Web Analytics Made Easy - Statcounter

وجود یک دکتر در تنهاترین مرکز درمانی شهر 20هزار مادوان باعث شده که امروز مردم و شهروندان این شهر در بلاتکلیفی به سر ببرند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانابه نقل ازبویرخبر،شهر مادوان،پر جمعیت ترین حاشیه مرکز استان، یک شهر در بین چندین روستا، ارزوی بر باد رفته و حتی تیترها و سخنهای دیگر همگی خبرهای تأثیر گذاری بوده که در سالهای اخیر برای شهر مادوان در رسانه ها کارشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک تصمیم اشتباه و هزاران سودا

مادوان در 5کیلومتری مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد از سال 85 استقلال خودش را از مرکز استان کهگیلویه وبویراحمددریافت کرد و در یک تصمیم اشتباه و استراتژیک بدون داشتن حتی یک زیرساخت لقب شهر را گرفت.

روستائیانی که به واسطه شهر نشینی به شهر از روستاها دل کنده و به دامان شهر مادوان در حاشیه مرکز استان مهاجرت می کردند در رویاهای خود داشتن شهری زیبا با زیر ساختهای متعدد را از رویاهای خود می دیدند،اما به یکباره فضای بی روح شهری را در نبود امکانات اولیه را به خود دیدند.

این تصمیم اشتباه نه اینکه نتوانست شهر شدن مادوان نه اینکه نتوانست این شهر را مستقل بکند بلکه تمامی امکانات اولیه در این شهر را ذیل مرکز استان کرد و برخی از مسئولان به واسطه نزدیک بودن این شهر به مرکز استان از دادن برخی زیر ساختها سرباز زدند.

یک کلاغ و چند کلاغ

امروز مشکلات عدیده شهر ماداون به دلیل برخی از زیرساختها پا فراتر گذاشته و باعث شده که این شهر بعد از سالها هنوز از نبود این امکانات به دلیل مهاجرت بی رویه رنج های بسیار ببرد.

از عمده ترین مشکلاتی که شهروندان شهر مادوان و روستاهای اقماری آن از جمله بلهزار، مهریان ، گنجه ای و روستای گوشه و حتی مزدک که بهزعم برخی از مسئولان بیش از 65درصد جمعیت حاشیه مرکز استان را بخود اختصاص داده است آزار میدهد نبود درمانگاههای تخصصی در این شهراست.

یک دکتر و 20هزار شهروند

شهر مادوان دارای یک درمانگاهای نچندان پیشرفته بوده که حضور داشتندفقط یک یا حتی الاامکان دودکتر در این مرکز درمانی باعث شده ک حتی روزهای آخر هفته به دلیل حضور بیش از اندازه مردم به این مرکز درمانی مردم در مزیقه قرار بگیرند.

این مرکز درمانی امروز فقط یک دکتر دندان پزشک و یک دکتر عمومی داشته که فقط به صورت سرپایی به قول پزشکی بیماران را ویزیت می کنند و دیگر مشکلات بیماری شهروندان این منطقه را برای درمان به مرکز استان عزیمت می دهند.

درمانگاه یاخرابه زمان جنگ!

از طرفی دیگر فضای بصری وزیبای این مرکز درمانی بجای اینکه بتواند فضای روحیه انگیز برای شهروندان و بیماران باشد یک فضای رعب انگیز و با آلودگیهای زیاد زیست محیطی است که نبود طبیعت زیبا و داشتن فضای خشک و پلشت باعث شده که این مرکز درمانی امروز در حاشیه قرار بگیرد.

برخی از بیماران و شهروندان که با گلایه های زیاد در این مرکز درمانی حضور داشتند از نبود امکانات اولیه در این مرکز گلایه داشته و خواهان پاسخگو بودن مسئولان و نبود برخی از امکانات اولیه از جمله داروخانه در این مرکز بودند، هرچند ک یک داروخانه شبانه روزی در 200متری این مرکز اما به صورت خصوصی وجود داشت.

یک مرکز مبتدی درمانی و هزاران درد نهفته

یکی از بیماران ویزیت دهی طولانی و در صف انتظار را یکی دیگر از مشکلات اصلی این مرکز درمانی دانست و گفت: جای بسی تعجب است کخه یک شرهر 20هزار نفری حتی با داشتن جمعیت حاشیه بیش از این جمعیت باید دارای یک مرکز مبتدی درمانی با این وضعیت باشد و از بیشتر مزیات دیگر بی بهره باشد.

این شهر مادوانی با بیان اینکه مسئولان هیچگونه نگاه توسعه محورانه ای برای توسعه زیر ساختها در این شهر نمی کنند، بیان کرد:ک یکی از دلایل شاید نزدیکی این شهر به مرکز باشد که مردم تقاضا دارند که اگر اینگونه است این شهر را به مرکز استان ملحق کنند.

وی با بیان اینکه مشکلات بهداشتی و درمانی امروز بسیار در این شهر موج می زند، بیان کرد: به عنوان مثال این شهر 20هزار نفری امروز فقط یک دکتر دارد و دکتر بعدی آن دندان پزشک است که فقط برای دندان کشیدن ویزیت میدهد که این موضوع نمی تواند از لحاظ درمانی برای این شهروندان این منطقه قابل هضم باشد.

