Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-03@04:00:07 GMT

ظریف: ما هیچ گاه به دنبال اختلاف در منطقه نبودیم

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۴۰۸۳۸

ظریف: ما هیچ گاه به دنبال اختلاف در منطقه نبودیم

به گزارش جماران؛ وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به رایزنی‌های انجام گرفته با مقامات قطری و عمانی درباره تحولات یمن گفت: در این مورد نظرات بسیار نزدیک بود و این گفت‌وگوها و همکاری‌ها را ادامه خواهیم داد.

محمدجواد ظریف در حاشیه سفر خود به دو کشور عمان و قطر در جمع خبرنگاران در مسیر بازگشت به تهران، گفت: همان‌طور که ما در ابتدای دولت دوازدهم اعلام کردیم، روابط با همسایگان یکی از دو اولویت سیاست خارجی‌مان در کنار تسهیل همکاری‌های بین‌المللی در جهت اقتصاد مقاومتی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بار هم مثل دولت یازدهم اولین حرکت‌ها را از منطقه شروع کردیم که البته این‌ها به جز سفر به نیویورک و شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل بود که یک سفر دوره‌ای هر ساله است.

وی افزود: این سفر را به دو کشور عمان و قطر که از همسایگان نزدیک ما در خلیج فارس هستند، آغاز کردیم. هدف ما ارتباطات گسترده‌تر اقتصادی با هر دو کشور است که در چند ماه گذشته روند رو به رشدی داشته است. در حوزه انرژی با عمان کار به خوبی پیشرفته است، همکاری‌های تجاری و بانکی با عمان پیشرفت داشته و زمینه برای همکاری‌های چند جانبه اقتصادی با عمان فراهم شده از این رو در این زمینه گفت‌وگوهای خوبی با وزیر خارجه و سلطان عمان داشتیم.

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: در حوزه اقتصادی نیز با قطر بعد از فشارهایی که توسط همسایگان به این کشور وارد شده، همکاری‌های خوبی شروع و گشایش‌های زیادی ایجاد شده که به نفع دو کشور است و در این زمینه هم در قطر با امیر و وزیر امور خارجه و همچنین وزیر اقتصاد آن کشور گفت‌وگوهای بسیار خوبی را انجام دادیم.

ظریف ادامه داد: در حوزه بانکی تسهیلات خوبی فراهم شده، در حوزه ویزا قرار شده تسهیلات بیش‌تری برای ایرانی‌ها فراهم کنند. بحث دیگری که در هر دو کشور داشتیم و به صورت مفصل در جلسات خصوصی با سلطان عمان و امیر قطر مطرح کردیم بحث مسائل منطقه‌ای و ضرورت همکاری بین کشورهای منطقه و تبدیل این فرهنگ تخاصم در منطقه ما به فرهنگ همکاری و گفت‌وگو بود. در خصوص مشکلات منطقه در بحث یمن و سوریه، ضرورت حفظ یکپارچگی و تمامیت ارضی عراق به خصوص بعد از تحولات اخیر تبادل نظرات بسیار خوبی با امیر قطر و سلطان عمان و وزرای خارجه این دو کشور صورت گرفت.

وی خاطر نشان کرد: ایران به جد تمایل دارد که روابطش با همسایگانش بر اساس گفت‌وگو و مشارکت و بر اساس تفاهم و منافع مشترک باشد. ما معتقدیم که حتما با قطر و عمان و دیگر همسایگان‌مان چنین روابطی کاملا در دسترس است و قدم‌های اولیه خوبی برداشته شده و انشاالله در این زمینه بیش‌تر اقدام خواهد شد.

ظریف در پاسخ به پرسشی در خصوص رایزنی‌های صورت گرفته در مورد حل مشکلات منطقه‌ای، گفت: با هر دو کشور در خصوص یمن و ضرورت پایان دادن هر چه سریع‌تر به بحران یمن و پایان دادن به حملات هوایی علیه مردم یمن و کمک رسانی انسانی سریع و دستیابی به راه‌حل سیاسی در این موضوع صحبت کردیم و نظرات بسیار نزدیک بود و این گفت‌وگوها و همکاری‌ها را ادامه خواهیم داد.

وزیر امور خارجه کشورمان درباره بحران سوریه نیز گفت: در مورد وضعیت سوریه با توجه به اینکه در گذشته اختلافاتی با قطر داشتیم، ضرورت دارد که بیش‌تر گفت‌وگو کنیم و این تمایل سیاسی وجود دارد که گفت‌وگوهای گسترده‌تری با همه کشورها در مورد پایان دادن به آلام مردم سوریه صورت بگیرد. ما اگر بتوانیم روی یک موضوع با همه توافق کنیم و آن اینکه مردم سوریه را در مهم‌ترین اولویت خودمان قرار دهیم، یعنی از یک طرف پایان دادن به جنگ، خشونت و درگیری در سوریه و از طرف دیگر حق انتخاب با مردم سوریه باشد، شاید بتوانیم به سمت ایجاد آرامش بیش‌تر و طولانی‌تر و راه‌حل سیاسی در سوریه حرکت کنیم.

