Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: کتاب «سفیر انقلاب؛ خاطرات سفرای جمهوری اسلامی ایران در دهه اول انقلاب اسلامی» نوشته الله‌کرم مشتاقی بهمن‌ماه ۱۴۰۲ توسط انتشارات ایران منتشر و راهی بازار نشر شد. این‌کتاب دربرگیرنده خاطرات ۱۰ سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهه اول انقلاب است و شرایط سفارتخانه‌های ایران در آن‌برهه زمانی را تصویر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این‌تصاویر چالش‌ها و دشمنی‌های خارجی جمهوری اسلامی ایران را هم در مقطع زمانی مورد اشاره نشان می‌دهند.

سفیرانی که خاطراتشان در این‌کتاب ثبت و ضبط شده به این‌ترتیب‌اند: حسن زمانی سفیر ایران در فرانسه، علی اکبر فرازی سفیر ایران در مجارستان، بهمن حسین‌پور سفیر ایران در تانزانیا و اتیوپی، احمد اجل‌لوئیان سفیر ایران در رومانی و یونان، سیدجلال ساداتیان سفیر ایران در انگلستان، سیدرضا حاج زرگرباشی سفیر ایران در بلغارستان و نیکاراگوئه، سید محمدباقر سخایی سفیر ایران در دبی و قطر، رضا سعیدمحمدی سفیر ایران در کره شمالی، احمد دستمالچیان سفیر ایران در لبنان و محمود موحدی سفیر ایران در برزیل.

سیدجلال ساداتیان متولد ۱۳۳۱ یکی از راویان کتاب «سفیر انقلاب» است که از اسفند ۱۳۶۱ تا اسفند ۱۳۶۵ در سفارت ایران در لندن مشغول سفارت بوده و به‌عنوان سفیر خدمت کرده است. ساداتیان خاطره جالبی از برگزاری مراسم عید نوروز برای ایرانیان مقیم انگلستان دارد که روز اول عید امسال (۱۴۰۳) در قالب اولین‌قسمت مرور مطالب کتاب «سفیر انقلاب» به آن پرداختیم و در پیوند زیر قابل دسترسی و مطالعه است:

* «خاطره برگزاری مراسم نوروز توسط سفارت ایران در لندن/می‌گفتند فکر می‌کردیم سفارت شکنجه‌گاه دارد»

در قسمت دوم مرور و بررسی کتاب مورد اشاره، خاطرات دیگری از سیدجلال ساداتیان را مرور می‌کنیم؛

***

روزهای بعد از حمله تروریستی سال ۵۹

ساداتیان می‌گوید علی افروز که در زمان انجام حمله تروریستی به سفارت ایران در لندن (اردیبهشت ۵۹) مسئول سفارت بود، در حین حمله و گروگانگیری، خود را از پنجره به بیرون پرتاب کرد و به‌شدت زخمی شد. او دوماه بعد از مسئولیت خود کناره‌گیری کرد و پس از او یک‌استاد دانشگاه به‌نام سیف‌الله اهدایی مسئولیت موقت سفارت جمهوری اسلامی ایران در انگلستان را به عهده گرفت.

اهدایی، کمی بعد پناهنده شد و پس از او، یکی از اعضای انجمن اسلامی لندن به‌نام علیرضا فرخ‌روز سرپرستی سفارت را عهده‌دار شد. فرخ‌روز برای ۲۰ ماه سرپرست سفارت بود و بعد، به سپاه پاسداران پیوست. به این‌ترتیب علی‌اکبر ولایتی وزیر وقت امور خارجه از ساداتیان خواست سفیر ایران در انگلستان شود که او در ابتدا از پذیرش این‌امر امتناع کرد اما در نهایت پذیرفت و راهی لندن شد.

زمانی‌که ساداتیان (اسفند۱۳۶۱) وارد سفارت ایران در لندن شد، به‌دلیل وقوع حمله تروریستی اردیبهشت ۵۹ و آسیب‌هایی که ساختمان سفارت دیده بود، هنوز کارها و امور سفارت در رزیدانس (محل اقامت سفیر) انجام می‌شد.

پذیرایی از بیماران اعزامی از ایران

یکی از فعالیت‌های سیدجلال ساداتیان در دوران سفارتش در انگلستان، تسهیل روند اعزام بیماران ایرانی به بیمارستان‌های انگلستان است. او می‌گوید در آن‌دوران، ماهانه به‌طور متوسط پذیرای ۵۰۰ بیمار از ایران بوده است. توضیحش نیز در این‌باره در صفحه ۲۳۷ کتاب «سفیر انقلاب» این‌گونه است: «با سفر به ایران و کسب موافقت کمیسیون پزشکی ایران و وزارت امور خارجه، ابتکار عمل برنامه‌ریزی برای ساماندهی به وضعیت بیماران را با تجربه مددکاری اجتماعی و تجارب مربوط به آن‌ها به دست گرفتم.»

