Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای وزارت نفت، نورالدین شهنازی‎زاده افزود: نمایندگان 14 شرکت در 2 روز متوالی، از زیرساخت‎های موجود در منطقه غرب کارون دیدن کردند و در جریان میزان پیشرفت کار در میدان آزادگان قرار گرفتند.
به گفته مدیرعامل متن، پس از این دیدار، به شرکت‎های متقاضی توسعه آزادگان فرصت داده شد شرکای خود را انتخاب کنند و در قالب کنسرسیوم، پیشنهادهای فنی‎شان را برای توسعه میدان ارایه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آبان پارسال بود که با حضور رییس‎جمهوری، سه طرح توسعه‎ای در غرب کارون به بهره‎برداری رسید تا تلاش‎ صنعت نفت در این منطقه به ثمر بنشیند و ظرفیت تولید میادین مشترک یادآوران، یاران و آزادگان به روزانه 270 هزار بشکه نفت برسد؛ میادینی که در زمان آغاز به کار دولت یازدهم فقط حدود 70 هزار بشکه در روز نفت تولید می‎کردند.
بیست و سوم آبان پارسال با بهره برداری رسمی گام نخست توسعه میدان یادآوران، تولید روزانه بیش از 115 هزار بشکه نفت تحقق یافت.
با بهره برداری گام نخست توسعه میدان آزادگان شمالی، تولید روزانه بیش از 75 هزار بشکه نفت از این میدان‎ها به ثمر نشست و طرح توسعه میدان یاران شمالی هم با ایجاد ظرفیت تولید روزانه 30 هزار بشکه نفت عملیاتی شد.
در ادامه این روند، افزون بر آنکه توسعه میادین غرب کارون به ویژه آزادگان جنوبی به عنوان یکی از موضوع های محوری‎ در جریان مذاکرات توسعه‎ای بین شرکت ملی نفت ایران با شرکت‎های داخلی و خارجی مطرح بود، فرایند توسعه این میدان با اتکا به منابع و توانمندی‎های داخلی با جدیت ادامه یافت تا جایی که ظرفیت تولید این میدان که تاکنون از 50 هزار بشکه در روز تجاوز نکرده بود، اوایل امسال به حدود 80 هزار بشکه در روز رسید.

** افزایش تولید روزانه آزادگان جنوبی به 140 هزار بشکه تا پایان سال
در این پیوند، مدیرعامل مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) درباره روند فعالیت‎ها در این میدان مشترک گفت: تولید آزادگان جنوبی پارسال حدود 45 هزار بشکه در روز بود که این رقم با اجرای 2 طرح افزایش تولید، به بیش از 80 هزار بشکه در روز رسیده است.
شهنازی‎زاده از برنامه‎ریزی برای 2 مرحله دیگر افزایش تولید آزادگان جنوبی تا پایان امسال خبر داد: در یک مرحله، 25 هزار بشکه و در مرحله دیگر، 40 هزار بشکه به ظرفیت تولید روزانه این میدان افزوده می‎شود و به این ترتیب انتظار داریم ظرفیت تولید روزانه نفت آزادگان جنوبی تا پایان امسال از 140 هزار بشکه عبور کند.

** شمارش معکوس برای برداشت نفت از یاران جنوبی
شهنازی‎زاده افزون بر میدان نفتی آزادگان، از میدان یاران به عنوان دیگر میدان مشترکی نام برد که قرارداد توسعه آن امسال امضا می‎شود.
توافقنامه اصولی (اچ.اُ.آ-HOA) میدان یاران، 13مهر پارسال بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت توسعه نفت و گاز پرشیا امضا شد.
شرکت توسعه نفت و گاز پرشیا وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) یکی از شرکت‎های ایرانی صاحب صلاحیت برای فعالیت در قالب اکتشاف و تولید (E&P) است که توسعه میدان نفتی یاران شمالی را نیز عهده‎دار بود و طرح توسعه این میدان را در قالب قرارداد بیع متقابل با ظرفیت تولید روزانه 30 هزار بشکه نفت عملیاتی کرد.
قرار است میدان های یاران شمالی و یاران جنوبی به طور یکپارچه و در قالب مدل جدید قراردادهای نفتی، با همکاری این شرکت ایرانی توسعه یابد.
مدیرعامل شرکت متن، همکاری نفت و گاز پرشیا را در توسعه میدان یاران قطعی دانست و افزود: تولید زودهنگام نفت در یاران جنوبی تا پایان مهر امسال آغاز می‎شود و این احتمال وجود دارد که ادامه فرایند توسعه یاران جنوبی و همچنین امکان سنجی و تداوم توسعه یاران شمالی در قالب قرارداد جدید دنبال شود.
وی ادامه داد: اعتبار مورد نیاز تهیه 20 دستگاه تلمبه درون‎چاهی برای استفاده در طرح یاران شمالی، از محل سقف قرارداد بیع متقابل طرح تامین شده است.
طرح توسعه میدان یاران جنوبی از محل منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران در دستور کار قرار دارد که بر اساس برنامه از پیش تعیین شده متن، پس از آغاز تولید زودهنگام به میزان 10 هزار بشکه در روز، فعالیت‎های توسعه‎ای برای افزایش این میزان تولید به 25 هزار بشکه در روز تا پایان سال ادامه می‎یابد.
شهنازی‎زاده ابراز امیدواری کرد پس از میدان آزادگان، تکلیف میدان یادآوران نیز در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی مشخص شود؛ میدانی عظیم و مشترک در غرب کارون که اکنون 115 هزار بشکه نفت در روز تولید می‎کند.

