Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر از یک ایرانی سوال گردد که کدام از اماکن تفریحی در سطح کشور باخبر است، از کیش به عنوان اولین و آخرین شهر برای تفریح و خوش گذرانی سالم نام خواهد برد و این ضعف دقیقا نکته اصلی دلیل سفرهای مردم به خارج از کشور است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانابه نقل از آناج،عید نوروز از دیرباز زمان گشت و گذار مردم ایران بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واژه‌ای به‌نام سفرهای نورزی نیز مدتی است قبل از شروع ایام تعطیل در اذهان مردم نهادینه شده و افراد، در صورتی که از وضعیت مالی مناسبی برخوردار باشند خود را آماده این مسافرت خواهند کرد.

امروزسفرهای مردم ایران در دو دسته سیاحتی و زیارتی تقسیم می‌شود. آمار میلیونی زائران مشهد مقدس و عتبات عالیات نشان از اهمیت ویژه این اماکن دارد که امکاناتشان در جذب مسافران و گردشگران مطلوب بوده و موجب رشد روزافزون گردشگری به این اماکن شده است اما در طرف مقابل به دلیل گستردگی بیش از حد اماکن تاریخی و سیاحتی در ایران، امکانات و تجهیزات رفاهی این مکان‌ها از رشد قابل ملاحظه‌ای برخوردار نبوده است.

از طرفی، چندسالی است که سفرهای نوروزی مردم به دلیل تکراری بودن این اماکن و اشباع نیازهایشان به سمت خارج از کشور سوق پیدا کرده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد بسیاری از مردم ایران به دلایل مذکور و از همه مهمتر هزینهپایین یا برابر سفرهای خارجی با سفرهای داخلی، مسافرت به خارج از کشور را برمی‌گزینند.حال اگر از دخالتمسایل مالیدر سفرهای خارجی فاکتور بگیریمضعف موجود در امکانات رفاهی و تفریحی داخل کشور و تکراری بودن آنها، یکی از اصلی ترین دلایل اقبال مردم به سفرهای خارجی است.

از طرفی توجیه اغلب افرادی که کشورهای خارجی را انتخاب می‌کنند استفاده از امکانات تفریحی آن کشورهاست نه بازدید از اماکن تاریخی‌شانو سایر مباحث. با نگاهی اجمالی به درون کشور،خواهیم دید که مراکز و مناطق تفریحی در مقایسه با جمعیت ایرانیبه‌شدت کم بوده یا اصلا وجود ندارد.

اگر از یک ایرانی سوال شود که از چه تعداد از اماکن تفریحی در سطح کشور باخبر است، از کیش به عنواناولین و آخرین شهر برای تفریح و خوش گذرانی سالم نام خواهد برد و این ضعف دقیقا نکته اصلی دلیل سفرهای مردم به خارج از کشور است.

بهتر است جای دوری نرویم و بررسی‌های خود را به حریمی محدودتر معطوف کنیم. جای هیچ بحثی نیست که در منطقه آذربایجان‌شرقی فقر شدید مراکز تفریحی و رفاهی یکی از دلایل فرار مسافران و گردشگران است. امروز ظرفیت‌های انبوه موجود در آذربایجان به چند مکان تکراری مانند سرعین یا پل معلق مشکین شهر و کندوان تبریز خلاصه می‌شود که البته مشاهده کرده‌ایم که همین چند عنوان تا چه اندازه در رونق سفرها و اقتصاد منطقه موثر بوده است.

نباید شک نمود که اگر امثال این نوع مکان‌ها در منطقه آذربایجان یا سطح کشور بیشتر بود، آمار سفرهای خارج از کشور همه ساله تا این اندازه رشد نمی‌یافت. در صنعت گردشگری استفاده از کوچک‌ترین امکانات و موقعیت‌ها و تبدیل آن‌ها به فرصت‌ها و مکان‌های تفریحی هنری است که هرچند اگردر نگاه اولو روی کاغذ بسیار پرهزینه باشد اما در دراز مدت باعث انباشت سرمایه خواهد شد.

همان طور که عنوان شد اماکنیمانند سرعین و مشگین شهر و غیره در سطح منطقه آذربایجان زیاد است. مثلا در همین شهرستان میانه سد آیدوغموش که سدی نسبتا بزرگ محسوب می‌شود با وجود جاذبه‌های بکر دراطراف سد و موقعیت دشت مانند، سال‌هاست همانطور رها شده و حتی مجوز احداث کوچکترین مرکز رفاهی در اطراف آن به دلایل نامعلوم برای استفاده اهالی میانه نیز داده نمی‌شود.

نمونه‌هایی از این دست در کشور فراوان است. مناطقی که نه ابنیه تاریخی است و نه سبقهمذهبی دارد و تنها مکان سیاحتی وتفریحی‌اند و می‌توانند در طول سال گردشگران را فقط به دلایل تفریحی و رفاهی به خود جذب کننداما در سایه بی توجهی، مغفول و خاموش مانده‌اند. دلیل اینکه چندسالی است رغبت مردم برای سفرهای خارجی نسبت به گشت و گذار در داخل کشور نیز بیشتر شده است را باید همان دانست.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۰۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنجشنبه یا شنبه؛ کدامیک آخر هفته تعطیل می‌شود؟

افزایش تعداد تعطیلات آخر هفته اگرچه مورد اتفاق دولت و مجلس قرار دارد اما حالا رایزنی ها و اختلاف نظرها بر سر تعیین روز آن است که در کنار جمعه، پنجشنبه تعطیل باشد یا شنبه؟ - اخبار سیاسی -

گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم- محمد مهدی احمدی: «دومین روز تعطیل آخر هفته، کدامیک باشد؟ شنبه یا پنجشنبه؟» این روز‌ها موضوع تعطیلی دو روز آخر هفته و اینکه کدام روز در کنار جمعه تعطیل شود، بحث داغ بین مجلس و دولت شده و آخرین اظهار نظر درباره تعطیلات هفته را تا اینجای کار محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور داشته است.

تعطیلات پایان هفته پس از پاسخ نامه‌ اتاق تعیین‌تکلیف می‌شود

موضوع از این قرار است که دولت سیزدهم لایحه‌ای را به منظور «افزایش تعداد تعطیلات روزهای هفته» در 7 آذر 1402 به مجلس ارسال کردتا نمایندگان مجلس درباره آن تصمیم بگیرند.

پس از تصویب کلیات این لایحهدر صحن مجلس، لایحه مذکور به کمیسیون اجتماعی ارجاع داده شد تا اعضای این کمیسیون تصمیم بگیرند که چه روزی در کنار جمعه ها به عنوان تعطیلات هفتگی وارد تقویم کشور شود.

کمیسیون اجتماعی مجلس: پنجشنبه‌ها تعطیل شود

در حالیکه اغلب نمایندگان مجلس، «روز شنبه» را برای تعطیلات آخر هفته مناسب‌تر می‌دانستند، کمیسیون اجتماعی «روز پنجشنبه» را مصوب کرد،اما بعد از بازخوردهای بیرونی، مجلس تصمیم برای انتخاب روز تعطیل را به دولت واگذار کرد  و همین موضوع، انتقاد معاون پارلمانی دولت از مجلس شد.

دولت: پنجشنبه‌ها تعطیل شود

محمد حسینی با بیان اینکه دولت با تعطیلی پنجشنبه‌ها موافق است، از مجلس بابت واگذار کردن تعیین روز تعطیل به دولت انتقاد کرد و گفت: انتظار این است که نمایندگان مجلس بر روی نظرات خود باقی بمانند.

در همین باره، علی بابایی کارنامی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفته است که چون دولت در لایحه خودش هیچ اشاره‌ای به روز خاصی نکرده، پس در حقیقت انتخاب تعطیل شدن یک روز (به غیر از جمعه) را مجلس به دولت واگذار کرده است.

 وزارت خارجه: شنبه‌ها تعطیل شود

با این حال، به نظر می‌رسد در خود دولت نیز اتفاق نظری در این باره وجود ندارد. روز گذشته خبری مبنی بر موافقت وزارت امور خارجه با تعطیلی شنبه‌ها در رسانه‌ها منتشر شد و این وزارتخانه تأکید داشت که «در راستای حمایت از فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی» با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه موافق است و در واقع «با هدف بهبود شرایط اقتصادی کشور» تعطیلی شنبه را به دولت پیشنهاد داده است.

 بهادری جهرمی: کارشناسان نظر بدهند

همچنین علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت طی سخنانی گفته بود که پیشنهاد دولت این است که ضمن افزایش تعطیلات هفته به دو روز، انتخاب این روز‌ها در اختیار نظرات کارشناسی بخش‌های مختلف قرار گیرد.

وی اظهار داشت: حتی برخی از مسئولان دولتی می‌گویند روز دوم باید متغیر باشد یعنی هر موقع دولت صلاح دانست، بر اساس شرایط، یک روز را تعطیل کند.

 ذهنیت اشتباه درباره تعداد روزهای تعطیلی ایران

ناگفته نماند که برخی از کارشناسان اساساً با تعطیلی دو روز در هفته مخالف هستند و معتقدند این امر برای مثال موجب افزایش میزان سوخت مصرفی در کشور می‌شود.

 این در حالی است که طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، متوسط تعطیلات آخر هفته و تعطیلات مناسبتی در اکثر کشور‌های جهان بین 110 تا 129 روز است.

در کشور ما (با احتساب 26 روز تعطیل رسمی و 52 روز تعطیل روز جمعه) تعداد تعطیلات سالانه 104 روز استکه نسبت به متوسط جهانی پایین‌تر است.

بنابراین اگر تعداد تعطیلات آخر هفته در ایران 2 روز باشد، میزان تعطیلات سالانه، 125 روز می‌شود که با متوسط جهانی هم همخوانی دارد.