ظریف تاکید کرد: در مورد عراق در حال حاضر یک اجماع جهانی مبنی بر مخالفت با رفراندوم و ضرورت بازگشت کامل به احترام به تمامیت ارضی و وحدت ملی عراق و بعد از آن شروع گفت‌وگوهای داخلی عراق برای رسیدن به راه‌حل سیاسی وجود دارد و بین سه کشور هم نظرات مشترک زیاد بود.

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به پرسشی در خصوص بازتاب رسانه‌ای سفر وی به عمان و قطر و این‌که این سفر تلاش برای تعمیق شکاف بین کشورهای خاص باشد و این‌که پیام سفر شما چه بوده است؟ اظهار کرد: ما هیچ‌گاه به دنبال اختلاف در منطقه نبودیم، سیاست ما همواره این بوده که منطقه ما نیاز به آرامش و گفت‌وگو دارد.

وی افزود: منطقه ما نیاز به یک سامانه همکاری و گفت‌وگو برای امنیت در منطقه دارد و پیشنهاد سامانه گفت‌وگو در خلیج فارس را بارها مطرح کردیم و متاسفانه مورد توجه برخی کشورهایی که آینده خودشان را در تنش، فشار و تحمیل بر همسایگان می‌بینند قرار نگرفته و امیدواریم این کشورها هرچه سریع‌تر منطق گفت‌وگو و ضرورت تفاهم و همکاری و ضرورت دست برداشتن از خیالاتی که برای تحمیل دیدگاه‌های خود بر سایرین در منطقه دارند را بپذیرند.

ظریف تصریح کرد: در آن زمان حتما امکان گفت‌گوی گسترده‌تر وجود دارد، جمهوری اسلامی ایران همواره بر تفاهم و حل مشکلات اصرار داشته و هیچ‌گاه علاقه‌ای بر تعمیق اختلافات نداشته به خاطر اینکه آن را در جهت منافع خودمان نمی‌دانیم. منافع ما در این است که همه کشورهای منطقه با درک واقعیت‌های این منطقه و با کنار گذاشتن منطق زور و فشار بتوانند به یک راه‌حل مورد قبول همه دست پیدا کنند.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۰۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم

محمد جواد ظریف وزیر پیشین امور خارجه اظهار کرد: کشور‌های جنوب خلیج فارس در حال اصلاح ادراک‌های غلط خود هستند، اما همچنان باقی مانده‌هایی از ادراک غلط وجود دارد و آن، خرید امنیت است. امروز دیگر جهان از قطب‌ها خارج شده است البته به معنای این نیست که کشور‌های قدرتمند دیگر وجود ندارند. بلکه دوگانه وفاداری و حمایت دیگر به شکلی که می‌شناختیم وجود ندارد و این موضوع را دوستان عرب ما در حاشیه جنوبی خلیج فارس خیلی زود فهمیدند.

به گزارش اکوایران، ظریف در ادامه افزود: امروز دوستان ما در جهان عرب این تصور را دارند که می‌توانند امنیت را از اسرائیل بخرند در حالی که اسرائیل در تاریخ تقلبی خود به هیچ کسی رحم نکرده است. این اشتباه شناختی کنار گذاشته نشده است.

وی تصریح کرد: اما اشتباه مشترک بین ما (بیشتر) و عرب‌ها این است که آمریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است. در حالی که آمریکا اولویت خود را از خلیج فارس خارج کرده است. یکی از دلایل برجام این بود که آمریکا می‌خواست حضور خود را در منطقه کم کند.

ظریف تاکید کرد: عدم حضور در ترتیبات امنیتی منطقه به معنای عدم شکل‌گیری ترتیبات امنیتی در خلیج فارس نیست. ما با عدم حضور در مذاکرات افغانستان نتوانستیم جلوی طالبان را بگیریم تنها منافع ما حذف شد.

وزیر سابق خارجه اظهار کرد: تصور نکنیم که اگر وارد FATF نشدیم مقررات آن بر ما حاکم نخواهد شد، زیرا امروز همه بانک‌های ما مجبور به رعایت آن هستند، اما با هزینه‌ای ۱۰ برابری.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم
  • تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی میان اتاق تبریز و فدراسیون اتاق‌های سوریه
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم
  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • نقش ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • ایران به دنبال رابطه برد-برد با آفریقا است/ نگاه برابر داریم
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری زنجان با سوریه