* تلمبه‎خانه‎های غرب کارون و امیدیه در آستانه بهره‎برداری
میدان آذر با پیچیدگی‎هایی منحصربه فرد روزانه 30 هزار بشکه نفت تولید می‎کند و افزایش تولید آن تا 100 هزار بشکه در برنامه قرار دارد.
به گفته شهنازی‎زاده، ادامه فرایند توسعه این میدان با مدل جدید قراردادهای نفتی با مشارکت شرکت «اویک» و شریک روسی‎اش قطعی شده است.
به گفته این مدیر نفتی، تحقق اهداف توسعه‎ای غرب کارون و افزایش برداشت از میادین این منطقه به بیش از یک میلیون بشکه در سال‎های آینده، به حدود 15 تا 20 میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد.
*2022*1961*/ 6037
خبرنگار: میثم طاهری* انتشاردهنده: عبدالحمید راجی

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۸۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران

اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی ایران در کشورهای گرجستان، ایتالیا، عراق، قطر و ارمنستان در پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران مستقر شدند.

به گزارش ایسنا، تعدادی از فعالان و نمایندگان عرصه اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی ایران در کشورهای گرجستان، ایتالیا، عراق، قطر و ارمنستان و اتاق بازرگانی تهران جهت ایجاد اتاق مشترک بازرگانی فناوری بین‌المللی در کشور در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایرانی حضور یافتند.

در این نشست حسن زمانیان، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ضمن اشاره به اهمیت جایگاه اتاق‌های مشترک بازرگانی اقتصادی اظهار کرد: اتاق‌ها در عرصه تولید، خدمات بویژه صادرات و همچنین در جهت کمک به فراهم آوردن موجبات رشد و توسعه اقتصادی کشور نقشی اثرگذار دارند.

وی ضمن اظهار خرسندی از حضور و استقرار اتاق‌های بازرگانی در پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران، گفت: علاوه بر شرکت‌های مستقر در این پارک قطب فناوری پارک نیز در شهر آفتاب تاسیس شده است.

زمانیان افزود: در راستای علمی و تخصصی کردن محصولات شرکت‌ها و تولیدکنندگان داخلی و با تفاهم و همکاری با وزارت صمت و با امضای دو معاونت در وزارتخانه علوم و صمت گواهی‌نامه‌های رتبه‌بندی تحقیق و توسعه صادر می‌شود که معتقد هستیم نهادها و شرکت‌های اقتصادی درصورت نبود بخش تحقیق و توسعه از عرضه و تقاضای بازارهای جهانی عقب می‌مانند و وجود این بخش در شرکت‌ها کاملا ضروری است.

معاون وزیر علوم گفت: یکی دیگر از گواهینامه‌ها که تعیین‌کننده درصد داخلی یا خارجی بودن محصولات شرکت‌ها را تعیین می‌کند، گواهی عمق ساخت داخل است که توسط سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران صادر می‌شود و در صورتی که درصد امتیاز گواهی بالا باشد، آن محصول از معافیت گمرکی برخوردار شده و چنانچه بتواند نیاز آن محصول را در کشور فراهم کند، از واردات آن جلوگیری خواهد شد.

وی تصریح کرد: رتبه کشور ما در جهان از نظر علمی پانزده است، ولی در نوآوری و دانش فنی رتبه ۶۳ را داریم و این فاصله به این دلیل است که نمی‌توانیم به خوبی از پژوهش و تحقیقات خود دانش فنی تولید کنیم و در نهایت این دانش فنی را نیز به تجاری‌سازی نرسانده‌ایم که به تولید محصولات تجاری و بازار محور منجر شود و باید به دنبال تولید محصولاتی باشیم که دارای پیچیدگی اقتصادی مثبت باشند.

به نقل از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، زمانیان افزود: تحقیقاتی مهم است که تبدیل به دانش فنی و پس از آن منجر به تولید محصولی شود که در سطح بین‌المللی رقابت‌پذیر باشد و همچنین محصولات تولیدشده باید به خوبی در بازار ارائه و در معرض دید قرار گیرند که این بازاریابی و تجارت را اتاق‌های بازرگانی می‌توانند در سطحی وسیع انجام دهند و در تجاری‌سازی و فروش محصولات نقشی کلیدی داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله
  • آخرین وضعیت بزرگراه شهید بروجردی در غرب تهران | این بزرگراه به آزادگان و آزادراه تهران- ساوه متصل خواهد شد
  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی
  • جزئیات اتوبان 5 هزار میلیاردی برای باز کردن گره ترافیک تهران
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • پالیتیکو: آمریکا آماده امضای قرارداد ۶ میلیارد دلاری تسلیحاتی برای اوکراین است
  • حضور فارسی‌ها در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ ایران