Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز| ریسک های ژئوپلتیک که سرمایه گذاران را از بازار ایران دور نگه می دارد، در دولت ترامپ افزایش یافته، اما این ریسک ها به اندازه ای که آمریکایی ها تصور می کنند قابل ملاحظه، زیرا ظاهرا کشورهای دیگر همچون گذشته حاضر به گردن نهادن به نقش رهبری آمریکا نیستند. به گزارشخبرگزاری تسنیمبه نقل از پایگاه اینترنتی فوربز، دو سرمایه گذاری که دارای تجربه در اداره یک شرکت خدمات مالی ایرانی (تورکوئیز اینوستمنت پارتنرز) بوده اند، یک شرکت سرمایه گذاری کوچک به نام ایندیگو در لندن راه اندازی کرده اند تا بتوانند سرمایه های خارجی را به سمت شرکت های تجارت الکترونیک فعال در ایران و بقیه کشورهای خارومیانه جلب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ادی کرمان، وکیل که یکی از دو مدیر موسس این شرکت سرمایه گذاری است در این باره گفت: «ما می خواستیم اولین شرکت اینچنینی باشیم که در این حوزه فعالیت می کند.» نیک هاروود، دیگر عضو موسس استو موسسه تورکوئیز بخش عمده ای از سهام ایندیگو را در اختیار دارد.
ایندیگو اخیرا اولین سرمایه گذاری خود را در بازار ایران انجام داده است. این شرکت اخیرا 357 هزار و 587 دلار در شرکت شیپور که یک سایت خرید آنلاین ایرانی است سرمایه گذاری کرده است. ماه گذشته نیز این شرکت 5 درصد از سهام نرم افزار اشتراک گذاری سفر کاروانرو را خریداری کرد.
ایندیگو باعث شده تا سرمایه گذاران خارج از ایران راحت تر بتوانند در این کشور سرمایه گذاری کنند، البته این در مورد سرمایه گذاران آمریکایی صدق نمی کند. دو سال پیش، پس از آنکه توافق هسته ای به امضا رسید، بسیاری پیش بینی می کردند که ایران به یک بازار داغ برای سرمایه گذاری تبدیل خواهد شد. اما کم کم واقعیت ها آشکارتر شد و مشخص گردید که ایران بازار چندان آسانی هم نیست.
بازار ایران تلفیقی از ریسک های ژئوپلتیک، و در عین حال، یک جمعیت جوان 80 میلیونی، میزان بالا افراد تحصیلکرده و منابع عظیم نفت و گاز است.
با وجود اینکه دولت ترامپ جنگ های لفظی علیه ایران را تشدید کرده و بخش عمده تحریم های آمریکا علیه تهران همچنان پابرجاست، اما شرکت های فعال در کشورهای دیگر از جمله ال جی کره جنوبی و رنوی فرانسه، سرمایه گذاری های قابل توجهی در ایران انجام داده اند.
فضای شرکت های استارتاپ تقریبا در هر بازار رو به رشدی، یک محل داغ برای سرمایه گذاری به شمار می رود. ایران هم با توجه به واقعیت های حاکم بر این کشور از این قاعده مستثنی نیست: بیش از 65 درصد از جمعیت 80 میلیون نفری ایران را جوانان زیر 35 سال تشکیل می دهند. ضریب نفوذ تلفن همراه در ایران 105 درصد و ضریب نفوذ اینترنت 52 درصد است. به علاوه 240 میلیون کارت بانکی فعال و 40 میلیون استفاده کننده تلفن همراه هوشمند در این کشور وجود دارد. ارزش شرکت های اینترنتی ایرانی تنها معادل 0.04 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور است که در مقایسه با سایر کشورها و شرکت ها با شاخص مشابه، رقم بسیار کمی محسوب می شود.
شرکت ایندیگو به دلیل تحریم های دولت آمریکا نمی تواند سهامداران آمریکایی را قبول کند. اما سرمایه گذاران اروپایی وارد بازار ایران شده اند و این مسئله موجب افزایش ارزش سهام شرکت تورکوئیز گشته است. تورکوئیز 100 کارمند در ایران دارد.
کرمان افزود: «شرکت ایندیگو بخش عمده ای از سهام شرکت های (تجارت الکترونیک در ایران) را خریداری خواهد کرد و بر شرکت هایی تمرکز خواهد کرد که می دانیم مدیریت قوی ای دارند و به مدل تجاری آنها اطمینان داریم.»
ریسک های ژئوپلتیک که ممکن است سرمایه گذاران را از بازار ایران دور نگه دارد، در دوران ریاست جمهوری ترامپ افزایش یافته، اما این ریسک ها به اندازه ای که آمریکایی ها تصور می کنند قابل ملاحظه، زیرا به نظر می رسد که کشورهای دیگر همچون گذشته حاضر به گردن نهادن به نقش رهبری آمریکا نیستند.
به علاوه، تعریف موجود از ریسک هم ظاهرا در حال تغییر است.
در سال 2013 و در بحبوحه مذاکرات مربوط به توافق هسته ای، نشریه آتلانتیک در مطلبی خاطر نشان ساخت که تعداد مقامات دارای مدرک دکترا از دانشگاه های آمریکا در کابینه حسن روحانی، 4 نفر بیشتر از مقامات دارای مدرک دکترا در کابینه اوباماست. اکنون که دولت ترامپ روی کار آمده، کابینه او اصلا مقامی با مدرک دکترا ندارد.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۸۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها

به گزارش قدس آنلاین، بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار ما همزمان و حتی شاید ساعتی پیش از باز شدن در سالن‌های هفده‌گانه نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ به عنوان بزرگ‌ترین و شاخص‌ترین رویداد تجاری برای معرفی توانمندی‌های صادراتی کشورمان به بازارهای جهانی، خیل عظیم بازدیدکنندگان ایرانی و خارجی در محوطه نمایشگاه و ورودی‌ها خودنمایی می‌کند؛ بازدیدکنندگانی که طبعاً به واسطه ترکیب چهره و رنگ پوست، لباس‌های ملی و محلی و یا کت و شلوارهای رسمی به آسانی امکان تشخیص «خارجی بودن» یا «هموطن بودن» را به بیننده می‌دهند.

