Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-04-29@00:24:33 GMT

یزد الگوی پاسداری از میراث ناملموس است

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۳۶۱۰۵

یزد الگوی پاسداری از میراث ناملموس است

سرویس فرهنگ و هنر پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک؛ بخش مهمترین عناوین:


معاون میراث فرهنگی کشور در نشست تخصصی مرکز میراث ناملموس تهران که با موضوع پاسداری از میراثی ناملموس برای پایدار سازی محیط زیست برگزار شد یزد را الگوی این نوع میراث دانست.

به گزارش بی‌باک به نقل از روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی؛ سومین نشست تخصصی بین‌المللی مرکز میراث ناملموس تهران با موضوع پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس برای پایدارسازی محیط زیست با همکاری دانشگاه شهید بهشتی، کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو در دانشگاه شهید بهشتی، بنیاد ایران شناسی و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و با حضور نمایندگانی از کشورهای ترکیه، قزاقستان، استرالیا، انگلستان، تاجیکستان و ارمنستان آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«محمدحسن طالبیان» معاون میراث فرهنگی کشور و رئیس شورای حکام مرکز میراث ناملموس تهران به اهمیت پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس برای محیط زیستی پایدار پرداخت و گفت: نقش میراث ناملموس و رابطه آن با توسعه پایدار محیط درحالی بسیار اهمیت دارد که تعامل این دو مقوله در تداوم محیط زیست، منابع طبیعی، سنت های فرهنگی و دانش سنتی بسیار تاثیرگذار است.

وی همچنین به شهر تاریخی یزد اشاره کرد که حفاظت از میراث ملموس و ناملموس آن منجر به توسعه پایدار و محیطی شده است.به گفته وی، شهر تاریخی یزد یکی از استان های کشور محسوب می شود که تعامل میراث ملموس و ناملموس و طبیعی را می توان در آن دید. به گونه ای که مردم در منطقه ای کویری با اختراع قنات آب را به داخل شهر می آورند و با این شیوه یکی از بهترین روشهای نگهداری و حفاظت از محیط زیست را ایجاد می کنند.

طالبیان افزود:وقتی آب به شهر یزد سرازیر می شود مردم با خاک این منطقه کیمیاگری می کنند و یکی از حیرت انگیزترین معماری های خشتی را به وجود می آورند. در واقع شهر یزد یکی از بهترین نمونه هایی است که تجربه تاریخی آن را در حفظ میراث ملموس و ناملموس و توسعه پایدار محیطی می توان الگو قرار داد.

معاون میراث فرهنگی کشور اما با ارائه تصویری از شهر تاریخی یزد به تشریح جنبه های مختلف شهری پرداخت و محلات شهری را موضوعی بسیار مهم قلمداد کرد.

وی افزود: محله یکی از بخش های مهم شهری است که متاسفانه در شهرسازی جدید فراموش شده است. اینکه چگونه محلات به وجود می آیند و روابط انسان ها در این محلات به چه صورت است از نکاتی است که باید دوباره مورد بازنگری قرار گیرد.

آنطور که رئیس شورای حکام مرکز میراث ناملموس تهران معتقد است، در محلات شهری آیین های مختلف و رویدادهای فرهنگی مهمی برگزار می شود که با حفظ میراث ملموس می توان برای حفاظت از میراث ناملموس نیز گام برداشت.

به گفته طالبیان، شهر یزد یکی از مناطقی است که مردم با ادیان مختلف در کنار هم زندگی می کنند و نگاه ادیان به یکدیگر و کنار هم قرار گرفتن آنها نیز تجربه بسیار خوبی است که تعامل میان میراث ملموس، ناملموس و حفظ محیط زیست برقرار کرده است. همچنین اینکه چطور دانش سنتی به حفظ انرژی و محیط کمک کرده است و با پیروی از الگوهای معماری آسایش محیطی ایجاد شده است مورد مطالعاتی بسیار خوبی است که می توان راجع به آن تحقیقات بسیار انجام داد و آن را تبدیل به یک الگو برای دیگر شهرهای کشور کرد.

همچنین «رضا سجودی» رئیس مرکز میراث ناملموس تهران در ادامه افزود: یکی از برنامه های کاری سالانه ما در مرکز میراث ناملموس مطالعه روی میراث ناملموس و جنبه های مختلف توسعه پایدار است به طوری که موضوع پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس برای پایدارسازی محیط زیست نیز با پیشنهاد خانم جانت بلیک مشاور مرکز و عضو شورای حکام میراث ناملموس با هدف افزایش آگاهی‌ اجتماعات محلی و سازمان‌های دولتی و غیردولتی در منطقه‌ی آسیای غربی و مرکزی مطرح شد.

وی افزود: از همین رو، برنامه ای برای ارتباط میراث فرهنگی ناملموس و توسعه پایدار تهیه شد و از مقولات توسعه پایدار نیزمبحث پایدارسازی محیط زیست مورد تایید قرار گرفت. تا ارتباطی که میراث فرهنگی ناملموس و دستاوردهای آن می تواند با پایدارسازی محیط زیست داشته باشد مورد بررسی قرار گیرد.


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۳۶۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است و قطعا تمام اکوسیستم‌ ها در حوزه محیط زیست مدیون داشتن زمینی پاک و خاکی پویا و حاصلخیز است.

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، حلیا سادات حسینی در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت  و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسلهای آینده اشاره کرد.

حسینی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی مانند توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن وعدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

وی در ادامه گفت: آمارها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک را داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم. لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آبهای زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه صحبتهای خود به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کارهای نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم  و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان صحبتهایش به موضوع فرهنگ سازی و توانمندسازی شهروندان اشاره کرد و گفت: آمارها نشان می‌دهد که شش درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد، نباشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مادران ۴ فرزندی الگوی عینی برای خانواده‌ها
  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی
  • سمنان در تعریف پیوست فرهنگی الگوی کشور شود