Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@23:29:29 GMT

بحران مالی در داروخانه‌ها / هشدار به بیمه‌ها

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۶۹۰۰۰

دبیر انجمن داروسازان ایران وضعیت نقدینگی و مطالبات داروخانه‌ها از سازمان‌های بیمه‌گر را بحرانی خواند و هشدار داد که داروخانه‌ها ممکن است در روزهای آینده نتوانند داروهای لازم را تامین کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر سجادی در نشستی خبری درباره آخرین وضعیت پرداختی مطالبات داروخانه‌ها گفت: آخرین پرداختی بیمه سلامت تا آذرماه سال ۹۵ و بیمه تامین اجتماعی تا بهمن سال گذشته بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به این وضعیت، انجمن اعلام شرایط بحرانی می‌کند و هشدار می‌دهد؛ چرا که گردش فعلی نقدینگی در داروخانه‌ها ممکن است در روزهای آینده مشکل ایجاد کند و آنها نتوانند داروهای لازم را تهیه کنند.

وی ادامه داد: این موضوع به آرامی در استان‌های دیگر نیز در حال رخ دادن است. داروخانه‌های استان‌های دیگر به این سمت پیش می‌روند که به صورت اطلاعیه به مردم اعلام کنند، اگر سازمان‌های بیمه‌گر نتوانند مطالبات خود را پرداخت کنند در پیچیدن نسخه‌ها معذوریت خواهند داشت. اگر این روند ادامه داشته باشد با چالش‌های جدی روبرو می‌شویم.

دبیر انجمن داروسازان ایران افزود: مطالبات داروخانه‌های بخش خصوصی از بیمه‌ها ماهیانه ۵۰۰ میلیارد تومان است که در مجموع با توجه به هشت ماه تاخیر در پرداخت مطالبات، این رقم به ۴۰۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

داروخانه‌های گیاهی؛ آری یا خیر؟

سجادی درباره نظر این انجمن نسبت به راه‌اندازی داروخانه‌های گیاهی گفت: با توجه به اینکه وزارت بهداشت شعار توسعه طب سنتی را مطرح کرده است، این موضوع مورد پذیرش انجمن داروسازان نیز قرار دارد، اما با رویکرد تاسیس داروخانه‌های گیاهی به صورت مجزا مخالف است. چون داروخانه در تمام دنیا تعریف مشخصی دارد.

وی افزود: از سوی دیگر با توجه به اینکه عطاری‌ها نیز گیاهان دارویی عرضه می‌کنند باید داروهای گیاهی در داروخانه‌های عادی با نظارت مسئول فنی عرضه شود. در عین حال باید نظارت قوی‌تری در عطاری‌ها وجود داشته باشد. چون بسیاری از آنها مجوز فعالیت ندارند. امیدواریم در دولت دوازدهم بازار داروهای گیاهی در داروخانه‌های عمومی تقویت شود. دستورالعمل تاسیس داروخانه‌های گیاهی فعلا متوقف شده است.

رشد ۳۰ درصدی صادرات دارو طی ۳ سال گذشته

دبیر انجمن داروسازان ایران در ادامه این نشست با اشاره به رشد ۳۰ درصدی صادرات دارو طی سه سال گذشته ادامه داد: با توجه به این رشد به نظر می‌آید باید استانداردسازی بیشتری در حوزه خدمات انجام شود. در ابتدای طرح تحول پایه صادراتی دارو در کشور ۱۰۰ میلیون دلار بود که امروز این رقم به ۱۵۰ میلیون دلار رسیده است.

سجادی درباره وضعیت فروش داروی بیماران خاص در داروخانه‌های بخش خصوصی نیز توضیح داد و گفت: در حال حاضر این داروها در داروخانه‌های دانشگاهی و بیمارستانی عرضه می‌شوند، اما قرار شده که داروخانه‌های منتخب بخش خصوصی نیز توزیع داروهای خاص را بر عهده گیرند. بار هزینه داروهای بیماری‌های خاص زیاد است. به همین دلیل عرضه آن برای بخش خصوصی مشکل است.

وی رشد فارغ التحصیلان رشته داروسازی، ایجاد شهرک دارویی برکت، جذب سرمایه گذاری خارجی و افزایش تولید داروهای مورد نیاز در کشور به میزان دو درصد را بخشی از اتفاقات مثبت حوزه دارو در دولت یازدهم اعلام کرد.

سجادی یکی از مشکلات حوزه داروسازی کشور را توجه ناکافی به فعالیت بخش خصوصی دانست و تصریح کرد: در دولت قبل شاهد فعالیت بخش خصوصی در داروسازی نبودیم و دولت حضور بسیار پررنگ‌تری داشت. امیدواریم در دولت دوازدهم فرصت سرمایه گذاری و توجه به انجمن‌های صنفی ایجاد شود.

انتقاد از شیوه اخذ مالیات از داروخانه‌داران

دبیر انجمن داروسازان ایران ضمن انتقاد از شیوه دریافت مالیات از صنف داروخانه‌داران بیان کرد: مالیات باید از درآمد گرفته شود، اما سازمان‌های مالیاتی از داروخانه‌ها بر اساس خرید و علی‌الراس مالیات دریافت می‌کنند که اعداد نجومی را به دنبال دارد. این موضوع بدون در نظر گرفته شدن مطالبات آنها از بیمه‌ها و هزینه‌های ثابت و متغیر داروخانه‌ها است.

وی همچنین به برگزاری همایش ملی روز داروسازی در روزهای یکم تا سوم شهریور ماه نیز اشاره کرد و گفت: این همایش در سالن همایش‌های بین‌المللی پژوهشگاه وزارت نیرو با نام "اقتصاد مقاومتی؛ اشتغال و مدیریت داروسازی" برگزار می‌شود. استانداردسازی و نهادینه کردن اخلاق کسب و کار، الزامات اشتغال داروسازان در بخش‌های خدماتی، چالش‌های اقتصادی دارو در زنجیره تامین و مدیریت اقتصادی دارو در شرایط رقابتی بخشی از محورهای اصلی این همایش است.

سجادی ادامه داد: در حال حاضر شرکت‌های داروسازی داخلی ۹۹ درصد تولید داروی داخل را بر عهده دارند. برای رسیدن به شعار اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال باید زیرساخت‌های لازم مانند استاندارد سازی، قیمتگذاری مناسب و ارتقای کیفیت داروها را در نظر گرفت.

دبیر انجمن داروسازان ایران با اشاره به طرح توانمندسازی و ارتقای خدمات داروخانه‌ها اظهار کرد: انجمن داروسازان ایران این طرح را به تایید سازمان غذا و دارو رسانده است. طرح توانمندسازی و ارتقای خدمات داروخانه‌ها به شکل ظاهری، لوگو، استانداردهای فضای داخلی، دستورالعمل نظارت بر نسخه، تحویل و سفارش دارو را مورد توجه قرار می‌دهد.

ادامه دارد

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۶۹۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه

به گزارش خبرگزاری مهر، راضیه کشاورز، در تشریح خطرات و تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه، گفت: هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه در فضای مجازی، عدم اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی آنها، از دلایل مؤثر در مصرف بالای داروهایی است که بدون نسخه هم بفروش می‌رسد.

وی افزود: این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده تأثیر بیشتر و بهبودی سریع‌تر است، یک باور غلط است و هیچوقت نباید داروهای OTC را با مصرف طولانی‌تر یا با دوزهای بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده استفاده کرد.

کشاورز ادامه داد: اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه، داروهای OTC ادامه پیدا کند حتماً عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت، همچنین توجه به فرهنگ سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه شده، طولانی‌تر از زمان توصیه شده و بدون توجه به هشدارها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این داروها بدون تجویز پزشک و داروساز، مصرف خود سرانه است و باید در این باره آموزش‌های دقیق و فرهنگ‌سازی داشته باشیم. مردم نباید تصور کنند که این داروها خطرات و عوارض کمی دارند و مهم نحوه مصرف آنها است که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

کشاورز خاطر نشان کرد: مهم‌ترین توصیه، مصرف دارو بر اساس دستورالعمل‌های روی برچسب است که طبق دستور پزشک یا مشاوره با داروساز که در داروخانه حضور دارند.

کد خبر 6088899 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت
  • پرداخت یارانه دارو ربطی به بیمه سلامت ندارد
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه