Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-04-30@00:01:53 GMT

با بی­ اعتمادی همسرم چه کنم؟

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۱۸۹۲۷

با بی­ اعتمادی همسرم چه کنم؟

گروه اجتماعی: هر جا می­روید باید تمام رفت­وآمدتان را با جزئیات شرح دهید؟ صحبت با دیگران برای­تان به یک معضل بزرگ تبدیل شده که بحث و دعوا بین­تان به راه می­اندازد؟ بارها او را در حال یک چک کردن گوشی­تان دیده­اید؟ همیشه احساس می­کنید کسی وجود که تمام رفتار و گفتارتان را تحت نظر دارد؟

به گزارشبولتن نیوزبه نقل از مجله سیب سبز،زندگی با این واقعیت سخت و طاقت­فرسا متأسفانه زبان حال برخی از زوج­هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افراد زیادی هستند که با شک و بدبینی همسرشان دست و پنجه نرم می­کنند و شاید برای بهبود اوضاع ناامید شده باشند. اما باید بگوییم که ناامید نشوید؛ در این مطلب راه­هایی به شما پیشنهاد می­کنیم تا بتوانید بر این شک و بی­اعتمادی پیروز شوید.

ریشه­یابی کنید

قبل از هر چیز باید بدانید علت بی­اعتمادی همسرتان چیست. در بسیاری از مواقع، اتفاق یا شکستی عاطفی و احساسی در گذشته فرد وجود داشته که او را نیست به دیگران یا اختصاصاً نسبت به همسر بی­اعتماد کرده است. کسی که در گذشته، از اعتماد خود ضربه خورده، احتمالاً در آینده نمی­خواهد دوباره اعتماد کند که مبادا باز هم شکست بخورد. او احساسات مختلفی مثل ترس، بدبینی، خشم، بی­اعتمادی و .... را تجربه می­کند. منشأ این شکست ممکن است همسر، شخصی در گذشته (که فرد با او رابطه احساسی داشته)، دوستان و ... باشند.

اولین راه برخورد با همسر بی­اعتماد چیست؟

دکتر روشنک امامزاده، روانشناس توصیه می­کند: مثل هر مشکل دیگی و قبل از هر چیز باید بدانید علت بی­اعتمادی همسرتان چیست و چرا نمی­تواند به دیگران خصوصاً شما اعتماد کند. گاهی اوقات رفتار همسر یک فرد بی­اعتماد، به بی­اعتمادی او دامن می­زند. بهتر است بعد از این که به تنهایی پا با کمک روانشناس و مشاور علت بی­اعتمادی همسرتان را یافتید، در جهت حل آن برآیید. شاید یکی از اولین اقداماتی که می­توان انجام داد این باشد که بی­اعتمادی و شک او را بیشتر نکنید. سعی کنید با رفتار (نه گفتارتان) نشان دهید که قابل اعتماد هستید و چیزی برای پنهان کردن ندارید. هر چیزی که اعتماد او را خدشه­دار کرده و سوءظن او را تحریک می­کند را تعدیل کنید. اگرچه حتماً باید با کمک روانشناس راه­هایی برای حل بهتر خود بیابید اما قدم­های اول این است که تنش را از رابطه­تان دور و فضا را آرام کنید.

شاید علت در گذشته­اش باشد

گاهی اوقات ممکن است فردی در کودکی با بحران­هایی مواجه شود که باعث می­شود کم­کم در گذر زمان اعتماد به دیگران در او از بین برود. گاهی مسئله فراتر از اینهاست و ممکن است فرد در کودکی خود از والدین یا اطرافیان چیزی دیده یا دانسته باشد که ضربه بزرگی به او وارد کرده است. یکی از این موارد دیدن خیانت والدین است که می­توند اعتماد را در یک شخص از بین ببرد. این اشخاص از نزدیک و صمیمی شدن با دیگران هراس دارند و تصور می­کنند همه مردم در حال خیانت به یکدیگر هستند. چنین فردی در زندگی شخصی خود نیز به همسرش بی­اعتماد خواهد بود.

از این فرمول کمک بگیرید

احتمالاً شما در برابر بدبینی، اتهامات، سرزنش­ها و بدرفتاری­های او با خشم و ناراحتی از خود واکنش نشان می­دهید. اما مشکل از آنجا آغاز می­شود که دقیقاً انتظار همین رفتار را از سوی شما دارد. زمانی که خشمگین می­شوید او را بیشتر نسبت به خود بی­اعتماد می­کنید. او دائم با این فکر درگیر می­شود که «اگر چیزی نبود چرا اینقدر عصبانی شد؟» به علاوه خشم شما نتیجه­ای جز درگیری و بحث و داد و بیداد ندارد و احتمالاً بار بعدی باز هم همین بساط را خواهید داشت، بنابراین بهتر است خود را کنترل کنید و با گفت­وگو یا کمک مشاور آن راه­حلی برای مشکل­تان بیابید.

شک برانگیز نباشید

گاهی برخی رفتارها می­تواند به خودی خود شک­برانگیز باشد، حالا تصور کنید رفتارهای مبهم و شک­برانگیز در نظر کسی که به خودی خود، دچار بی­اعتمادی است چطور خود را نشان می­دهد. آنچه می­تواند شک و سوءظن همسرتان را بیشتر کند، رفتار مبهم، غیرصادقانه و شک­برانگیز شماست. شما که با بی­اعتمادی همسرتان مواجه هستید باید بیش از دیگران مراقب رفتار و گفتار خود باشید که شک­برانگیز نباشد. با خود نگویید مشکل از اوست و خودش باید آن را درمان کند؛ شما همسر او هستید و این مشکل بیش از هر کس به شما مربوط است. پس به جای بی­اعتنایی، لجبازی، بحث، تمسخر، سرزنش و ... سعی کنید زندگی خود را از هر گونه ابهام دور کرده، روشن و شفاف باشید.

کلام و عمل­تان را یکی کنید

باید بگوییم که تضاد میان حرف­های­تان و آنچه عمل می­کنید، می­تواند اوضاع را پیچیده­تر کند. اگر هم فکر می­کنید او شما را آن طور که واقعاً هستید، نمی­بیند و باید با حرف زدن و توضیح دادن به او بقبولانید که صادق و مورد اعتمادید، باز هم در اشتباهید. باید هر چه بیشتر با عمل و رفتار خود نشان دهید که قابل اعتماد هستید. باید حتی در موارد کوچک طوری رفتار کنید که خیالش کاملاً راحت شود که چه چیزی برای پنهان کاری ندارید. باز هم تأکید می­کنیم که هر قدر با صحبت به او بگویید که اشتباه می­کند و بی­اعتمادی­اش بی­جاست، فایده­ای ندارد.

به خودتان اطمینان داشته باشید و طوری زندگی کنید که چیزی برای پنهان کردن نداشته باشید. شفاف و روشن رفتار کنید تا به خود و رفتارتان اطمینان داشته باشید تا دیگران هم از اعتماد شما تحت تأثیر قرار گیرند وقتی خودتان به خود و رفتارتان اعتماد نداشته باشید، این بی­اعتمادی را به همسرتان هم منتقل کنید.

کنارش بمانید

انتقاد و تمسخر در ارتباط با همسرتان جزء موارد ممنوع و خطرناک است. به جای انتقاد دائم، او را درک کنید و به دلواپسی­هایش گوش کنید. به جای دعوا و داد و بیداد هم سعی کنید به او محبت کرده و او را دلبسته خود کنید. البته محبت بیش از حد هم می­تواند نتیجه معکوس داشته باشد. با او مهربان باشید و سعی کنید زمانی که مثل یک چشمه می­جوشد، او را آرام کنید و کنارش بمانید و به او ثابت کنید که می­تواند به شما اعتماد کند. اگر او را ترک کنید بار دیگر به او ثابت می­کنید که دیگران قابل اعتماد نیستند.

دور لجبازی را خط بکشید

روی دور لجبازی افتادن با همسر بدبین، چیزی جز جنگ دائمی به دنبال نخواهد داشت. با خود نگویید «حالا که تو مرا چک می­کنی، من هم تو را چک خواهم کرد.» آن وقت شما هم مثل او خواهید بود و مسلماً زندگی دو فرد بی­اعتماد بسیار سخت­تر از زندگی با یک فرد بی­اعتماد خواهد بود. لجبازی­هایی از این دست که «حالا که به من اعتماد نداری منم تلاشی نمی­کنم و هر کاری بخواهم انجام می­دهم» می­تواند زندگی­تان را ویران کند.


منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۱۸۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسانی که اعتمادبه‌نفس آن‌ها نمایشی است، این رفتارها را دارند

اعتمادبه‌نفس، ویژگی‌ای است که همه‌ ما آن را تحسین می‌کنیم و آرزوی داشتنش را داریم.

به گزارش روزیاتو، اما بسیاری از ما برای دستیابی به آن به این جمله‌ معروف عمل می‌کنیم که «تا وقتی که نتوانسته‌ای چیزی را به واقعیت تبدیل کنی، به آن وانمود کن»؛ بنابراین تعجبی ندارد که در بحث اعتماد به نفس بسیاری از اوقات واقعیت آن چیزی نیست که به نظر می‌رسد. گاهی در زیر آن تصویر مطمئن به خودی که از یک شخص می‌بینیم، در حقیقت، فردی مردد به خود و طالب تأیید دیگران وجود دارد.

با این حال، تشخیص این موضوع ساده نیست. حتی کسانی که بسیار بااعتماد به نفس به نظر می‌رسند هم ممکن است در جنگی درونی درگیر باشند که ما از آن به کلی بی خبریم.

پس از کجا می‌توانیم متوجه این موضوع شویم؟ چند رفتار هست که این افراد اغلب از خود نشان می‌دهند.

در ادامه با آن‌ها آشنا خواهیم شد.

۱- کمالگرا هستند

تصور کنید که با یکی از همکاران تان که به داشتن اعتماد به نفس بالا معروف است، بر روی پروژه‌ای کار می‌کنید. به نظر می‌رسد که او همه چیز را تحت کنترل دارد و همیشه کاری عالی از خود ارائه می‌دهند.

با این حال، در این همکاری نزدیک متوجه می‌شوید که او زمان زیادی را صرف بررسی کار خود، اصلاح ریزترین جزئیات و نگرانی برای نقص‌های جزئی‌ای می‌کند که کس دیگری متوجه آن‌ها نمی‌شود.

شاید عجیب به نظر برسد، اما این حد از کمالگرایی اغلب می‌تواند نشانه‌ی این باشد که یک شخص در ظاهر بااعتماد به نفس، اما در درون به دنبال تأیید دیگران است.

روانشناسان علت کمالگرایی را مطمئن نبودن از خود و ترس از تأیید نشدن، تمسخر شدن و طرد شدن می‌دانند.

به عقیده‌ی آن ها، فشار‌های درونی مانند میل به جلوگیری از شکست یا قضاوت منفی، افراد را به کمالگرایی سوق می‌دهد.

دلیل کمالگرایی گاهی می‌تواند تلاش برای اثبات ارزشمندی خود به دیگران و به دست آوردن تأیید آن‌ها باشد. نیاز به انجام بی عیب و نقص همه چیز ممکن است ریشه در ترس از قضاوت یا نقد شدن داشته باشد. افراد کمالگرا با مطمئن شدن از بی نقص بودن ریزترین جزئیات، امیدوارند که جلوی هر گونه بازخورد منفی‌ای که می‌تواند اعتماد به نفس آن‌ها را درهم بشکند را بگیرند؛ بنابراین اگر با شخصی رو به رو شدید که بااعتماد به نفس به نظر می‌رسید، اما وسواسی و سختگیر بود، ممکن است معنایش این باشد که اعتماد به نفس او صرفاً ظاهری است.

۲- همیشه پیش از تصمیم گیری به نظر دیگران نیاز دارند

تا به حال شخصی را دیده اید که با وجود اینکه بااعتماد به نفس به نظر می‌رسد، اما دائماً دنبال نظر یا تأیید دیگران است؟

همانطور که احتمالاً حدس زده اید، این نشانه‌ی ظریف، اما رایجی از مطمئن نبودن از خود است.

این نیاز به نظر یا تأیید دیگران می‌تواند در مورد شغل، تصمیمات یا حتی ظاهر باشد.

گرچه لزوماً چیز بدی نیست، چون همه‌ی ما گاهی به اندکی تأیید دیگران نیاز داریم. اما اگر این امر تبدیل الگویی مداوم شود، ممکن است به نیازی عمیق‌تر برای تأیید شدن اشاره داشته باشد.

