Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@02:45:39 GMT

ویژگی‌های پژوهش‌های آکادمیک فلسفی در غرب

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۲۸۳۷۳

یک پژوهشگر فلسفه در انگلستان گفت: بسیاری از آثار دانشگاه‌های ما برای ژورنال‌های غربی نوشته می‌شود و اگر رد می‎شود، به دلیل عدم آشنایی ما با پژوهش‌های آکادمیک فلسفی در غرب و نحوه ارائه آن‌ها است.

به گزارش ایسنا، دکتر سید خلیل طوسی استاد و پژوهشگر فلسفه در نشست تخصصی گروه فلسفه علوم انسانی که در مجمع عالی حکمت اسلامی مشهد برگزار شد، در خصوص ویژگی‌های پژوهش‌های آکادمیک فلسفی در غرب، اظهار کرد: بسیاری از آثار دانشگاه‌های ما برای ژورنال‌های غربی نوشته می‌شود و اگر رد می‎شود، به دلیل نحوه ارائه آن ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین بایستی توجه جدی به نحوه ارائه این آثار داشت، زیرا امروز کتاب و نوشته‌های آکادمیک در دنیای علمی مخاطبان کمی دارند و ناشران برای نوشتن کتاب، ژورنال‌ها و غیره... وارد رقابت جدی می‌شوند و نحوه ارائه مطالب خود را به روز می‌کنند تا مخاطبان بیشتری جذب نمایند.

وی افزود: یکی از لوازم و ضروریات جذب مخاطب این است که ناشرین، دانشگاهیان و اساتید استانداردهای ارائه مطلب را بالا ببرند، به طور مثال چاپ مقاله باید حدود 2000 خواننده داشته باشد و اگر کسی توانست تمام استانداردهای ارائه مطالب را رعایت کند، هم به اهمیت مقاله و کتاب و هم به تعداد مخاطبان خود افزوده می‌شود و اگر نویسنده، مقاله را به دو سه نفر ارجاع دهد، نام نویسنده در لیست ناشرین در غرب اضافه می شود. بنابراین در صورت ارجاع، محتوا اهمیت خود را از دست می دهد.

این پژوهشگر فلسفه در انگلستان، یکی از شروط اصلی برای قبولی در یک رشته آکادمیک را نوشتن مقدمه خوب دانست و عنوان کرد: مقدمه‌ی هر کتاب و مقاله باید به گونه‌ای باشد که وقتی خواننده به مقدمه کتاب نگاه می‌کند، دیگر کتاب را زمین نگذارد، یعنی نویسنده باید خواننده را از ابتدای کتاب با خودش همراه کند و برای تعریف یک کتاب ادعاهای خود را در مقدمه کتاب خواننده را در زمینه‌های مختلف علمی از جمله علوم انسانی، فلسفه و غیره بایستی مورد توجه ادعاهای خود کنیم.

طوسی تصریح کرد: در مقدمه، نویسنده بایستی به صورت مختصر تمام آنچه که مورد بحث قرار می‌دهد را باید به صورت منظم، خلاصه و منطقی ذیل چند صفحه، بسته به حجم کتاب به خواننده بگوید تا یک مقدمه‌ی اجمالی را به خواننده بدهد و سپس به سراغ سوال اول ادعای خود که قرار است خواننده در پایان کتاب به آن پاسخ دهد، برود.

وی اضافه کرد: مقدمه حکم شناسنامه‌ی کتاب را دارد، بنابراین کتابی که مقدمه خوبی نداشته باشد، مورد نقد قرار نمی‌گیرد و این نقطه آغاز شکست یک اثر است. البته مقاله هم به همین صورت است در مقدمه‌ی مقاله بایستی کلمات کلیدی و تعریف شده حتما در مقدمه ذکر شود و در صورت ذکر نشدن کلمات کلیدی، به متن صدمه می‌زند و موجب عدم فهم خواننده می‌شود؛ بنابراین نویسنده باید برای نوشتن یک مقدمه چندین ماه وقت بگذارد، آنقدر بخواند تا کل پیام کتاب را در چند پاراگراف یا نصف صفحه ارائه دهد.

این استاد فلسفه گفت: در نتیجه گیری کتاب تمام آنچه را که در کل کتاب یا مقاله گفته ایم باید با قلمی دیگر در یک صفحه خلاصه کنیم، نویسنده باید بتواند یک مطلب واحد را به زبان‌های گوناگون بنویسد و سپس مطالبی را که ما نتیجه گیری کرده ایم، توسط عدله و شواهدی که در کتاب آمده است حکایت شود. در نتیجه گیری به هیچ عنوان نباید وارد یک موضوع جدید شویم و در همه‌ی بخش‌های کتاب باید منابع را ذکر کنیم. یکی از رقابت‌های ژورنال‌های آکادمیک در غرب این است که اگر کسی می خواهد کتابش تاثیر گذار باشد، باید میان بخش‌های کتاب ارتباط برقرار کند.

طوسی خاطرنشان کرد: مقدمه باید فاخر باشد، اما اصل کتاب بایستی بر پایه ساده نویسی استوار باشد؛ به طور مثال نویسنده سخنی از ابن سینا نقل می کند ولی ارجاع نمی دهد که کجا حرف ابن سینا تمام شده است، از سوی دیگر در موضوعات علمی ما یک غلط رایج که گفته می‌شود، بقیه نیز همین غلط را در مباحث خود ارجاع می‌دهند. بنابراین ما باید منابع دست اول را بشناسیم.

وی یادآور شد: نویسنده بایستی به خواننده بفهماند که با منابع دست اول سروکار داشته باشد، بنابراین شخصی که درباره کسی صحبت می‌کند باید از یک منبع شناسی دقیق استفاده کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۲۸۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با قانون مدنی؛ مقدمه

قانون مدنی از قدیمی‌ترین و مهم‌ترین قوانین کشور و مشتمل بر ۱۳۳۵ ماده است.

به گزارش ایسنا،  قانون مدنی ایران متشکل از یک مقدمه و سه جلد است:

مقدمه در انتشار و آثار و اجرای قوانین به طور عموم و امضا و نحوه لازم الاجرا شدن و انتشار آن صحبت می کند، جلد اول- در اموال (مصوب ۱۳۰۷)؛ جلد دوم در اشخاص (مصوب ۱۳۱۳ و ۱۳۱۴) و جلد سوم ادله اثبات دعوا. 

در این گزارش، مقدمه (در انتشار و آثار و اجرا قوانین بطور عموم) فصل اول (در اموال غیرمنقول) از باب اول (در بیان انواع اموال) کتاب اول (در بیان اموال و مالکیت به طور کلی) جلد اول (در اموال) قانون مدنی از ماده ۱ تا ۱۸ را مرور می کنیم.

قانون مدنی

مصوب ۱۳۱۴/۰۸/۰۸ با اصلاحات و الحاقات بعدی

مقدمه
در انتشار و آثار و اجراء قوانین بطور عموم

ماده ۱ - مصوبات مجلس شورای اسلامی و نتیجه همه پرسی پس از طی مراحل قانونی به رئیس جمهور ابلاغ می شود. رئیس جمهور باید ظرف مدت پنج روز آن را امضاء و به مجریان ابلاغ نماید و دستور انتشار آن را صادر کند و روزنامه رسمی موظف است ظرف مدت ۷۲ ساعت پس از ابلاغ منتشر نماید.

تبصره - در صورت استنکاف رئیس جمهور از امضاء یا ابلاغ در مدت مذکور در این ماده به دستور رئیس مجلس شورای اسلامی روزنامه رسمی موظف است ظرف مدت ۷۲ ساعت مصوبه را چاپ و منتشر نماید.

ماده ۲ - قوانین پانزده روز پس از انتشار در سراسر کشور لازم الاجرا است مگر آنکه در خود قانون ترتیب خاصی برای موقع اجرا مقرر شده باشد.

ماده ۳ - انتشار قوانین باید در روزنامه رسمی بعمل آید.

ماده ۴ - اثر قانون نسبت بآتیه است و قانون نسبت بماقبل خود اثر ندارد مگر اینکه در خود قانون، مقررات خاصی نسبت باین موضوع اتخاذ شده باشد.

