Web Analytics Made Easy - Statcounter

صنعت سیمان به‌عنوان یکی از شاخص‌های ارزیابی توسعه اقتصادی کشورها محسوب می‌شود و دارای چالش‌ها و فرصت‌های کلیدی است که با ورود فناوری و نوآوری در این حوزه تحول شکل می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا؛ طبق بررسی‌های صورت گرفته توسط مؤسسات technavio، صنعت سیمان در سال 2017 تا سال 2022 بر اساس نرخ مرکب رشد سالانه تقریباً 8 درصد را تجربه خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین بر اساس آمار، میزان تقاضای سیمان رشد 4.5 درصدی داشته است.

مصرف سیمان به عنوان یکی از اصلی‌ترین نهاده‌های تولید در فعالیت‌های عمرانی و ساختمانی و از مهم‌ترین شاخص‌های ارزیابی توسعه اقتصادی کشورها به شمار می‌آید و این صنعت، نقشی بی‌بدیلی در گسترش زیرساخت‌های اساسی یک کشور ایفا کرده و فارغ از فراز و نشیب‌های اقتصادی در سطح جهان، به مسیر رو به رشد خود ادامه می‌دهد.

همچنین بر اساس بررسی‌های صورت گرفته سیمان و بتن سبز درصد رشد تقاضای بیشتری نسبت به بقیه انواع محصول در بازار سیمان خواهند داشت و از آن‌ها به‌عنوان یک‌روند مهم در تولید سیمان یاد می‌شود.

 

 سیمان و بتن سبز

تلاش‌هایی که در خصوص ایجاد مصالح پایدار صورت گرفته منجر به ایجاد محصولی به نام بتن سبز شده که از مواد زائد بتن ساخته و در تولید آن از انرژی کمتری استفاده می‌شود و کربن دی‌اکسید کمتری نسبت به بتن معمولی تولید می‌کند.

ایده استفاده از بتن سبز یا بتن اکو طی سال‌های اخیر در بسیاری از کشورها رواج بیشتری یافته است. بتن سبز با استفاده از مواد زائد به‌عنوان بخشی از اجزا و با استفاده از فرآیندهای تولیدی که برای محیط‌زیست مضر نیست تولید می‌شود.

معیار ساخت بتن اکو توسعه محصول با استفاده از زباله یا منابع بازیافتی پایدار است چون می‌تواند به کاهش هزینه مواد اولیه و همچنین کاهش میزان انباشت زباله در محل دفن زباله‌ها کمک کند.

کشورهای آسیا و اقیانوسیه بالغ‌بر 51 درصد از سهم بازار را خواهند داشت اما کشورهای قاره آمریکا با تولید محصولات نوین و توسعه نوآوری روند رشد بالاتری از کشورهای آسیایی در تصاحب سهم بازار دارند.

 

 چالش تولید آلایندگی و اثرات زیست‌محیطی

میزان رشد اقتصادی در دنیا باعث توسعه شهرها و ساخت‌وساز شده است که خود تأثیر به سزایی در رشد تقاضای سیمان و بتن ایفا می‌کند. این امر عاملی برای افزایش جذابیت و رقابت برای کسب‌وکار بازار بیشتر میان شرکت‌های فعال در این صنعت دارد.

صنعت سیمان همواره یکی از ارکان مهم توسعه در کشورهای دارای پتانسیل تولید بوده است اما از منظری دیگر تولید سیمان تولید آلایندگی و اثرات زیست‌محیطی قابل‌توجهی را به همراه دارد که در این موضوع نیاز به چاره‌اندیشی است.

 

 نفوذ فناوری و نوآوری‌ به صنایع

این صنعت همواره با هزینه‌های زیادی روبه‌روست که کاهش هزینه‌های جاری عامل مهمی در رشد شرکت‌های فعال در صنعت سیمان است. دستیابی به اهداف کاهش هزینه‌های عملیاتی و جاری در شرکت‌ها خود عامل مهمی برای سوق دادن آن‌ها به سمت رویکردهای نوآورانه و افزایش کارایی است و به‌طورقطع بهبود نوآوری و بهره‌وری باعث ایجاد مزیت رقابتی مهمی در تقابل با شرکت‌های دیگر است.

پیشرفت چشمگیر فناوری در هزاره سوم و روند رو به رشد آن یک عامل حیاتی تحول در بیشتر صنایع در جهان است. فناوری با کمک‌های فراوان به صنایع می‌تواند فرآیندهای اجرایی آن‌ها را تسهیل و بهره‌وری را به‌شدت افزایش دهد، به‌طورقطع صنعت سیمان هم از این قاعده مستثنی نیست.

 

 ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق

شرکت‌های فعال در این حوزه باید نگاه ویژه‌ای به فناوری و نوآوری‌های شکل گرفته در صنعت خود داشته باشند، فناوری‌ها در این صنعت می‌توانند در کاهش هزینه تولید، افزایش بهره‌وری، تنوع در محصولات، تطابق‌پذیری با محیط‌زیست، افزایش استحکام مواد و ... نقش بسزایی ایفا کنند.

امروزه در اکثر صنایع نام شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق یکی از مهم‌ترین مباحثی است که مشاهده می‌شود، این شرکت‌ها با چابکی و نوآوری که در کسب‌وکار خود دارند باعث افزایش بهره‌وری و رشد در صنایع می‌شوند. حل مشکلات صنایع سیمان با کمک فناوری و نوآوری، می‌تواند خدمت مهم این شرکت‌ها به صنعت سیمان بشاد.

انتهای پیام/

آیا این خبر مفید بود؟ 0 0

نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اقیانوسیه دی اکسید کربن سیمان فناوری محیط زیست آسیا بازار ارزیابی نوآوری تحول دفن زباله چالش ها فرصت ها صنعت سیمان انباشت زباله توسعه اقتصادی کشورها بتن سبز مصالح پایدار منابع بازیافتی استفاده از زباله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۵۱۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران (ایمینو) با هدف حمایت‌ از تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان و فناور و رفع نیازهای صنایع مرتبط با معدن، رویدادهای به‌هم‌رسانی نیازهای فناورانه و نوآورانه معدنی را  برگزار می‌کند.

در این رویداد، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور از فرصت لازم برای ارائه دستاوردها و توانمندی‌هایشان به بهره‌برداران معادن و صنایع معدنی و همچنین صاحبان سایر صنایع مرتبط با بخش معدن و صنایع معدنی بهره‌مند می‌شوند.

در قالب این رویداد، شرکت‌های بخش‌های خصوصی و دولتی، ضمن بیان نیازها و اقلام اولویت‌دار، با ظرفیت‌ها و محصولات ارائه شده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان شرکت‌کننده در رویداد، آشنا می‌شوند.

یکی از لازمه‌های اصلی برای ارائه دستاوردهای دانش‌بنیان، برخورداری از سطح فناوری بالاتر از میانگین و راهبردی بودن آن است. این محصول یا خدمت می‌بایست یکی از نیازهای حیاتی و اساسی صنعت را تامین کند به طوری که در کاهش وابستگی به واردات و توانمندسازی اقتصاد کشور تاثیرگذار باشد.

همچنین در این رویداد ضمن تشریح و تبیین نیاز، معضل یا کمبودی که عامل ایجاد نیاز به خلق محصول دانش‌بنیان بوده است، کاربردهای محصول یا محصولات دانش‌بنیان در معادن و صنایع معدنی و افزایش آگاهی نسبت به قابلیت‌ها و افزایش مصرف آن‌ها بیان می‌شود.

محصولات دانش‌بنیانی که این رویداد ارائه می‌شوند می‌بایست در تولید پایدار، ارتقای ارزش افزوده، افزایش بهره‌وری شامل افزایش کیفیت و کمیت محصول، بهینه‌سازی عملیات و فرآیندها کمک به بهینه‌سازی مصرف آب و انرژی‌ها کمک کنند.

این فناوری‌ها در تولید انرژی‌های پاک، کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای، کاهش استهلاک دستگاه‌ها و تجهیزات، بهبود تعمیر و نگهداری، ارتقای افزایش عمر تجهیزات، دستگاه‌ها و ماشین‌آلات نقش خود را به اثبات برسانند.

بهره‌مندی از فناوری‌های نوین و پیشرفته نظیر فناوری‌های اطلاعات، ارتباطات و هوشمندسازی، استفاده از هوش مصنوعی، تحول دیجیتال، فناوری‌های بهینه‌سازی انرژی و حفاظت از محیط‌زیست از اولویت‌های رویداد هم‌رسانی نیازهای فناورانه است.

در صورتی‌ که محصولی بومی‌سازی شده باشد، باید ضمن برخورداری از مزیت‌های تجاری و رقابتی از توانمندی رقابت‌پذیری آن‌ها با محصولات مشابه و قابلیت جایگزین‌شدن با محصولات خارجی از بعد فنی و مالی برخوردار باشد. ‌شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور می‌توانند با شرکت در این رویداد از فرصت برابر و مشابه با سایر شرکت‌ها برای ارائه و معرفی دستاوردهای دانش‌بنیان و نوآورانه خود به صنایع بهره مند شوند و در مسیر تجاری‌سازی محصولات و خدمات خود قرار بگیرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از اینوتکس ۲۰۲۴ بیشتر بدانید
  • ارائه نوآوری‌های صندوق توسعه فناوری‌های نوین در تامین مالی فناوری در اینوتکس ۲۰۲۴
  • اکوسیستم فناوری کشور زیر سقف «اینوتکس ۲۰۲۴»
  • بهبوددهنده‌های آنزیمی مخصوص صنعت آرد و نان تولید شد
  • آیین تشییع و خاکسپاری شهید گمنام دوران دفاع مقدس در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت
  • ارتباط هدفمند و توازن‌محور بین صنعت و دانشگاه تقویت شود
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • تشییع شهید گمنام عملیات خیبر در پارک فناوری نفت باقرشهر
  • گزارش تصویری | تشییع شهید گمنام در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت
  • شهید گمنام عملیات خیبر در پارک فناوری نفت باقرشهر آرام گرفت