Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@22:07:56 GMT

تدابیری از موفق‌ترین شهرهای جهان برای ترویج تردد سبز

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۹۲۲۹۳۰

تدابیری از موفق‌ترین شهرهای جهان برای ترویج تردد سبز

خودروها به مدت بیش از یک قرن، مالکیت فضاهای عمومی را از آن خود کرده و با وجود تسهیل زندگی بشر، مشکلات زیادی نیز نظیر آلودگی هوا را در پی داشته است. مدیران امروزه می‌کوشند از طریق ترویج تردد سبز، فضاهای عمومی را از آن مردم کنند و کیفیت هوا را بهبود ببخشند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، عبور و مرور از طریق وسایل نقلیه موتوری یکی از مهم‌ترین مولفه‌ها در تولید انتشار کربن و به دنبال آن، آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی شناخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آلودگی هوا و اثرات جزایر گرمایی نیز به سهم خود نقش مهمی در کاهش سلامت انسان‌ها و حتی مرگ بسیاری از آن‌ها ایفا کرده است که همین امر، برنامه‌ریزان شهرهای سراسر جهان را به اعمال اقداماتی برای جایگزینی تردد سبز با عبور و مرور به وسیله خودروها سوق داده است.

اغلب مدیران به منظور ترویج تردد سبز کوشیده‌اند نوآوری‌هایی برای تشویق مردم به پیاده‌روی و استفاده از میکروموبیلیتی‌ها پیاده کنند، با این وجود برخی از آن‌ها با اعمال استراتژی‌های منحصربه‌فرد بسیار موفق‌تر از سایرین عمل کرده‌اند. در ادامه به معرفی موفق‌ترین شهرهای جهان در احیای فضاهای عمومی برای ترویج حمل‌ونقل پاک و تدابیر آن‌ها در این زمینه پرداخته می‌شود.

بهره‌گیری از شهرسازی تاکتیکی برای ترویج پیاده‌روی در لا استرییا، کلمبیا

امروزه شهرسازی تاکتیکی به جنبشی بسیار مهم در میان مدیران شهری و حتی شهروندان تبدیل شده است. در این روش، با کمترین هزینه ممکن تغییراتی موقتی و پیش‌پاافتاده در مناطق شهری به وجود می‌آید که بیشترین تأثیر را از جنبه‌های مختلف بر شهرنشینی به جا می‌گذارد. اگرچه این تغییرات اغلب برای بازه زمانی مشخصی اتفاق می‌افتد، با این حال گاهی اثربخشی آن‌ها در بهبود کیفیت زندگی به حدی زیاد است که مدیران را به پیاده‌سازی دائمی آن‌ها سوق می‌دهد.

شهردار لا استرییا، از مناطق مسکونی کلمبیا، یکی از موفق‌ترین برنامه‌ریزان شهری جهان در زمینه پیاده‌سازی استراتژی‌های شهرسازی تاکتیکی به شمار می‌رود که با استفاده از همین رویکرد توانسته است بسیاری از معابر شهری را از مالکیت خودروها بازگرداند و آن‌ها را به مسیرهایی برای عبور و مرور وسایل نقلیه پاک مانند دوچرخه‌ها و اسکوترها تبدیل کند. یکی از مهم‌ترین اقدامات مدیران این منطقه در این زمینه، تبدیل یک خیابان چهار لاینی به مسیری دو لاینی بوده است که یکی از این مسیرها را عابران پیاده، دوچرخه‌سواران و سایر کاربران وسایل نقلیه سبز از آن خود کرده‌اند. در پی این اقدام، بسیاری از ساکنان منطقه به تردد پاک روی آورده‌اند و نکته جالب توجه این‌که کاربران از طریق این مسیر ۲۰۰ متری در سایر معابر فرعی شهر نیز رفت و آمد می‌کنند که همین امر منجر به کاهش عبور و مرور از طریق خودروهای موتوری شده و در نتیجه، کاهش قابل‌توجه انتشار گازهای آلاینده را در پی داشته است.