ماده ۵ - کلیه سکنه ایران اعم از اتباع داخله و خارجه مطیع قوانین ایران خواهند بود مگر در مواردیکه قانون استثناء کرده باشد.

ماده ۶ - قوانین مربوط باحوال شخصیه از قبیل نکاح و طلاق و اهلیت اشخاص وارث در مورد کلیه اتباع ایران ولو اینکه مقیم در خارجه باشند مجری خواهد بود.

ماده ۷ - اتباع خارجه مقیم در خاک ایران از حیث مسائل مربوطه باحوال شخصیه و اهلیت خود و همچنین از حیث حقوق ارثیه در حدود معاهدات مطیع قوانین و مقررات دولت متبوع خود خواهند بود.

ماده ۸ - اموال غیرمنقول که اتباع خارجه در ایران بر طبق عهود تملک کرده یا میکنند از هر جهت تابع قوانین ایران خواهد بود.

ماده ۹ - مقررات عهودی که بر طبق قانون اساسی بین دولت ایران و سایر دول منعقد شده باشد در حکم قانون است.

ماده ۱۰ - قراردادهای خصوصی نسبت بکسانی که آنرا منعقد نموده‌ اند در صورتیکه مخالف صریح قانون نباشد نافذ است.

جلد اول - در اموال

کتاب اول - در بیان اموال و مالکیت بطور کلی

باب اول - در بیان انواع اموال

ماده ۱۱ - اموال بر دو قسم است منقول و غیرمنقول.

فصل اول - در اموال غیرمنقول

ماده ۱۲ - مال غیرمنقول آنست که از محلی بمحل دیگر نتوان نقل نمود اعم از اینکه استقرار آن ذاتی باشد یا بواسطه عمل انسان بنحویکه‌ نقل آن مستلزم خرابی یا نقص خود مال یا محل آن شود.

ماده ۱۳ - اراضی و ابنیه و آسیا و هر چه که در بنا منصوب و عرفاً جزء بنا محسوب میشود غیرمنقول است و همچنین است لوله‌ ها که برای جریان‌ آب یا مقاصد دیگر در زمین یا بنا کشیده شده باشد.

ماده ۱۴ - آینه و پرده نقاشی و مجسمه و امثال آنها در صورتیکه در بنا یا زمین بکار رفته باشد بطوریکه نقل آن موجب نقص یا خرابی خود آن‌ یا محل آن بشود غیرمنقول است.

ماده ۱۵ - ثمره و حاصل مادام که چیده یا درو نشده است غیرمنقول است اگر قسمتی از آن چیده یا درو شده باشد تنها آن قسمت منقول است.

ماده ۱۶ - مطلق اشجار و شاخه‌های آن و نهال و قلمه مادام که بریده یا کنده نشده است غیر منقول است.

ماده ۱۷ - حیوانات و اشیائی که مالک آن را برای عمل زراعت اختصاص داده باشد از قبیل گاو و گاومیش و ماشین و اسباب و ادوات زراعت و تخم‌ و غیره و بطور کلی هر مال منقول که برای استفاده از عمل زراعت لازم و مالک آنرا باین امر تخصیص داده باشد از جهت صلاحیت محاکم وتوقیف اموال جزو ملک محسوب و در حکم مال غیرمنقول است و همچنین است تلمبه و گاو و یا حیوان دیگری که برای آبیاری زراعت یا خانه و باغ‌ اختصاص داده شده است.

ماده ۱۸ - حق انتفاع از اشیاء غیرمنقوله مثل حق عمری و سکنی و همچنین حق ارتفاق نسبت به ملک غیر از قبیل حق‌العبور و حق‌المجری و دعاوی راجعه باموال غیرمنقوله از قبیل تقاضای خلع ید و امثال آن تابع اموال غیرمنقول است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • مزیت خرید کتاب الکترونیک چیست؟
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • آشنایی با قانون مدنی؛ مقدمه
  • میدان شهرت در ایران
  • به همت پژوهش سرای برهان کتاب «عشق برتر» منتشر شد
  • انتشار کتاب یوسف گم گشته باز آید در ماهشهر
  • زندگی سخت است آیا فلسفه می‌تواند کمک کند؟