمت اخبار صنعت تفکیک وزارت صمت وزارت بازرگانی دو وزارتخانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۰۲۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ون‌های تاکسی تهران در اختیار یک شرکت شهرداری/ قرارداد‌های اتوبوسرانی خارجی به کجا رسید؟ 

سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران در دویست و سی یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران و پس از ارائه گزارش معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران و با اشاره به مجوز ترک تشریفاتی که شورای شهر به شهرداری تهران داده است گفت: در آخرین روز‌های سال گذشته شورای شهر تهران مجوز ترک تشریفات ۲ میلیارد یورویی را به شهردار تهران داد تا در بستر آن شهرداری بتواند خرید‌های لازم در حوزه تاکسیرانی، اتوبوسرانی، سیستم‌های حمل و نقل هوشمند شهری و به طور کلی خرید‌های لازم در حوزه حمل و نقل عمومی را انجام دهد. 

وی ادامه داد: در زمان تصویب مجوز ترک تشریفات، معاون مالی شهرداری تهران اعلام کرد که به دلیل محدودیت زمان و بیم از دست رفتن فرصت، نمی‌توان به جزئیات ورود پیدا کرد، اما اکنون که فرصت پیش آمده باید جزئیات این مجوز مشخص شود تا هم ابهامات و سوء تفاهمات رفع شوند و هم بتوانیم در فرصت یک ساله باقیمانده کار‌های قابل قبول از نظر همشهریان عزیز را انجام دهیم. 

تشکری هاشمی با بیان اینکه چند مرتبه در صحن شورا خواهش کردم تا پیش از بهره‌برداری از خط پرند، مسائل حقوقی آن با دولت حل و فصل شود اظهار کرد: در حال حاضر شهرداری تهران نیرو، امکانات، هزینه‌های نگهداشت و بهره‌برداری را برای مسیری پرداخت می‌کند که دولت می‌داند که هیچ ارتباطی به شهرداری تهران ندارد و اکنون علیرغم اینکه ماه‌ها از افتتاح این خط می‌گذرد هنوز مسائل حقوقی آن باقی مانده‌اند. 

رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران درخصوص خط پرند ادامه داد: برای تکمیل این پروژه به جز ناوگان، به منابع مالی بسیاری احتیاج داریم که تامین آن با رویه فعلی به ۱۵ سال زمان احتیاج دارد و این به هیچ وجه قابل قبول نیست، زیرا باید هرچه سریعتر ناوگان، مخابرات، ایستگاه‌های بین راهی، سیگنالینگ و ... تامین شوند. 

وی تصریح کرد: عدد مسافران مترو به دو میلیون مسافر در روز رسیده است که این نتیجه تلاش خوب شرکت مترو در خدمات مطلوب می‌باشد، اما از آنجایی که اتوبوسرانی مکمل مترو است برای رسیدن به ظرفیت واقعی مترو، نیازمندیم تا شبکه‌های تکمیلی را از طریق ناوگان اتوبوسرانی کامل کنیم. 

تشکری هاشمی با اشاره به اعتبارات شرکت مترو تهران گفت: تقریباً ۲۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار سرمایه‌ای برای شرکت بهره‌برداری مترو تخصص یافته، اما تا پایان سال گذشته ۸۸۰ میلیارد تومان آن محقق شد، انتظار ما این است منابع به نحو شایسته مورد بهره‌برداری قرار گیرند البته دوستان در توجیه گفته اند قرارداد‌های بسته شده، اما انتظار ما این است که تا پایان سال مالی قرارداد‌ها به نتیجه برسد. 

رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران درخصوص موضوع ماده ۱۲ و مبالغی که دولت باید از محل صرفه جویی در بنزین به شهرداری تهران بدهد گفت: دولت مکلف است مبالغی را به شهرداری‌ها پرداخت کند. تا پیش از این دوره حدود ۵۰۰ الی ۶۰۰ میلیارد تومان از سوی دولت پرداخت شده است، اما در این دوره هنوز منابعی در داده نشده است، دولت موظف بود در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۵۰۰ هزار میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان به شهرداری پرداخت می‌کرد و این شاه کلید کمک به حمل و نقل عمومی است که عملاً محقق نشده. 

وی ادامه داد: آقای زاکانی در جلسه شورای شهر تهران اعلام کرد که ۵۰ درصد هزینه‌های خرید تاکسی برقی را از همین محل می‌دهد، اما ما مشاهده می‌کنیم در تبلیغات تاکسیرانی هنوز هیچ خبری از ماده ۱۲ نیست و بودجه‌ای که دولت برای مترو تهران داده است تقریباً معادل ۵۰ متر ساخت در سال است، امیدواریم در این رابطه نیز با توجه به حضور آقای زاکانی در هیئت وزیران اهتمام بیشتری شود تمام دلخوشی ما این بود علی رغم اقداماتی که در شهرداری تهران انجام می‌دهیم دولت نیز به وظایف خود عمل کند. 

تشکری هاشمی درباره قرارداد‌های اتوبوسرانی گفت‌: هنوز متوجه نشده ایم در حوزه اتوبوسرانی با طرف خارجی قرارداد بسته شده یا خیر، این موضوع صفر و یکی است و هیچ وسطی ندارد، باید صراحتاً گفته شود اگر قراردادی بسته شده برنامه زمانبندی آن به چه ترتیب و شکلی است و اگر هنوز منعقد نشده باید مشکلات آن گفته شود. 

رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به خرید اتوبوس‌ها گفت: به یاد داریم که آقای شهردار در جلسه شورای شهر اعلام کرد که چهار ماهه اتوبوس‌ها را می‌آورد که البته حرف درست و تخصصی بود، اما هنوز با گذشت زمان زیادی از این صحیت، تردید داریم که آیا این قرارداد‌ها منعقد شده است یا خیر. 

وی درخصوص ون‌های شهرداری تهران گفت: گفته شد ۱۹۱ ون برای کمک به تاکسیرانی شهر تهران تحویل گرفته شده است، اما سرنوشت این ون‌ها مشخص نیست و اکنون نیز پس از پیگیری‌های متعدد متوجه شده‌ایم از این تعداد ون هنوز حدود ۴۰ دستگاه هنوز شماره گذاری نشده است. 

تشکری هاشمی افزود: آنطور که متوجه شده‌ایم تعدادی از ون‌ها به شرکت توسعه تجارت شهر که از ماهیت آن خبر نداریم و نمی‌دانیم که برای چه موضوعی ایجاد شده، داده شده است تا از طریق اپلیکیشن شهرزاد به جابجایی مسافران بپردازد. 

رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: این شرکت درحالی به جا به جایی مسافر می‌پردازد که متوسط جابجایی آن در شهر تهران ۱۹ و نیم نفر به ازای هر دستگاه ون بوده است اگر حتی با یک موتور سیکلت هم مسافرکشی می‌کردند شاید بیش از این تعداد می‌توانستند مسافران را جابجا کنند، مردم ما به شدت از کمبود حمل و نقل عمومی در رنج هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • اختلاف دو وزارتخانه بر سر تغییر نام استقلال
  • توسعه ورزش های همگانی با اجرای برنامه آزاد سازی اماکن ورزشی
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • اجتناب از اقدامات جزیره‌ای در زیرمجموعه‌های وزارتخانه راه
  • ون‌های تاکسی تهران در اختیار یک شرکت شهرداری/ قرارداد‌های اتوبوسرانی خارجی به کجا رسید؟ 
  • دارندگان کارت سوخت بخوانند/ این هشدار وزارت نفت را جدی بگیرید؛ وگرنه زیان سنگین می‌بینید
  • رئیس کمیته مستندسازی وزارت ورزش منصوب شد
  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است
  • معاونان و مدیران فرهنگی سفیران دانشگاه در معرفی دستاورد‌ها هستند