جایگزینی اتوبوس‌های عمومی با اتوبوس‌های الکتریکی در بیتوریا، اسپانیا

خط ۲A و ۲B شلوغ‌ترین مسیرهای تردد اتوبوس‌های عمومی شهر بیتوریا در اسپانیا به شمار می‌رود که پیرامون یک خیابان عریض دایره‌ای می‌چرخد و عبور و مرور به ۱۴ منطقه شهر را امکان‌پذیر می‌کند. برنامه‌ریزان به منظور بهبود تردد از طریق این مسیر به جایگزینی اتوبوس‌های عمومی با خودروهای الکتریکی پرداختند، ضمن این‌که طراحی آن را برای اختصاص فضای بیشتر به ایستگاه‌های اتوبوس و زیرساخت‌های شارژ این خودروها تغییر دادند.

آن‌چه پس از اعمال این تغییرات باعث شگفتی همگان شد این‌که، تنها پس از گذشت چند ماه میزان انتشار گازهای آلاینده به میزان ۴۰ درصد کاهش یافت که محققان علت این امر را گرایش مردم به عبور و مرور از طریق اتوبوس‌های الکتریکی و در نتیجه به حداقل رسیدن تردد به وسیله خودروهای شخصی نسبت دادند.

حذف فضاهای پارک خودروها برای تسهیل تردد در پورتلند، ایالات متحده آمریکا

مدیران پورتلند در سال ۲۰۱۷ به منظور ترویج حمل‌ونقل مقرون‌به‌صرفه و افزایش گرایش مردم به استفاده از وسایل نقلیه عمومی، طرح "کیف حمل‌ونقل" را پیاده کردند که در پی آن، یک سیستم خرید بلیط اینترنتی توسعه یافت و دسترسی افراد کم‌درآمد و نیازمند را به استفاده رایگان از خودروهای عمومی شهر ممکن کرد. علاوه بر این، امکان بهره‌مندی رایگان این افراد از خودروها، دوچرخه‌ها و اسکوترهای اشتراکی نیز فراهم آمده است که این اقدام نقش مهمی در ترویج تردد از طریق وسایل نقلیه عمومی و اشتراکی ایفا کرده است.

امروزه طرح "کیف حمل‌ونقل" پورتلند به طور چشمگیری توسعه یافته و به تازگی به عنوان "کیف طلایی حمل‌ونقل" در میان شهروندان معروف شده است و نکته جالب توجه این‌که تنها افراد کم‌درآمد ساکن در حومه‌های شهر و دارندگان خودروهای شخصی که داوطلبانه فضای پارک وسایل نقلیه خود را در پرترددترین معابر شهری به شهرداری واگذار می‌کنند، قادر به بهره‌گیری از این سیستم هستند.

شواهد حاکی است که از زمان پیاده‌سازی طرح "کیف طلایی حمل‌ونقل" در پورتلند، بسیاری از مردم خواهان بهره‌مندی از خدمات آن شده‌اند که این امر، کاهش عبور و مرور از طریق خودروهای شخصی را در پی داشته و به کاهش قابل توجه انتشار کربن منجر شده است.

کد خبر 602153

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کشورهای جهان کلانشهرهای جهان پورتلند ایالات متحده آمریکا اسپانيا کلمبیا تردد سبز حمل و نقل عمومي حمل و نقل حمل و نقل شهري خودروهای الکتریکی ایستگاه شارژ خودروهای الکتریکی دوچرخه اشتراکی خودروهای اشتراکی حمل و نقل اشتراکی اسکوتر دوچرخه پیاده روی کاهش کربن تغييرات اقليمي آلودگی هوا شهرسازی تاکتیکی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق عبور و مرور از طریق وسایل نقلیه ترویج تردد تردد سبز حمل ونقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۲۲۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امین مدنی:‌ «وعده صادق»؛ عبور از قوی ترین نقطه پدافندی جهان

یک پژوهشگر مسائل نظامی در ویدئویی تحلیلی اظهار داشت عملیات وعده صادق توانست سامانه پدافندی و رادرای مشترکی میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی را به چالش بکشد و با عبور از چهار لایه پدافندی به اهداف موردنظر خود اصابت کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،  «سید پژمان امین مدنی»، کارشناس مسائل نظامی در ویدئویی تحلیلی به تشریح دلایل ناکارآمدی سامانه‌های پدافندی رژیم صهیونیستی در خلال عملیات «وعده صادق» و ابتکاری که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جریان این عملیات به کار بست، پرداخت.

 

.

