Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوانازساری، پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری اعلام کرد از کل مساحت بیش از ۷۰۰۰ هکتاری از رویشگاه‌های شمشاد حوزه اداره کل مساحت مناطق آلوده به شب پره شمشاد تا تاریخ ۱۶/۳/۹۶ حدود ۱۲۲ هکتار می‌باشد که مناطق آلوده به آفت مذکور به ترتیب به شرح ذیل است:
۱- پارک جنگلی نور به مساحت ۷ هکتار
۲-جنگل تلوشهر حوزه شهرستان نور به مساحت ۵۰ هکتار
۳- جنگل اشتروش حوزه شهرستان نور ۳۵ هکتار
۴- جنگل رزکه حوزه شهرستان آمل به مساحت ۲۰ هکتار
۵- جنگل شاهبند حوزه شهرستان نکا به مساحت ۱۰ هکتار
شب پره شمشاد با نام علمی Cydalima perspectalis از خانواده Crambidae شب‌پره شمشاد بسیار خطرناک‌تر از بیماری قارچی بلایت شمشاد می‌باشد، اولین دلیل خطرناک بودن این آفت این است که طی یک سال ۵ الی ۶ نسل تولیدمثل کرده و تکثیر می‌یابد و این امر امکان کنترل و نابودی آن را سخت‌تر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دومین دلیل این‌که پس از تغذیه از برگ درختان سراغ پوست درخت رفته و با خوردن آن، موجب مرگ و نابودی کامل شمشاد می‌شود. سومین دلیل این‌که هر پروانه بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ تخم می‌گذارد که با توجه به این تخم‌گذاری زیاد و تکثیر در پنج نسل و داشتن شش سن لاروی می‌توان تصور کردکه فاجعه‌ای برای رویشگاه‌های شمشاد شمال کشور می‌باشد.
اولین آلودگی رویشگاه‌های شمشاد حوزه این اداره کل در تاریخ ۷/۵/۹۵ در مناطق شمشادی پارک جنگلی آشتیانی شهرستان نور با خسارت شدید مشاهده و گزارش گردید.. خلاصه‌ای از اقدامات انجام شده پیرامون شب پره شمشاد تاتاریخ ۱۶/۳/۹۶
- انجام عملیات گشت و سرکشی روزانه کلیه رویشگاه‌های شمشاد حوزه اداره کل به وسعت بیش از ۷۰۰۰ هکتار به منظور پیش آگاهی و در صورت لزوم کانون کوبی مناطق آلوده
-شناسایی اولین منطقه آلوده به این آفت در پارک جنگلی نور و در ادامه آن سایر مناطق
- از کل مساحت ۱۲۲ هکتار مناطق آلوده، سطحی حدود ۲۷ هکتار شدیداً آلوده که برگ و پوست درختان توسط آفت تغذیه شده در رویشگاه‌های شمشاد پارک جنگلی نور و جنگل‌های اشتروش می‌باشد.
-مکاتبه با ادارات منابع طبیعی شهرستانی تابعه و ناظر مسئول طرح‌های جنگلداری مبنی بر بسیج نیرو‌های حفاظتی و ناظرین طرح‌ها مبنی بر بازدید از رویشگاه‌های شمشادو در صورت مشاهده آثار خسارت موضوع را در اسرع وقت به اداره کل گزارش نمایند.
-برگزاری دو جلسه کارگروه تخصصی گیاهپزشکی منابع طبیعی اداره کل به منظور بررسی وضعیت شب پره شمشاد و راهکار‌های مقابله با آن
-مکاتبه با پدافند غیر عامل استانداری مازندران و مدیریت بحران استان و گوشزد خطرات آفت شب پره و درخواست همکاری - محلول پاشی مناطق بحرانی به وسعت ۳۷ هکتار درطی دو مرحله
-بازدید مستمر از مناطق آلوده به شب پره شمشاد و بررسی وضعیت تخمریزی و تفریخ تخم‌های آفت جهت تعیین زمان محلول پاشی
- - تهیه بروشور شب پره شمشاد و تکثیر تعداد ۱۰۰۰ نسخه و توزیع آن بین ادارات و واحد‌های منابع طبیعی و ناظرین طرح‌های جنگل داری - برگزاری کلاس آموزشی یک روزه شناسایی و راه‌های کنترل شب پره شمشاد برای کلیه مسوولیت واحد‌های منابع طبیعی، کارشناسان ادارات تابعه و ناظرین طرح‌های جنگلداری حوزه اداره کل منابع طبیعی
-- پایش و بررسی وضعیت بیولوژی شب پره شمشاد در مناطق آلوده؛ و بازدید‌های پیش آگاهی آفت در سایر مناطق اداره کل
-خریداری ۷۰۰ عدد تله فرمونی و ۵۰ کیلوگرم ترکیب میکروبی، بی تی و در ادامه نصب تعدادبیش از ۲۵۰ عدد از این تله‌ها در مناطق با آلودگی کم تلوشهر نور و شاهبند شهرستان نکا جهت کنترل نسل اول آفت در اوایل سال ۹۶
-برنامه ریزی و در شرف خریداری حدود ۱۰۰۰ عدد تله فرمونی و ۴۰ عدد تله نوری مخصوص جنگل و ۸۰ کیلوگرم ترکیبات میکروتی و هورمونی به منظور مقابله با نسل دوم آفت.
انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۶۲۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار سطح زرد هواشناسی اصفهان درباره موج جدید بارش‌های همرفتی