بررسی‌های انجام شده نشان می دهد که میزان بهره وری کشور‌ها با ساعت کار آنها نسبت معکوس دارد. به طوری که افزایش تعطیلات می‌تواند در برخی موارد از هزینه‌های اضافی بکاهد و در بسیاری از موارد نیز، با افزایش بهره‌وری نیروی کار در سایر روز‌های هفته، میزان کارایی روز‌های دیگر را بالا ببرد.

کشورها چه روزهایی تعطیل هستند؟

در برخی کشورها نظیر ایران، جیبوتی، نپال، مکزیک، کلمبیا، هندوستان و فیلیپین، تنها یک روز در آخر هفته (یا جمعه یا شنبه یا یکشنبه) تعطیل است.

تعطیلی روزهای پنجشنبه و جمعه هم در گذشته در کیان کشورهای اسلامی رایج بود، اما در سال های اخیر، بسیاری از کشور‌های خاورمیانه (با اکثریت مسلمان) تعطیلات آخر هفته را به جمعه و شنبه تغییر دادند؛ زیرا اعتقاد بر این است که این تغییر با‌توجه‌ به روزهای فعال و غیرتعطیل در بسیاری از کشورهای جهان بخصوص در زمینه اقتصادی (در این کشورها عمدتاً‌ شنبه و یکشنبه تعطیل است)، مزایای اقتصادی قابل‌توجهی را برای آنها به ارمغان می‌آورد. حتی کشوری نظیر یمن نیز تعطیلات آخر هفته «پنجشنبه و جمعه» را به تعطیلات «جمعه و شنبه» تغییر داده است.

امارات متحده عربی نیز که پیش از این، «جمعه و شنبه» را به عنوان تعطیلات آخر هفته خود داشت، در سال 2022 آن را به تعطیلات «شنبه و یکشنبه» بعلاوه‌ی نیم روز در روز جمعه برای اقامه نماز تغییر داد.

در مالزی، بیشتر نقاط این کشور، از جمله کوالالامپور، «شنبه و یکشنبه» را تعطیل هستند. با این حال، چند ایالت «جمعه و شنبه» را به‌عنوان آخر هفته رسمی خود حفظ می‌کنند. کشور‌های دیگری نظیر تونس و مراکش نیز در روز‌های «شنبه و یکشنبه» تعطیل هستند.

عربستان سعودی در سال 2013، تعطیلات دو روزه آخر هفته خود را از «پنجشنبه و جمعه» به «جمعه و شنبه» تغییر داد تا به هماهنگی روز‌های کاری و بانکی خود با سایر نقاط جهان کمک کند. عمان، بحرین، کویت و قطر نیز تعطیلات آخر هفته خود را به «جمعه و شنبه» تغییر داده‌اند.

کشور لبنان در سال 2017، یک الگوی جدید مبنی 35 ساعت کار در هفته را در پی گرفت و طبق تقویم این کشور، روزهای «شنبه و یکشنبه» تعطیلات آخر هفته هستند. لازم به ذکر است که لبنان به دلیل تعداد زیاد مناسبت‌های مذهبی، دارای بیشترین تعداد تعطیلات در جهان است.

حال اگر کشورما تصمیم به تعطیلی شنبه‌ها بگیرد (با احتساب تعطیلی روز جمعه)، با کشور‌هایی نظیر مصر، الجزایر، اردن و لیبی تعطیلات مشترک خواهد داشت.

حتی کشور عراق که اکثریت جمعیت آن‌ را شیعیان تشکیل می‌دهند نیز روز‌های «جمعه و شنبه» تعطیل است.

افغانستان نیز آخرین کشور مسلمان بود که روز شنبه را جایگزین تعطیلی پنجشنبه کرد.

بنابراین اگر در ایران تصمیم به تعطیلی پنجشنبه گرفته شود، تنها کشوری در جهان خواهیم بود که این روز را تعطیل کرده است و احتمالاً این موضوع، مراودات مالی و اقتصادی ایران با دنیا را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد چرا که تنها 3 روز در هفته فرصت باقی می‌ماند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پنجشنبه یا شنبه؛ کدامیک آخر هفته تعطیل می‌شود؟
  • سارقان اماکن در دام پلیس لنگرود
  • اماکن ورزشی شهرداری یزد از حالت تعطیلی خارج شود
  • اماکن ورزشی شهرداری یزد از حالت تعطیلی خارج و به روی مردم و جوانان شهر باز شود
  • انتقاد تند علم الهدی از تلاش برای بازگرداندن خواننده ها و هنرمندان خارج نشین به ایران /بخاطر جذب حداکثری باید عناصر ناپاک و ضدانقلاب به کشور برگردند؟
  • اماکن مرتبط با مقاومت در کتاب‌های درسی معرفی شوند
  • برای افزایش تعطیلات هفتگی کار کارشناسی نشده است
  • کاهش ۱۴ درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفرهای نوروزی
  • مستشاران ایرانی از سوریه خارج شدند؟
  • حمایت ۲۲۰ ایرانی خارج از کشور از ایتام مازندرانی