Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@02:52:39 GMT

وزیر سابق وزارت نفت: 5 میلیارد دلار ایران در عمان بلوکه است

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۵۴۳۷۹

وزیر سابق وزارت نفت گفت: دولت نباید از دایره پاسخ‌گویی خارج شود و روحانی باید در قبال تحقق 110 وعده اقتصادی داده شده، فعالیت خود را تشریح کند.

به گزارش فارس از کرمان، رستم قاسمی چهارشنبه‌شب در جمع گروهی از اصولگرایان استان کرمان با تشریح اهداف تشکیل قرارگاه خاتم‌الانبیاء (ص) اظهار کرد: زمانی که جنگ تمام شد، همان عده مسبب جنگ تمایل به همکاری در بازسازی ایران داشتند اما امام خمینی (ره) بر روی «ما می‌توانیم» تأکید داشتند و همین ریل باور موجب شد تا در حوزه سازندگی خود را باور داشته باشیم و این موضوع نمونه‌ای از موارد به وجود آمدن قرارگاه خاتم‌الانبیاء (ص) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی بیان داشت: بیش از 100 سد بعد از احداث سد کرخه توسط قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) ساخته شد و بسیاری طرح‌های بزرگ در کشور بودند که تفاهم‌نامه‌ای هم در رابطه همان طرح‌ها با خارجی‌ها منعقد شده بود اما با مسؤولان وقت صحبت شد که ما می‌توانیم بسیاری از این طرح‌ها را شروع کرده و به سرانجام برسانیم و چنین شد.

قاسمی با تشریح شرایط تحریم در دولت دهم ابراز داشت: تحریم‌ها فلج‌کننده و در تاریخ بی‌سابقه بود، نظر آمریکا و غربی‌ها بر این بود که ایران باید در برابر این تحریم‌ها تسلیم شود، ابزارهای لازم را هم فراهم کرده بودند، اوایل تحریم هم کارهای اجرایی و ارتباطی در حوزه پول و نفت و موارد دیگر به سختی پیش می‌رفت، غربی‌ها به همین دلیل منتظر فروپاشی اقتصاد ایران بودند.

وزیر سابق نفت بیان داشت: در همان زمان به نوعی و به گفته برخی مسأله شعب ابی‌طالب اتفاق افتاده بود، جلسه‌ای با حضور مقام معظم رهبری تشکیل شد و من هم در آن جلسه گزارش دادم که رهبری بر عبور از تحریم و خودباوری همواره تأکید داشتند.

فرمانده سابق قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) گفت: در همان شرایط تحریم که بنده مسؤول بودم، میلیاردها تومان پول فروش نفت را وارد ایران کردیم، دولت فعلی هم مهر تایید بر این موضوع گذاشته است اما باید از این دولت پرسید شما توانستید چه مقدار پول در شرایط سخت وارد کشور کنید، 5 میلیارد دلاری را هم که بر اساس توافق لوزان به ایران دادند در کشور عمان بلوکه است.

قاسمی با تشریح شرایط اقتصادی ایران و فروش نفت در زمان تحریم و در دولت دهم خاطرنشان کرد: شرایط عادی نبود، اما طی دو سال ده‌ها میلیارد دلار نفت به روش‌های مختلف فروخته شد و به غیر از 12 میلیارد دلار همه پول‌ها وارد ایران شدف با یک دیپلماسی بسیار مؤثری از تحریم عبور کردیم و خود رئیس جمهور قبلی آمریکا اعلام کرد، تحریم‌ها بر ایران اثری نداشت.

قاسمی تصریح کرد: بسیاری از خارجی‌ها به باهوشی ایرانی‌ها اعتقاد دارند و ما باید خود را باور کنیم و به سه مرحله اساسی از جمله دوران جنگ، بازسازی کشور و تحریم‌ها برخورد کرده‌ایم که بر خودباوری تأثیر بسیار مطلوبی گذاشته است.

وی با بیان اینکه غربی‌ها معتقدند با اقتصاد می‌توان دنیا را کنترل کرد، متذکر شد: بعد از جنگ اقتصاد کشور باید بر روی اقتصاد خودباوری قرار می‌گرفت و دوران سازندگی آغاز شد.

نهمین وزیر نفت ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پاسخ‌گویی مسؤولان به مردم در قبال فعالیت‌های انجام شده است، تأکید کرد: دولت فعلی آمار دهد و بگوید که در اقتصاد ایران چه تغییری رخ داده است و مردم هم سؤال کنند.

