Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، اکرام افضلی رییس دیدبان شفافیت در یک نشست خبری در کابل وضعیت سیستم خدمات صحی در ۸ ولایت کشور را نگران کننده خواند.
آقای افضلی گفت، یک ارزیابی تازه این نهاد از تعداد ۱۸۴ مرکز صحی در ولایت‌های بدخشان، بغلان، غزنی، هرات، کابل، قندهار، ننگرهار و تخار نشان می‌دهد که سیستم صحی در این مراکز با چالش‌های گسترده مواجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته وی، تاسیسات ناقص، ساختار معیوب، بهداشت به شدت ضعیف، کمبود تشناب، کمبود آب آشامیدنی، نبود برق، نبود یا کمبود تجهیزات صحی (آمبولانس)، کمبود پرسونل صحی و... از عمده‌ترین چالش‌هایی است که سیستم صحی را به شدن آسیب پذیر ساخته است.
آقای افضلی بیان داشت که فساد گسترده در سکتور صحی، نبود نظارت از سیستم خدمات صحی در ولایات، پلان گزاری‌های ناقص در ارائه خدمات صحی، عدم حفظ و مراقبت از زیرساخت‌های صحی و نبود اراده لازم در مبارزه با فساد و رفع چالش‌ها از جمله عواملی است که این مشکلات را در مراکز صحی به بار آورده است.
وی؛ رهبری صحت عامه را به ضعف مدیریت و به بی اراده بودن در رفع فساد متهم کرده تصریح نمود، رهبری این وزارت هیچ اراده ای برای مبارزه با فساد در سکتور صحی به خصوص در ولایت‌های اطراف نداشته و پلان‌های استراتیژیک را نیز تاکنون روی کاغذ باقی گذاشته است.
در همین حال کمال‌الدین جوینده رییس هیئت ارزیابی کننده این نهاد در این باره اظهار نمود که مراکز صحی در برخی از ولایت‌ها کم‌ترین شمار کارمندان را داران نمی‌باشند.
به گفته وی "در بخش عمده ای از این مراکز صحی، نرس/ پرستار کار متخصص را انجام داده و بعضا حتی پرستار هم در دسترس مردم قرار نمی‌گیرد که این مساله سیستم خدمات صحی را به شدت دچار آسیب ساخته است".
مسوولان دیدبان شفافیت از حکومت افغانستان به ویژه رهبری وزارت صحت عامه خواستند که سیستم خدمات در سکتور صحی را مورد نظارت جدی قرار داده و این چالش‌ها را رفع بسازند.
مسوولان این نهاد تاکید نمودند که حکومت باید برای حفظ و مراقبت از زیرساخت‌ها سکتور صحی، بهبود خدمات صحی و گسترش مراکز صحی پلان‌های موثری را روی دست گرفته و مردم و کارمندان صحی در محلات را نیز در جریان این پلان‌گزاری‌ها قرار دهد.
گفتنی است که نگرانی‌ها از وجود و بروز چالش‌های گسترده در سیستم خدمات صحی درحالی مطرح می‌شود که هفته پیش وزارت صحت عامه استراتیژی جدید مبارزه با فساد در سکتور صحت را به معرفی گرفت.
مبارزه جدی با فساد مالی و اداری، بهبود سیستم خدمات صحی، گسترش مراکز ارائه خدمات، موثریت در سیستم کنترول امور دوایی و نظارت جدی از مراکز صحی از شاخص‌های عمده این استراتیژی برشمرده شده بود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۰۸۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر بهداشت: مراکز دندانپزشکی دولتی افزایش می‌یابد

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بهرام عین‌اللهی، از برنامه وزارت بهداشت برای گسترش مراکز دندانپزشکی دولتی خبر داد و گفت: در دولت سیزدهم تا کنون ۶۷ مرکز جدید دندانپزشکی در بخش دولتی ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه تلاش ما فعالیت مراکز دندانپزشکی دولتی به صورت دو یا سه نوبته در طول شبانه روز است، افزود: یکی از راه‌های تقویت خدمات دندانپزشکی، افزایش تعداد مراکز و ساعات کاری آنها در بخش دولتی است و حتی به دنبال برون سپاری خدمات دندانپزشکی هستیم تا دندانپزشکان بتوانند با استفاده از امکانات بخش دولتی، خدمات مورد نیاز را با تعرفه دولتی به مردم ارائه کنند.

بیشتر بخوانید: عین‌اللهی: درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان شد

عین اللهی، حضور در بین مردم و دیدار چهره به چهره با آنها را از برنامه‌های وزارت بهداشت در دولت عنوان کرد و گفت: در سفرهای استانی رئیس جمهور، میز ارتباطات مردمی وزارت بهداشت برای رسیدگی به مشکلات مردم برپا شده و باعث آشنایی با مشکلات مردم و اتخاذ تصمیماتی برای مقابله با کاستی‌ها می‌شود.

وزیر بهداشت، عمده مشکل مردم در این منطقه از تهران را مربوط به بیمه اتباع بیگانه فاقد شناسه و دسترسی به برخی داروهای خاص دانست و افزود: در این منطقه داروخانه‌های زیادی فعال هستند؛ اما نیاز است که خدمات دارویی تقویت و داروخانه‌های مرجع همانند ۱۳ آبان از سوی دانشگاه علوم پزشکی ایران، راه اندازی شود. البته برخی از مشکلات مردم این منطقه مربوط به سایر دستگاه‌های اجرایی است که به آنها منعکس می‌شود.

عین اللهی همچنین در خصوص دسترسی به برخی داروهای بیماران خاص، گفت: داروها دو دسته‌اند؛ برخی از آنها جنبه درمانی و برخی دیگر جنبه نگهداری دارند. متأسفانه برخی بیماری‌های ژنتیکی، دارو و درمان مؤثری ندارند و داروهای آنها بیشتر جنبه نگهداری دارند. خوشبختانه شرکت‌های دانش بنیان داروهای مشابه خارجی را با کیفیت بالا تولید می‌کنند؛ اما برخی بیماران به استفاده از داروهای خارجی اصرار دارند که این موضوع، تخصصی و نیازمند نظرات پزشکان متخصص است اما آنچه مسلم است، نه تنها در کشور بلکه در بسیاری از کشورهای منطقه، تقاضا برای داروهای تولید شده در شرکت‌های دانش بنیان ایرانی وجود دارد.

منبع: مهر

انتهای پیام/

کد خبر: 1228471 برچسب‌ها وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

دیگر خبرها

  • مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • درخواست افزایش تعرفه معاینه فنی خودرو در سال ۱۴۰۳
  • بهره‌مندی ۱۷۷ هزار البرزی از خدمات رایگان روانشناسی مراکز بهداشت
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران
  • آینده برجام / توافقی صورت می گیرد؟
  • متعهد به برق رسانی یکسان در افغانستان هستیم
  • افزایش مراکز دندانپزشکی دولتی
  • به دنبال برطرف کردن چالش نیروی انسانی در مراکز درمانی هستیم
  • وزیر بهداشت: مراکز دندانپزشکی دولتی افزایش می‌یابد