Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ در هشتاد و یکمین برنامه از سری برنامه های سکانس، فیلم «نقطه کور» با حضور مهدی گلستانه کارگردان و تهیه کننده، سحر عصرآزاد منتقد، علیرضا زمانی نسب بازیگر و ادیب قربانی آهنگساز اکران و نقد شد. نقطه کور فیلمی با رویکرد روانشناختی است که به اذعان منتقد برنامه، یکی از ژانرهای جذابی ست که جای خالی یا کمرنگ آن در سینمای ایران احساس می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فیلم درباره مشکلات خانواده ای است که پدر خانواده شغل اقماری دارد و به ناچار به دور از خانواده کار می کند؛ همین امر و مسایل دیگر که مشکلات روحی روانی ای را سبب شده، هسته اولیه و موضوع اصلی درام را شکل می دهند.

در این نشست، مهدی گلستانه درباره ایده اولیه و شکل گیری فیلم نقطه کور گفت: «ایده فیلم به طور کامل از احسان بیگلری بود که فیلنامه را نگاشته است و مساله بحران در خانواده را مطرح می کند. ناهید (نقش اول زن) در این فیلم نماینده قشر سنتی زنان ایرانی است که سالیان سال می سوزند و می سازند و بلافاصله موضع را ترک نمی کند. در واقع هیچ مأمنی ندارند که به آن برگردند.»

کارگردان این فیلم خاطرنشان کرد: «در جلساتی که با مرحوم افشین یداللهی به عنوان مشاور روانپزشکی فیلمنامه داشتیم، تاکید من بر این بود که وجوه سایکودرام ماجرا کمرنگ تر باشد به این دلیل که ما به عنوان فیلمساز در قالب فیلم، موضوعی را مطرح می کنیم که شاید به آن موضوع کمتر توجه شده باشد، فکر کردم تا همین جایی که افراد را به این سمت بتوانیم سوق دهیم که لزوما نباید دیوانه بود که به مشاور مراجعه کرد و بسیاری از مشکلات ریز را در مراحل اولیه می توان با مراجعه به روانشناس یا روانپزشک حل کرد. و اگر توانسته باشیم این رسالت را انجام دهیم، همین برای من کافی است. آقای افشین یداللهی هم نظرشان این بود که رسالت فیلم نقطه کور تا همین جاست.»

او ادامه داد: «علاوه بر این، در آن زمان و در جشنواره سی و چهارم فیلمی دیگر از همین نویسنده یعنی آقای بیگلری بود با نام «برادرم خسرو» که در حال حاضر و همزمان با نقطه کور در حال اکران است که آن هم سایکودرام بود و در واقع به گونه ای می توان آن را ادامه نقطه کور دانست و به صورت دوگانه این فیلم ها را دید چرا که ماجرای بعد از روانشناسی است. آن زمان به دلیل حضور فیلم برادرم خسرو که وجوه سایکودرام در آن به مراتب بیشتر و قوی تر از نقطه کور است، بنده تاکید داشتم که این وجه در نقطه کور کمرنگ تر دیده شود تا به دلیل همزمانی اکران در جشنواره سی و چهارم، مخاطب زده نشود.»

سحر عصرآزاد نیز در ادامه درباره این فیلم گفت: «نقطه کور فیلمی است که باید در جمع خانواده ها دیده شود. مسایل روانشناختی که در آن مطرح می شود، در خانواده ها بسیار وجود دارد اما معمولا از آنها به عنوان بیماری یا مشکل یاد نمی شود و جدی گرفته نمی شود در صورتی که بسیاری از مشکلاتی که در خانواده ها وجود دارد با آگاهی نسبت به این مشکلات می تواند حل شود. به همین دلیل برای فیلمی همچون نقطه کور و فیلم های مشابه که ژانر فیلم های روانشناختی را در سینمای ما می توانند احیا کنند، امتیاز ویژه ای قایل هستم و در واقع این فیلم ها امتیاز بالقوه دارند.»

به گفته او، کارگردان این فیلم دغدغه مند است و در فضایی که بسیاری از فیلم ها با موضوعات سهل الوصول و نسخه های از قبل پیچیده شده، جوانان را جذب می کنند، کارگردانی به موضوع و گونه ای از فیلم می پردازد که در سینمای ایران آن طور که باید رشد نداشته و این همان گونه روانشناختی است؛ گونه ای که رشد نکرده است تا از آن انتظار بلوغ داشته باشیم. وقتی در چنین فضایی یک کارگردان چنین ریسکی می کند لازم است در گام های اولیه، این ارزش را در نظر بگیریم و در مرحله بعد می توان از نظر هنری و این که آیا فیلم توانسته آن طور که باید به موضوع بپردازد و حرفش را بزند یا نه مورد بررسی قرار بگیرد.

این منتقد سینما درباره نحوه پرداختن به موضوع و وجوه هنری فیلم نیز خاطرنشان کرد: « مشکل روحی روانی که «خسرو» نقش اول مرد فیلم دارد در عین حال که پیچیده است در جامعه ما بسیار هم رایج و جاری است؛ به همین دلیل توقع من از جهت پرداختن به این مساله و موضوع از نظر وجه هنری این بود که فیلم بتواند این گره را برای مخاطب ملموس تر و بازتر کند و این وجوه روانشناختی که در این شخصیت وجود دارد، به واسطه وجوه هنری در فیلم برجسته تر شود. به نظر من این پیچیدگی های روانی در فیلم تا اندازه ای به کنش و واکنش های زوج که به واسطه شک داشتن و عدم اعتماد به وجود آمده، تقلیل یافته است.»

عصرآزاد با بیان این که ژانر روانشناختی در سینما می تواند بسیار جذاب باشد و مخاطب داشته باشد، گفت: «امیدوارم که افراد دغدغه مند این حوزه پیگیر باشند تا به دست دوستانی برسد که بتوانند این مسیر را به خوبی به سرانجام برسانند. با این اتفاق، می توان امیدوار بود که سینمای ایران از تک ژانری بودن، البته اگر بتوان نام آن را ژانر گذاشت، درآید.»

او همچنین با تاکید بر این که لازم است بتوانیم تنوع، خودمان و مسایل عادی و جاری خودمان را در فیلم ببینیم، فزود: «مسایل جاری و روزمره ما در صورتی که نگاه دراماتیک به آنها شود هرکدام می تواند یک بحران باشد و اگر تبدیل به فیلم جذاب و اثرگذاری شود می تواند کارکرد خود را در جامعه داشته باشد.»

ادیب قربانی نیز درباره موسیقی این فیلم یادآور شد: «موسیقی این فیلم برای من یکی از سخت ترین کارها بود چراکه یک فیلم رئالیستی و پردیالوگ است و همین کار را سخت می کند. البته در نهایت به همین دلایل و به خواسته مهدی گلستانه زیاد از موسیقی استفاده نکردیم و سعی شد در جاهای ضروری از موسیقی استفاده شود.»

گفتنی است؛ برنامه سکانس خانه فیلم فردوس به صورت ماهیانه در فرهنگسرای فردوس برگزار می شود؛ علاقمندان می توانند جهت شرکت در این برنامه به فلکه دوم صادقیه، بلوار فردوس شرق، بعد از چهار راه شهید سلیمی جهرمی مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 44058900 تماس بگیرند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۸۸۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش تهیه کننده «پرویزخان» به اعتراض احمدرضا عابدزاده

طرفداری| تهیه‌کننده فیلم «پرویزخان» با بیان اینکه در شرایط فعلی ساخت فیلم ورزشی یک تصمیم پرریسک است، درباره دلایل اکران آنلاین زودهنگام این فیلم و اعتراض‌ برخی فوتبالیست‌ها به آن توضیحاتی را ارائه کرد.

