Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز؛ به نقل از روابط عمومی کنفدراسیون صادرات ایران، محمد لاهوتی گفت: بالاخره پس از کش و قوس های مختلف، سال ۹۵ به پایان رسید و آمارهای تجارت خارجی کشور منتشر شد؛ آنگونه که بر اساس این آمارها شاهد هستیم، کل تجارت خارجی ایران در سال گذشته به ۸۷ میلیارد و ۶۱۴ میلیون دلار رسیده که این عدد نسبت به رقم سال قبل از آن، حدود ۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ درصد بزرگتر شده و نشان می‌دهد که حجم تجارت خارجی کشور افزایش یافته و این نوید و پیام خوبی است؛ چراکه نسبت به دستیابی به سهم استحقاقی خود در اقتصاد جهانی که باید یک درصد باشد و اکنون حدود ۰.۳ درصد است، یک گام دیگر پیش رفته‌ایم.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران افزود: تراز تجارت خارجی، یکی دیگر از نکات مثبت گزارش منتشر شده است که علیرغم پیش‌بینی هایی که تا قبل از انتشار این گزارش صورت می‌گرفت که در سال ۹۵ صادرات نمی‌تواند از واردات پیشی بگیرد و تراز تجاری کشور منفی خواهد شد؛ ولی خوشبختانه تراز تجاری حدود ۲۴۶ میلیون دلار به نفع صادرات مثبت است و این امر نشان می‌دهد که برای واردات، از ارزهای صادراتی استفاده شده و نیاز به بکارگیری ارزهای نفتی نیست.

وی با بیان اینکه صادرات غیرنفتی در سال ۹۵ به ۴۳ میلیون و ۹۰۰ میلیون رسیده خاطرنشان کرد: صادرات رشد ۳.۵۴ درصدی را نشان می‌دهد؛ در حالیکه واردات با ثبت رقم ۴۳ میلیارد و ۶۸۴ میلیون دلاری، رشد ۱۵.۱۶ درصدی را به ثبت رسانده است؛ البته ۴۸ درصد سبد صادراتی کشور را میعانات گازی و پتروشیمی‌ها تشکیل می‌دهند که در اصل، مشتقات نفتی محسوب می‌شوند و بیشترین حجم رشد صادراتی، در این بخش مشاهده می‌شود؛ در حالیکه صادرات غیرنفتی واقعی که باید شامل صادرات صنعتی، کشاورزی و معدنی باشد، در مجموع سهم ۵۲ درصدی را به خود اختصاص داده و البته کاهش ۱۰ درصدی را نسبت به سال ۹۴ از خود نشان داده‌ که این، نکته قابل توجهی به حساب می‌آید و دولتمردان باید به آن توجه داشته باشند.

به گفته لاهوتی، زمانی ما دستاورد و نکته مثبت در صادرات می‌بینیم که کالاهای با ارزش افزوده بالاتر صادر کرده و این کالاها، نفتی نباشند بلکه در حوزه صنعت، معدن و کشاورزی قرار گیرند، در حالیکه اکنون در این بخش ۱۰ درصد کاهش را تجربه کرده‌ایم و این امر، نشانگر آن است که کماکان به جای فاصله گرفتن از اقتصاد نفتی، به جهت اقتصاد نفتی در حال حرکت هستیم که باید برای آن تدبیر کرد.

عضو شورای گفتگوی دولت و بخش‌خصوصی، میانگین قیمت هر تن کالای صادراتی را با رشد منفی ۲۵ درصدی نسبت به سال ۹۴، معادل ۳۳۹ دلار در هر تن عنوان و تصریح کرد: دلیل این افت ارزش، افزایش صادرات وابسته به نفت همچون پتروشیمی و میعانات گازی است؛ به نحوی که پتروشیمی با ده درصد و میعانات با ۵۶ درصد رشد، بیشترین سهم را در سبد صادراتی کشور دارند؛ ولی قیمت میانگین کالاهای صادراتی نسبت به سال قبل ۲۵ درصد کاهش داشته است که این نکته قابل توجهی به شمار می‌رود که باید در این مورد در سال ۹۶ تدبیر کرد.

لاهوتی، میانگین قیمت کالاهای وارداتی را نیز ۱۳۰۸ دلار در هر تن عنوان کرد و اظهار داشت: میانگین قیمت کالاهای وارداتی نسبت به سال ۹۴ رشد ۱۰ درصدی را نشان می‌دهد و از آنجا که بخش عمده‌ای از واردات کشور را قطعات منفصله و ماشین آلات مورد نیاز تولید و به طور کل کالاهای واسطه‌ای تشکیل می‌دهند، افزایش قیمت کالاهای وارداتی در هر تن نشان می‌دهد که تولید در حال حرکت به سمت مرغوبیت است و علیرغم اینکه میزان میانگین کالاهای وارداتی ده درصد رشد داشته؛ ولی تولید داخلی به سمت کیفی شدن پیش رفته است.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران خاطرنشان کرد: کشورهای طرف تجارت ایران که کالای ایرانی را خریداری کرده‌اند، چین، امارات، عراق ترکیه و کره جنوبی است که ما شاهد این هستیم که در ۵ کشور اول طرف تجارت ما، کره جنوبی حضور دارد که نشان می‌دهد کالاهای صادراتی کشور به سمت بازارهای جدید در شرایط پسابرجام در حال حرکت هستند؛ همچنین در بخش واردات نیز، چین، امارات متحده عربی، کره جنوبی، ترکیه و آلمان حضور دارند که در شرایط فعلی، کره جنوبی و آلمان به ۵ کشور اول صادرکننده کالا به ایران ورود یافته‌اند.

وی افزود: نکته مثبت دیگری که در گزارش تجارت خارجی کشور به چشم می‌خورد، واردات از ۵ کشور اول است که بر اساس آن، کاهش ۱۷.۵ درصدی ورود کالا از امارات و ۸.۳ درصدی از ترکیه که کشورهای واسطه‌ای برای تجارت خارجی ایران به شمار می‌رفتند، به چشم می‌خورد که به صورت واسطه‌ عمل می‌کردند و این امر، تجارت و هزینه واردات ما را افزایش می‌داد، اما اکنون کاهش حجم تجارت ما با این دو کشور، نشان می‌دهد که شرایط جدید کشور باعث شده که واردات به صورت مستقیم و با هزینه کمتری صورت گیرد.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران خاطرنشان کرد: نکته بسیار مثبت دیگر گزارش تجارت خارجی کشور در سال ۹۵، افزایش ۳۹ درصدی واردات از آلمان است که نشانگر ورود کالای با کیفیت خوب و مرغوب جهت تولیدات بهتر است.

دریافت کننده: نازنین میرزایی/ انتشاردهنده:

402

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۶۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم۱۹درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گمرک ایران، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

براساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند ،۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق ۵ کشور مذکور انجام گرفته است. در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

همچنین، تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند. در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است. تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند.

لازم به ذکر است؛ سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

کد خبر 6088475 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین
  • سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • سهم۱۹درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • ونزوئلا استفاده از ارز دیجیتال را در تجارت نفت افزایش می‌دهد
  • افزایش صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز ۱۱ میلیون دلار گذشت
  • تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار گذشت
  • رشد صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • رشد ۹ درصدی عملیات کانتینری تخلیه و بارگیری کالا در بنادر کشور