Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- الشرق الاوسط نوشت: الکساندر زاسپکين، سفير روسيه در لبنان تاکيد کرد: وجود اختلافات بين ايران و روسيه درمورد سوريه، کذب و شايعه است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، روزنامه سعودي الشرق الاوسط چاپ لبنان در گفت و گويي اختصاصي با الکساندر زاسپکين، سفير روسيه در لبنان، با وي در مورد مسائل منطقه به ويژه بحران سوريه، گفتگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الکساندر زاسپکين در اين مصاحبه گفت: برخي خبرها مبني بر وجود اختلاف بين روسيه و ايران درمورد سوريه، صحت ندارد. وي در همين حال با تأکيد بر گفت ‌و گوي ملي ميان دولت و معارضان سوري گفت: اين مردم سوريه هستند که سرنوشت «بشار اسد» رئيس ‌جمهور اين کشور را مشخص خواهند کرد.
الکساندر زاسپکين در پاسخ به سوالي درباره موضع روسيه در قبال اتفاقات کنوني در سوريه گفت: تغييري در موضع روسيه اتفاق نيفتاده است بلکه موضع ما از آغاز اين بوده است که تنها راه ‌حل بحران سوريه، گفت ‌و گوي ملي ميان دولت و معارضان سوري است، همان راه حلي که جامعه بين‌الملل از طريق نشست ژنو، بر سر آن توافق کرده است، هرچند مسأله مبارزه با تروريسم در حال حاضر، در اولويت قرار دارد و پيشرفت خوبي داشته است. سفير روسيه در لبنان گفت: هدف اساسي ما جلوگيري از خونريزي‌ است و به همين دليل تحرکات براي رسيدن به آتش ‌بس از طريق مذاکرات آستانه را افزايش داده و در دو مسير تلاش کرده ايم، مسير سياسي در ژنو و مسير نظامي در آستانه. وي افزود: تلاش‌هاي سياسي بايد به شکلي اساسي بر کمک به ملت سوريه براي تعيين سرنوشت و خلق شرايط مناسب براي تحقق اين هدف، متمرکز باشد، مسايل ملموسي مانند اصلاحات قانوني و اجراي انتخابات وجود دارد و جامعه بين‌المللي بايد شرايط مناسب را براي کمک به سوري‌ها فراهم کند، همانگونه که ما اميدوار به تثبيت مذاکرات آستانه و پيشرفت آن هستيم.
الکساندر زاسپکين دستاورد مذاکرات آستانه را تحقق تثبيت اصل آتش‌ بس از خلال تعامل ايجاد شده به ويژه ميان روسيه و آمريکا دانست، يعني زماني که توافق ابتدايي براي توقف اقدامات خصمانه در برخي مناطق سوريه بنابر اصل جدايي سازمان‌هاي تروريستي فراهم شد.
وي افزود: آمريکايي‌ها با جديت مي گفتند که تحقق اين موضوع امکان‌پذير نيست و با اين حال توافقي براي آتش ‌بس حاصل شد اما شکست خورد، سپس اتفاقات حلب رخ داد و ما در آن هنگام با آمريکايي‌ها براي ايجاد راه ‌حلي محلي تلاش کرديم و توافقي به نام «لاوروف - کري» شکل گرفت اما بلافاصله شکست خورد. زاسپکين گفت: براي ما آشکار شد که آمريکايي‌ها نمي خواهند يا نمي توانند ميانه ‌روها را از تروريست‌ها جدا کنند اما مجال ديگري از طريق تعامل با تُرک‌ها در اين موضوع باز شد و به توافق حلب با شروط معروف آن، منجر شد و پس از آن، ولاديمير پوتين رئيس‌ جمهور روسيه، بلافاصله پيشنهاد آتش بس سراسري در کل سوريه را مطرح کرد و همکاري سه ‌جانيه ميان ترکيه، ايران و روسيه و مذاکرات آستانه آغاز شد و از آن زمان به بعد، براي پيشرفت اين مسير تلاش مي‌کنيم.
