Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-28@21:59:10 GMT

نشانه، علل و درمان های عفونت دیسک کمر

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۶۰۴۳۸

نشانه، علل و درمان های عفونت دیسک کمر

عفونت دیسک کمریا diskitis، التهابی است که بین دیسک مهرهای ستون فقرات اتفاق می افتد. این دیسک ها، بین مهره ها واقع شده اند.فضاهای بین آن ها فضاهای دیسکمهرهای نامیده می شود.

تورم در این فضا می تواند فشار بر روی دیسک را زیاد کند ومنجر به درد شود. عفونت دیسک کمر نسبتا غیر معمول استو اکثرا نوجوانان را تحت تاثیر قرار می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این التهاب اغلب با بیماری دیگری به نام استئومیلیت همراه است. این عفونت می تواندبه استخوان و مغز استخوان نیز سرایت کند.عفونت دیسک کمر یکی از انواع مختلفی التهاب ستون فقرات است. بافت های اطراف ستون فقرات مفاصل و مهره ها نیز می توانند در این حالت تحریک و ملتهب شوند.

علائم و نشانه هایعفونت دیسک کمر چیست؟

اگر فردی مبتلا به عفونت دیسک کمر شود، به احتمال زیاد درد قابل توجهی را در بخشی از ستون فقرات خود تحمل می کند. این درد بسته به جایی که التهاب شکل می گیرد، می تواند در پایین یا بالای کمر احساس شود. علائم دیگر عبارتند از:

تغییر در وضعیت استقرار بدن
سفتی درکمر
مشکل در انجام وظایف روزانه
درد شکم یا ناراحتی
تب

علت ابتلا به عفونت دیسک کمر چیست؟

عفونت های ویروسی یا باکتریایی می توانند منجر بهعفونت دیسک کمر شوند. یک اختلال خود ایمنی نیز می تواند این نوع عفونت را ایجاد کند. عفونت یا پاسخ ایمنی منجر به ورم و التهاب شده که در نتیجه درد و علائم دیگر را به همراه دارند.

چه کسی در خطر ابتلا به عفونت دیسک کمر قرار دارد؟

اگر یکی از شرایط زیر در بدن وجود داشته باشد، احتمال ابتلا به عفونت در دیسک مهره ها کمی افزایش پیدا خواهد کرد:

داشتناختلال خود ایمنی
ضعیف بودن سیستم ایمنیبدن
استفاده از دارو هایتزریقی
قرار داشتن در دوره نقاهت بعد از عمل جراحی
کودکان زیر ۱۰ سال نیز بیشتر احتمال ابتلا به این بیماری را دارند.

عفونت در دیسک مهره ها با چه آزمایشاتی تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص این بیماری معمولا از آزمایشات زیر استفاده می شود:

آزمایش خون
اسکن استخوان
عکس اشعه X
MRI
تجزیه و تحلیل بافت

آزمایش خون

معمولا برای بررسی علائم عفونت، خون را مورد سنجش قرارمی دهند. ساده ترین و رایج ترین آزمایش خونی که برای این بیماری تجویز می شود، آزمایش خون CBC است. در این آزمایش اگر مشخص شود که گلبول های سفید خون بیش از حد است، یعنی عفونت در بدن وجود دارد. علاوه بر این، آزمایشی که سرعت رسوب گلبول قرمز را می سنجد نیز می تواند التهاب را در بدن نشان دهد.

اسکن استخوان

پزشکان معمولا با اسکن استخوان مهره ها و فضاهای اطراف آنها را بررسی می کنند. این اسکن، قدرت یا خاصیت حیاتی استخوان ها را می سنجد و ارزیابی از عفونت در استخوان ها ارائه می کند. برای انجام این اسکن، مواد رادیواکتیور به یکی از رگ ها تزریق می شود.