به گزارش خبرنگار مهر، هشدار سطح زرد رنگ زمانی صادر می‌شود که رخداد پدیده‌ای جوی ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی ایجاد کند. هشدار زرد رنگ برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد، داشته باشند؛ همچنین از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی بیندیشند.

بر همین اساس اداره کل هواشناسی استان اصفهان با صدور هشدار سطح زرد اعلام کرد که از ظهر چهارشنبه تا اواخر وقت جمعه (۱۲ تا ۱۴ اردیبهشت) بر اثر فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری همرفتی، رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت و در نقاط مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی می‌شود که شدت ناپایداری‌ها طی روز پنجشنبه خواهد بود.

بنابر اعلام اداره کل هواشناسی استان اصفهان سامانه بارشی همرفتی از ظهر روز چهارشنبه مناطق غرب و جنوب استان به ویژه بویین و میان دشت، سمیرم، چادگان، خوانسار، فریدن (داران)، دهاقان، شهرضا، فریدونشهر، گلپایگان را در بر می‌گیرد و طی روز پنجشنبه همه مناطق استان اصفهان از جمله آران و بیدگل، اردستان، اسلام آباد موگویی، انارک، بادرود، بویین و میان دشت، سمیرم، چادگان، چوپانان، خوانسار، خور و بیابانک، فریدن (داران)، دهاقان، دهق، زواره، سمیرم، شهرضا، فریدونشهر، کاشان، کبوتر آباد، کوهپایه، گلپایگان، لنجان (زرین شهر)، مبارکه، مهاباد، مورچه خورت، شاهین شهر و میمه، نائین، نجف آباد، نطنز، ورزنه را فرا خواهد گرفت.

بر پایه اطلاعیه اداره کل هواشناسی استان اصفهان فعالیت این سامانه در روز جمعه نیز در مناطق شرق و شمال استان به ویژه آران و بیدگل، بادرود، چوپانان، خوانسار، خور و بیابانک، کاشان، کوهپایه، مهاباد، شاهین شهر و میمه، نائین، نطنز و ورزنه ادامه خواهد یافت.

اداره کل هواشناسی استان اصفهان نسبت به آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، تگرگ، وزش باد به نسبت شدید، لغزندگی و کاهش دید به ویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، خسارت به سازه‌های موقت، نهال‌ها، درختان آسیب پذیر و محصولات باغی و زراعی هشدار داده و توصیه کرده است که هم‌وطنان طی آخر هفته در تردد به ویژه سفرهای برون شهری و کوه‌نوری احتیاط کرده و توقف و عبور و مرور در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، مسیل‌های فصلی خودداری کنند.

اداره کل هواشناسی استان اصفهان در اطلاعیه روز شنبه همچنین بر لزوم آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هر گونه عملیات کشاورزی تاکید کرده است.

کد خبر 6090047

دیگر خبرها

  • کسب رتبه برتر در حوزه عمران و زیربنایی توسط منطقه آزاد چابهار
  • شناسایی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان در بافت‌های فرسوده
  • عملیات کنترل آفت در ۵۰۰ هکتار از تاغزارهای شاهرود آغاز شد
  • تامین زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل
  • طرح ضربتی مقابله با قاچاق سوخت و کشف ۸۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بندرعباس 
  • هشدار سطح زرد هواشناسی اصفهان درباره موج جدید بارش‌های همرفتی
  • تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر
  • کسب رتبه برتر در حوزه های عمران، حقوقی و فرهنگی توسط منطقه آزاد اروند
  • ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
  • دانشگاه علوم پزشکی سبزوار: بیماری مالاریا نداشته ایم