۳- انتقادپذیر نیستند

برای بسیاری از افراد پذیرش انتقاد کاری دشواری است، اما نه لزوماً به این خاطر که آن‌ها نیازی به بهبود و اصلاح در خود نمی‌بینند، بلکه به این دلیل که در درون شان از هر انتقادی که ممکن است مؤید ترس آن‌ها از به اندازه‌ی کافی خوب بودن باشد، واهمه دارند.

روانشناسان می‌گویند کسانی که اعتماد به نفس بسیار پایینی دارند، حساسیت شدیدی به هر نوعی از انتقاد، اصلاح یا نصیحت و توصیه دارند، حتی اگر چیزی که می‌گویید سازنده و کاملاً درست باشد.

۴- دائماً در شبکه‌های اجتماعی پست می‌گذارند

همه‌ی ما گهگاه به اندکی تحسین و تأیید دیگران نیاز داریم.

با این حال، برخی افراد به ظاهر بااعتماد به نفس، میل ناسالمی به این امر دارند؛ و اگر بخواهند که همیشه بااعتماد به نفس به نظر برسد، نمی‌توانند از همه‌ی اطرافیان شان طلب تأیید کنند. چرا که باعث برملا راز درونی شان می‌شود؛ بنابراین چطور باید این مشکل را حل کنند؟

احتمالاً با کمک بی نقص‌ترین وسیله‌ی ساخته شده تاکنون برای دریافت تأیید دیگران یعنی شبکه‌های اجتماعی.

شبکه‌های اجتماعی باعث عادی شدن رفتار‌های تأیید طلبانه‌ی نسبتاً ناسالم شده اند.

مادربزرگ خود را در جوانی تصور کنید که با وسواس زیادی عکسی از خود تهیه کند و نسخه‌های زیادی از آن عکس را با همراه این یادداشت برای تمام دوستانش ارسال کند: «دوستش داری؟ لطفاً باخبرم کن.»

عجیب به نظر می‌رسد، درست است؟ اما این در واقع همان کاری است که بسیاری از افراد امروزه در دنیای دیجیتال انجام می‌دهند.

شبکه‌های اجتماعی به ویژه برای کسانی که در درون شان به دنبال تأیید دیگران هستند می‌تواند فضایی برای دستیابی به این هدف فراهم کند. آن‌ها ممکن است که دائماً درمورد موفقیت ها، ماجراجویی‌ها یا حتی اتفاقات روزمره شان پست بگذارند، به این امید که بتوانند لایک و کامنت و شِیر دیگران را به دست آورند.

با این حال، روانشناسان معتقدند این امر می‌تواند باعث تشدید رفتار‌های تأیید طلبانه و تلاش‌های ناسالم برای گرفتن تأیید دیگران شود. به علاوه، این تأیید طلبی‌های افراطی مشکل اصلی و ریشه‌ای فرد را برطرف نمی‌کند، چرا که تأییدی که شخص به این شیوه از دیگران دریافت می‌کند، تأییدی بیرونی است.

پژوهش‌ها هم ارتباط میان فعالیت بیش از اندازه در شبکه‌های اجتماعی با پایین بودن اعتماد به نفس را اثبات کرده است؛ بنابراین اگر با شخصی مواجه شدید که دائماً در شبکه‌های اجتماعی پست می‌گذارد، این امر ممکن است نه صرفاً میل او به اشتراک گذاری، بلکه شیوه‌ی او برای دریافت تأیید دیگران باشد.

دیگر خبرها

  • با حل مشکلات مردم اعتماد عمومی را افزایش دهید
  • تبدیل ۲۱.۶ درصد مجوز کاغذی به پروانه الکترونیکی در اردبیل
  • دستگاه قضا با حل مشکلات مردم اعتماد عمومی را افزایش دهد
  • نخست وزیر اسکاتلند قصد استعفا دارد
  • جلب اعتماد نیروی کار منجر به رشد بهره‌وری می‌شود
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • کسانی که اعتمادبه‌نفس آن‌ها نمایشی است، این رفتارها را دارند
  • مرد نقاش، راز آتش زدن همسر و فرزندش را فاش کرد
  • اکثر آمریکایی‌ها به نتانیاهو اعتماد ندارند
  • آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است