تحریم، حریف توان و اراده ایرانی نیست
ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران که از هشتم تا دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ برقرار است، خوشبختانه با استقبال چشمگیر استان‌ها و شرکت‌های داخلی و خارجی همراه بوده به طوری که فعالان حوزه‌های صنعت ساختمان و خدمات فنی، مهندسی و پتروشیمی، صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، فرش و صنایع ‌دستی و گردشگری، صنعت دارو، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و محصولات شیمیایی، آرایشی و بهداشتی در آن حضور به هم رسانده‌اند تا ضمن معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های تولیدی و صادراتی خود عرصه تجارت خارجی کشور و بازارهای هدف برای محصولات وطنی را چابک‌تر، هموارتر و شفاف‌تر کنند.
در این گردهمایی بزرگ اقتصادی و تجاری  ۲هزار و ۵۰۰ تاجر از ۱۰۰ کشور و ۸۰۰ شرکت برتر صادراتی داخلی حضور دارند.از سویی با توجه به حضور پررنگ استان‌ها به نظر می‌رسد رویداد بزرگ برای صاحبان صنعت و تولید در اقصی نقاط کشور به قدری انگیزه‌بخش بوده که غرفه‌هایی برای خود تدارک دیده‌اند تا از نزدیک هر آنچه در چنته دارند را برای معرفی به جامعه هدف ارائه کنند و به خوبی اثبات کنند میله‌های سخت و بلند تحریم هیچ گاه محکم‌تر و برافراشته‌تر از پرچم اراده صنعتگران و صادرکنندگان ایرانی و قوی‌تر از اراده دیپلماسی اقتصادی کشورمان برای توسعه ظرفیت‌ها و روابط اقتصادی با کشورهای همسایه، منطقه و بازارهای جهانی نیست.

حضور پرتعداد میهمانان خارجی در محوطه بیرونی سالن‌ها و همچنین غرفه‌های نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ به خوبی مؤید این واقعیت است که فرصت پنج‌روزه برگزاری این گردهمایی، علاوه بر معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی اقتصادی و تجاری کشور، امکان دستیابی بیش از پیش به ذائقه طرف‌های تجاری، آشنا شدن شرکت‌های ایرانی با توان و ظرفیت اقتصادی و تجاری میهمانانشان و بازاریابی به صورت رودررو و بی‌واسطه فراهم آمده است.

هدف گذاری یک میلیارد دلاری
بر اساس اظهارات مجریان نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران حدود ۶۰درصد از تاجران حاضر در نمایشگاه سال گذشته برای نخستین بار به ایران سفر کرده بودند و پس از بازدید از نمایشگاه پنجم و آشنایی با توان و ظرفیت‌های تجاری شرکت‌های ایرانی، امسال حضور پررنگ‌تر و پرتعدادتری در نمایشگاه داشته‌اند.

ارقام منتشر شده از دستاوردهای نمایشگاه سال گذشته ایران اکسپو نشان می‌دهد در نتیجه قراردادهای منعقد شده میان طرف‌های ایرانی و خارجی بیش از یک میلیارد دلار صادرات محقق شده و بر این اساس انتظار می‌رود امسال رقم صادرات حاصل از این گردهمایی فراتر از رقم یک میلیارد دلار باشد.

نمایشگاه ششم ایران اکسپو ۲۰۲۴ در شرایطی بستری هموار برای متنوع‌تر شدن کالاها و گروه‌های کالایی صادراتی و افزایش آمار مقاصد و بازارهای صادراتی ایران فراهم آورده که همزمان با این رویداد شاخص تجاری، برنامه‌هایی برای بازدید از کارخانه‌های بزرگ، شهرک‌های صنعتی و دانش‌بنیان‌ها هم پیش‌بینی شده و قرار است در این فرصت پنج‌روزه ۳هزار و ۵۰۰جلسه بی‌توبی (Business-to-Business) نیز برای فروش محصولات و خدمات بین شرکت‌ها برگزار شود.

فرزانه غلامی

دیگر خبرها

  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • حضور وزیر کشور در غرفه کرمانشاه در نمایشگاه ایران اکسپو
  • ریسک‌های سیاسی بازرگانان پوشش داده می‌شود
  • حضور سرمایه‌گذاران در غرفه استان فارس قابل توجه بود
  • نگاه سرمایه‌گذاران به این آلت‌کوین‌ها/ پتانسیل سودآوری این رمزارزها بالا است!
  • معرفی ۱۱۰ فرصت اقتصادی خراسان جنوبی به سرمایه‌گذاران
  • پیش‌بینی قیمت طلا/ نگاه سرمایه‌گذاران به فلز زرد
  • دعوت رئیس شورای شهر از سرمایه‌گذاران برای حضور در میمند
  • معرفی چهار زنجیره تولید چهارمحال‌وبختیاری در نمایشگاه اکسپو