Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- رئیس اتحادیه پلاستیک، نایلون، نایلک و ملامین تهران گفت: بیش از 60 درصد کارخانجات و واحدهای تولیدی زیرمجموعه این اتحادیه متاثر از عامل دو نرخی بودن مواد اولیه، نیمه فعال یا غیرفعال شده اند.

«سید رحیم مقیمی اصل» امروز (دوشنبه) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، هرگونه شایعه ورشکستگی این صنایع و کارخانجات را تکذیب کرد و افزود: با رویه در پیش گرفته شده و بویژه دو نرخی بودن قیمت مواد اولیه خطر تعطیلی این کارخانجات بیش از پیش احساس می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته این مسئول صنفی، امروز شاهدیم مواد اولیه به صنایع فعال در این عرصه در خارج تهران یا مناطق محروم بدون در نظر گرفتن مالیات بر ارزش افزوده 9 درصدی اعطا می شود، در حالی که بسیاری از این کارخانجات اصلا فعال نیستند یا فقط مجوز کار دریافت کرده و تولیدی ندارند.
وی با بیان اینکه این سودجویان با استفاده از امتیاز خود، سهمیه مواد اولیه دریافتی خود را به دلالان می دهند، تصریح کرد: به این ترتیب اختلاف قیمتی چهار تا پنج هزار ریالی در هر کیلو ایجاد می شود و مساله دو نرخی شدن مواد اولیه پیش می آید.
مقیمی ادامه داد: از این مساله بدتر، صنایع پتروشیمی مواد اولیه را با قیمتی به مراتب ارزانتر در اختیار متقاضیان خارجی قرار می دهند و این اختلاف قیمت گاهی اوقات به سه تا چهار هزار ریال در هر کیلوگرم نیز می رسد، علاوه بر آن در تناژ بالا نیز به ازای هر کیلوگرم خرید از سوی خارجی ها به میزان هزار ریال در هر کیلو تخفیف به آنها اعطا می شود.
وی اضافه کرد: فروش اعتباری مواد اولیه به خارجی ها، مشکل دیگر فعالان این عرصه است؛ در حالی که پتروشیمی ها مواد اولیه را نقدی به تولیدکنندگان داخلی می فروشند و با تاخیری چند روزه به دستمان می رسانند، توان رقابت پذیری داخلی ها کاهش یافته است.
رئیس اتحادیه پلاستیک، نایلون، نایلک و ملامین تهران تصریح کرد: این وضعیت که از حدود سه سال پیش تاکنون آغاز شده و ادامه دارد، عرصه را بر فعالیت تولیدکنندگان داخلی تنگ کرده است؛ در حالی که در سال های پیش از آن صادرات خوبی بویژه به کشورهای آسیایی داشتیم.
وی یادآوری کرد: سودجویی پتروشیمی ها سبب کاهش عرضه مواد اولیه از سوی آنها شده و همین مساله در روزهای گذشته - که فصل پرمصرف محصولات تولیدی این اصناف است- منجر به افزایش 35 درصدی قیمت ها در بازار شده است.

** فروش مواد اولیه ارزان به افغانستان
مقیمی اصل با انتقاد از خام فروشی، اظهار داشت: امروز شاهدیم صنایع پتروشیمی ما مواد اولیه را ارزان تر به افغانستان می فروشند و در صورت تداوم این رویه و رفع نشدن مشکلات، شاید تا 2 سال دیگر به واردکننده محصولات نهایی از افغانستان مبدل شویم.
وی همچنین معضلات نرخ بالای مالیات و بیمه کارفرمایان، مشورت نشدن با کارشناسان امر یا اعضای اتاق ایران و نرخ بالای تسهیلات بانکی را دیگر مشکلات در این عرصه عنوان کرد و افزود: از دولت انتظار یاری و کمک نداریم، اما دستکم با برخی تصمیمات مانع فعالیت ما نشود.
رئیس اتحادیه پلاستیک، نایلون، نایلک و ملامین تهران در پایان با اشاره به تعدیل چشمگیر نیرو در این اتحادیه و صنوف وابسته، یادآوری کرد: هزار و 200 تولیدکننده و بیش از سه هزار واحد توزیعی در این اتحادیه در سطح تهران فعالیت دارند که میزان تولید روزانه آنها بیش از 2 هزار تن انواع محصولات پلیمری است.
وی ادعا کرد: اگر مشکلات این اتحادیه کاهش یابد، پتانسیل ایجاد یک میلیون شغل در آن وجود داشته و حتی می تواند علاوه بر رفع کامل نیازهای کشور، به توسعه بازارهای خود در آسیا و اروپا بپردازد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام* 3065*2025 خبرنگار: محمد ملک دار* انتشار: لیلا جودی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۱۷۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهسازی معابر شهرک‌های صنعتی اردبیل با اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد ریال

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل از بهسازی و ترمیم معابر شهرک‌های صنعتی یک و دو اردبیل با اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد ریال خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، هاشم علایی اظهار کرد: یکی از مشکلات حال حاضر شهرک‌های صنعتی شماره ۱ و ۲ اردبیل، فرسودگی معابر و برخی از تأسیسات و زیرساخت‌های آن است که در اثر گذشت زمان، مستهلک و از بین رفته است.

وی از نقش بسیار مهم شرکت‌های خدماتی در ارائه خدمات مطلوب به صاحبان صنایع خبر داد و افزود: بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی، موظف به واگذاری امور شهرک‌های صنعتی به شرکت‌های خدماتی هستیم تا با کم کردن تصدی‌گری بخش دولتی، شاهد واگذاری امور به صاحبان صنایع باشیم.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل ادامه داد: یکی از عمده مشکلات شرکت‌های خدماتی که متشکل از خود کارآفرینان و صنعتگران بوده و بدون کوچک‌ترین چشم داشتی در حال ارائه خدمات به واحدهای تولیدی هستند، کمبود منابع مالی است.

علایی تصریح کرد: یکی از منابع درآمد این شرکت‌های خدماتی، دریافت هزینه شارژ و مصرف آن به منظور هزینه‌های جاری و بهسازی معابر و زیرساخت‌های موجود است که با توجه به افزایش قیمت‌ها، این منابع درآمدی کفاف بهسازی و ترمیم حتی یکی از خیابان‌های شهرک‌های صنعتی را نخواهد داد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل ادامه داد: بهترین راه حل ممکن، اختصاص بخشی از مالیات ارزش افزوده واحدهای تولیدی برای بهسازی زیرساخت‌های موجود است که امیدواریم با مساعدت نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، شاهد تحقق این درخواست بحق واحدهای تولیدی باشیم.

وی اظهار داشت: با توجه به اهمیت موضوع تلاش شده است با همراهی استاندار و مسئولان، کاستی‌های موجود در شهرک‌های صنعتی کاهش پیدا کند که خوشبختانه طی چند سال اخیر، اعتبارات بسیار مناسبی برای تأمین زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی تخصیص پیدا کرده است که در این خصوص، زیرسازی و آسفالت بیش از ۱۵ خیابان شهرک صنعتی شماره ۲ و باند برگشت شهرک صنعتی شماره یک اجرایی و عملیاتی شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل، ضمن تاکید بر حمایت همه‌جانبه از واحدهای تولیدی خاطرنشان کرد: پیمان‌سپاری و تعیین پیمانکار بهسازی باند رفت و برخی از معابر شهرک صنعتی شماره یک اردبیل با اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال انجام شده است که به زودی شاهد اجرای این پروژه زیرساختی خواهیم بود.

وی ادامه داد: برای بهسازی باند رفت و برگشت و همچنین لکه‌گیری برخی از معابر شهرک صنعتی شماره ۲ نیز اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است که تلاش می‌کنیم این پروژه تا پایان نیمه اول سال جاری عملیاتی و در اختیار واحدهای تولیدی قرار داده شود.

کد خبر 748800

دیگر خبرها

  • بیش از ۷۰ درصد جمعیت کردستان از خدمات وزارت کار بهره‌مند هستند
  • بهسازی معابر شهرک‌های صنعتی اردبیل با اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد ریال
  • احیای واحدهای تولیدی راکد در دستور کار دولت است
  • رشد اعتبارات سفر دولت در استان سمنان/ واحدهای تولیدی جان گرفتند
  • بازدید هیئت هرمزگانی از نمایشگاه صنعت پلاستیک چین
  • ۵۷ پرونده تعزیراتی برای نانوایان مشهدی تشکیل شد
  • تشکیل ۵۷ پرونده تعزیراتی برای نانوایان مشهدی
  • بازدید هیات هرمزگانی از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک کشور چین
  • بازدید هیات تجاری هرمزگان از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک چین
  • سردار هداوند خبرداد: کشف ۲۵ تن مواد اولیه لوازم آرایشی قاچاق به ارزش ۲۰ میلیارد در اشتهارد