Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کارگروه منابع انسانی ستاد توسعه فناوری نانو از گردش ۳۰۸ میلیاردی شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۳۹۴ خبر داد و افزود: بر اساس تصمیم‌گیری‌های اخیر، پایان‌نامه‌هایی که قابلیت تولید و یا با همکاری بخش صنعت انجام شده باشند، مورد حمایت ستاد قرار می‌گیرند.

به گزارش ایسنا، دکتر مهدی رضایت در نشست خبری امروز با اشاره به برگزاری دهمین جشنواره فناوری نانو، افزود: این جشنواره از ۱۴ تا ۱۷ مهرماه سال جاری در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی توسعه فناوری نانو و معرفی دستاوردهای محققان در این حوزه را از اهداف برگزاری این جشنواره نام برد و اظهار کرد: برگزاری این جشنواره فرصتی است تا صاحبان ایده و فناوری با یکدیگر آشنا شوند. بر این اساس، در این دوره از جشنواره ۱۰۰ شرکت فعال در حوزه نانو آخرین یافته‌های خود را عرضه خواهند کرد.

رضایت با تاکید بر اینکه ۴۳ درصد شرکت‌های حاضر در این جشنواره دارای محصولات جدید هستند، ادامه داد: بر اساس سند دوم توسعه فناوری نانو تمرکز این ستاد بر تجاری‌سازی، تولید محصول و ثروت، حضور در بازارهای بین‌المللی و گسترش بازار داخلی است که برگزاری این جشنواره فرصتی برای تجاری‌سازی محصولات داخلی است.

دبیر کارگروه منابع انسانی ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به جایگاه ایران در حوزه فناوری نانو، خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۰۰ رتبه ایران در این حوزه ۵۷ جهانی بوده است، ضمن آنکه کشورهای عربی از ایران جلوتر بوده‌اند و رتبه ایران در این حوزه در میان کشورهای مسلمان ششم بوده است.

وی اضافه کرد: این در حالی است که امروزه ۴۰ درصد تولیدات علمی بین‌المللی در حوزه فناوری نانو متعلق به جمهوری اسلامی ایران است. ضمن آنکه تا سپتامبر سال ۲۰۱۷، شش هزار مقاله ISI از سوی محققان ایرانی منتشر شده است که بر این اساس رتبه ایران به چهارم جهانی ارتقاء یافته است.

ترکیب دهمین جشنواره نانو

رضایت با بیان اینکه در این دوره از جشنواره کشورهایی از روسیه، اکوادور و چین حضور دارند، اضافه کرد: علاوه بر آن هشت دانشگاه بزرگ و ۱۴ آزمایشگاه ارائه دهنده خدمات فناورانه برای حضور در این جشنواره خود را آماده کرده‌اند.

دبیر کارگروه منابع انسانی ستاد توسعه فناوری نانو با تاکید بر اهمیت نوآوری در حوزه فناوری نانو، خاطرنشان کرد: بر این اساس ۲۵ طرح نوآورانه در این جشنواره ارائه می‌شود؛ به این معنا که طرح‌هایی که نزدیک به تولید نمونه اولیه بوده و یا نمونه اولیه نزدیک به بازار است و یا طرح‌هایی که به تازگی از نمونه اولیه تبدیل به محصول شده‌اند، در این نمایشگاه عرضه خواهند شد.

وی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی در حوزه تجاری‌سازی را از جمله برنامه‌های جنبی این جشنواره نام برد و افزود: در بخش دانش‌آموزی نیز ۴۰ طرح عرضه می‌شود.

به گفته رضایت، از سوی کارگروه ترویج ستاد توسعه فناوری نانو مسابقه‌ای در سطح دانش‌آموزی برگزار شد و ۲۰۳ طرح در این مسابقه عرضه شد که ۴۰ طرح برتر این مسابقه در دهمین جشنواره نانو عرضه خواهند شد.

اولویت‌های ستاد نانو

دبیر کارگروه منابع انسانی ستاد توسعه فناوری نانو افزود: بر اساس سند توسعه فناوری نانو اقدام به اولویت‌گذاری در این حوزه کرده‌ایم که بر این اساس حوزه‌های سلامت، آموزش و پژوهش، ساخت و ساز، محیط زیست، زیرساخت و نانو مواد از جمله اولویت‌های ستاد نانو تعیین شده‌اند.

وی با اشاره به فعالیت‌های نانو در حوزه سلامت، یادآور شد: در وزارت بهداشت کمیته نانو فناوری ایجاد شده است که مسئولیت آن رصد و کمک به اخذ مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو است. در حال حاضر ۶۲ محصول در حوزه سلامت از سازمان غذا و دارو مجوزهای لازم را دریافت کرده‌اند.

رضایت از ایجاد ۱۰ پرونده نزدیک به اخذ پرونده در این حوزه خبر داد و یادآور شد: در دهمین جشنواره نانو ۱۰ تا ۱۲ شرکت در حوزه فناوری نانو محصولات خود را عرضه می‌کنند که چند محصول برای اولین بار است که عرضه می‌شود.

دبیر کارگروه منابع انسانی ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به حضور ۱۰۰ شرکت فعال در حوزه فناوری نانو در جشنواره نانو، اظهار کرد: در حال حاضر ۳۰۰ محصول شناسنامه‌دار حوزه فناوری نانو وجود دارد که این تعداد از سوی ۱۵۷ شرکت تولید شده‌اند.