ناکامی ضدانقلاب در حمله سال ۶۳ به سفارت

ساداتیان روایت می‌کند در یکی از روزهای بهمن ۱۳۶۳ نیروهای چپ ضد جمهوری اسلامی تصمیم گرفته بودند به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب، تجمعات خشنی را در سراسر دنیا ترتیب بدهند. به این‌ترتیب نیروهای ضدانقلاب در اقداماتی سازماندهی‌شده، وارد ساختمان سفارت در هلند شده و حسین تاجگردون سفیر ایران را مورد ضرب و شتم قرار دادند که به‌دلیل جراحات وارده به بیمارستان منتقل شد. در آلمان و استرالیا هم اتفاقات مشابهی رخ داد و حجم خسارت‌هایی که به سفارت و دفاتر نمایندگی‌های بیمه و هواپیمایی ایران وارد شد، بالا بود.

ضدانقلاب در سال ۱۳۶۳ به ۳۶ نمایندگی و دفاتر منتسب به جمهوری اسلامی ایران حمله کرد. ساداتیان می‌گوید تنهاجایی که آشوب‌طلبان و نیروهای ضدانقلاب موفق نشده و به هدفشان نرسیدند، لندن بود؛ «آن‌هم نه به‌دلیل تمهیدات دولت انگلیس برای حفاظت از ساختمان و کارکنان سفارت، بلکه صرفا با ابتکار و قدرت کارکنان سفارت در کنسولگری.»

ساداتیان می‌گوید کارکنان کنسولگری با وجود تعداد کم خود، توانستند ۲۵ نفر از مهاجمان را دستگیر کنند. سپس با تدبیر سفیر جمهوری اسلامی ایران در انگلستان، یک‌کنفرانس مطبوعاتی ترتیب داده و از دستگیرشدگان رونمایی شد. ساداتیان در این‌جلسه به‌شدت از دولت انگلستان و پلیس لندن انتقاد و آن‌ها را به همکاری با تروریست‌ها متهم کرد. بعد هم تابلویی به گردن هریک از تروریست‌ها انداخته شد که با گروه‌بندی مختلف روی آن‌ها نوشته شده بود: تروریست آمریکایی، تروریست انگلیسی و تروریست فرانسوی.

کد خبر 6066462 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: انتشارات ایران سفارت جمهوری اسلامی ایران سفارت انگلستان لندن وزارت امور خارجه ایران وزارت امور خارجه کتاب و کتابخوانی انتشارات امیرکبیر معرفی کتاب بنیاد ملی بازی های رایانه ای انقلاب اسلامی ایران ادبیات داستانی ادبیات جهان ادبیات کودک و نوجوان شعرخوانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بازی های رایانه ای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گابریل گارسیا مارکز آیت الله خامنه ای جمهوری اسلامی ایران سفارت ایران در لندن ایران در انگلستان سفیر ایران سفیر انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۰۰۴۶۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهدا برای بقای جمهوری اسلامی جانفشانی کردند

امام جمعه کاشان ضمن اشاره به اهمیت برگزاری یادواره شهدا، گفت: شهدا برای بقای جمهوری اسلامی جانفشانی کردند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردستان، حجت‌الاسلام سید سعید حسینی، شامگاه شنبه در مراسم یادواره شهدای بخش مهاباد اردستان، اظهار داشت: خداوند متعال در آیه 102 از سوره نساء می‌فرماید که «کفار دوست دارند شما غافل باشید از سلاح و کالاهایتان تا به شما یورش ببرند و شبیخون بزنند» و منظور از اسلحه دو موضوع است یکی اسلحه معنوی است که دشمن می‌خواهد آن از بین برود و رهبر انقلاب اسلامی هم به آن اشاره کرد که آمریکایی‌ها و غربی‌ها می‌خواهند با تهاجم فرهنگی ایران را آندلسی کنند، لذا باید هر دو سلاح را محکم داشته باشیم.

وی افزود: زمانی یکی از مسئولان عالی‌رتبه وقت کشور گفت الان وقت موشک نیست و وقت علم و دانش است و دشمن دقیقا همین را می‌خواهد که مومنان و مسلمانان از اسلحه معنوی و مادی خودشان غافل شوند و ناگهان حمله کنند، اما رهبر انقلاب اسلامی این خلف شایسته حضرت امام به همه مسائل واقف بوده و هوشیارند.

نمانیده ولی‌فقیه در کاشان با بیان اینکه مردم عزیز بیانیه گام دوم انقلاب را جدی بگیرید گفت: رهبر انقلاب اسلامی در این بیانیه دارند بستر را برای ظهور آماده می‌کنند و یکی از نکات مهم این بیانیه این است که باید تمدن‌سازی صورت بگیرد.

امام جمعه کاشان بیان کرد: همه فرهنگیان، حوزویان و اساتید باید شاخصه‌های تمدن را از قرآن استخراج کنیم و آن را به اندازه‌ای که می‌توانیم در جامعه و محیط پیرامونی و سپس خارج از کشور گسترش دهیم و 10 شاخصه تمدن اسلامی معنویت است و جنگ هشت سال دفاع مقدس دانشگاه معنویت بود و در قبور شهدا امروز مشاهده کردم شهید 16 ساله وجود داشت و بسیاری از شهدا دانش‌آموز بودند، اما از جبهه که بر می‌گشتند عارف بودند و راه 100 ساله یک عارف را یک شبه طی کردند و این راه معنویت را حضرت امام به همه آموخت.

حسینی تاکید کرد: غربی‌ها با لجن‌زار رذائل اخلاقی خود در زمان پهلوی به جان کشور افتادند، اما حضرت امام دل‌های جوانان را به سوی معنویت منقلب کرد و ثمره هشت سال دفاع مقدس صدور انقلاب اسلامی به خارج از کشور بود و خداباوری و معنویت را به کشورهای دیگر تزریق کردند و جوانان ما زیر بمب‌باران‌های تبلیغاتی دشمن هستند، اما می‌بینیم جوانان با چه شور و حالی در مراسمات شرکت می‌کنند که نمونه آن اعتکاف و شرکت در یادواره شهدا است.

نمانیده ولی فقیه در کاشان، تصریح کرد: برادران و خواهران تا می‌توانند روی شاخصه معنویت کار کنند که یکی از آن‌ها همین یادواره شهدا است و بدانید به دعوت شهدا برای تقویت معنویت شرکت کردید و همین راه برای صدور معنویت در گام دوم انقلاب مهم است و همه این جهادها و مراسم‌ها ارزش است.

امام جمعه کاشان با اشاره به شهید والامقام فخری‌زاده، افزود: شهدا فدا شدند تا جمهوری اسلامی بماند، اما بعضی از آن‌ها که وظیفه تمدن‌سازی داشتند دشمن انتخاب کرد و شهید کرد تا جلوی معنویت را بگیرد و همین شهید را دشمن 10 سال دنبالش بود تا بتواند به شهادت برساند و همین حمله ایران به اسرائیل زحمات شهدایی همچون تهرانی‌مقدم و فخری‌زاده‌ها بود و کفار دوست دارند تا ما غافل شویم و به ما هجوم بیاورند پس در هر دو جبهه سلاح معنوی و سلاح نظامی باید تلاش کنیم.

وی بیان کرد: اسرائیلی‌ها وقتی از زبان رهبر انقلاب اسلامی شنیدند که ایران می‌خواهد موشک بزند اعلام کردند که محکم نزنید و حقیقتا آنچه اتفاق افتاد با توسلات بود و 103 هواپیما در آسمان بود تا موشک‌ها را بزنند و 700 پرنده شناسایی در منطقه داشتند و همه ناتو آماده شده بودند تا موشک‌ها را رصد کنند، اما کاری از پیش نبردند و موشک‌های ما به هدف نشست و آمریکا بیش از سه میلیارد و 500 میلیون دلار هزینه پدافند داد و گنبد آهنین کاری نتوانست انجام دهد.

انتهای پیام/802/

دیگر خبرها

  • مرتضوی: عمل به قرآن در جوامع اسلامی سبب اتحاد بیشتر می‌شود
  • شهدا برای بقای جمهوری اسلامی جانفشانی کردند
  • کتاب‌های تازه رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • کتاب‌های تازه رهبر معظم انقلاب
  • امروز نظام جمهوری اسلامی باعث سربلندی محور مقاومت و کل جهان اسلام شده‌ است
  • آلمان کاردار سفارت روسیه را احضار کرد
  • روایت امام جمعه تهران از حمله سپاه به اسرائیل
  • عضو خبرگان رهبری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • انقلاب اسلامی ایران در حال انتشار در جهان است
  • جمهوری اسلامی ایران مدافع تمامی مظلومان جهان است