همگی در حاشیه هستیم

آن چیزی که امروز به عینه باید در این مرکز درمانی مشاهده کرد به غیر انتخاب سیاسی رئیس جدید مرکز درمانی که بوسطه رئیس ستاد جوانان و پزشکان آقای ایکس در انتخابات شده بد سلقیگی و رعایت نکردن برخی از اصول درمانی و شهروندنی است که امروز مرکز درمانی شهرمادوان با بیش از 20هزار شهروند را قهقرا قرار داده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۹۹۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع یک مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس مصوبه هشتادمین نشست هیات مقررات زدایی در پایان سال گذشته، دبیرخانه این هیأت موظف بود تا موارد اصلاحی میزان حرایم تعیین شده در دستورالعمل مربوط به رعایت حرایم بهداشتی بین واحدهای دام، طیور، آبزیان و صنایع وابسته را با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تا تاریخ ٣۱ فروردین ۱۴۰۳ تعیین و در درگاه ملی مجوزها اعمال کند و بر این اساس از اول اردیبهشت ۱۴۰۳ ابلاغیه رییس سازمان دامپزشکی درباره حرایم بهداشتی دامی برای فعالان اقتصادی لازم الاجرا نیست.

به دنبال این مصوبه بود که در پایان فروردین ماه مجتبی نوروزی، اعلام کرد که سازمان دامپزشکی حذف قانون سابق فواصل و حرایم بهداشتی اعلام و آن را به استان‌ها ابلاغ کرده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین اعلام کرد که از امروز، مجوز کسب و کارهای حوزه دامپزشکی بر اساس دستورالعمل جدید فواصل بهداشتی، صادر خواهد شد.

به گفته وی بعد از ۵۰ سال قانون فواصل بهداشتی بازنگری شد و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در این حوزه به سرانجام رسید.

بر اساس آمارها، بیش از ۴ هزارو ۴۰۰ متقاضی مجوز کسب و کار تولیدات دامی به دلیل آنچه فواصل و حرایم بهداشتی اعلام می‌شد، بلاتکلیف مانده بودند.

محمدمهدی صفری، کارشناس مرکز پایش و بهبود فضای کسب و کار در خصوص ورود این مرکز به موضوع حرایم و فواصل بهداشتی دامپزشکی می‌گوید، آغاز مطالعه و بررسی این موضوع مرکز پایش محیط کسب و کار ابتدا با گزارش‌ها و شکایت مردمی بود؛ مردم تماس می‌گرفتند، نامه می‌فرستادند و گلایه داشتند که می‌خواهیم مجوز بگیریم اما سازمان دامپزشکی مانع مجوز می‌شود، می‌گوید حریم را رعایت نکردید.

به گفته وی بر اساس بررسی های این مرکز، ۴ هزار و ۴۰۰ مجوز کسب و کار در طول ۵ سال یعنی سال های ۹۷ تا ۱۴۰۱ فقط به دلیل عدم رعایت حریم بهداشتی رد شدند؛ یعنی ۴ هزار و ۴۰۰ فعال حوزه دام، طیور، آبزیان و صنایع وابسته به اینها با انگیزه می خواستند کسب و کاری را شروع کنند اما به در بسته خوردند.

وی با اشاره به چند نوبت نامه نگاری با وزارت جهاد کشاورزی از سوی مرکز و سپس نامه وزیر اقتصاد به وزیر وقت کشاورزی و طرح این مشکل و درخواست اصلاح آن یادآور شد: بالاخره در آبان ماه سال گذشته جلسه‌ای تشکیل شد و قول اصلاح در این خصوص داده شد.

گفتنی است در خصوص حرایم و فواصل بهداشتی ماده ۱۹ قانونی که مصوب ۵۳ سال پیش یعنی سال ۱۳۵۰ است الزاماتی تعیین و در سال ۱۳۵۱ آیین نامه آن در هیأت وزیران وقت مصوب می‌شود اما در سال ۱۳۸۸ در قانون نظام جامع دامپروری مقرر می‌شود که وزارت جهاد کشاورزی دستورالعمل دیگری را تدوین کند اما این دستورالعمل گرچه در سال های بعد نوشته شد اما به تایید هیات وزیران نرسید و لذا مبنا همان قانون بیش از ۵۰ سال پیش بود.

کد خبر 6092493

دیگر خبرها

  • سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل منصوب شد
  • رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل تغییر کرد
  • ارائه خدمات درمانی بهداشتی به اتباع مجاز و غیرمجاز در سیستان و بلوچستان
  • جلسه هم اندیشی ساماندهی خدمات بهداشتی و درمانی اتباع خارجی در سیستان و بلوچستان
  • فعالیت ۸۲۰۰ آزمایشگاه بهداشتی و درمانی در کشور
  • ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی در لرستان بهره برداری شد
  • رفع یک مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن
  • میزان پیشرفت طرح‌های خدمات بهداشتی و درمانی در دولت سیزدهم ۵۵۰ درصد بوده است
  • بهره‌برداری ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی لرستان در دولت سیزدهم
  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است