Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@03:24:19 GMT

مادران پیش از بارداری، پرونده سلامت تشکیل دهند

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۵۳۹۱۰

کارشناس سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین بیان کرد: تمام مادران باردار، به ویژه مادران باردار پُرخطر، علاوه بر این که تحت نظر متخصص زنان هستند، در مراکز خدمات جامع سلامت نیز تحت مراقبت خواهند بودند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ هنگامه سیمیاری، کارشناس سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین در تشریح اهمیت تشکیل پرونده قبل از بارداری در مراکز خدمات جامع سلامت،در چهارمین نشست شورای پیام گزاران ادارات شهرستان قزوین گفت: برای کاهش احتمال وقوع مرگ مادران باردار، لازم است مادران، سه ماه قبل از تصمیم به بارداری، به نزدیک ترین مرکز خدمات جامع سلامت به محل سکونت خود مراجعه کرده و پرونده بهداشتی تشکیل دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته این کارشناس بهداشتی، تمام مادران باردار، به ویژه مادران باردار پُرخطر، علاوه بر این که تحت نظر متخصص زنان هستند، در مراکز خدمات جامع سلامت نیز تحت مراقبت خواهند بودند.

سیمیاری تصریح کرد: مادران باردار تا 42 روز بعد از زایمان، در صورت وجود علائم خطر، مثل: سرگیجه، احتقان پستان، مشکلات بندناف، فشار خون بالا و تب، به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.

اختصاص مرخصی ساعتی اداری برای سلامت کارمندان
کارشناس سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت شهرستان قزوین اظهار کرد: برنامه خدمات نوین میانسالان (گروه سنی 30 تا 59 سال) شامل بررسی شیوه زندگی، خطرسنجی بیماری‌های قلبی و مغزی، معاینات پزشکی و خدمات مامایی برای بانوان، در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی در حال اجراست.

وی اضافه کرد: کارکنان ادارات با استفاده از مرخصی ساعتی اداری می‌توانند به نزدیک ترین مرکز محل سکونت خود مراجعه کنند.

سیمیاری با اشاره به اینکه مرکز بهداشت شهید بلندیان آمادگی اعزام تیم سلامت به ادارات شهرستان، برای ارائه خدمت به مردان 30 تا 59 سال را دارد، خواستار همکاری ادارات در این زمینه شد.

شیر خشک، یکی از دلایل کاهش تمایل کودک برای گرفتن شیر مادر
در ادامه، دکتر الهی متخصص کودکان، به موضوع سلامت مادر و کودک و خصوصاً اهمیت شیر مادر در دوران رشد و تکامل کودک اشاره کرد.

وی ضمن اینکه سلامت مادران را در داشتن زایمان طبیعی دانست و زایمان سزارین را مضر برای سلامت کودک و مادر برشمرد و گفت: دادن شیر خشک یکی از دلایل کاهش تمایل کودک برای گرفتن شیر مادر است و شیر مادر، غذای کامل و بسیار مناسب برای کودک است.


انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۵۳۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف

وارفارین یک داروی ضدانعقاد است و زمانی که طول می‌کشد تا لخته خون تشکیل شود را طولانی می‌کند، این دارو ضدانعقاد شناخته شده و اثرگذار است که با وجود اینکه برای بسیاری از کودکان و بزرگسالان ایمن شناخته می‌شود، برای برخی افراد مناسب نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، وارفارین یک داروی ضدانعقاد است و در واقع زمانی که طول می‌کشد تا لخته خون تشکیل شود را طولانی می‌کند؛ وارفارین این اثر را با کاهش اثرات ویتامین کا که در پروسه انعقاد خون شرکت دارد، اعمال می‌کند و برای جلوگیری از تشکیل لخته‌های خون ناخواسته در شرایطی که ریسک تشکیل لخته بالا است مانند بعضی بیماری‌های قلبی و عروقی تجویز می‌شود.

وارفارین در پیشگیری از تشکیل هرگونه لخته خون یا بزرگ‌تر شدن لخته در عروق پا، شش یا قلب در شرایطی که بیمار در شرایط خطر قرار دارد، کاربرد دارد و به عنوان یک ضدانعقاد شناخته شده و اثرگذار با قیمت مناسب بسیار رایج است.

کاربردهای داروی وارفارین

وارفارین دارویی است که به عنوان ضدانعقاد یا رقیق کننده خون شناخته می‌شود:

نقش پیشگیری و درمان ترومبوآمبولی وریدی و آمبولی ریوی مرتبط پیشگیری و درمان ترومبوآمبولی همراه با فیبریلاسیون دهلیزی (نوعی آریتمی قلبی) مؤثر در پیشگیری و درمان ترومبوآمبولی همراه با تعویض دریچه قلب درمان کمکی برای کاهش مرگ و میر، سکته قلبی مکرر و حوادث ترومبوآمبولیک پس از سکته‌ی قلبی پیشگیری ثانویه از سکته‌ی مغزی و حملات ایسکمیک گذرا در بیماران مبتلا به دریچه میترال روماتیسمی، اما بدون فیبریلاسیون دهلیزی شرایطی که خطر ابتلاء به لخته خون را افزایش می‌دهد، از جمله نوع خاصی از ریتم نامنظم قلب (فیبریلاسیون دهلیزی)، تعویض دریچه قلب، حمله قلبی اخیر و جراحی‌های خاص (مانند تعویض مفصل ران / زانو) عوارض جانبی وارفارین چیست؟

عوارض جانبی را می‌توان به دو گروه کم خطر و پرخطر تقسیم بندی کرد؛ به طور مثال عوارض جانبی کم خطر شامل موارد زیر است:

حالت تهوع از دست دادن اشتها درد معده یا شکم

در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی پرخطر داروی وارفارین:

زرد شدن پوست و تیره شدن رنگ ادرار لکه‌های دردناک و متورم روی پوست سردردهای شدید تشنج تغییر در بینایی بی حسی یا سوزن سوزن شدن در بازوها یا پاها احساس خستگی، ضعف یا مریضی

در صورت رخ دادن موارد بالا، افراد احتیاج به اورژانس پزشکی دارند.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی از جمله موارد زیر به بیمارستان مراجعه کنید.

بثورات پوستی خارش تورم (به خصوص در صورت، زبان، گلو) سرگیجه شدید مشکل تنفس

موارد احتیاط و هشدار در مصرف وارفارین چیست؟

اگر در حین استفاده از وارفارین هر کدام از موارد زیر برای شما پیش آمد، به بیمارستان مراجعه کنید:

خونریزی شدید ادرار قرمز یا قهوه‌ای مدفوع سیاه یا خونی سردرد شدید یا درد معده درد، ناراحتی یا تورم مفصل به خصوص پس از آسیب استفراغ خون یا موادی که شبیه قهوه است سرفه کردن خون کبودی که بدون آسیب دیدگی به یاد می‌آورید سرگیجه یا ضعف تغییرات بینایی آسیب به سر، حتی اگر خونریزی نداشته باشید

موارد زیر شانس خونریزی را در هنگام استفاده از وارفارین افزایش می‌دهند:

فشار خون کنترل نشده سابقه سکته‌ی مغزی زخم معده، ورم معده یا بیماری معده مشکلات کلیوی سرطان اعتیاد به الکل بیماری کبد

وارفارین به طور معمول در دوران بارداری توصیه نمی‌شود؛ به خصوص در ۱۲ هفته اول بارداری می‌تواند برای کودک مضر باشد، اما مصرف وارفارین در شیردهی ایمن است.

چه کسانی نباید وارفارین مصرف کنند؟

مصرف این قرص تحت نظر پزشک برای بسیاری از کودکان و بزرگسالان ایمن است، با وجود این، وارفارین برای برخی افراد مناسب نیست؛ برای مثال در شرایط زیر ممکن است وارفارین برای فرد مناسب نباشد:

اگر فرد نسبت به این قرص یا هر داروی دیگری حساسیت دارد. اگر فرد در حال اقدام برای باردارشدن است یا اکنون در دوره بارداری قرار دارد. فرد مبتلا به مشکلات کبدی یا کلیوی باشد. بیمار مبتلا به عفونت دیواره قلب یا اندوکاردیت است. فرد به دلیل بیماری‌هایی مانند زخم معده در معرض خونریزی قرار دارد. فرد مبتلا به فشار خون بالا است. کد خبر 750729

دیگر خبرها

  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان کودک
  • پیشرفت‌های خیره کننده ایران در حوزه سلامت مادران
  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • نجات جان مادر باردار در نهبندان
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب نهبندان
  • نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهرمتولد شد