عطا پناهی درباره وضعیت اکران آنلاین فیلم «پرویزخان» که پیش‌تر به عنوان یکی از فیلم‌های نوروزی بر پرده سینماها رفته بود، گفت:

اکران فیلم «پرویز خان» در ایام نوروز برای من به عنوان تهیه‌کننده اتفاق خوشحال‌کننده‌ای بود اما متأسفانه میزان فروش این فیلم با آنچه که متصور بودیم فاصله زیادی داشت و به نظرم لازم است کارشناسان اکران به این موضوع ورود کنند. باید بررسی شود که چرا فیلم‌های غیرکمدی شانس چندانی برای فروش ندارند و فیلم سینمای طنز و کمدی است که می‌تواند شانسی برای موفقیت در گیشه داشته باشد. در شرایط حاضر ساخت فیلم غیر کمدی و به خصوص فیلم ورزشی تصمیمی پر ریسک است.

پناهی درباره اکران آنلاین زودهنگام این فیلم سینمایی در «فیلم‌نت« اظهار کرد:

فکر می‌کنم ظرفیت فروش این فیلم در شرایط حاضر در سالن‌های سینما به حد نهایی خود رسیده و پس از اینکه تیزرهایی از فیلم نیز در تلویزیون پخش شد و بیننده‌ها با اسم «پرویز خان» آشنایی پیدا کردند، ذهنیت خوبی از فیلم وجود دارد و موقعیت خوبی است که در این شرایط «پرویزخان» نمایش آنلاین خود را آغاز کند. به نظرم با شناختی که از این پلتفرم دارم، فکر می‌کنم «پرویزخان» در اکران آنلاینش که بلافاصله پس از اکران در سینماها صورت گرفته، بیشتر دیده شود و به شخصه به این اتفاق در نمایش آنلاین خوش‌بین هستم. 

او ادامه داد:

من فکر می‌کنم در این سال‌ها سلیقه و ذائقه مردم خواسته یا ناخواسته تغییر کرده و از آنجا که تنوع ژانر زیادی در سینمای ما شاهد نیستیم و فیلم‌های ترسناک، اکشن، بیوگرافی، ورزشی و... در این سینما دیده نمی‌شوند مردم به سینمای کمدی گرایش پیدا کرده‌اند و شاهد هستیم که تولیدات کمدی نیز به همین دلیل رو به افزایش است.

این تهیه‌کننده در ادامه در خصوص ساخت یک فیلم ورزشی اظهار کرد:

ژانر ورزشی یکی از گونه‌هایی است که شاید در چند سال گذشته تعداد تولیدات سینمایی در این گونه بسیار اندک باشد و به همین دلیل تماشاچی با تردید به سراغ این آثار می‌رود. فیلم‌هایی با ژانرهای غیرکمدی در خطر شکست هستند و برای ما که فیلمی ورزشی تولید کرده‌ایم به نظر من این خطر بسیار بیشتر بود. جدا از تغییر ذائقه مردم متأسفانه سانس‌ها و سینماهای خوبی هم در شهرستان‌ها به این فیلم داده نشد و امیدوارم با اکران آنلاین این کمبود جبران شود.

پناهی درباره بازسازی صحنه‌ مسابقه فوتبال ایران و کویت در سال ۱۳۶۵ گفت:

از روز اولی که فیلمنامه «پرویزخان» آماده شد می‌دانستیم که یک سوم آخر فیلم که مربوط به مسابقه ایران و کویت می‌شود سخت‌ترین سکانس‌ها را برای ضبط داریم و آقای ثقفی با دقت و وسواس دکوپاژهای این سکانس‌ها را نوشتند و حتی استوری برد هم تهیه شد و ما چند جلسه به همراه آقای سید هادی اسلامی مدیر جلوه‌های ویژه میدانی و آقای وحید ابراهیمی فیلمبرداری اثر چند جلسه در زمین فوتبال قبل از شروع تولید و بازیکن‌ها و بازیگرها صحنه‌هایی که قصد بازسازی آن را داشتیم ضبط کردیم تا با آمادگی کامل به سر صحنه فیلمبرداری برویم و کاملاً مطلع باشیم که باید از چه نوع لنز و چه حرکت دوربینی استفاده کنیم. برای ضبط این صحنه‌ها و بازسازی صحنه‌های حساس و مهم این مسابقه فوتبال هیچ نمونه‌ای نداشتیم و به نظرم ساخت این فیلم با این صحنه‌ها یک حرکت رو به جلو در سینمای ایران بود که خوشبختانه توانستیم سکانس‌های قابل قبولی هم ضبط کنیم و بسیاری از مخاطبان بر دقیق بودن بازسازی‌ها تأکید دارند.

پناهی درباره حواشی ایجاد شده و اعتراض برخی اشخاص که در قصه «پرویزخان» حضور دارند، تصریح کرد:

خیلی از فوتبالیست‌هایی که هم دوره آقای دهداری بودند فیلم را دیدند و تعامل خوبی بین ما و این دوستان شکل گرفت و اکثر این افراد فیلم را دوست داشتند. آقای احمدرضا عابدزاده دروازه‌بان سابق تیم ملی کشورمان به روایت این فیلم اعتراض کردند اما ایشان در خارج از کشور هستند و مطمئناً فیلم را آن زمان که اعتراض‌شان را مطرح کردند، ‌ ندیده بودند، امیدوارم بعد از دیدن فیلم نظرشان را بشنویم چرا که فکر می‌کنم نظر ایشان پس از دیدن فیلم تغییر خواهد کرد. آقای وطن‌خواه هم اعتراضی درباره این فیلم مطرح کردند که البته اطلاع دارم آقای ثقفی (کارگردان فیلم) پیش از شروع فیلمبرداری دو ساعت مصاحبه تلفنی با ایشان داشتند و فکر می‌کنم آقای وطن‌خواه هم با توجه به مسائلی که مطرح کردند فیلم را ندیده بودند.

وی در پایان به ایسنا گفت:

جدا از اعتراض‌هایی که آقای عابدزاده و آقای وطن‌خواه درباره «پرویزخان» مطرح کردند دیگر افراد حاضر در قصه این فیلم مثل آقای جواد زرینچه فیلم را دیدند و اتفاقاً «پرویز خان» را دوست داشتند و نظرات مثبتی درباره فیلم مطرح کردند. خانم شیدا دهداری فرزند مرحوم پرویز دهداری که در مراحل ساخت فیلم با ما همراهی بسیار خوبی داشتند نیز نظر مثبتی درباره «پرویز خان» نشان دادند.

از دست ندهید ????????????????????????

رضا عنایتی: دیگر مهاجمی مثل من پیدا نمی‌شود واکنش به گل شهاب زاهدی: پله هم نمی‌توانست این گل را بزند! سرمربی اینتر: طارمی بازیکن بزرگی است و از داشتنش خوشحالیم اضافه شدن کارلو آنچلوتی به حلقه شادی بازیکنان رئال مادرید / فیلم

دیگر خبرها

  • آغاز نمایشگاه کانون عکاسی شفق/ «شکل‌پذیری» به آرتیبیشن رسید
  • هنرمندان اردکان در فرهنگسرای خاتمی گردهم آمدند
  • واکنش تهیه کننده «پرویزخان» به اعتراض احمدرضا عابدزاده
  • آیا مست عشق پای ستارگان ترکیه‌ای را به سینمای ایران باز می‌کند؟
  • «نمایش» به اکران آنلاین رسید/ «تیر خلاص» به فرانسه
  • «تگزاس ۳» و «عطرآلود» به سینما می‌آیند
  • قرارداد سرگروهی «تگزاس ۳» و «عطرآلود» ثبت شد
  • «جدایی قنبر از صنم» هفته آخر اردیبهشت اکران می شود
  • بزرگداشت نیمای آواز ایرانی در چهل و ششمین نشست «آیین آواز»
  • رقابت ستاره‌ها در سینما و آغاز اکران یک اکشن