Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ محمدجواد آذری جهرمی امروز در حاشیه مراسمی که به مناسبت هفته جهانی فضا برگزار شد، با بیان اینکه باید کاربردهای صنعت فضایی را در زندگی روزمره مردم بهینه کنیم، گفت: طبیعتا این عرصه با زندگی روزمره مردم ارتباطی نخواهد داشت اما خدماتی هستند که ما به سایر وزارتخانه‌ها و مجموعه‌ها می‌دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از بعد تاثیرات علم فضا در عرصه مقابله با بحران، حفاظت از محیط زیست، مدیریت منابع آب، کشاورزی و هواشناسی باید مورد اصلاح قرار گیرد. درجه اهمیت این حوزه‌ها باید استخراج شده و متناسب با آن لایحه‌های کاربری صنعت فضایی را توسعه دهیم.

وی با بیان اینکه اگر تحقیق و توسعه مناسب با بهره‌برداری‌های کشور نباشد، توسعه دادن این حوزه‌ها هدر دادن هزینه است، افزود: باید دید در کشور چه حوزه‌هایی مورد نیاز است و متناسب با آن توسعه انجام داد. این موضوع به نیازسنجی در همه مجموعه‌های کشور و مطالعه تحقیقی سایر کشورها نیاز دارد که در نهایت نقشه راهبری و طرح جامع توسعه صنعت فضایی در کشور را خواهیم داشت.

پیش‌نویس طرح جامع توسعه صنعت فضایی تا دو ماه آینده

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: این موضوع یک ماه پیش در جلسه با سازمان فضایی مطرح شد و بناست تا دو ماه آینده یک پیش‌نویس اولیه از این طرح را داشته باشیم و با سایر سازمان‌ها به جمع‌بندی برسیم و بتوانیم طرح جامع توسعه صنعت فضایی در کشور را با مشارکت تمامی مجموعه‌ها داشته باشیم.

جهرمی با اشاره به هزینه و فایده پروژه‌های صنعت فضایی بیان کرد: بعضی از پروژه‌ها حاکمیتی بوده و اقتصادی نیستند و دولت و نظام باید در این عرصه سرمایه‌گذاری کنند و هزینه بدهد. مانند خدمات روستایی که در بسیاری از حوزه‌ها به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست بلکه تعهد حاکمیت است اما بعضی پروژه‌ها می‌تواند اقتصادی باشد از جمله پروژه‌های سنجشی.

او ادامه داد: البته برای این پروژه‌ها باید بازار ایجاد کرد. از خصلت‌های هفته فضایی نیز این است که این موضوع را ترویج و فناوری‌های این حوزه را تشویق کند تا مجموعه‌هایی که می‌توانند از این حوزه استفاده کنند، سرمایه‌گذاری داشته باشند. در آن صورت عمده پروژه‌های صنعت فضا، اقتصادی خواهد بود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: پیش از این چون ترویج این موضوعات را مناسب پیش نبردیم و یا یکپارچه نبوده‌، عمده هزینه و فایده متناسب نبوده است اما این حوزه ظرفیت آن را دارد که پروژه‌ها را اقتصادی و مقرون به صرفه کنیم و از ظرفیت بخش خصوصی بهره ببریم.

جهرمی با اشاره به بودجه لازم برای پروژه‌های صنعت فضایی اظهار کرد: تا امروز پروژه‌ای نبوده که به لحاظ اجرایی مشکل بودجه داشته باشد. اگر نقشه جامع فضای کشور استخراج شد، بررسی می‌کنیم که پروژه‌های حال حاضر کفایت می‌کند یا باید پروژه‌های جدیدی تعریف کنیم و متناسب با آن برآورد بودجه انجام دهیم و از دولت و مجلس بخواهیم ردیف‌های خاص اعتباری برای آن قرار دهند. البته بودجه خاصی برای این حوزه اختصاص داده نشده و منابع آن اکنون از محل درآمد و هزینه وزارت ارتباطات است.

او با اشاره به تدوین برنامه ۱۰ ساله فضایی گفت: این برنامه برای توسعه صنعت فضایی از بعد اپلیکیشن‌ها و المنت‌هاست اما لایه کاربردی در این صنعت باید ترسیم شود. البته تعارضی بین لایه کاربری و آنچه به لحاظ پژوهشی تدوین شده، وجود ندارد اما ممکن است لازم باشد برخی از اهداف برنامه ۱۰ ساله هم بازنگری شود.

برقراری ارتباطات ماهواره‌ای در کوهستان مقرون به صرفه نیست

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به نیاز برای برقراری ارتباطات ماهواره‌ای در مناطق کوهستانی بیان کرد: گزارشی مبنی بر اینکه مردم در کوهستان برای برقراری ارتباط از گوشی‌های ماهواره‌ای استفاده می‌کنند، نداریم. البته سازمان هلال احمر، اورژانس، آتش‌نشانی و صدا و سیما از ارتباط ماهواره‌ای استفاده می‌کنند. این سازمان‌ها به صورت تجاری از سازمان تنظیم مقررات ارتباطات مجوز دارند و در این عرصه محدودیتی نداریم.

جهرمی ادامه داد: اما ارائه این سرویس‌ها شامل همان مدل هزینه و فایده است که البته تاکنون جزو پدیده‌های حاکمیتی نبوده است و به لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه نیست. بنابراین تلاش می‌کنیم از همان ظرفیت‌های بین‌المللی با رعایت قوانین ایران استفاده شود.

هماهنگی برای قرار دادن ماهواره در مدار

او با بیان اینکه در روال نقاط مداری با توجه به نیاز به ITU درخواست داده می‌شود، گفت: این درخواست مربوط به بخش صدا، تصویر و دیتا خواهد بود. ما تاکنون نقطه فضایی از دست ندادیم و در مدار ۳۴ درجه هماهنگی فرکانس داده‌ای صورت گرفته است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه به لحاظ پخش صدا و سیما در نقاط ماهواره‌ای مشکل نداشتیم، اضافه کرد: مدارها به مدت دو ساله رزرو می‌شوند و باید در آنها ماهواره قرار گیرد اما در دولت‌های قبل با توجه به فرآیند تحریم سازمان فضایی نتوانستند در مدار، ماهواره قرار دهند. با هماهنگی‌هایی که با سازمان صدا و سیما، سازمان فضایی و تنظیم مقررات انجام شده، نقاط جدیدی درخواست دادیم و هماهنگی‌ها در حال انجام است.

جهرمی ادامه داد: برای قرار دادن ماهواره در مدار ۴۳.۵ درجه در حال هماهنگی هستیم تا بتوانیم این نقطه را ثبت کرده و نیاز خود را برطرف کنیم. تلاش می‌کنیم با قرار دادن ماهواره این نقاط را حفظ و پایدار کنیم.

او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به عنوان یک عضو کابینه معتقد است که برجام قابل مذاکره است، گفت: رئیس‌جمهور نیز تاکید کرده‌اند که برجام قابل مذاکره مجدد نیست و شرایط آن در زمان مشخص به یک توافق بین‌المللی رسیده است و طرفین بر آن توافق کرده‌اند. به همین دلیل نیازی نیست که این توافق مجددا تکرار شود.

منبع: ایسنا

401

محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ماهواره صنعت فضایی لایحه

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۰۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت کوانتومی و توسعه فناوری دسترسی رادیویی باز؛ پروژه‌های پرچمدار ستاد اتصال‌پذیری

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات در خصوص اقدامات این ستاد در سالی که گذشت، گفت: این ستاد در بحث تبصره ۱۸، از ۱۱ طرح به مبلغ ۲۷/۵ میلیارد تومان و خارج از تبصره ۱۸، از ۱۴ طرح به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان حمایت کرده است.

دبیر ستاد خبر داد

اینترنت کوانتومی و توسعه فناوری دسترسی رادیویی باز، پروژه های پرچمدار ستاد توسعه فناوری های اتصال پذیری و ارتباطات

به گزارش ایسنا، سید محمد کرباسی در خصوص مأموریت‌های ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری اظهار کرد: رصد فناوری و شناسایی زیست‌بوم، فرهنگ‌سازی و ترویج سواد فناوری، حمایت از نخبگان پژوهشگر و سرآمدان فناور، توسعه فناوری‌های اولویت‌دار و نوظهور و تجاری‌سازی و بازاریابی از جمله ماموریت‌هایی است که این ستاد در دستور کار خود دارد.

وی همچنین، توسعه منابع انسانی، توسعه فرهنگ بومی‌سازی شبکه ملی اطلاعات، توسعه اتصال‌پذیری با اولویت هوشمندسازی صنایع و تقویت زیرساخت امنیت سایبری شبکه و صنعتی را از اهداف راهبردی این ستاد برشمرد.

به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، دانشگاهیان و پژوهشگران، هسته‌های فناور و شرکت‌های نوپا، صنایع، سازمان‌ها و نهادهای دولتی و عموم افراد جامعه از مخاطبان این ستاد محسوب می‌شوند.

کرباسی در ادامه در تبیین فعالیت‌های ستاد، گفت: ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات در سال گذشته اقدام به انتشار هفت فراخوان کرد که از آن جمله می‌توان به فراخوان حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی، فراخوان پروژه‌های تحقیقاتی- طرح‌های پژوهشی و پسادکتری (بنیاد علم)، فراخوان حمایت از طرح‌های فناورانه (نوآفرین)، فراخوان حمایت از طرح‌های فناورانه در حوزه تجهیزات رادیویی (ترنج)، فراخوان‌ حمایت از طرح‌های فناورانه و ... کرده است.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات همچنین به پروژه‌های پرچم‌دار این ستاد در سال گذشته هم اشاره کرد و گفت: این پروژه‌های پرچم دار بر محصولات مورد نیاز گلوگاهی کشور تمرکز دارند و هدف از طرح این پروژه‌ها حل مشکلات کشور در بحث فناوری است.

وی در این راستا، پروژه اینترنت کوانتومی، فناوری دسترسی رادیویی باز(Open RAN) و Fablab IOT و FSO را از جمله این پروژه‌های پرچم‌دار برشمرد.

