Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@23:45:30 GMT

سهم ناچیز فراشبند از سرانه ورزش

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۴۳۳۶۷

سهم ناچیز فراشبند از سرانه ورزش

سهم فراشبنداز فضای سرپوشیده ورزشی یک دهم متر است که به گفته فرماندار آن با استانداردهای ورزشی فاصله بسیار دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، نزدیک به 9 سال از سفر مقام معظم رهبری به استان فارس می‌گذرد اما برخی از مصوبات ابن سفر همچنان نیمه تمام باقی مانده است. سالن ورزشی 4 هزار نفری شهر نوجین یکی از این مصوبات است که پس از گذشت سال‌ها هنوز تکمیل نشده و به گفته شاهدان عینی ساختمان نیمه‌کاره‌اش محلی برای تجمع معتادان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهر نوجین از توابع شهرستان فراشبند است که براساس صحبت‌های محسن پورزارعی فرماندار این شهرستان سهم فراشبنداز فضای سرپوشیده ورزشی یک دهم متر است که به گفته وی با استانداردهای ورزشی فاصله بسیار دارد. به گفته پورزارعی سرانه فضای باز و سرپوشیده این شهرستان در مجموع 1.4 متر است.

سالن نیمه کاره نوجین پس از 9 سال

سالن 4 هزار نفری شهر نوجین یکی از پروژه‌هایی است که بهره‌برداری از آن می‌تواند در افزایش سهم سرانه فضای ورزشی فراشبند موثر باشد اما در حال حاضر این سالن، یک4 دیواری با یک سقف است که ساخت کف‌و محوطه‌ آن متوقف مانده است.

محمد یکی از اهالی شهر نوجین می‌گوید: تاکنون چندین شهردار و شورای شهر در نوجین روی کار آمده‌اند اما تغییری در این پروژه احساس نشده و آن طور که از ظاهر سالن فهمیده می‌شود باید همچنان منتظر بمانیم.

یکی از مسائلی که خانواده‌های نوجینی مطرح می‌کنند این است که ورزش می‌تواند اوقات فراغت جوانان و نوجوانان را پر کند و مانع از گرایش آنها به سمت قلیان یا مواد مخدر شود اما نیمه کاره ماندن سالن سبب ناامیدی بیشتر مردم شده است.

تکمیل پروژه‌های ورزشی با تخصیص کامل اعتبارات

بنا به گفته فرماندار فراشبنداین سالن از زمان کلنگ‌زنی تا سال 92 تنها یک اسکلت بوده که پس از آن با تزریق اعتبار رفته رفته ساخته شده و در حال حاضر 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. پورزارعی 3 سال پیش در مصاحبه‌ای گفته بود که در صورت تامین اعتبارات این سالن سال 94 به بهره‌برداری می‌رسد اما هنوز خبری از افتتاح و بهره‌برداری این سالن نیست.

پورزارعی از اختصاص 200 میلیون تومان برای تکمیل این سالن سخن می‌گوید و تاکید می‌کند که درصورت تامین اعتبار این سالن تا پایان امسال آماده بهره‌برداری می‌شود.

وی فراشنبد را در زمینه فضاهای ورزشی محروم می‌داند که این محرومیت در روستاها بیشتر بوده است هر چند تاکید می‌کند که در سال‌های اخیر تلاش شدهروستاهای با جمعیت بالا نظیر دولت‌آباد از یک سالن فوتسال یا زمین چمن مصنوعی برخوردار شوند.

به گفته فرماندار فراشبند علاوه بر سالن ورزشی نوجین، سالن دیگری نیز در منطقه گوری دژگاه در حال ساخت است که در حال حاضر 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امسال برای این پروژه نیز 200 میلیون تومان برای تجهیز و کف‌پوش و محوطه آن در نظر گرفته شده است. پورزارعی تاکید می‌کند که تحقق موارد ذکر شده منوط به تخصیص کامل اعتبارات است.

زمین چمن مصنوعی فراشبند با بوی نفت

وزارت نفت بنا به مسئولیت‌های اجتماعی که برای آن تعریف شده در مناطقی که ذخایر نفت و گاز دارد اقدام به انجام پروژه‌های عمرانی می‌کند.از آنجا که شهرهای جنوبیاستاناغلب گازخیز و نفت‌خیز هستندبنا بوده که 4 زمین چمن مصنوعی از سوی وزارت نفت در شهرستان‌های فیروزآباد، فراشبند و قیروکارزین احداث کند اما خارج کردن فراشبند از لیست انجام پروژه‌ها سبب اعتراض جوانان ورزشکار این شهرستان شد.

پورزارعی در این باره به تسنیم می‌گوید: فراشبند یک پالایشگاه دارد که تنها یک فاز آن به بهره‌برداری رسیده به همین دلیل وزارت نفت گفته که چون 3 درصد اعتبارات نفت و گاز به این شهرستان تعلق می‌گیرد نمی‌تواند خارج از آن اعتبار برای شهرستان فراشنبد هزینه کند با این حال اقداماتی برای این درخواست جوانان انجام شده است.

3 درصد اعتبارات نفت و گاز بهدرآمد حاصل از صادرات نفت خام و گاز طبیعی به استان‌های نفت‌خیز،گازخیز و شهرستان‌ها و بخش‌های محروم گفته می‌شود که برای رفع محرومیت این مناطق هزینه می‌شود.

به گفته وی پس از پیگیری‌های مکرر بنا شده که زمین چمن مصنوعی با اعتبار 2 میلیارد و 200 میلیون تومان در فراشبند احداث شود که این پروژه به پیمانکار تحویل داده شده است. کوروش کرمپور، نماینده فراشنبد در مجلس شورای اسلامینیز در اردیبهشت امسال به ورزشکارانوعده داده است که امسال این زمین برای استفاده آماده شود.

از آنجا که ورزش در دنیای امروز صنعتی درآمدزا است رونق و توسعه فضاهای ورزشی علاوه بر اینکه زمینه‌ای برای پرورش استعدادهای جوانان ایجاد می‌کند می‌تواند در زمینه اشتغالزایی و درآمدزایی برای شهرستان فراشبند هم موثر باشد.

خبرگزاری تسنیمدر نظر دارد در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان مشکلات و توانمندی‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان فارس بپردازد. ‌مردم مناطق مختلف استان می‌توانند مشکلات و توانمندی‌های شهرستان و روستای خود را از ساعت 8 الی 16 با شماره تماس 07132281975 با دفترخبرگزاری تسنیماستان فارس در جریان بگذارند.

گزارش از حلیمه زارع

انتهای پیام/

R41382/P1361/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۴۳۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، هورمون رشد در طول شبانه روز به شکل ضربانی ترشح می‌شود و برخی محرک‌های فیزیولوژیک می‌توانند، ترشح هورمون رشد را تحریک کنند. دو تا از قوی‌ترین این محرک‌ها، ورزش و خواب هستند و هورمون رشد نقش‌های متفاوتی در طول زندگی دارد؛ از تاثیر روی رشد، بازیافت عضله، استخوان و کلاژن گرفته تا تنظیم جنبه‌های انتخابی عملکرد متابولیک شامل افزایش متابولیسم چربی و حفظ ترکیب بدنی سالم تر در آینده و ورزش های قدرتی و هوازی می‌توانند موجب افزایش قابل توجه ترشح هورمون رشد شوند و با افزایش شدت ورزش، ترشح بیشتر می شود.

بیشتر بخوانید: راه‌های افزایش قد در دوران نوجوانی

اگر حجم ورزش بیش از توان فرد باشد، ابتدا دچار خستگی تمرینی می‌شود. متغیرهای تکرار، زمان و شدت، حجم ورزش را تعیین می‌کنند و در صورتی که حجم زیاد در طول زمان ادامه یابد، فرد وارد مرحله بیش‌تمرینی و تغییرات هورمونی ناشی از آن و تاخیر رشد شود.

از سوی دیگر در برخی ورزش‌ها به ویژه ورزش‌های دارای دسته‌بندی وزنی یا ورزش‌های استقامتی یا ورزش‌هایی که زیبایی حرکات و نظر داوران و شکل بدنی ممکن است در امتیازدهی موثر باشند، تمایل ورزشکاران به کاهش وزن و کاهش درصد چربی بدن بیش‌تر است. بدین ترتیب، ورزشکاران ممکن است دچار کمبود نسبی انرژی شوند. این وضعیت در ابتدا در بانوان ورزشکار با عنوان سه گانه بانوان ورزشکار (اختلالات خورد و خوراک- آمنوره- پوکی استخوان) معرفی و در مشاهدات و مطالعات بعدی مشخص شد که تاثیرات کمبود انرژی، خیلی فراتر از این مثلث بوده و تغییرات هورمونی و عوارض آن در پسران هم قابل رویت است. بنابراین، نام آن به سندروم کمبود نسبی انرژی تغییر یافت و بدیهی است در ورزشکارانی که دچار این مشکل می شوند، رشد و بلوغ دچار اختلال می‌شود.

بر اساس این مطلب که از سوی لاله حاکمی، متخصص پزشکی ورزشی تهیه شده و از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار قرار گرفته، آمده است: افرادی که بیش از اندازه ورزش می‌کنند و به اندازه ورزش مواد غذایی دریافت نمی‌کنند، غیر از بحث کمبود انرژی نسبی، دچار کمبود مواد مغذی می‌شوند و بدیهی است کمبود ریزمغذی ها و درشت مغذی ها می‌توانند در رشد اختلال ایجاد کنند.

در ورزشکاران در حال رشد که صفحات رشد باز و فعال هستند، وارد آمدن ضربات مکرر یا ضربه ناگهانی شدید ممکن است به این صفحات آسیب رسانده و متعاقب آن رشد طولی استخوان دچار مشکل شود. برخی فعالیت‌ها مثل پریدن از ارتفاع بالا روی سطوح سخت می‌تواند به صفحات رشد آسیب برساند و سطوح جاذب ضربه مثل تشک‌های فرود، ضربه وارد شده را به اندام بر نمی‌گردانند اما فرود روی سطوح غیرجاذب موجب بازگشت نیرو به مفاصل و آسیب صفحات رشد می‌شود.

در بلوغ جسمی، عمدتا تمرکز بر هورمون‌های جنسی و برای شروع عادت ماهیانه نیاز به سطح مشخصی از درصد چربی بدن است. چربی‌های بدن، حاوی آروماتاز هورمون‌های جنسی بوده و تبدیل استروئیدهای مردانه را تسریع می‌کنند. ورزش، موجب کنترل وزن و درصد چربی بدن شده و از بلوغ زودرس جلوگیری می‌کند. با توجه به اینکه صفحات رشد به دنبال بلوغ بسته می‌شوند، ممکن است در بلوغ زودرس ابتدا یک رشد جهشی نسبت به همسالان دیده شود اما در نهایت، قد این افراد کوتاه‌تر خواهد ماند. این مشکلی است که در مصرف استروئیدهای آنابولیک در سنین نوجوانی نیز اتفاق می افتد. همان طور که می‌دانید، استروئیدهای آنابولیک از دسته S۱ در لیست ممنوعه دوپینگ قرار دارند و علاوه بر تاثیرات گوناگون مخرب دیگر، این داروها موجب بلوغ زودرس و بسته شدن زودرس صفحات رشد در نوجوانان و کوتاه ماندن قد در بزرگسالی می شوند.

بدیهی است که برای بلوغ اجتماعی و روانی، ارتباطاتی که در ورزش تشکیل می شود از یک سو و احساس عزت و اعتماد به نفسی که فعالیت‌های ورزشی به ارمغان می‌آورد از سوی دیگر، بالندگی و بلوغ را تسهیل می‌کند و مراقبت سازمانی و خانوادگی، آموزش مهارت «نه گفتن» و هدایت ورزشکاران نوجوان به محیطی عاری از دارو و دوپینگ از اصول پیشگیری از صدمات اجتماعی در دوران بلوغ است و محیط های ورزشی از این مهم مستثنا نیست.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228724 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • جنوب کرمان ظرفیت افتخارآفرینی بیشتر در زمینه ورزش دارد
  • سالن ورزشی آلاشت بازسازی می شود
  • کمبود ۳۰ درصدی فضای ورزشی در کهریزک/ خانه کشتی افتتاح می‌شود
  • ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟
  • نبود سالن ورزشی مشکل اصلی روستاهای دهستان الوندکوه غربی
  • همه‌چیز درباره سردردهای بعد از ورزش؛ چگونه درمانش کنیم؟
  • این سردردها نشانه چیست؟
  • تجلیل از باستانی کاران شهرستان اسدآباد
  • هرچقدر سالن ورزشی ایجاد کنیم در مقایسه با جمعیت مشهد کم است
  • اولین ملاقات سرمربی جدید با خبرنگاران: فردا ساعت ۹