 


امین مدنی ضمن اشاره به روند در حال شکل گیری پدافند مشترک میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی به رهبری آمریکا در منطقه، به  تبیین دلایل شکست سامانه های پرهیاهوی  پدافندی رژیم صهیونیستی در خلال عملیات وعده صادق پرداخت و گفت: آمریکا سعی کرد سیستم پدافندی مطلوب خود در منطقه را ایجاد نماید. سامانه پدافندی مدنظر آمریکایی ها چندین لایه داشت اما ایران توانست تا در جریان عملیات وعده صادق، از تور پدافندی این سامانه های راداری قدرتمند عبور کند.

این کارشناس مسائل نظامی به تشریح لایه های مختلف پدافند مستقر در آسمان سرزمین های اشغالی پرداخت و در تبیین نحوه عملکرد لایه های مختلف پدافندی رژیم صهیونیستی گفت: سیستم پدافندی صهیونیست ها از چهار لایه تشکیل شده است که عبارتند از:
نخست؛ پدافند برد بلند: که برای موشک های بالستیک تهیه شده است و خارج از جو با استفاده از نیروی جنبشی با کلاهک موشک بالستیک درگیر می شود؛

دوم؛ پدافند آرو 2 و 3: که در لایه ی دو و سه هزار کیلومتری با مهاجمین برخورد می کند که تکنولوژی آن از آمریکا گرفته شده و رژیم صهیونیستی آنها را ارتقاء داده است؛

سوم؛ فلاخن داوود: که در بردهای کوتاه تری نسبت به آرو 2 و 3 استفاده می شوند؛

و چهارم یا مرحله ی نهایی گنبد آهنین است که برای موشک های برد کوتاه بهره برداری می شود که در عملیات فعلی از این سامانه بهره گیری نشد و تنها ممکن است که این سامانه با کلاهک های بارشی موشک های سپاه برخورد کرده باشند.

امین مدنی با اشاره به اذعان رسانه های صهیونیستی به اصابت پهپادها و موشک های ایرانی به پایگاه های نظامی ارتش رژیم صهیونیستی از جمله نواتیم گفت: در شب عملیات وعده صادق، چتر پدافند هوایی آمریکا و متحدان غربی بر روی سرزمین های اشغالی و به ویژه مناطق حفاظت شده مانند پایگاه نواتیم به شکل چشمگیر و گسترده ای فعال بود، با این حال اصابت موفق پهپادها و موشک های ایرانی به این پایگاه نشان از موفقیت آمیز بودن عملیات 14 آوریل دارد.
 

فیلم| اگر جنگ فراگیر شود پدافند اسرائیل از کار می‌افتدموشک‌های سپاه از 5 لایه سامانه پدافندی اسرائیل عبور کرد




وی در ادامه افزود: در منطقه ما سیستم های راداری مختلفی وجود داشت که در این عملیات به آزمایش گذاشته شد و با استفاده از اطلاعات راداری مشترک سعی کردند با پهپادها مقابله کنند. ما در جریان عملیات وعده صادق نشان دادیم که می توانیم حتی بعد از این عملیات، عملیات های وسیع تری که به نابودی سامانه های راداری بینجامد دست بزنیم اما در برهه کنونی از این اقدام صرف نظر کردیم.

سید پژمان امین مدنی در بخش پایانی این ویدئوی تحلیلی اظهار داشت: ایران هیچگاه روی سیستم پدافندی خود مانور نداده است، چرا که ما به سبب وسعت بالای جغرافیایی و ویژگی های توپوگرافی کشورمان همچون وجود کوه ها و مناطق مرتفع، مزیت خود را بر روی حوزه های آفندی متمرکز کرده ایم و این مسئله به وضوح در راهبردهای نظامی جمهوری اسلامی ایران با هدف ایجاد بازدارندگی نمایان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز طرح ارتقای ایمنی تردد عابران و موتورسواران در گیلان
  • اجرای طرح ارتقاء ایمنی تردد عابرین و موتورسواران در ۵۰ روستای گیلان
  • امین مدنی:‌ «وعده صادق»؛ عبور از قوی ترین نقطه پدافندی جهان
  • بزرگ‌ترین شهرهای جهان ۲۰۲۴ بر اساس جمعیت و مساحت
  • تقویت نشاط اجتماعی با ترویج فرهنگ پهلوانی در جوانان و نوجوانان
  • حل مشکل تردد دانشجویان بزرگترین دانشگاه اهواز با ساخت پل عابر پیاده
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • آغاز ترافیک صبحگاهی تهران/ افزایش ترافیک در معابر بزرگراهی
  • وضعیت ترافیکی شهر تهران در شنبه هشتم اردیبهشت ماه