Web Analytics Made Easy - Statcounter

برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) در حوزه محیط زیست، شریک ایران در واکنش به چالش‌های زیست محیطی است که اکنون به صورت کم آبی، گسترش بیابان‌ها، نابودی تنوع زیستی، افزایش گازهای گلخانه‌ای و آلودگی هوا و آب پدیدار شده است. این برنامه از مدیریت پایدار منابع زمین، آب و حذف مواد از بین برنده لایه ازن پشتیبانی می‌کند، همچنین با ایران همکاری می‌کند تا با بکارگیری اقدامات کاهنده تغییرات اقلیمی بر بهره‌وری انرژی تمرکز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) شبکه توسعه جهانی سازمان ملل متحد را تشکیل می‌دهد که مردم را در ساختن زندگی بهتر برای خود یاری می‌دهند. برنامه توسعه ملل متحد در بیش از 170 کشور و منطقه، کار میدانی می‌کند تا به آنها یاری دهد تا برای چالش‌های توسعه‌ای کشور، خود چاره‌های مناسب را بیابند.

برنامه توسعه ملل متحد در سال 1966 بنیان گذاشته شد و دفتر مرکزی آن در نیویورک است. برنامه توسعه ملل متحد از این سال، یک دفتر نمایندگی در ایران داشته است و در این مدت، با شریکان توسعه‌ای اصلی خود شامل دولت، شوراهای محلی، جامعه مدنی، موسسه‌های دانشگاهی و بخش خصوصی همکاری نزدیکی داشته تا توسعه پایدار را در کشور ترویج دهد.

رهبران جهان پیمان بسته‌اند که آرمان‌های توسعه پایدار را تا سال 2030 تحقق بخشند. شبکه‌های برنامه توسعه ملل متحد تلاش‌های جهانی و کشوری را به یکدیگر پیوند داده و با یکدیگر هماهنگ می‌کند تا آرمان‌های توسعه پایدار تحقق پیدا کند. تمرکز کلی دفتر توسعه ملل متحد بر «زندگی توانمند ـ ملت‌های مقاوم» است.

گزارش توسعه انسانی سالانه که از سوی برنامه توسعه ملل متحد منتشر می‌شود بر بحث‌های جهانیان، پیرامون مسائل کلیدی توسعه، فراهم سازی ابزارهای جدید اندازه گیری، تحلیل‌های نوآورانه و پیشنهاد سیاست‌ها تمرکز دارد. چارچوب تحلیلی گزارش و رویکرد فراگیر آن در گزارش‌های توسعه منطقه‌ای، کشوری و محلی هم بکار می‌رود که باز هم بسیاری از آنها با پشتیبانی برنامه توسعه ملل انجام می‌گیرد.

اقدامات برنامه توسعه ملل متحد در ایران

اقدامات برنامه توسعه ملل متحد در ایران همانند همه جا بنا به سند برنامه کشوری سال‌های 2016-2012 که با همکاری و موافقت کامل دولت تدوین شده است هدایت می‌شود. تمرکز این برنامه بر چهار حوزه فقرزدایی، سلامت و توسعه،محیط زیست و کاهش خطر بلایا است.

در زمینه فقرزدایی، برنامه توسعه ملل متحد به دولت کمک می‌کند تا با استفاده از رویکردهای توسعه محدوده محور در سطح منطقه و جوامع محلی، فقر را با بهره‌جویی از شیوه‌های مشارکت محور کاهش دهند و فنون توانمندسازی جوامع رابه ویژه روش بسیج اجتماعی و اعتبارات خرد اثبات کنند. برنامه توسعه سازمان ملل این اقدامات را به بازسازی مرتع‌ها، افزایش مهارت‌ها، ایجاد کسب و کارهای بسیار کوچک و توسعه با فناوری مشارکتی پیوند می‌زند.

در حوزه سلامت و توسعه نیز، با مشارکت نزدیک صندوق جهانی مبارزه با ایدز، سل و مالاریا (GF)، برنامه توسعه ملل متحد در تلاش‌های کشوری مشارکت می‌کند تا به این بیماری‌ها رسیدگی شود و در مرکز گفتمان توسعه جمهوری اسلامی ایران نشان دهنده شوند. برنامه توسعه سازمان ملل متحد به عنوان دریافت کننده اصلی کمک‌های مالی GF، با دولت، جامعه مدنی و بخش خصوصی و همچنین سایر سازمان‌های سازمان ملل همکاری می‌کند تا ارتباط مناسب کشور با منابع GF و استفاده کارساز منابع در راستای برنامه‌های راهبردی ملی مربوط به این سه بیماری را تضمین کند.

در حوزه محیط زیست، برنامه توسعه ملل متحد شریک ایران در واکنش به چالش‌های زیست محیطی است که اکنون به صورت کم آبی، گسترش بیابان‌ها، نابودی تنوع زیستی، افزایش گازهای گلخانه‌ای و آلودگی هوا و آب پدیدار شده است. از مدیریت پایدار منابع زمین، آب و حذف مواد از بین برنده لایه ازن پشتیبانی می‌کند، همچنین با ایران همکاری می‌کند تا با بکارگیری اقدامات کاهنده تغییرات اقلیمی بر بهره‌وری انرژی تمرکز کند.

در حوزه کاهش خطر بلایا نیز برنامه توسعه ملل متحد همکاری نزدیکی با دولت دارد تا سیستم هایی برپا شود تا اثر بلایای طبیعی بر توسعه را بکاهند. اقدامات برنامه توسعه سازمان ملل ظرفیت‌های کشوری مدیریت و هماهنگی خطر بلایا را تقویت می‌کند.

برنامه‌ توسعه ملل متحد تسهیلات جهانی محیط زیست موسوم به برنامه کمک هزینه‌های کوچک را اجرا می‌کند. این برنامه بر چند زمینه تمرکز داشته و برای حفظ محیط زیست جهان از طریق اقدام و مشارکت محلی تلاش می‌کند.

هم اکنون سند کشوری پنج ساله بر اساس سند همکاری‌های توسعه‌ای ملل متحد در دست تهیه است. سند همکاری توسعه‌ای ملل متحد 2021 ـ 2017 بین دولت جمهوری اسلامی ایران و سازمان ملل متحد به تصویب رسیده است. اولویت‌های این همکاری محیط زیست، سلامت، اقتصاد مقاومتی و کنترل و کاهش موادمخدر است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۳۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله

 به گزارش تابناک، اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد، اما اجرای این طرح بار‌ها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد، اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیار‌های محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟
فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت: «اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی افزود: «یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد: «برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان