Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2023-09-25@09:43:24 GMT

چرا زرده بعضی تخم‌مرغ ها کم رنگ است؟

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۷۸۸۸۹۰۹

چرا زرده بعضی تخم‌مرغ ها کم رنگ است؟

اگر مصرف کننده تخم مرغ باشید احتمالا تفاوت رنگ زرده تخم مرغ ها نظر شما را هم جلب کرده و این سوال برایتان پیش آمده که چرا برخی زرده ها زرد کم رنگ و برخی نارنجی است؟

به گزارش ایسنا، بنابر گفته فعالان صنعت طیور در کشور فقط یک مدل تخم مرغ تولید می شود و گونه‌های مختلفی از تخم مرغ وجود ندارد. همچنین نژاد مرغ فقط می‌تواند در رنگ پوسته تاثیر بگذارد و ارتباطی با رنگ زرده آن ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 زرده تخم مرغ دارای طیف رنگی زرد کم رنگ تا نارنجی است که علت متفاوت بودن رنگ آن هم به جیره غذایی مرغ ارتباط دارد و کم رنگ و پرنگ بودن زرده نیز دلیلی بر ارگانیک بودن یا نبودن این محصول نیست.

وجود رنگدانه های طبیعی در جیره غذایی طیور و مقدار آن مهمترین عامل تعیین کننده رنگ زرده است. آن‌طور که در برخی منابع گزارش شده رنگ زرده به دلیل وجود رنگدانه‌های زردی به نام گزانتوفیل است که به‌طور گسترده‌ای در طبیعت یافت می‌شوند و همچنین غذاهایی از قبیل ذرت، گلوتن ذرت و پودر یونجه دارای سطح گزانتوفیل بالاتری نسبت به سایر اقلام خوراکی جیره هستند.

جیره طیور که دارای رنگدانه زرد هستند پس از جذب از دستگاه گوارش، وارد جریان خون پرنده می‌شود و به همان شکل در زرده تخم مرغ ذخیره می‌شود.

گفته می‌شود علت زردتر بودن زرده تخم مرغ های محلی در برخی موارد تغذیه متنوع مرغ های روستایی از گیاهان تا حشرات است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تخم مرغ اتاق بازرگاني روسيه بافت فرسوده کاهش تولید اوپک پلاس پيام رسان هاي داخلي تسلا سرمايه گذاري خاموشي اتاق بازرگاني روسيه بافت فرسوده کاهش تولید اوپک پلاس زرده تخم مرغ رنگ زرده کم رنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۷۸۸۸۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه رئیس شبکه دامپزشکی بم به دامداران

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بم گفت: بیماری آنتروتوکسمی یا قلوه نرمی بیماری است که بیشتر در فصل پاییز و بهار و مواقعی که جیره دام در حال تغییر است بروز می‌کند و این بیماری که غالبا در بین دام‌هایی نظیر گوسفند و بز شیوع پیدا می‌کند و در شرایط حاد می‌تواند باعث تلف شدن دام شود.

 مسعود اسدی پور افزود: علائم این بیماری بسته به شدت آن متفاوت بوده و همچنین علایم این بیماری ارتباط مستقیمی با سن گوسفندان دارد که در موارد فوق حاد با مرگ ناگهانی دام و در موارد با شدت کمتر، علائم شامل اسهال، زمین‌گیری، تب و لرز، بی اشتهایی، بی قراری، گیجی، نفس نفس زدن، تشنج و ترشح زیاد بزاق و در نهایت مرگ دام می‌باشد.

اسدی پور تصریح کرد: هرعاملی که باعٍث کاهش حرکات دستگاه گوارش دام شود مثل مصرف بیش از حد شیر و یا علوفه تازه توسط بره‌ها و بزغاله‌ها، استرس، تغذیه با جیره غذایی سرشار از غلات و ماده خشک کم یونجه یا علف سبز، یا تغییر ناگهانی جیره از علوفه خشک به‌تر و بالعکس، سبب تغییر وضعیت میکروبی دستگاه گوارش و ازدیاد باکتری‌ها و سموم آن‌ها که عامل این بیماری هستند می‌شود.

وی با بیان اینکه واکسن پیشگیری از این بیماری با هزینه آزاد و توسط بخش غیر دولتی در درمانگاه‌ها و مراکز مایه کوبی دامپزشکی عرضه می‌شود، خاطرنشان کرد: بهترین راه برای عدم ابتلای دام به این بیماری، پیشگیری است و دامداران و عشایر منطقه خواست تا نسبت به تهیه و تزریق واکسن تا قبل ازجابجایی و یا ابتلا گله‌ها به بیماری اقدام نمایند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • توصیه رئیس شبکه دامپزشکی بم به دامداران