کرباسی در خصوص حمایت‌های ستاد هم گفت: ستاد در بحث تبصره ۱۸، ۷۲ طرح دریافت کرده و ۱۱ طرح را به مبلغ ۲۷/۵ میلیارد تومان مورد حمایت قرار داده و خارج از تبصره ۱۸، ۱۸ طرح دریافت کرده و ۱۴ طرح به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان مورد حمایت قرار گرفته‌اند.

به گفته وی، در حوزه تجاری‌سازی و بازاریابی هم ستاد برنامه هایی را در دستور کار خود داشته است.

وی شرکت در گردهمایی شرکت‌های فناوری اطلاعات و نرم‌افزارهای رایانه‌ای در مشهد، شرکت در رویداد ملی نکست و امضای ۱۳ تفاهم‌نامه و توافق‌نامه را از جمله اقدامات صورت گرفته در این راستا عنوان کرد. همچنین، همکاری در تجهیز دو آزمایشگاه تخصصی در حوزه ۵G و IOT از دیگر اقدامات این ستاد در سال ۱۴۰۲ است.

کرباسی خاطرنشان کرد: حدود ۳۳ میلیارد تومان از محل بودجه ستاد به تفکیک ۱۱ درصد به فرهنگ‌سازی و ترویج سواد فناوری، ۲۱ درصد حمایت از نخبگان و ۶۸ درصد توسعه فناوری و همچنین ۴۹ میلیارد تومان هم از نهادهای دیگر در قالب اعتبار مالیاتی و تفاهم‌نامه‌ها جذب شد که به تفکیک یک درصد به فرهنگ‌سازی و ترویج سواد فناوری، ۳۷ درصد به حمایت از نخبگان و ۶۲ درصد به توسعه فناوری اختصاص پیدا کرده است.

وی در ادامه از تشکیل کارگروه‌هایی همچون اینترنت اشیاء و هوشمندسازی، ارتباطات نسل جدید، ماهواره و سنجش از راه دور و امنیت سایبری به عنوان یکی از اقدامات این ستاد در سالی که گذشت، یاد کرد. 

بازدید از شرکت‌های دانش‌بنیان و آزمایشگاه‌های تخصصی در راستای رصد، شناسایی و ترویج امید در حوزه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات از دیگر برنامه‌هایی است که دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات به آنها اشاره کرد و در این راستا، بازدید از آزمایشگاه تحقیقاتی و مرکز نوآوری و شرکت‌های دانش‎‌بنیان مستقر در دانشگاه علم و صنعت، مجموعه‌های شتاب‌دهنده و شرکت‌های دانش‌بنیان شهر اصفهان، هلدینگ گرین‌وب و کارخانه نوآوری خراسان رضوی و بررسی مسائل فناورانه بخش رادیویی نسل پنجم ارتباطی را در نشستی با شرکت‌های دانش‌بنیان از دیگر اقدامات این ستاد برشمرد.

به گفته کرباسی، حضور ستاد در چهارمین رویداد هفته ایران دیجیتال، کنفرانس ظرفیت شبکه ملی اطلاعات ویژه توسعه هوشمندسازی، چهاردهمین نمایشگاه فناوری‌ نانو ۱۴۰۲ و  بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی تلکام ۱۴۰۲ از دیگر فعالیت‌های نمایشگاهی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات است.

وی ادامه داد: برگزاری سه دوره رویداد کاشتن برای آینده با عناوین «دنیای شگفت‌انگیز ارتباطات از ژرفای کوانتوم تا ماورای ماهواره‌ها»، «اتصال‌پذیری، ارتباطات و هوش مصنوعی» و «ایران هوشمند و متصل» و حمایت‌های مالی از نهادها و دانشجویان با موضوعاتی همچون هکاتون، برگزاری اولین دوره ASMMasters و مسابقه طراحی و ساخت ماهواره‌های مکعبی Qsat (کیوست) و برگزاری دو دوره‌ آموزشی «امنیت سایبری» و «آشنایی‌ با فناوری‌های نوظهور و مشاغل آینده با عنوان اتصال‌پذیری و ارتباطات نسل جدید»  از دیگر رویدادها و مسابقات و دوره‌های آموزشی است که این ستاد در سال گذشته به انجام رسانده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سال پر پرتاب فضایی ایران با ماهواره‌های طلوع ۳، ظفر ۲ و کوثر
  • آماده پرتاب ماهواره برای دیگر کشورها هستیم/ پایگاه جدید فضایی ایران در چابهار دسترسی به مدارهای متوعی را فراهم می‌کند
  • هدیۀ اینترنت ۳۰ گیگابایتی برای معلمان
  • ایران در آستانه پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی چابهار
  • معلم‌های «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند
  • معلمان «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند
  • اینترنت کوانتومی و توسعه فناوری دسترسی رادیویی باز؛ پروژه‌های پرچمدار ستاد اتصال‌پذیری
  • پیش‌نویس لایحه جامع حمایت از نخبگان ایرانی آماده شد
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد/ اعلام آمادگی نمایندگان خانه ملت برای حمایت از نخبگان
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد