Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس انجمن علمی داروسازان ایران با هشدار درباره تبلیغات ماهواره‌ای ترک اعتیاد گفت: تبلیغات ماهواره‌ها پایه و اساس علمی و صحیحی ندارد و شایسته است افراد مراقبت بیشتری کنند. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل انجمن علمی داروسازان ایران، دکتر محمدرضا شانه ساز افزود: یکی از معضلات جدی در زمان ما، موضوع درمان اعتیاد است؛ بهتراست فرد معتاد برای درمان اعتیاد خود گام هایی موثر و مطمئن بردارد و حتما به کلینیک‌های مجاز مراجعه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبعا هرگونه خرید و فروش و قاچاق مواد مخدر در کشور ما همچنان جرم به حساب می‌آید و شایسته است که افراد، مسیرهای پزشکی مطمئن را برای درمان اعتیاد انتخاب کنند.
وی افزود: معتاد از نظر تیم پزشکی بیمار است، کسی است که خود و خانواده اش نیاز به حمایت دارند؛ ولی متأسفانه این مسئله وسیله‌ای شده برای درآمدهایی نامشروع! ماهواره‌ها و تبلبغات آن‌ها بخشی از این سناریوی ناراحت کننده هستند و آنچه تحت عنوان درمان اعتیاد توسط ایشان ارائه می‌شود، پایه علمی درستی ندارد.
رئیس انجمن علمی داروسازان ایران ادامه داد: بخشی دیگر از این سناریوی نادرست در فعالیت عطاری‌ها خلاصه می‌شود، در حالی که این مراکز اصلا حق درمان و فروش ندارند.
وی گفت: درمان اعتیاد، پروسه‌ای بسیار پیچیده است که برای هر فردی متفاوت از فرد دیگر است، البته جریان درمان، راهنما و دستورالعمل‌های ویژه خود را دارد، ولی برحسب شرایط بیمار، اطرافیان و حتی شغل فرد، نوع درمان متفاوت خواهد بود، و آن تبلیغات و این تجویزهای عطاری ها، که همه بیماران را به یک چشم می‌بینند و راه‌های غیر مطمئن را تجویز می‌کنند؛ اختلالاتی مضاعف را در پی خواهد داشت.
شانه ساز گفت: روش سنتی بدون تشخیص و حضور پزشک به هیچ وجه جایگاه قانونی ندارد، حتی همان داروسازی که در داروخانه فعالیت می‌کند و تحصیلات مرتبط دارد به جز اقلام دارویی تعریف شده، اجازه ندارد سرخود نسخه‌ای را جهت درمان تجویز کند.
وی افزود: بیمار حتما باید به پزشک مراجعه و داروی مورد نیازش را از پزشک مطالبه کند، قطعا نمی‌توان از فروش دارو توسط مراکز ترک اعتیاد به عنوان یک اقدام غیرقانونی چشم پوشی کرد، زیرا براساس مقررات و همانگونه که طبابت توسط غیر پزشک جنبه قانونی ندارد، فروش دارو توسط پزشک نیز مقررارت جاری و حتی تابعی از اخلاق پزشکی است؛ در کل باید گفت که مسیر درمان، بایستی به درستی طی شود.
رئیس انجمن علمی داروسازان ایران خاطر نشان کرد: یکی از نکات اصلی که تبدیل شده به مانعی در مسیر توسعه طب سنتی، همین مسائل است؛ عطاری‌ها قارچ گونه رشد کرده‌اند و تجویزهایشان موثر نیست، این موضوع در آینده عوارضی برای جامعه در پی خواهد داشت.
دبیر علمی این همایش با اشاره به برگزاری شانزدهمین همایش سالیانه انجمن ادامه داد: قرار است چندین پنل آموزشی در این کنگره برگزار شود که نقش داروسازان در کنترل اعتیاد در کشور، و همچنین دارو درمانی اعتیاد در ایران از جمله موضوعات این پنل‌ها خواهد بود.
شانزدهمین همایش علمی سالیانه انجمن علمی داروسازان در مرکز همایش‌های بین المللی رازی برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۶۵۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند

محمد توحیدی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است گفت: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

او افزود: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه‌های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی بیان کرد: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

او تصریح کرد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود، اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است تاکید کرد: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص‌ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین‌تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود اظهار کرد: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتار‌های غیرمعمول کودک خود نظیر رفتار‌های کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • نشست هم اندیشی انجمن های علمی و کانون های فرهنگی دانشگاه یاسوج
  • درآمد میلیون دلاری شبکه‌های ماهواره‌ای از سینمای ایران! چرا و چگونه؟!
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • سفرهای درمانی رایگان با اسنپ 
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • سفرهای درمانی رایگان با اسنپ
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز
  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند