Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کل سازمان نظام پزشکی کشور از کاهش امتیاز کسب پروانه مطب پزشکان خبر داد و جزئیات آن را تشریح کرد.

دکتر محمد رییس‌زاده در گفت‌وگو با ایران اکونومیست، ‌ از کاهش امتیاز کسب پروانه مطب پزشکان خبر داد و گفت: مجلس شورای اسلامی قانون تسهیل فضای کسب و کار را در پنجم اردیبهشت ماه مصوب و ابلاغ کرد که حوزه سلامت هم مشمول این قانون می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس هم جلسات مکرری را با معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد داشتیم که از ما خواستند تا در راستای عمل به این قانون اقدامات لازم را انجام دهیم. پیگیری‌های جدی در این زمینه صورت گرفت و در این جلسات اعلام کردیم که آمادگی داریم تا امتیازات برای همکاران جوان را در زمینه دایر کردن مطب و سایر مجوزها بنا به این قانون تسهیل کنیم، اما ضوابط این کار را وزارت بهداشت به ما ابلاغ می‌کند.

جزئیات کاهش امتیاز کسب پروانه مطب پزشکان 

وی افزود: در قانون صدور پروانه مطب به طور واضح ذکر شده که سازمان نظام پزشکی بر اساس ضوابطی که وزارت بهداشت ابلاغ می‌کند، پروانه و مجوز مطب را صادر می‌کند. بر همین اساس هم در جلساتی که برگزار شد، اعلام کردیم که اگر وزارت بهداشت این همراهی و هماهنگی را داشته باشد، ما در سازمان نظام پزشکی به شدت استقبال کرده و پیگیر هم هستیم. بر این اساس اخیرا در کمیسیون ماده هفت که سه الی چهار نفر هم به عنوان نماینده وزارت بهداشت در آن حضور دارند، این موضوع  مطرح شد و هم افرادی که به نمایندگی از طرف وزارت بهداشت در این کمیسیون حضور دارند، توافق کردند و هم من برای اطمینان بیشتر نظر موافق معاون درمان وزارت بهداشت، دکتر کریمی را نیز دریافت کردم و مقرر شد که در گام اول امتیازهای کسب پروانه مطب را در پنج شهر بزرگ تهران، مشهد، اصفهان، تبریز و البرز از ۳۶۰ به ۲۵۰ تقلیل یابد و در سایر شهرها نیز از ۲۵۰ به ۱۷۰ تقلیل دادیم.

رییس‌زاده ادامه داد: در عین حال شاخص جمعیتی را هم تقریبا نصف کردیم که عدد آن در شهرهای مختلف، متفاوت بوده و متناسب با منطقه و رشته تفاوت دارد؛ اما عموما به دنبال این هستیم که این شاخص جمعیتی را نصف کرده و به نوعی ظرفیت را برای ایجاد مطب دو برابر کنیم. این اقدام در راستای عمل به قانون مصوب مجلس مبنی بر تسهیل فضای کسب و کار مورد توافق وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی قرار گرفت تا همکاران جوان ما بتوانند با زحمت، وقت و امتیاز کمتری مجوز مطب را دریافت کرده و فضای کسب و کارشان تسهیل شود. ما به شدت نیازمند ایجاد نشاط و امید به ویژه در بین فارغ‌التحصیلان جوان‌مان هستیم و باید فضای کسب و کار آنها فراهم شود.  

رییس‌زاده با بیان اینکه این گام بزرگی است که سازمان نظام پزشکی با همکاری وزارت بهداشت برداشته است، ادامه داد: همین الان تعداد زیادی از پرونده‌هایی که در نوبت بودند و امتیازاتی را کم داشتند، با کاهش قابل توجه امتیازات مشکلات‌شان حل می‌شود. ۲۵۰ و ۱۷۰ امتیاز هم امتیازاتی است که همکاران با امتیازات طرح ضریب K می‌توانند آن را کسب کنند. بنابراین می‌توان به نوعی گفت که افراد بعد از دوره خدمت ضریب طرح‌شان به ویژه در مناطق محروم با زمان کمتر و راحت‌تر از قبل می‌توانند امتیازات لازم برای اخذ مجوز مطب را کسب کنند.

رییس‌کل سازمان نظام پزشکی همچنین گفت: در گام بعدی دنبال این هستیم که با سازوکارهایی که دسترسی مردم در مناطق محروم مشکل پیدا نکند، کل امتیازات را حذف کنیم که البته این اقدام نیاز به کمک دولت و مجلس دارد تا بتوانیم بسته‌های تشویقی و مشوق‌های قابل توجهی را برای ماندگاری همکاران‌مان در مناطق کمتر برخوردار فراهم کنیم؛ به طوری که بجای حضور پزشکان بر اساس مولفه‌های سلبی به سمت مولفه‌های ایجابی رویم. اگر این شرایط مهیا شود، در گام بعدی می‌توانیم با همکاری وزارت بهداشت کل امتیازات را حذف کنیم. بر این اساس هرکس که فارغ‌التحصیل شد و دوره خدمات قانونی‌اش را گذراند، مانند سایر مشاغل بتواند مطب تاسیس کند.

وی تاکید کرد: اکنون کسی که مهندسی کامپیوتر دریافت می‌کند، از روز بعد می‌تواند مجوز دریافت کرده و دفتر برای خودش تشکیل دهد. جامعه پزشکی و به خصوص قشر جوان فارغ‌التحصیل ما هم باید به همین صورت باشند. ضوابطی که طی این سال‌ها دیده شده و تکان نخورده‌اند، ان‌شاءالله با کمک سازمان نظام پزشکی که دنبال این کار است و با همکاری خوب وزارت بهداشت و معاونت درمان عملیاتی شود.

کاهش ۵۰ درصدی امتیاز بازآموزی مورد نیاز جهت تمدید پروانه مطب برای پزشکان بالای ۷۵ سال 

رییس‌زاده درباره زمان تمدید پروانه مطب برای پزشکان با سابقه نیز گفت: تمدید پروانه مطب طبق قوانین خودش هر پنج سال یکبار انجام می‌شود که ضوابط خاص خودش را دارد. البته با نظر مثبت وزارت بهداشت و پیگیری‌های سازمان نظام پزشکی، برای افراد بالای ۷۵ سال امتیاز بازآموزی مورد نیاز برای تمدید پروانه مطب را ۵۰ درصد کاهش دادیم که خبر خوبی است. به هر حال اساتید و افراد بالای ۷۵ سال برای کسب امتیاز بازآموزی در جهت تمدید پروانه مطب مشکلاتی داشتند که با پیگیری سازمان نظام پزشکی و موافقت وزارت بهداشت، میزان امتیاز بازآموزی مورد نیازشان ۵۰ درصد کاهش یافت.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: نظام پزشکی ، پروانه مطب ، پزشک

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: نظام پزشکی پروانه مطب پزشک پروانه مطب پزشکان سازمان نظام پزشکی تمدید پروانه مطب امتیاز بازآموزی فضای کسب و کار وزارت بهداشت رییس زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۴۹۰۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیب سقوط آزاد کاهش موالید کم شده | 76 هزار ماما داریم و فقط 7 هزار پروانه فعال مامایی

به گزارش همشهری آنلاین، ۵ می روز جهانی ماماست و در قانون جوانی جمعیت هم به صورت ویژه به کمبود ماما در کشور اشاره شده است. این در حالی است که به ازای هر دو زایمان فعال باید یک ماما در کشور وجود داشته باشد اما به دلیل کمبود ماما در بیمارستان‌های کشور این بند قانونی اجرایی نشده است. قرار هم بود امسال حدود ۳۵۰۰ ماما در کشور استخدام شوند اما در ظرفیت پذیرش و استخدام وزارت بهداشت تنها حدود ۳۰۰ ماما در کشور ثبت شده است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی در جشن روز ماما که با حضور نمایندگان جامعه مامایی از سراسر کشور برگزار شد هم به این نکته اشاره کرد و گفت: از ۷۶ هزار جمعیت مامایی کشور تنها ۱۰ درصد آن‌ها پروانه مطب دارند و این یعنی ۷ هزار و ۷۱۲ پروانه فعال مامایی. این در حالی است یکی از مهمترین مولفه‌های تشویق به فرزند آوری این است دوران زایمان و بارداری به تجربه خوشایند و مطمئنی تبدیل شود و هرقدر این تجربه شیرین باشد، تکرار آن محتمل‌تر خواهد بود و جمعیت عظیم جامعه مامایی در ایجاد این تجربه خوشایند نقش مهمی دارند که باید بکار گرفته شوند و این واقعیت‌ها را باید مسئولان عزیز کشور بدانند.

دکتر محمد رئیس‌زاده با بیان این که جشن روز ماما باید یک جشن واقعی افزایش جمعیت سالم و قوی باشد وحتما ما باید به آینده امیدوار باشیم و موظفیم که به نسل جدید امید و نشاط بدهیم، افزود: باید به شما جامعه بزرگ مامایی تبریک بگوییم که عمر و تجربه خود را صرف شیرین ترین و زیباترین تجربه هستی و خاطره یک خانواده می کنید و واسطه ظهور امن فیض خداوندی حیات بر روی زمین هستید و این حتما جای تقدیر دارد و جایگاه شما در جامعه پزشکی جایگاه بسیار رفیعی است. به اندازه ارزش جان یک سرزمین وتداوم خلقت. راز قوی بودن این کشور عزیز و دوست داشتنی که به جان نفوس خود وابسته است، به دستان شماست که از نفوس این دیار مراقبت می کنید، هم در دوران بارداری، هم در دوران زایمان و هم مراقبت‌های پس از زایمان.

به گفته این مسئول زیربنای اصلی توسعه پایدار و اقتدار هر کشور تناسب مستقیم با نیروی جوان مولد دارد و حتما یکی از مولفه‌های تقویت آن جمعیت سالم مولد، عملکرد جامعه عظیم ۷۶ هزار نفری مامایی کشور است. از این منظر جامعه مامایی ارزش بالایی دارد و باید برای تحقق آینده کشور برای جامعه مامایی سرمایه گذاری‌های کلان در بعد علمی و کارکردی انجام شود. این سرمایه گذاری‌های کلان لازمه توسعه و تعالی و جوانی جمعیت است. اگر ما می‌خواهیم از این سیاه چاله جمعیتی بیرون بیاییم و از آن پنجره طلایی جمعیت استفاده کنیم، حتما باید قدر جامعه مامایی را بدانیم.

رئیس زاده با بیان این که طی سال‌های ۹۲ تا ۱۴۰۰ یک شیب وحشتناک رو به نزول جمعیتی داشتیم، تاکید کرد: در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷، ۱۲ و ۴ دهم درصد کاهش موالید داشتیم. این کاهش را هنوز داریم اما سرعت شیب کمتر شده با اقدامات خوبی که در این دولت و با تلاش وزارت بهداشت شده است سرعت نزول کمتر شده است.

او ادامه داد: در ۱۴۰۰، یک میلیون و ۱۱۴ هزار تولد داشتیم. ۱۴۰۱ یک میلیون و ۷۵ هزار و در سال ۱۴۰۲، یک میلیون و ۵۷ هزار. لذا کاهش ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰، ۳ و شش دهم بوده اما کاهش ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ یک و شش دهم بود و جلوی آن سقوط آزاد کاهش موالید گرفته شد.

کد خبر 849188 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها زنان - مامایی سازمان نظام پزشکی طرح جوانی جمعیت

دیگر خبرها

  • لزوم توجه سیاست‌گذاران به انگیزه ماندگاری پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!
  • شیب سقوط آزاد کاهش موالید کم شده | 76 هزار ماما داریم و فقط 7 هزار پروانه فعال مامایی
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز
  • جمع‌آوری نمای کامپوزیت برخی از بیمارستان‌های تهران به دلیل ناایمن‌بودن
  • نظام درمانی را به کجا می‌برند؟