این ماده از طریق خون وارد استخوان ها، به ویژه مناطقی که استخوان ها در حال رشد هستند و یا دچار شکستگی شده اند، شده و در آن جا تجمع می یابند. سپس در حالی که دراز کشیده اید، دور بینی از روی بدن حرکت کرده و به دنبال مواد رادیواکتیو می گردد. به این ترتیب دوربین قادر است موادی که در استخوان ها جمع شده را شناسایی و از آن ها تصویر برداری کند.

آزمایشات تصویربرداری

دکتر ممکن است تست های تصوربرداری رادیولوژی، مانند اشعه ایکس یا ام آر آی را تجویز کند. این تست ها می توانند تصاویری از ستون فقرات و بافت های اطراف آن ها ایجاد کنند. از آن جایی که عفونت و التهاب به طور بالقوه می تواند حرکت یک منطقهبدن را کند کند، این تصویر برداری با شناسایی این کندی در تشخیص عفونت موثر است.

تجزیه و تحلیل بافت

در برخی موارد، پزشک ممکن است مقداری از بافت نخاعی را برداشته و برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه بفرستد.

عفونت دیسک کمر چگونه درمان می شود؟

بعد از تشخیص این عفونت،به احتمال زیاد داروهایی برای درمان تجویز می شوند. البته نوع دارو بسته به عامل ایجاد کننده عفونت دارد. برای مثال،پزشکان معمولا برای درمان یک عفونت باکتریایی از آنتی بیوتیک ها استفاده می کنند و یا داروهای ضد التهابی را برای درمان واکنش های خود ایمنی به کار می برند.

در برخی موارد، آن ها ممکن است استروئید را برای کمک به تسکین موارد شدید یا مزمن عفونت دیسک کمر توصیه کنند. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن برای کمک به رفع درد تجویز می شوند.

علاوه بر دارو ها برای درمان این بیماری توصیه های زیر نیز کاربرد دارد:

استراحت در بستر
تغییر در فعالیت های روزانه
استفاده از ابزارهای اتوپدی مانند کمر بندها برای کاهش درد و فشار

در برخی از موارد عفونت دیسک کمر نیاز به درمان های تهاجمی تری دارد. به عنوان مثال در موارد نادر برای حل مشکلات ناشی از عفونت و یا استئومیلیت نیاز به عمل جراحی است. اگر آسیب شدید باشد به طوری که بخشی از کمر کارایی خود را از دست داده باشد نیز، برای بهبود عملکرد ستون فقرات از عمل جراحی استفاده می شود.

معمولا افراد مبتلا به این بیماری، پس از درمان کاملا بهبود پیدا می کنند. اگر عفونت ویروسی موجب ایجاد عفونت در دیسک های کمر شده است، زخم و آسیب ناشی از آن معمولا به خودی خود التیام پیدا می کند. اما در شرایطی که عفونت باکتریایی عامل بیماری است استفاده از آنتی بیوتیک اولین خط درمان است.

در صورتی که ضعیف یا اختلال در سیستم ایمنی بدن موجب شده که فرد به این عارضه دچار شود، ضمن درمان عفونت دیسک های کمر، باید علت این ضعف و اختلال نیز پیدا شده و درمان شود. در این حالت پزشک ممکن است بیشتر بر روی بیماری زمینه ای متمرکز شود.

درد کمر مزمن از عوارض نادر مرتبط با عفونت دیسک کمراست. علاوه بر این داروهایی که برای درمان بیماری استفاده می کنید نیز می توانند عوارض جانبی ناخوشایندی داشته باشند. به عنوان مثال، استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیک ها می توانند منجر به خشکی دهان شوند. به یاد داشته باشید که اگر درد بعد از درمان کامل، مجددا به سراغتان آمد باید حتما به پزشک مراجعه کنید.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۶۰۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟

آفتاب‌‌نیوز :

فرناز مشیری متخصص زنان و زایمان، با بیان اینکه کمبود ویتامین D در میان زنان و مردان کشور شیوع دارد و می‌تواند آسیب‌های فراوانی برای سلامت ایجاد کند، افزود: کمبود ویتامین D باعث برخی اختلالات باروری و تخریب یا کاهش تعداد اسپرم در آقایان و بروز ناباروری می‌شود.