وی افزود: اقتصاد کشور نیازمند یک کار بنیادی است و اقتصاد باید به اقتصاد دانش‌محور تبدیل شود و در غیر این صورت اتفاقات ناگواری در اقتصاد کشور رخ می‌دهد و امروز گفتمان اصلی کشور باید گفتمان اقتصادی باشد، چراکه نزدیک به 70 درصد مردم دغدغه اقتصادی دارند.

وزیر سابق نفت با بیان اینکه کتابی با عنوان بازاریابی سیاسی اصولگرایی در دست تألیف دارد، ادامه داد: در دوران مختلف گفتمان‌هایی شکل گرفت در سال 84 رئیس جمهور قبل احمدی‌نژاد عدالت اجتماعی را دال گفتمان خود انتخاب کرد و رئیس جمهور روحانی تعامل با دنیا را دال مرکزی گفتمان خود انتخاب کرد.

وی تصریح کرد: امروز بسیاری از مشکلات اجتماعی از جمله طلاق، ازدواج و مسائل فرهنگی به اقتصاد متصل است، پاسخ مطالبات مردم شعار نیست و باید با واقعیت وارد صحنه شد و دولت باید پاسخ‌گو باشد.

فرمانده سابق قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) بیان داشت: نباید دولت مستقر از دایره پاسخ‌گویی خارج شود و دولت و شخص رئیس جمهور باید در قبال 110 وعده اقتصادی که به مردم داده‌اند، فعالت خود را تشریح کنند.

وزیر سابق نفت با بیان اینکه نیروهای انقلاب باید تلاش کنند تا زیر چتر واحد قرار گیرند و با انسجام اختلاف سلیقه‌ها را کنار بگذارند، گفت: قدرت منطقه‌ای ایران در دنیا زبانزد است و باید گفت تفکر «ما می‌توانیم» توانسته ایران را به این جایگاه برساند.

وی با بیان اینکه باید معضلات کشور شناسایی و برای آنها پاسخ ارائه شود، ادامه داد: حدود 8 تا 9 هزار از 18 تا 20 هزار نفری که طی سال کشته می‌شوند، مربوط به حوادث رانندگی بوده و این موضوع از مشکلات مردم است.

قاسمی تصریح کرد: میلیون‌ها نفر فقیر در کشور ایران وجود دارد که رفع مشکلات اقتصادی این مردم نیازمند راه‌حل است و توانمندسازی آنان نیاز به برنامه و توجه واقعی دارد، این با درآمد دولت از حامل‌های انرژی قابل برطرف شدن است، نیروهای انقلاب در رابطه رفع فقر و خانه‌دار شدن محرومان برنامه مدون دارند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۴۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخفیف نفت ایران چقدر است؟

خبرگزاری فارس در مطلبی مدعی شد که تخفیف نفت ایران کمتر از ده درصد است.

این خبرگزاری نوشت: درحالی یکی از نماینده‌های سابق مجلس ادعا کرده ایران نفت خودش را به حراج گذاشته است که حتی رسانه‌های غربی نیز به کاهش رقم تخفیف و در نتیجه افزایش درآمد‌های نفتی ایران اذعان کرده‌اند.

«ما نفت نمی‌فروشیم بلکه مال دزدی را به حراج گذاشته‌ایم»، این اظهارنظر غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی نماینده سابق مجلس و البته ردصلاحیت شده در دوره فعلی است که در روز‌های گذشته در فضای مجازی به خصوص در رسانه‌های فارسی‌زبان وایرال شده است.

وی در توجیه ادعای خود ادامه می‌دهد که بعد از جنگ اوکراین و اعمال سقف قیمت ۶۰ دلاری برای صادرات نفت روسیه، روس‌ها نفت خود را زیر قیمت ۶۰ دلار می‌فروشند و برای نفت ایران این قیمت پایین‌تر است.

اما آنچه این فارغ‌التحصیل رشته عمران در گرایش خاک در تحلیل بازار جهانی نفت توجه نکرده؛ این است که سیاست سقف قیمتی غرب در مقابله با روسیه کاملا شکست خورده به طوری که در رسانه‌ها و موسسات غربی نیز بار‌ها به این موضوع اذعان شده است.

اذعان موسسات غربی به شکست سقف قیمت ۶۰ دلار

به عنوان مثال خبرگزاری رویترز در ماه مارس سال جاری میلادی در گزارشی تیتر می‌زند: «فقط کاهش قیمت نفت می‌تواند ولادیمیر پوتین را متوقف کند» و می‌نویسد که اکنون نفت اورال روسیه بشکه‌ای ۷۱ دلار صادر می‌شود که بالاتر سقف قیمت ۶۰ دلار است، رقمی که البته در ماه سپتامبر به حدود ۸۴ دلار رسید. در واقع فقط اگر قیمت جهانی نفت کاهش یابد، اروپایی‌ها می‌توانند خوش‌شانس باشند.