وي در پاسخ به سوالي درباره آينده بشار اسد و اينکه روسيه تا کي از وي حمايت خواهد کرد گفت: چه دليلي وجود دارد که درخواست معارضان سوري براي کنار رفتن اسد، همان درخواست ملت سوريه است؟ سفير روسيه در لبنان تصريح کرد اين مشکل بخشي از مردم است و مسأله آن است که اين بخش از مردم، مسلح هستند و برخي طرفهاي خارجي نيز ميان آنان ديده مي شوند و ما به دنبال دستيابي به ديدگاه مردم سوريه در اين باره از طريق برگزاري انتخابات قانوني هستيم. وي افزود موضوع مهمتر، تجربه سرنگون کردن دولت‌ها به ويژه روساي کشورها است همانگونه که در عراق، ليبي، يوگسلاوي و اوکراين اتفاق افتاد که وجه مشترک همه آنها اين بود که به توافق ملي نيانجاميد بلکه بر عکس، به جنگ ‌و تجزيه منجر ‌شد.
الکساندر زاسپکين در پاسخ به اين سوال که مخالفان به صحت انتخابات اعتماد ندارند تصريح کرد: اگر بين طرفهاي خارجي با نظارت سازمان ملل همکاري باشد، بهترين گزينه براي تحقق چنين هدفي است هرچند به طور طبيعي تضمين صد درصد وجود ندارد زيرا اعتماد طرفهاي مختلف به يکديگر از بين رفته است، بنابر اين تضمين براي سلامت انتخابات مستلزم تلاش مشترک همه است. سفير روسيه در لبنان در پاسخ به اين سوال که آيا هماهنگي بين مسکو و واشنگتن درمورد سوريه به حالت سابق بازگشته است گفت: من نمي توانم درمورد موضوعات ميداني و نظامي توضيحي بدهم اما از نظر سياسي ما در برابر تجاوز غير قابل توجيه آمريکا در حمله به پايگاه هوايي شعيرات موضع اصولي گرفتيم زيرا از آغاز، برخي تحرکات آمريکا در سوريه غير قابل قبول بود، يعني ناهماهنگي با دولت سوريه و مبهم بودن اهداف آمريکا، هرچند برخي اقدامات را براساس اهداف اعلام شده از جمله مبارزه با داعش، پذيرفتيم و با اين حال تجاوز اخير مانع هماهنگي شد. وي افزود به نظر مي رسد ما در مرحله انتقالي قرار داريم و منتظريم ببينيم آيا امکان ادامه هماهنگي وجود دارد يا ندارد هرچند اميدواريم همکاري دو کشور درمورد سوريه از سر گرفته شود.
سفير روسيه در لبنان در پاسخ به اين سوال که چرا روسيه از حمايت از دولت سوريه در برابر حملات آمريکا و اسرائيل خودداري مي کند گفت: هدف ما از زمان مشارکت در جنگ سوريه، مقابله با گروههاي تروريستي بود و نه برخورد با طرفهاي ديگر، چه آمريکايي و چه اسرائيلي و چه کشورهاي ديگر، با اين حال ما با هر خطري که متوجه نيروي هوايي روسيه در سوريه باشد مقابله مي کنيم و هم اکنون دولت و ارتش سوريه، وظايف و ماموريتهاي خود را در ارتباط با حمايت از حاکميت سوريه انجام مي دهند و ما از آنها در اين زمينه حمايت مي کنيم.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۰۷۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صداوسیما، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» گفت: وضعیت انسانی در سوریه همچنان وخیم است. مردم سوریه از چالش‌های اقتصادی عمیقی رنج می‌برند. بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد، ۱۶.۷ میلیون نفر، یعنی نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت سوریه، به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. سطح بودجه فعلی تخصیص‌یافته برای رسیدگی به بحران انسانی در سوریه نگران‌کننده است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند که برای اجرای کامل طرح واکنش بشردوستانه سوریه در مجموع ۴.۰۷ میلیارد دلار نیاز است. این مبلغ جهت برآورده‌سازی نیاز‌های فوری ۱۰.۸ میلیون فرد آسیب‌پذیر از میان این ۱۶.۷ میلیون نفر، مورد نیاز است.