وی گفت: ویتامین D محلول در چربی است و بیماری‌های دیابت، ام اس، آلزایمر و بروز برخی موارد سقط جنین نیز با کمبود این ویتامین در بدن ارتباط مستقیم دارد.

عضو هیأت درمانی دانشگاه علوم پزشکی با ابراز نگرانی از ابتلاء به بیماری آلزایمر به دلیل کمبود ویتامین D در بدن سالمندان، افزود: میزان دقیق این ویتامین در بدن باید به وسیله آزمایش خون سنجیده شود، ولی اگر آلزایمر بر اثر کمبود این ویتامین بروز کند، تقریباً غیر قابل درمان و کنترل خواهد.

مشیری تاکید کرد: خوردن یک دوز واحد از ویتامین D مثلاً دوز پنجاه هزار در طول ماه یا هر دو هفته یکبار اشتباه است و پیامد‌های خاص خود را دارد.

این متخصص زنان، زایمان و نازایی با بیان اینکه مصرف تزریقی و یا دوز بالای خوراکی برای افراد دچار کمبود ویتامین D یا سو جذب باید طبق دستور پزشک تجویز شود، گفت: البته آمپول‌های خوراکی نیز در دنیا وجود دارد که بهتر است.

وی افزود: خوردن قرص یا کپسول ژله‌ای ویتامین D با دوز پنجاه هزار در فواصل زمانی طولانی (ماهانه یا هفتگی) موجب افزایش حجم ناگهانی این ویتامین در خون شده و سپس سریع کاهش پیدا می‌کند.

مشیری با بیان اینکه مصرف قرص خوراکی هزار واحدی ویتامین D برای افرادی که کمبود آن را دارند به طور مستمر هر شب قبل از خواب توصیه می‌شود، گفت: خوردن ویتامین D در طول صبح یا ظهر توصیه نمی‌شود، ولی متأسفانه عده‌ای از مردم آن را اشتباه مصرف می‌کنند؛ باید دانست که مؤثرترین زمان خوردن آن شب است.

این فلوشیپ جراحی لاپاراسکوپی و زیبایی زنان با تاکید بر مصرف میزان مناسبی از این ویتامین، افزود: هورمون پاراتیروئید به طور شبانه از غده کوچکی پشت غده تیروئید ترشح می‌شود که وظیفه آن افزایش کلسیم خون است؛ بدین ترتیب مواد معدنی استخوان نیز همراه با کلسیم طی همین فرآیند جدا می‌شود (سونامی استخوان)؛ در نهایت کمبود کلسیم و املاح معدنی در استخوان یکی از علل مهم پوکی استخوان است.

عضو انجمن متخصصین زنان ایران تصریح کرد: وقتی قرص ویتامین D با دوز هزار واحد یا طبق تجویز پزشک هر شب به طور ثابت مصرف می‌شود جلوی تأثیر بد هورمون پاراتیروئید روی استخوان‌های بدن را می‌گیرد.

مشیری تاکید کرد: مصرف انواع داروی تقویتی، مکمل یا ویتامین‌ها مانند شمشیر دو لبه است، ولی اگر درست و در جایگاه خود استفاده شود اثرات سودمندی خواهند داشت؛ مصرف زیاد و یا کمبود آن در بدن آسیب‌های جبران ناپذیر مربوط به خود دارد.

وی در پایان یادآور شد: ویتامین D باید به مقدار مناسب، هر شب مصرف شود تا جلوی تأثیر "سو" هورمون پاراتیروئید بر روی استخوان‌ها گرفته شود.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • چطور هم وزن کم کنیم و هم از افتادگی پوست جلوگیری کنیم؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • صدای خُردشدن استخوان‌های صهیونیسم جهانی به گوش می‌رسد
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