همچنین بررسی قیمت نفت صادراتی روسیه به هند نیز نشان می‌دهد که در همه ماه‌های بعد از دسامبر ۲۰۲۲ (به جز ژانویه ۲۰۲۳) این رقم بالاتر از سقف قیمتی ۶۰ دلار به ازای هر بشکه بوده و حتی در ماه اکتبر سال گذشته به بیش از ۸۴ دلار افزایش یافته است.

این اتفاق درحالی رقم می‌خورد که هند نسبت به چین در همراهی بیشتری با سیاست‌های تحریمی غرب قرار دارد، دو کشوری که در شرق آسیا اکنون جایگزین بازار نفت روسیه در اروپا شده‌اند.

همچنین رویترز با استناد به گزارش بانک مرکزی روسیه اشاره می‌کند که روس‌ها تقریبا همه نفت خود را بالاتر از سقف قیمت فروخته‌اند و اعمال سقف قیمت تنها باعث شده که نفتکش‌های بیشتری به ناوگان سایه روسیه بپیوندند.

تخفیف نفت ایران چقدر است؟

اما در کنار اذعان همه موسسات خارجی بر ناکارآمدی سیاست سقف قیمت، باید توجه داشت که در حال حاضر مقصد اصلی صادرات نفت ایران پالایشگاه‌های خصوصی چین است و عمده فروش نفت روسیه از اروپا به هند تغییر پیدا کرده و در بازار چین نیز روس‌ها در بازار رسمی پالایشگاه‌های دولتی این کشور حضور دارند، در نتیجه رقابت ایران و روسیه به دلیل تفکیک بازار‌ها به حداقل ممکن رسیده است.

هر چند در شرایط تحریم و به دلیل ایجاد ریسک، هزینه صادرات نفت ایران در قالب تخفیف بیشتر می‌شود، اما این رقم به هیج وجه به معنای حراج نیست، به گونه‌ای که حتی خبرگزاری رویترز نیز در یک عقب‌نشینی منطقی، رقم تخفیف هر بشکه نفت ایران را در حدود ۵.۵ الی ۶.۵ دلار و حتی در برخی معاملات به میزان ۴.۵ تخمین می‌زند.

با توجه به قیمت ۸۳ دلاری نفت ایران، این میزان تخفیف کمتر از ۱۰ درصد و حتی نزدیک ۵ درصد از بهای نفت کشور می‌باشد که در شرایط بازار امری طبیعی است کمااینکه کشور‌های غیرتحریمی نیز در برهه‌هایی حاضر به ارائه تخفیف برای افزایش فروش و درآمدزایی نفتی شده‌اند.

درآمد ۳۶ میلیارد دلاری ایران از فروش نفت

نکته جالب اینکه این نماینده اسبق مجلس ادعا می‌کند که درآمد سالانه نفت ایران ۲۲ میلیارد دلار است درحالیکه این رقم باید بیش از ۴۰ میلیارد دلار باشد. البته کافی است که به آمار گمرک ایران مراجعه کنیم که بر مبنای آن درآمد نفتی کشور در سال ۱۴۰۲ معادل ۳۵ میلیارد و ۸۷۰ میلیون دلار بوده است. ظاهرا آقای نماینده سابق علاوه بر مراجع خارجی، حتی آمار داخلی را نیز به درستی بررسی نمی‌کند.

طبیعتا وقتی مستندات قوی ادعای نماینده سابق را درباره فروش نفت رد می‌کند، همراهی با وزیر سابق نفت بیژن زنگنه در یکی از اجلاس‌های اوپک نمی‌تواند برای مخاطبان جهت پذیرش حرف قانع‌کننده نیست.

هر چند همین نشست و برخاست‌های سیاسی است که می‌تواند بر موضع‌گیری‌ها اثر بگذارد و یا شاید این نماینده سابق وضعیت صادرات نفت در دولت قبل را به دوران حاضر تعمیم داده است.

دیگر خبرها

  • وضعیت تلخ اقتصاد ایران در خاطره‌گویی فوتبالیست سابق در تلویزیون | فیلم
  • رایزنی سفیر ایران با معاون نخست وزیر عمان در امور دفاعی
  • تخفیف نفت ایران چقدر است؟
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛
  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به کاهش قیمت دلار در روز‌های اخیر
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • پول این کشور رکورددار بیشترین رشد در برابر دلار شد | خط جدید برای دلار آمریکا