Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-05@21:49:35 GMT

درباره انتقادها به عدالتخواهان

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۴۵۷۵۵

درباره انتقادها به عدالتخواهان

به تعبیر قرآنی، همواره مبارزه با «طاغوت فرعونی» بر «طاغوت قارونی» ارجح است. این مهم، جهت حق‌طلبی و عدالتخواهی ما را روشن می‌کند. بالاتر از فساد اقتصادی، فساد سیاسی است. فساد سیاسی است که رانت توزیع می‌کند. فساد سیاسی است که به فساد اقتصادی ساختار می‌بخشد. جهان نيوز - محسن مهدیان: آقای قاسمیان از روحانیون انقلابی و اهل علم، اخیراً گفتند: «بدانید که فتنه‌هایی در راه هست که محصول بچه حزب‌اللهی‌های دو آتیشه است و عاملان آن به‌شدت عدالتخواه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. چراکه رهبر را کندرو می‌دانند.»

جالب اینکه در همین ایام آقای پناهیان از منبری‌های حزب‌اللهی و خوش‌سخن نیز گفتند: «انتقادات خوارج درست بود اما مصلحت رانفهمیدند، به‌نام عدالت مقابل ولایت ایستادند.»

چرایی این هشدار در این ایام خاص را باید از خود این دو بزرگوار پرسید اما به نظر می‌رسد این تذکر از یک جهت مبنایی، اهمیت اساسی دارد.
بزرگ‌ترین اشکال این جریان چیست و این تندروی ناشی از چه رویکردی است؟ آیا این تندروی ناشی از اخلاق است؟ آیا ناشی از عدم شناخت مصلحت است؟ آیا منشأ این تندروی آرمان‌گرایی به‌دور از واقع‌بینی است؟ همه این موارد ممکن است اما به نظر می‌رسد مساله با اهمیت‌تری وجود دارد که عدم توجه بینشی به این موضوع، منجر به طرح این هشدارها شده است.

جریان عدالتخواهی ما دچار یک اشتباه معرفتی و فقدان یک نظام بینشی است که اولویت‌های نزاع جبهه‌ای را رعایت نمی‌کند.

مصداقاً یعنی چی؟
اینکه عدالتخواهان ما برای مبارزه با فساد، حاضر می‌شوند با یک جنبش سبزی متحد شوند و حتی فسادستیزی او را تکریم کنند، ریشه در همین فهم غلط دارد.

به تعبیر قرآنی، همواره مبارزه با «طاغوت فرعونی» بر «طاغوت قارونی» ارجح است. این مهم، جهت حق‌طلبی و عدالتخواهی ما را روشن می‌کند. بالاتر از فساد اقتصادی، فساد سیاسی است. فساد سیاسی است که رانت توزیع می‌کند. فساد سیاسی است که به فساد اقتصادی ساختار می‌بخشد.

با این توضیح چطور ممکن است برای مبارزه با فساد اقتصادی به جهت این مبارزه اعتنا نکنیم؟ چطور ممکن است جریان عدالتخواهی حب و بغض‌اش به گروه‌ها و جریانات را صرفاً بر اساس مبارزه در حوزه فساد اقتصادی تنظیم کند؟

این حرف ما یعنی قبیله‌گرایی؟ برداشت سطحی از یک رهنمود قرآنی نداشته باشیم. بحث در فهم اولویت‌هاست؛ فهم اصلی و فرعی است. هنر مبارزه و مهم‌تر از همه جهت‌گیری مبارزه است. باید محاسبه کرد نتیجه این مبارزه، در نهایت به نفع جبهه حق است یا نه؟ نفع نهایی را جبهه حق می‌برد یا باطل؟

مهم‌ترین اختلاف میان «فساد اقتصادی در طاغوت فرعونی» با «فساد اقتصادی در جبهه حق» این است که در فساد فرعونی، فساد فرد مولود فساد یک جبهه است اما در جبهه حق این نسبت برعکس است. همان ماجرای تفاوت آخوند دزد با دزد آخوند است.

زود دچار مطلق‌انگاری نشویم. نمی‌خواهیم یک طرف را حق مطلق و یک طرف را باطل محض بدانیم. مساله نسبی است اما همین نسبیت و طیف را باید در مبارزه‌مان نیز مراعات کنیم.

عدم این نظام معرفتی باعث می‌شود که به‌نام عدالتخواهی و مبارزه با فساد در زمین اهل باطل بازی کنیم. چرا که مبارزه را نقطه‌ای می‌بینیم نه جبهه‌ای. منفک دیدن یک نقطه از جبهه، باعث سوءتفاهمات و خطاهای تحلیلی فاحش می‌شود چون به «زمینه»‌ها و «عواقب» بی‌توجه است و در نهایت هر «دادزدنی» را «انقلابی‌گری» و هر «سکوتی» را «عافیت‌اندیشی» می‌داند.
منبع:صبح نو

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۵۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز؛ محسن رضایی در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دیدارهای جداگانه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا و دبیران جریانات سیاسی دیگر بر وحدت گروه‌های انقلابی تاکید کرد.

بیشتر بخوانید؛ محسن رضایی: ارتباط ایران با جبهه مقاومت دستوری و آمرانه نیست

وی در دیدار با نادی، جراره و شورای مرکزی شریان، رائفی پور و سعید محمد و شورای مرکزی صبح ایران و احمد نادری و شورای مرکزی جماران گفت: باید از رویش‌های انقلاب استقبال و از هرنوع تفرقه جلوگیری کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت در جبهه انقلاب، افزود: همبستگی و برادری از ارزش‌های اصیل انقلاب اسلامی است که امروز بیش از هر زمانی باید مورد توجه باشد و اکنون ملت و نظام، نیازمند صف فشرده نیروهای انقلاب و کارآمدی جبهه انقلاب است و راه آن قاعده‌محوری به جای شخص‌محوری است.

وی با یادآوری شرایط حساس کشور پس از طوفان الاقصی و عملیات «وعده صادق» اظهار کرد: موقعیت ایران در غرب آسیا بیش از گذشته تعیین‌کننده شده است، بنابراین فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی درمقابل کشور قرار گرفته است. در چنین شرایطی وحدت نیروهای انقلاب و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور رمز عبور از تهدیدات و بهره‌برداری از فرصت‌هاست. هر نوع تک‌روی و سهم‌خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد. امروز بشدت نیازمند عقلانیت جمعی اشخاص و جریانات سیاسی کشور هستیم.

رضایی با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات گفت: انتخابات مجلس‌ باوجود شرایط سخت اقتصادی با حضور مردم انجام شد که نشان دادند تنها راه اصلاح کشور انتخابات و مردم‌سالاری است. حضور سلیقه‌های مختلف سیاسی، مشارکت مردم را جدی‌تر و بیشتر می‌کند.

وی گفت: رقابت باید برادرانه و به دور از منازعه باشد. انتقادات باید منصفانه و همراه با ضوابط اخلاقی صورت گیرد و فضا برای رویش‌های جدید مهیا باشد. تحمل سلیقه‌های سیاسی علامت بلوغ عقلانیت گروه‌های سیاسی است.

در این نشست‌های جداگانه نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی‌پور و سعید محمد از صبح ایران، با تشریح روند شکل‌گیری جریان‌ها و تشکل‌های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله‌مندی‌ها پرداختند و آمادگی خود برای گفت‌وگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند.

محسن رضایی نیز در جلسه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا، بر وحدت همه گروه‌های جبهه انقلاب ازجمله شانا، پایداری، شریان، جماران، صبح ایران و تحول‌خواهان وسایر گروه‌ها تأکید کرد و اعضای شانا هم نظراتشان را بیان کردند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229413 برچسب‌ها محسن رضایی

دیگر خبرها

  • گسترش دانش، مبارزه سیاسی و سامان دادن به تشکیلات
  • تاریخ بشریت ادامه راه انبیاء در مبارزه با جریان استکبار است
  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • انقلاب اسلامی تبلور مکتب سیاسی امام صادق(ع)
  • قوه قضاییه در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نمی شود
  • دشمن در جنگ اقتصادی با مقاومت مردم نتوانسته کاری از پیش ببرد
  • مبارزه با فساد در الوند پایان نمی‌پذیرد
  • نباید از اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات غافل شد