وی گفت: ارائه کمک‌های فوری بسیار مهم است، با این حال، این یک راه حل پایدار در دراز مدت نیست. تلاش‌ها باید بر بازسازی زیرساخت‌های حیاتی، ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی و پیشبرد روند سیاسی متمرکز شود.
ایروانی تاکید کرد: متأسفانه ایالات متحده و متحدانش تصمیم گرفته‌اند چشمان خود را بر وضعیت انسانی ببندند و به برنامه سیاسی خود در سوریه ادامه دهند. آنها از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به اهدافی استفاده می‌کنند که از طریق مجاری نظامی یا دیپلماتیک نتوانسته‌اند به آن دست یابند.

سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: همچنین، آنها تلاش‌های مذبوحانه‌ای مانند سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و ممانعت از بازگشت آوارگان انجام دادند. چنین اقدامات غیرقانونی تنها می‌تواند به طولانی‌تر شدن بحران و تشدید رنجی که مردم سوریه متحمل شده‌اند کمک کند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد افزود: جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه است. تداوم چنین اقدامات غیرانسانی حقوق اولیه بشری مردم سوریه را نقض می‌کند، کل جمعیت سوریه را مجازات می‌کند و وضعیت اسفبار آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را تشدید می‌کند.

ایروانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه به دلیل همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهاد‌های بین‌المللی، که تسهیلات ضروری برای امدادرسانی و کمک به مناطق آسیب‌دیده از بحران را فراهم می‌کند، قدردانی می‌کند. هر مکانیسم کمکی باید با هماهنگی نزدیک با دولت سوریه اجرا شود و نهایت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را تضمین کند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در ۱ آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را به شدت محکوم می‌کند.

ایروانی افزود: رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۲ (۴) منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شد. این نقض فاحش نیز نقض مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. ما همچنین اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کنیم.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل این بحران از طریق راه حل سیاسی است. ایران به حمایت از یک فرآیند سیاسی که به‌صورت واقعی تحت رهبری و مالکیت سوریه و با تسهیل سازمان ملل، و همچنین کمک به مردم و دولت سوریه برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان، قرار دارد ادامه خواهد داد.

ایروانی تاکید کرد: ما به حمایت خود از تلاش‌های آقای پدرسون، فرستاده ویژه، برای از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان مکانیزمی مؤثر برای پیشبرد روند سیاسی ادامه می‌دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: احیای تمامیت ارضی سوریه مستلزم تلاش‌های بی‌وقفه برای مبارزه مداوم با تمامی گروه‌های تروریستی است. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت و کمک می‌کند.

وی تاکید کرد: با این حال، ضروری است که حفاظت از غیرنظامیان در طول تلاش‌های ضد تروریسم مورد توجه ویژه قرار گیرد.

ایروانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر درخواست خود را برای خروج فوری تمامی نیرو‌های نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هایی از خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تکرار می‌کند. ادامه حضور غیرقانونی نیرو‌های آمریکایی در سوریه نه تنها حاکمیت و خاک سوریه را نقض می‌کند، بلکه منشأ اصلی بی‌ثباتی وناامنی در این کشور است و تنها فضا را برای گروه‌های تروریستی فراهم می‌کند تا موقعیت خود را مستحکم نموده و جنایات بیشتری مرتکب شوند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل اضافه کرد: همراه با شرکای خود در فرایند آستانه، جمهوری اسلامی ایران متعهد به کار در جهت عادی‌سازی شرایط به صورت طولانی‌مدت و پایدار در داخل و اطراف سوریه است. همچنین بسیار مهم است که تمام تلاش ممکن را برای تسهیل بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان سوری به وطن خود و رفع نیاز‌های بشردوستانه آنها انجام دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: در پایان، تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فوراً جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف نموده، آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

دیگر خبرها

  • امضای دو توافقنامه همکاری میان وزرای دفاع روسیه و قرقیزستان
  • ارسال ۲۴۰ اثر به جشنواره طوفان القوافی
  • تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل
  • خبرهایی از حج، نمایشگاه کتاب و اختلاف‌ مجریان تلویزیون
  • نامه سرگشاده محسن رضایی خطاب به محمد خاتمی/ بیانیه فلاحیان در مورد ارتکاب به قتل فرزندش
  • محروم‌ ترین و برخوردارترین استان‌ های کشور کدامند؟
  • حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه
  • اختلاف میان عمو‌های فیتیله‌ای با مجید قناد عمو قناد
  • امضای تفاهم نامه امنیتی میان ایران و روسیه
  • امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه