Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «هدانا»
2024-04-29@02:56:00 GMT

جوانان و فرصتی برای شورای شهر

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۶۷۲۲۷

جوانان و فرصتی برای شورای شهر

** جوانان و فرصتی برای شورای شهر
روزنامه «ابتکار» در سرمقاله ای به قلم حامد وکیلی و با عنوان «جوانان و فرصتی برای شورای شهر» به حضور جوانان در انتخابات شورای شهر و روستا اشاره کرد و نوشت: چندی است جامعه شناسان دریافته اند که یک شکاف نسلی عمیق در ایرانِ کنونی رخ داده است. خصوصا میان سیاسیون و مدیران، این شکاف نسلی، بسیار عمیق تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور خاص، میان جوانان اول انقلاب و جوانان امروز، این شکاف بسیار مشهود است. تفاوت ماهیتی، میان فرصت های این دو نسل وجود دارد. یکی در سقف فرصت بود و دیگری در برهوتِ بی فرصتی. میانگین سن ارباب و اصحاب قدرت در آن سال ها نسبت به اکنون تفاوت چشمگیری دارد. شورای شهر می تواند فرصتی برای جبران خلا فرآیند انتقال قدرت باشد. امکان حضور جوانان در این عرصه می تواند، هم باعث بازسازی اعتماد بنفسِ از دست رفته این نسل شود و هم باعث شود تجربه ای برای این نسل اندوخته شود. به علت ساختار قدرت در ایران، هزینه های خطا در این حوزه نیز از سایر عرصه های قدرت کمتر است. معنای این سخن البته این نیست که شوراهای شهر تبدیل به محل کارآموزی جوانان گردد چرا که آسیب های این حوزه بعضا جبران ناپذیر است اما می تواند با عنایت به مقدورات و ملاحظاتِ قدرت، نقطه عزیمت خوبی برای ترمیم این شکاف به حساب آید.

** پاکدستان در لیست شورای شهر قرار می گیرند
روزنامه «آرمان» با انتشار عنوان «پاکدستان در لیست شورای شهر قرار می گیرند» در گفت وگو با مرتضی مبلغ فعال سیاسی اصلاح‌طلب، نوشت: قطعا یکی از مهم‌ترین اهدافی که اصلاح‌طلبان در انتخابات شوراها دنبال می‌کنند این است که شورای شهر در جایگاه شایسته خود قرار بگیرد. متاسفانه شورای شهر فعلی چنین نقشی را ایفا نمی‌کند و عملکرد شورای شهر جای مماشات دارد. اعضای فعلی شورای شهر تفحص‌های لازم را نداشتند. در بحث املاک نجومی، حداقل کاری که شورای شهر می‌توانست انجام دهد این بود که شورا در این مورد تحقیق و تفحص کند و این اقدام کمترین کار ممکن بود. متاسفانه این کار هم از سوی شورای شهر تهران صورت نگرفت. در نتیجه شورای شهری باید در تراز شهروندان تشکیل شود تا بر شهرداری نظارت لازم را داشته باشد و اعضای شورای شهر با شجاعت و اصالت لازم مسائل را پیگیری و و سعی‌کنند مشکلات اساسی در مدیریت شهری را با جدیدت جبران کنند. این موارد در برنامه‌ای که از سوی شورای عالی ارئه خواهد شد مورد پیش‌بینی قرارگرفته است و راه حل‌ها در آن به تصویب رسیده که به سمع و نظر مردم خواهد رسید. این مورد نکته مهمی است و همه اصلاح‌طلبان به دنبال آن هستند. آغاز این کار به لیستی که به مردم ارائه می‌شود باز می‌گردد. اگر این لیست مجموعه‌ای را تشکیل دهد که به شکل ارگانیک همه تخصص‌های مربوط به مدیریت شهری را داشته باشند و اعضای شورای شهر نیز از شجاعت، پاکدستی و توانمندی‌های لازم برخوردار باشند و این افراد کسانی باشند که تمام هدف آنها خدمت به جامعه و رفع مشکلات شهری باشد، در صورت اقبال مردم به لیست اصلاحات، اعضای شورای شهر خواهند توانست مدیریت شهری را در تراز جامعه، مردم و شهروندان تهرانی قرار دهند.

** تاملی جامعه شناختی درباره انتخابات شوراها
روزنامه «آفتاب یزد» در یادداشتی به قلم علی نوری جامعه شناس از نظر جامعه شناسی به بررسی انتخابات شوراهای شهر و روستا پرداخت و نوشت: انتخابات به منزله مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود و تاثیرگذاری آنان بر امور است. بی‌تردید هرآنچه خارج از محدوده زندگی فردی اشخاص قرار می‌گیرد، اجتماعی محسوب می‌شود. ه‌طور کلی عوامل جامعه‌شناختی موثر در مشارکت انتخاباتی شامل موارد زیر است: جامعه‌پذیری سیاسی، خانواده، فرهنگ‌سیاسی و طبقه اجتماعی. اما نباید از دیدگاه مبادله‌ای نیز غافل بود، از دیدگاه مبادله گرایان افراد برای شرکت در انتخابات نیاز به تقویت کننده یا پاداش، انگیزه، سود و تایید اجتماعی دارند.در اینجا شرکت در انتخابات به یک معامله تشبیه می شود و در صورتی افراد به آن رغبت پیدا می کنند که در مجموع برایشان سودآور باشد. موضوع دیگری که در انتخابات شوراهای اسلامی شهروروستا محل بحث مردم، کارشناسان و نخبگان است، چگونگی انتخاب بین کاندیداها و رای به آنهاست. برخی معتقدند کسی باید به عنوان نماینده در شورای شهر انتخاب شود که در حوزه شهری تخصص داشته باشد و بر همین اساس رای دادن به افرادی مانند ورزشکاران، هنرمندان و به‌طور کلی سیلیبریتی‌ها را صحیح نمی‌دانند.

** شهرداری جای سیاسی کاری نیست
روزنامه «نوآوران» با انتشار عنوان «شهرداری جای سیاسی کاری نیست»، در گفت وگو با اعضای شورای شهر تهران، می نویسد: محمد سالاری، عضو شورای شهر تهران در این خصوص گفت که پایتخت جمهوری اسلامی ایران با جمعیت یازده میلیون نفر و با گستردگی قابل توجه با مجموعه ای از مشکلات بسیار مهم به یک شهردار توانمند با یک تیم متخصص اجرایی نیاز دارد. در اصل تیم اجرایی شهردار باید تمامی ظرفیت خودشان را به جای سیاسی کاری صرف مدیریت و حل مشکلات کنند. همچنین محمد حقانی، عضو شورای شهر تهران به نوآوران بیان کرد که وظایف شهرداری جدای از سیاست کاری است. شهرداری باید به طور مستمر و روزانه به وظایف خود رسیدگی کند. خدمات شهری و رسیدگی به مدیریت شهری نیازی به سیاست ندارد. فکر نمی کنم توسعه مترو، ایجاد فضای سبز و مسائل عمرانی شهر نیازی به سیاست داشته باشد. مدیریت شهری را وارد مسائل سیاسی کردن باعث ایجاد دافعه در نهاد شوراها می شود. در انجام امورات و مشکلات شهری نیازی به جناح بندی و سیاسی سازی نیست. حتی در کارهای اجرایی دیگر دستگاه های دولتی نیز نیازی به سیاسی کاری نیست، اما در شهرداری و شورای شهر تهران نمود سیاسی کاری بسیار است.