وی با بیان اینکه ۲۰ شرکت در حوزه تجهیزات پزشکی فعالیت دارند، یادآور شد: برخی از شرکت‌های حاضر در این جشنواره دستاوردهای جدیدی را ارائه می‌دهند.

میزان گردش مالی شرکت‌های نانویی

رضایت با اشاره به روند صعودی رشد فناوری نانو در کشور، افزود: ایران در سال ۲۰۰۰ رتبه ۵۷ جهانی را داشت که بعد از اخذ رتبه‌های ۴۰، ۳۵، ۱۰ و ششم در حال حاضر توانسته است تا سپتامبر سال ۲۰۱۷ به رتبه چهارم جهانی دست یابد.

دبیر کارگروه منابع انسانی ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به میزان گردش مالی شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه نانو، اظهار کرد: میزان گردش مالی این شرکت‌ها در سال ۸۹ به میزان ۱۳۸ میلیارد ریال بوده است که این میزان در سال ۱۳۹۰ به ۱۶۶ میلیارد ریال و در سال ۱۳۹۱ به ۲۴۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه این میزان در سال ۱۳۹۲ به ۷۹۱ میلیارد ریال بالغ شده است، گفت: گردش مالی این شرکت‌ها در سال ۱۳۹۳ به میزان ۱۵۶۰ میلیارد ریال و در سال ۱۳۹۴ به ۳۰۸۶ میلیارد ریال افزایش یافته است.

رضایت با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود که میزان گردش مالی این شرکت‌ها در سال ۱۳۹۵ دو برابر میزان سال ۱۳۹۴ شود، خاطرنشان کرد: ۳۰ درصد از این میزان گردش مالی شرکت‌ها ناشی از صادرات بوده است.

تغییر روند ستاد در زمینه حمایت‌ از پایان‌نامه

دبیر کارگروه منابع انسانی ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به حمایت‌های تشویقی این ستاد از پایان‌نامه‌های دانشجویی در حوزه‌های مرتبط با فناوری نانو اظهار کرد: در حال حاضر مقرر شده است که این ستاد از همه پایان‌نامه‌ها حمایت نکند.

وی در این مورد توضیح داد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته پایان‌نامه‌هایی که قابلیت تولید محصول را داشته باشند و یا با همکاری یک شرکت دانش‌بنیان و یا با بخش صنعت اجرایی شده باشند، مورد حمایت ستاد توسعه فناوری نانو قرار می‌گیرند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۵۱۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، 

به دنبال توافق‌ سه جانبه با موضوع «توسعه زیست‌بوم نوآوری و بومی‌سازی زیرساخت‌های راهبردی و گلوگاهی حوزه ارتباطات و هوشمندسازی صنایع»، بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران در سال ۱۴۰۲، ایرانسل‌لبز به عنوان بازوی تحقیق و توسعه ایرانسل، با هدف تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و بهره‌مندی از ظرفیت استادان دانشگاه‌های برتر، از طرح‌های پژوهشی و متناسب با نیازمندی‌های اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، حمایت می‌کند.

استادان و دانشگاه‌ها می‌توانند برای مشارکت در این فراخوان، طرح‌های پژوهشی خود در زمینه‌های مرتبط با سطوح هوشمند قابل پیکربندی مجدد (Reconfigurable Intelligence Surface (RIS))، اینترنت اشیا ماهواره محور (Satellite based IOT)، شکل‌دهی پرتو با استفاده از مواد پلاسما، سیستم‌های Cell-free massive MIMO، مکان‌یابی بی‌سیم (Wireless Location Tracking)، مخابرات V2X، شبکه مبتنی بر ORAN (NFV, SDN,…) و … را تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، از طریق ایمیل به آدرس ilabs@mtnirancell.ir ارسال کنند.

پس از پایان مهلت ثبت‌نام و اعلام آمادگی از سوی استادان و دانشگاه‌ها، مراحل اولیه ارزیابی توسط ایرانسل انجام شده و طرح‌های منتخب، به جلسه‌ای با حضور تیم فنی و واحد تحقیق و توسعه ایرانسل دعوت می‌شوند. در مرحله پایانی نیز قرارداد تولیدی یا توافقنامه تحقیقاتی، در قالب طرح‌های حمایتی و اعطای تسهیلات با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و ایرانسل، منعقد می‌شود.

توسعه اشتغال دانش‌بنیان و استفاده از ظرفیت نخبگان در توسعه صنعت فناوری‌اطلاعات و ارتباطات، تسهیل و حمایت از ایجاد و توسعه زیست‌بوم نوآوری و افزایش عمق بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی در این صنعت و نیز تجاری‌سازی، ایجاد یا توسعه بازار برای شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه، از جمله اهداف ایرانسل در حمایت از زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور است که با اعلام فراخوان‌های همکاری و امضای توافق‌نامه‌ها با سازمان‌ها، نهادها، دانشگاه‌ها و بنیادهای علمی، آن‌ را پیگیری می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت بهره‌گیری از هوش مصنوعی و نانو فناوری در حوزه پزشکی
  • بانک ملی ایران؛ پشتیبان توسعه طرح های صنعت نفت کشور
  • حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی
  • خدمات صندوق توسعه فناوری‌های نوین توسعه یافت
  • بروزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی با کمک اپرتورهای ارتباطی
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • توافق‌نامه همکاری کمیته امداد و معاونت علمی و فناوری رییس جمهور
  • گردش مالی ۲۵۰۰ میلیارد تومانی بازار خودرو
  • صعودی شدن روند ولادت در استان بوشهر پس از ۷ سال
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه