Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@06:19:33 GMT

آیا تشعشعات تلفن همراه باعث افزایش وزن می شود؟

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۹۴۱۷۷۷

آیا تشعشعات تلفن همراه باعث افزایش وزن می شود؟

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس و به نقل از دویچه وله، محققان دانشگاه لوبک آلمان برای اینکه بفهمند آیا تشعشعات تلفن همراه باعث تحریک اشتها می شود یا خیر، مطالعه ای را روی گروهی از افراد انجام دادند. محققان در مرحله اول دریافتند که اشتهای این افراد پس از مکالمه تلفنی افزایش یافته و غذای بیشتری می خوردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان این دانشگاه براساس آزمایش‌هایی که اثرات احتمالی امواج تلفن همراه را روی مصرف غذا در موش‌ها و سایر جوندگان انجام دادند، دریافتند وزن این جوندگان پس از دو ساعت قرار گرفتن در معرض تشعشعات تلفن افزایش می‌یابد.

پس از این آزمایش در موش ها، محققان گروهی از مردان جوان سالم با وزن طبیعی را برای انجام این آزمایش روس انسان دعوت کرد. آنها یک روز ساعت 6:30 صبح با این شرط که شکمشان خالی باشد و 12 ساعت قبل از آزمایش از تلفن همراه خود استفاده نکرده باشند، برای این آزمایش فراخوانده شدند.

تست فعالیت مغز و رفتار غذایی

ابتدا فعالیت مغزی شرکت کنندگان در آزمون اندازه گیری شد و سپس تلفن همراه در حال زنگ خوردن کنار سر آنها قرار گرفت.

پس از 20 دقیقه، مجددا فعالیت مغزی افراد مورد بررسی قرار گرفت و در افرادی که تلفن همراهشان روشن بود، افزایش قابل توجه متابولیسم انرژی در مغز دیده شد. پس از آن صبحانه متنوعی برای شرکت کنندگان در آزمون سرو شد.

این روند دو روز دیگر تکرار شد، اما در طی یکی از سه آزمایش، تلفن همراه افراد خاموش بود و شرکت کنندگان از آن اطلاعی نداشتند. محققان دقیقا آنچه را که شرکت کنندگان در آزمون خوردند و میزان غذای مصرفی را ثبت کردند.

اشتهای بیشتر و کالری بیشتر

روشن بودن تلفن همراه، نتایج جالبی را به همراه داشت. از هر 15 نفر 13 نفر بعد از شبیه سازی یک تماس تلفنی به مدت 20 دقیقه بیشتر غذا خوردند و 22 تا 27 درصد کالری بیشتری نسبت به زمانی که تلفن همراه خاموش بود، دریافت کردند. کالری اضافی بیشتر از کربوهیدرات ها بود.

در واقع، این مطالعه شواهدی ارائه کرد که نشان می‌دهد تلفن همراه می‌تواند بر متابولیسم انرژی در مغز، از جمله هیپوتالاموس که احساس گرسنگی و سیری را تنظیم می‌کند، تأثیر بگذارد.

البته محققان خاطرنشان کردند که این مطالعه فقط روی مردان و در تعداد کمی از افراد انجام شده است. آنها قصد دارند در بررسی های بعدی این مطالعه را روی زنان، افراد دارای اضافه وزن و افراد با وزن طبیعی نیز انجام دهند تا ببینند آیا این نتیجه در آنها نیز دیده می شود یا خیر.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: سوخت و ساز بدن عوامل چاقی مضرات موبایل مضرات تلفن همراه شرکت کنندگان تلفن همراه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۴۱۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط گُرگرفتگی زنان یائسه با سلامت مغز

آفتاب‌‌نیوز :

بر اساس مطالعه جدیدی توسط محققان دانشگاه پیتسبرگ، زنانی که در طول یائسگی، اغلب تعریق شبانه را تجربه می‌کنند، ممکن است بیشتر از سایر زنان، از یک نشانگر زیستی مغزی به نام شدت ماده سفید برخوردار باشند.

شدت ماده سفید، ضایعات ریز قابل مشاهده در اسکن مغزی است که با افزایش سن یا فشار خون بالا کنترل نشده شایع‌تر می‌شوند. این نشانگر‌های زیستی مغز در برخی مطالعات با افزایش خطر سکته مغزی، بیماری آلزایمر و زوال شناختی مرتبط بوده اند.

پژوهشگران می‌گویند: مطالعه ما به طور خاص به علائم رایج یائسگی، گرگرفتگی، تعریق شبانه و ارتباط آن‌ها با شدت ماده سفید در مغز پرداخت.

این مطالعه شامل ۲۲۶ زن با میانگین سنی ۵۹ سال بود که از هورمون درمانی استفاده نمی‌کردند. محققان شرکت کنندگان را به مدت سه روز تحت نظر داشتند. در ۲۴ ساعت اول، شرکت کنندگان از دستگاهی استفاده کردند که گرگرفتگی و تعریق شبانه را از طریق دمای پوست کنترل می‌کرد. آن‌ها به مدت سه روز، گرگرفتگی و تعریق شبانه خود را در یک دفتر خاطرات الکترونیکی گزارش کردند.

پس از این دوره سه روزه، محققان آزمایش‌های خون و همچنین اسکن مغز شرکت کنندگان را برای اندازه گیری شدت ماده سفید در شش ناحیه از مغز، مورد بررسی قرار دادند.

نتایج بررسی‌ها نشان داد: گرگرفتگی و تعریق شبانه، بیشتر با شدت ماده سفید در لوب پیشانی مغز، مرتبط هستند. لوب پیشانی مغز، ناحیه مسئول حرکات ارادی و توانایی برنامه ریزی و سازماندهی می‌باشد.

دانشمندان اضافه کرده اند: نتایج ما، این تصور رایج را که گرگرفتگی و تعریق شبانه علائم خوش خیمی هستند و اهمیت چندانی در مراقبت‌های پزشکی زنان ندارند، زیر سؤال می‌برند. گرگرفتگی این پتانسیل را دارد که به عنوان یک نشانگر سلامت مغز در زنان میانسال عمل کند که در نهایت ممکن است به شناسایی زنانی که با افزایش سن، احتمال سلامت مغزی ضعیف تری دارند، کمک کند.

 یافته‌های تحقیقاتی در مجله Neurology منتشر شرده اند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مت دیمون و کارگردان «بورن» در یک کمدی دزدی همراه شدند
  • اولین داروی رشد دندان آزمایش می‌شود
  • هشدار پلیس درباره ترفند جدید کلاهبرداران تلفنی!
  • ارزیابی گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • بررسی دقیق گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه ارزیابی می‌شود
  • ارزیابی میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه در سازمان تنظیم مقررات
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • برگه‌های آزمایش الکی!
  • ارتباط گُرگرفتگی زنان یائسه با سلامت مغز