** انتخابات با بیکارها
روزنامه «ابتکار» در گزارشی با عنوان «انتخابات با بیکارها»، حضور افراد فاقد شغل در انتخابات شورای شهر و روستا را بررسی کرد و نوشت: از روزهای ابتدایی سال 96 و با شروع ثبت نام‌ها، انتخابات وارد فاز جدیدی شد. میزان بالای ثبت‌نامی‌ها از اقشار مختلف مردم و حضور طیف‌های متفاوت در این دوره از انتخابات چشم‌گیر بود؛ به گونه‌ای که هنرمندان، ورزشکاران و اهالی رسانه در کنار سیاسیون وارد حوزه انتخابات شدند. این موضوع در شهرستان‌ها رنگ دیگری به خود گرفت چرا که آمارها از حضور افراد «بیکار» تحصیلکرده در انتخابات حکایت دارد. افرادی که انتخابات را یک آزمون استخدامی می‌دانند برای یافتن شغل! براساس آمارها از شهر تهران که امسال تعداد اعضای شورای آن از 31 نفر به 21 نفر کاهش یافته است، برای هر کرسی حدود150 نفر در انتخابات شوراها ثبت نام کردند. این موضوع در شهرستان‌ها نیز برقرار بود و تعداد ثبت نامی‌ها بسیار چشمگیر بود. در این روزها که اسامی صلاحیت افراد ثبت نامی منتشر می‌شود، آمار عجیبی از میزان بیکاری افراد شرکت‌کننده دیده شد؛ براساس آماری که ایلنا از زبان رئیس ستاد انتخابات کهگیلویه و بویراحمد آورده است، بیش از 15 درصد نامزدهای انتخابات شوراهای شهر و روستا در کهگیلویه و بویراحمد بیکار هستند! سوالی که مطرح می شود این است که چرا تمایل افراد بیکار و فاقد شغل برای حضور در انتخابات شورای شهر و روستا بالا رفته است.

** ریشه های ناکارآمدی شورای اسلامی شهر
روزنامه «جهان صنعت» در سرمقاله ای به قلم غلامرضا کیامهر و با عنوان «ریشه های ناکارآمدی شورای اسلامی شهر» به بازخوانی عملکرد شوراها پرداخت و می نویسد: نزدیک بودن انتخابات شوراهای اسلامی شهرها فرصت مناسبی را برای بازخوانی عملکرد این شوراها از بدو تاسیس تا به امروز فراهم ساخته است. از شورای شهر تهران که در چهار سال گذشته یکسره به میدان جنگ طرفداران دوآتشه شهردار و منتقدان عملکرد مساله‌دار او تبدیل شده بود، بگذریم. کارنامه این شوراها در سایر شهرها خصوصا شهرهای کوچک و به ویژه شمال کشور که بیشتر در منظر دید و داوری مردم قرار دارند و همه ساله پذیرای میلیون‌ها مسافر از سراسر کشور هستند نیز چندان درخشان و قابل دفاع نبوده است. به کلام دیگر کسانی که مانند نویسنده در تعطیلات نوروز امسال چند روزی را در شمال کشور خصوصا شهرهای کوچک واقع در مسیر جاده کناره استان مازندران گذرانده‌اند، ضعف مدیریت شهری را که حاصل ضعف عملکرد نظارتی شوراهای شهر این شهرهاست به وضوح مشاهده کرده‌اند اما متاسفانه به دلیل روحیه تهران‌زدگی حاکم بر روزنامه‌ها و نشریاتی که محل انتشار آنها الزاما تهران است، بیشتر توجه مطبوعات ما بعد از مسایل سیاسی و اقتصادی متوجه موضوعاتی است که به حوزه مدیریت شهری پایتخت مربوط می‌شود و به همین سبب انبوه نابسامانی‌های مرتبط با ضعف شدید مدیریت در سایر شهرها و همان‌طور که گفته شد در شمال کشور کمتر جایی برای طرح و انعکاس در صفحات روزنامه‌ها ندارد.

** دورخیز وکلا برای کرسی مدیریت شهری
روزنامه «شهروند» در گزارشی با عنوان «دورخیز وکلا برای کرسی مدیریت شهری» حضور پر رنگ وکلا در انتخابات شورای شهر را بررسی کرد و آورده است: تب تند انتخابات شورای شهر تا جایی ادامه داشته که در این دوره، از ورزشکاران و هنرمندان، به حقوقدانان و روزنامه‌نگاران هم رسیده است. در تعریف جامع شورای شهر در اصل ١٠١ قانون آمده است «برای پیشبرد سریع برنامه‌های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی از طریق همکاری مردم با توجه به مقتضیات محلی اداره امور هر روستا، بخش، شهر، شهرستان یا استان با نظارت شورایی به نام شورای ده (روستا)، بخش، شهر، شهرستان یا استان صورت می‌گیرد و به‌منظور جلوگیری از تبعیض و جلب همکاری در تهیه برنامه‌های عمرانی و رفاهی استان‌ها و نظارت بر اجرای هماهنگ آن، شورای عالی استان‌ها مرکب از نمایندگان شوراهای استان تشکیل می‌شود.» شاید با توجه به این تعریف حقوقدانان و وکلا برای حضور در انتخاب شوراها ثبت‌نام کرده‌اند تا بتوانند از بی‌قانونی‌های سهوی و عمدی که ممکن است در تصمیمی‌گیری‌های شورای شهر به وجود آید، جلوگیری کنند.

*گروه اطلاع رسانی
خبرنگار: فاطمه مهدوی ** انتشاردهنده: شهربانو جمعه
**پژوهشم**9128**9131
ایرنا مقاله کانالی برای انعکاس مقاله های اندیشکده ها- پژوهشکده ها- دانشکده ها- مراکز تحقیقاتی و رسانه های ایران و جهان*
Irnaarticle@

منبع: هدانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت hodana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «هدانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۶۷۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گره‌های چند دهه شهر یزد در شورای ششم باز شد


به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، "عزیزالله سیفی" به مناسبت هفته بزرگداشت شورا‌ها افزود: معضلاتی همچون تکمیل نبودن رینگ شهری، مشکلات آبگرفتگی معابر و پروژه‌های ترافیکی نیمه تمام در شهر یزد سال‌ها بلاتکلیف رها شده بود که در این دوره از شورای اسلامی شهر یزد به نتیجه رسید.

وی ادامه داد: رینگ‌شهری بیش از ۲۵ سال بلاتکلیف بود که در دست اقدام قرار گرفت و به دلیل مشکلات عظیمی همچون جابجایی تاسیسات در هیچ دوره‌ای ورود نکرده یا نیمه کاره و محدود انجام شده بود، اما این اقدام بزرگ در این دوره انجام شد.

رییس شورای اسلامی شهر یزد گفت:بلوار آیت الله ابوترابی بعد از ۲۰ سال آزاد شد و در حال انجام است همچنین میادین معلم، امام حسین (ع)، اطلسی، امام علی (ع)، شهدای یعقوبی و زیرگذر‌های جنب خطوط ریلی و برخی دیگر از نقاط شهر اصلاح هندسی و یا میدان به چهار راه تبدیل شد و بلوار دانش پایه به بلوار استقلال نیز بعد از ۱۸ سال بلاتکلیفی در دست اجرا قرار گرفت و پیشرفت ۷۰ درصدی دارد.
سیفی ادامه داد:هزینه‌های جاری در این دوره کاهش یافت و افزایش سهم بودجه هزینه‌های عمرانی از ویژگی‌های بودجه بندی سال جدید این شورا است همچنین از کل بودجه ۲۸ درصد به هزینه‌های جاری و ۷۲ درصد جهت اقدامات عمرانی اختصاص یافته است.

وی افزود: افزون بر هفت هزار میلیارد ریال هزینه آزادسازی معابری همچون بلوار پیامبر اعظم (ص) و بلوار امام محمد باقر (ع) و خیابان‌های عریض و طویلی که در مناطق مختلف شهر است شد همچنین تکمیل رینگ دوم شهری در نظر گرفته شده است.

رییس شورای اسلامی شهر یزد گفت:در بودجه امسال اعتبار مناسبی برای جداسازی آب شرب از فضای سبز همچنین زیر ساخت‌های آسفالت معابر شهر پیش بینی شد؛ همچنین در منطقه یک شهرداری نیز بوستان زنبق واقع در بلوار جمهوری با اعتبار ۶۰۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسید.

سیفی ادامه داد: بهره برداری از خانه مشاغل سنتی یزد، گرمخانه موقت خانه کودکان کار، رونمایی از ماشین آلات و تجهیزات خدمات شهری و مدیریت بحران، اختصاص ۲ هزار میلیارد جهت آسفالت معابر همچنین آسفالت بیش از ۸۵۰ متر مربع از سطح شهر، احداث پروژه زیرگذر صاحب الزمان (عج) در راستای تکمیل رینگ شهری برخی از اقدامات انجام شده است.

وی افزود: اجرای پروژه عظیم بلوار شهیدان پارسائیان تا ایرج افشار که اجرای این پروژه بار ترافیکی آزادشهر، خیرآباد، میدان امام علی (ع) و صفائیه را کاهش می‌دهد، اصلاح هندسی تقاطع غیر همسطح میدان جانباز میدان اطلسی، اصلاح هندسی تقاطع غیر همسطح میدان امام حسین (ع)، میدان معلم، تکمیل کتابخانه مرکزی یزد، تکمیل پارک‌های کوهستان و بزرگ شهر، احداث و مرمت سیل بند‌های شماره چهار، سیل بند شهیدان یاوری، سیل بند شهید رشیدی، اجرای طرح مسیل شهر یزد، رودخانه مرکزی، آماده سازی و احداث شهرک مشاغل، حفر چاه‌های جذبی و هدایت آب‌های سطحی، ساماندهی و تکمیل قبرستان جوی هر هر واحداث مخازن ذخیره آب بخشی دیگر از اقدامات انجام شده در ششمین دوره شورای اسلامی شهر یزد است.

رییس شورای اسلامی شهر یزد گفت:همه این اقدامات در حالی است که تبصره سه قبوض آب که در دوره‌های قبلی شورا گرفته می‌شد، حذف شد و از محل اعتبارات شورا و شهرداری هزینه‌ها تامین شد همچنین عوارض کسر فضا از بند‌های جرائم کمیسیون ماده صد با توجه به شرایط اقتصادی مردم با مصوبه و پیگیری‌های شورای ششم شهر یزد از بند‌های جرائم حذف شد.

سیفی ادامه داد:بعد از وقوع سیل در سال ۱۴۰۱ که همزمان با اولین سال شروع فعالیت شورای ششم بود نیز مصوب شد پروانه رایگان برای ساختمان‌های مسکونی و تجاری آسیب دیده از سیل صادر شود همچنین تشکیل کمیسیون ویژه ماده صد برای تبدیل آراء تخریب ساختمان به جریمه برای اولین بار در یزد با تصمیم شورای ششم آغاز شد.

وی افزود: مصوبه شورای ششم در حمایت از قانون خانواده و جوانی جمعیت و فرزندآوری که این بسته شامل تخفیف عوارض ساختمانی است و افرادی که فرزند سوم آنها در سال ۱۴۰۱ و یا ۱۴۰۲ متولد شده از ۷۰ درصد و برای تولد فرزند چهارم و یا بیشتر از ابتدای سال ۱۴۰۱ برای ۴۰۰ متر مربع زیر بنای غیر آپارتمانی به میزان ۱۰۰ درصد از پرداخت عوارض ساختمانی معاف شدند.

رییس شورای اسلامی شهر یزد گفت: تعداد قابل توجهی از ماشین آلات و تجهیزات برای دستگاه‌های خدماتی از جمله آتش نشانی، مدیریت بحران، شهرداری و مناطق ۵ گانه خریداری شد همچنین در راستای نوسازی ناوگان شهری تعداد زیادی تاکسی شهری، چندین دستگاه اتوبوس و ۹۵ دستگاه ون در طول یک سال و نیم از فعالیت شورای ششم خریداری شد.
سیفی ادامه داد:با مصوبه شورای ششم جهت به روزرسانی تجهیزات خدمات شهری تعداد ۱۵۰ دستگاه پمپ آب کشی، ه۳ دستگاه ژنراتول بسیار قوی، ۴۰ دستگاه خودرو مخصوص مدیریت بحران، ۳۰ دستگاه مینی تریلیر جهت پسماند و جمع آوری و انتقال زباله، چندین دستگاه مخصوص آتش نشانی و ۲۹ دستگاه اتوبوس واحد جدید خریداری شد.

وی افزود: همچنین تعداد ۹۵ دستگاه ون، ۱۲۰ پمپ ۶ اینج و ۸ اینج جهت تخلیه آب، ه۵ دستگاه کپرسی خریداری شده است ضمن آنکه سالن‌های ورزشی و زمین‌های ورزشی و چمن مصنوعی در محلات مختلف از جمله حسن آباد، مریم آباد، سلسبیل، کوچه بیوک، امام شهر، آزاد شهر و بافت تاریخی احداث شد و در اختیار شهروندان محلات قرار گرفت.

رییس شورای اسلامی شهر یزد ادامه داد: در راستای توجه به مناطق کمتر برخوردار نیز عملیات نهضت آسفالت در معابر محله حسن آباد، صدر آباد، اسکان، خیرآباد، امامشهر و آزاد شهر در دستور کار قرار گرفت و در بافت تاریخی یزد نیز عملیات ساخت پارک‌های درون محله ای، زیبا سازی، نورپردازی، کف سازی، بدنه سازی معابر و حفر چاه‌های جذبی با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد ریال انجام شد.

سیفی ادامه افزود: از دیگر فعالیت‌ها و اقدامات شورای ششم شهر یزد تقویت سیل بند‌ها در حاشیه شهر و ایجاد سیل بند‌ها برای جلوگیری و کاهش خسارت زمان وقوع سیل بود همچنین در راستای توجه به ورزش محلات و کشف استعداد‌ها المپیاد ورزش محلات با رشته‌های مختلف ورزشی به صورت انفرادی، گروهی و خانوادگی و به صورت رایگان با مصوبه شورای ششم در سطح محلات شهر یزد برگزار شد.

سیفی ادامه داد: تصویب طرح تخفیف ۵۰ درصدی غرفه‌های شب بازار برای افرادی با شرایط خاص و خانواده‌های تحت پوشش بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، زنان سرپرست خانوار و بیماران خاص از دیگر اقدامات این دوره است.

وی افزود: اعضای شورای ششم به صورت مستمر و هفتگی در مناطق پنجگانه شهرداری برای تبادل نظر و رفع مشکلات شهروندان و ملاقات با آنها حضور دارند و از نظرات شهروندان در تدوین نهایی بودجه نیز استفاده شده است و این شورا از مردم وبرای مردم است و هیچگونه جدایی بین ما نیست.

رییس شورای اسلامی شهر یزد گفت:بسیاری از اقدامات مثل بهسازی رینگ شهری و ساماندهی معابر و آب‌های سطحی به صورت موقتی و برای چند سال آینده جواب گوست و با توجه به افزایش خودرو‌ها باید اقدامات اساسی و اصولی در دستور کار باشد و نیازمند کمک همه بخش‌ها و دستگاه‌های حاکمیتی و کشوری است.

دیگر خبرها

  • ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • دستگاه‌های مختلف مردمی و فرهنگی در انتخابات همکاری داشتند
  • اخبار سیاسی ۸ اردیبهشت؛ رقابت‌ها برای ریاست مجلس/تحلیل‌ها از خیزش دانشجویان آمریکایی
  • برپایی انتخابات سمن جوانان در مازندران
  • گره‌های چند دهه شهر یزد در شورای ششم باز شد
  • انتخابات شبکه‌های تخصصی سمن‌های مازندران برگزار می‌شود
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • شورای اسلامی شهر و روستا مصداق مردم سالاری دینی است
  • اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ؛ فرصتی برای تبیین اهداف ایران بعد از «وعده صادق»