Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی روند ۱۰ ساله تجارت ایران و عمان نشان دهنده روند مثبت تجاری دو کشور بوده و میزان واردات و صادرات انجام شده حاکی از رابطه مستحکم تجاری فی مابین بدون اثرپذیری از تحریم‌هاست.

به گزارش ایسنا، بررسی روند ۱۰ ساله تجارت ایران و عمان در بازه زمانی سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۴ نشان می‌دهد که صادرات به عمان طی ۱۰ سال گذشته روندی مثبت داشته و در سالهای اخیر سرعت و شدت بیشتری نیز به خود گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تراز تجاری پس از دو سال تجربه ثبت عدد منفی در سال های ۱۳۸۷ و ۱۳۸۸ با نوساناتی اندک در سال های بعدی مثبت و فزاینده بوده است اما واردات پس از کاهشی شدید در سال ۱۳۸۸ تا سال ۱۳۹۳ در فاصله ۶۰ تا ۷۵ میلیون دلار تثبیت شده و در نهایت به ۳۳ میلیون دلار در سال ۱۳۹۴ کاهش یافته است.

قابل توجه است که در غالب سالهای دوره مذکور متوسط قیمت صادرات با فاصله قابل توجهی کمتر از متوسط ارزش واردات بوده است و مقایسه روند واردات عمان از ایران و واردات این کشور از جهان طی ده سال مربوطه می‌تواند تاییدی بر عدم اثرپذیری روند تجارت دو کشور از تحریم‌ها و رابطه مستحکم تجاری فی مابین باشد.

بر اساس بررسی‌های انجام شده ارزش صادرات در سال ۱۳۸۴ معادل ۲۹ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۵ معادل ۶۳ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۶ معادل ۱۲۷ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۷ معادل ۷۱ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۸ معادل ۷۷ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۹ معادل ۱۰۷ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۰ معادل ۱۰۰ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۱ معادل ۱۷۷ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۲ معادل ۱۴۶ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۳ معادل ۳۰۵ میلیون دلار و در سال ۱۳۹۴ معادل ۳۷۶ میلیون دلار بوده است.

این در حالی است که ارزش واردات در سال ۱۳۸۴ معادل ۴ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۵ معادل ۲۵ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۶ معادل ۸۴ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۷ معادل ۱۴۴ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۸ معادل ۲۳۷ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۹ معادل ۷۵ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۰ معادل ۷۳ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۱ معادل ۶۱ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۲ معادل ۷۵ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۳ معادل ۶۷ میلیون دلار و در سال ۱۳۹۴ معادل ۳۳ میلیون دلار بوده است.

همچنین تراز تجاری در سال ۱۳۸۴ معادل ۲۵ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۵ معادل ۳۸ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۶ معادل ۴۳ میلیون دلار، در سال ۱۳۸۷ معادل ۷۳- میلیون دلار، در سال ۱۳۸۸ معادل ۱۶۰- میلیون دلار، در سال ۱۳۸۹ معادل ۳۲ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۰ معادل ۲۷ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۱ معادل ۱۱۶ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۲ معادل ۷۱ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۳ معادل ۲۳۸ میلیون دلار و در سال ۱۳۹۴ معادل ۳۴۳ میلیون دلار بوده است.

بنابراین رشد تجارت ایران و عمان در سال ۱۳۸۵ برابر ۱۰۴ درصد، در سال ۱۳۸۶ برابر ۱۰۳ درصد، در سال ۱۳۸۷ برابر ۴۴- درصد، در سال ۱۳۸۸ برابر ۸ درصد، در سال ۱۳۸۹ برابر ۴۰ درصد، در سال ۱۳۹۰ برابر ۶- درصد، در سال ۱۳۹۱ برابر ۷۶ درصد، در سال ۱۳۹۲ برابر ۱۸- درصد، در سال ۱۳۹۳ برابر ۱۰۹ درصد و در سال ۱۳۹۴ برابر ۲۳ درصد بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۵۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت

واردات قهوه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۷۵ درصدی در ارزش به رقم ۱۴۸ میلیون دلار رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت 49 هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 48.55 درصد افزایش داشته است.

 این گزارش با اشاره به اینکه در سال 1402 کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا 5 کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند، می افزاید: 95 درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق 5 کشور مذکور انجام گرفته است.

بر اساس این گزارش، در این میان کشور امارات متحده عربی با 78 میلیون دلار، 52.89 درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

این گزارش می‌افزاید: تشریفات گمرکی حدود 82 درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، در سال 1402 این میزان قهوه وارداتی از سوی 121 شخص و شرکت انجام گرفته است.

شایان ذکر است، تجارت جهانی قهوه در سال 2022 به میزان 45.5 میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند.

سهم قهوه از تجارت جهانی در سال 2022 به میزان 19 صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲
  • واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت
  • سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • سهم۱۹درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی/ چقدر ارز پرداخت شد؟
  • واردات گوشت گرم از آفریقا
  • حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد