Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@11:43:28 GMT

احیای دشت قزوین در حال تبدیل به یک دغدغه و عزم ملی است

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۹۰۵۱۶۷

احیای دشت قزوین در حال تبدیل به یک دغدغه و عزم ملی است

به گزارش ایرنا، مهدی رجحانی عصر پنجشنبه در نشست جمع بندی احیای دشت قزوین که با حضور مدیرعامل شرکت خدمات مهندسی آب و خاک کشور برگزار شد،افزود: با اقدامات انجام شده در خصوص این موضوع یک عزم ملی برای کمک به احیای دشت قزوین در حال شکل گیری بوده و خیز خوبی در این رابطه برداشته شده است.

وی با اشاره به دغدغه های مسوولان عالی کشور از جمله مقام معظم رهبری و رئیس جمهور نسبت به احیای دشت قزوین، اظهار داشت: در جریان سفر رئیس جمهور به این استان موضوع دشت قزوین و احیای آن مطرح شد و آیت الله رئیسی نیز از آن به عنوان یکی از ضروریات و اولویت های این استان نام بردند و بر برنامه ریزی برای احیای این دشت تاکید کردند و سالها قبل تر نیز مقام معظم رهبری در سفرشان به قزوین به این موضوع اشاره و تاکید داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین با بیان اینکه عمر مدیریتی در کشور ما کوتاه است بنابراین باید طرح های پیش بینی شده برای احیای دشت قزوین زودتر کلید بخورد تا با تغییرات مدیریتی دچار خدشه و توقف نشود،افزود: در همین راستا باید دستاوردهای زودبازده برای این کار تعریف و آنها را عملیاتی کنیم.

رجحانی، سهم کشاورزی قزوین را از درآمدهای استان ناکافی دانست و گفت: با وجود همه ظرفیت های موجود در این بخش، حدود ۱۰ درصد درآمد استان قزوین از محل کشاورزی است که قابل قبول نیست.

وی با اشاره به قابلیت های بالای قزوین در حوزه های صنعت،گردشگری و کشاورزی،اظهار داشت: اعتقاد داریم با سرمایه گذاری و برنامه ریزی بیشتر، بخش کشاورزی می تواند بازدهی زودتری نسبت به سایر بخش ها داشته و موجب تحول در اقتصاد استان قزوین و برداشتن گام های بلند در راستای کمک به تامین امنیت غذایی کشور شود.

این مسوول با بیان اینکه باید از توان و ظرفیت مجموعه های تخصصی نظیر شرکت خدمات مهندسی آب و خاک کشور و نخبگان و صاحب نظران به منظور احیای دشت قزوین بهره بگیریم، گفت: در همین رابطه هفته گذشته تفاهم نامه ای با معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور برای کمک به پیشبرد احیای دشت قزوین به امضاء رسید.

دشت قزوین پهنه ای به وسعت حدود ۴۴۰ هزار هکتار است که بسیاری از بخش های آن به دلیلی برخورداری از خاک مرغوب جزو اراضی کشاورزی درجه یک و بسیار مستعد برای کشاورزی محسوب می شود.

بخش کشاورزی در استان قزوین دارای ۸۰ هزار بهره بردار بوده و ۱۳ درصد تولید ناخالص استان مربوط به این حوزه است.

برچسب‌ها استان قزوین اراضی کشاورزی قزوین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان قزوین اراضی کشاورزی قزوین استان قزوین اراضی کشاورزی قزوین احیای دشت قزوین استان قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۰۵۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم کشت و صنعت مغان برای تبدیل شدن به مرکز تولید بذر صیفی‌جات

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، صمد بهزاد در بازدید شاهین رستم‌پور مشاور معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی از شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان گفت: مذاکرات و پیگیری‌های لازم از طریق وزارت جهاد کشاورزی برای تولید بذور سبزی و صیفی‌جات در این شرکت انجام شده است.
وی تاکید بر لزوم فراهم شدن فضای مناسب و بستر علمی در تولیدات زراعی شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان افزود: این مجتمع اقتصادی به دنبال تحقق تولید محصولات کشاورزی پول‌ساز با راندمان بالا بوده و این امر را در دستور کار قرار داده است.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با بیان این که در کنفرانس کشاورزی اوراسیا مقرر شد که ایران بذر مورد نیاز کشور‌های منطقه را تامین کند و مقدمات آن در وزارت جهاد کشاورزی فراهم شده است، اظهار کرد: برای تحقق این هدف، با دعوت از کارشناسان و تولیدکنندگان اوراسیا، توان مجتمع عظیم ملی کشت و صنعت مغان را در زمنیه تولید بذر به صورت شایسته معرفی خواهیم کرد.
مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی نیز در این بازدید با تاکید بر بهره‌برداری از ظرفیت‌های کشت و صنعت مغان در زمینه‌های مختلف گفت: باید با برنامه‌ریزی دقیق در حوزه تولید بذر، ارقام جدیدی را معرفی کرده و با جایگزینی ارقام پربازده و اقتصادی، عملکرد تولیدی این شرکت را افزایش دهیم.
شاهین رستم‌پور آینده کشاورزی ایران را منوط به فراهم شدن بستر تولیدات پایه، علمی و فعالیت تحقیقاتی مجتمع‌‎هایی مانند کشت و صنعت مغان دانست و افزود: با استفاده از ظرفیت موجود در این بنگاه اقتصادی بزرگ استان اردبیل، می‌توان نهال‌های خوبی را در این شرکت تولید و به باغات کل کشور معرفی کرد.
وی با اشاره به آینده درخشان شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان در حوزه تولید بذر و نهال اظهار کرد: کشت و صنعت مغان با همکاری متخصصان بین‌المللی بذر به زودی تولید بذر محصولاتی همچون خیار، گوجه فرنگی، فلفل، بادمجان، کدو، هندوانه، ملون و لوبیا را شروع خواهد کرد.
مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی بیان کرد: پس از آزمایش اولیه و تایید لاین برای سال آتی و معرفی برند مشترک می‌توان بازار خوبی را در زمینه تولید بذر برای شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان فراهم و از واردات بذور مختلف جلوگیری کرده و بازار داخلی را با بذور تولیدی برند مغانه تامین کرد.
رستم‌پور سرمایه‌گذاری در بخش تولید بذر را دارای سود کلان عنوان و تاکید کرد: شرکت کشت و صنعت مغان می‌تواند با برنامه‌ریزی پنج ساله در امر تولید بذور صیفی و نهال، چند برابر تولیدات فعلی خود سود کسب کند.

دیگر خبرها

  • دمیده شدن دوباره امید در کالبد دریاچه ارومیه/ حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • دغدغه کارگران روی میز مسئولان قزوین
  • استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • تذکرات لازم در زمینه انتصابات را به شهردار قزوین داده ایم
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی در استان قزوین 
  • عزم کشت و صنعت مغان برای تبدیل شدن به مرکز تولید بذر صیفی‌جات
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • کاهش سهمیه سوخت تراکتورداران مهمترین دغدغه کشاورزان اسدآبادی
  • روستای نظرلو در شهرستان شبستر به شهر تبدیل شد