Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگردان مستند معبر گفت: مهمترین پیام این فیلم تغییرات بزرگی است که امام حسین (ع) و مکتب فکری ایشان بر روی معادلات سیاسی جهان دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد کرم‌زاده، کارگردان مستند «معبر» که اثرش در بسته اکران جشنواره عمار ویژه ماه محرم است، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری دانشجو؛ گفت: در سفری که سال ۱۳۹۰ به مناسبت اربعین حسینی به عراق داشتم، با تعدادی آزاده در کاروان همسفر شدم که این سفر خاطراتی را برای آن‌ها زنده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین اتفاق باعث شد که به فکر تحقیق و پژوهشی در این‌باره افتادم که حاصل آن، ساخت مستند «معبر» شد.


وی افزود: در این مستند، حرف‌های فراوانی برای مخاطبان بیان می‌شود، اما مهمترین پیام این فیلم تغییرات بزرگی است که امام حسین (ع) و مکتب فکری ایشان بر روی معادلات سیاسی جهان دارد، رویداد بزرگ پیاده‌روی اربعین و حتی دفاع مقدس، تحت تأثیر همین جریان است.

کرم زاده با اشاره به مراحل ساخت این مستند، توضیح داد: تدوین این اثر، بیش از ۱۵۰۰ ساعت طول کشید، زیرا هرچه رو به جلو می‌رفتیم، طرح کار و مسیر حرکت ما تغییر می‌کرد. در حقیقت، زمان سپری شده برای مستند ۳۰ دقیقه‌ای «معبر»، زیاد و مقداری غیرمعمول بود.

این مستندساز با بیان اینکه برای تولید مناسب یک مستند، نیاز به تصاویر آرشیوی خوب است، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات ما در مسیر ساخت این کار، دسترسی به آرشیو مورد نیازمان بود که همواره در این زمینه با سختی‌هایی روبرو بودیم.

وی در همین باره اضافه کرد: برای دست‌یابی به فیلم‌ها و تصاویر مورد نظرمان، باید به سازمان‌های مختلفی می‌رفتیم که غالبا وضعیت بسیار نامرتب و به‌هم‌ریخته‌ای داشتند، از جمله اینکه به هیچ عنوان، امکان دسترسی به آرشیو صدا و سیما نداشتیم.

کرم زاده تصریح کرد: مرحله دیگر کار ساخت این مستند، شناسایی افراد حاضر در تصاویر آرشیوی بود که حتی شهادت یا عدم شهادت آن‌ها هم اهمیت فراوانی برای ما داشت.

این مستندساز در بخشی دیگر از سخنانش اظهار داشت: پرداختن به راهپیمایی بزرگ اربعین از این جهت که ارتباط هر فردی با این واقعه عظیم، او را دچار تغییر و تحولات درونی و بیرونی فراوانی می‌کند، با اهمیت است. در واقع مهمترین تاثیر اربعین در زمان حاضر، اثرات رسانه‌ای آن و معرفی امام حسین (ع) به مردم جهان است.

وی یادآور شد: فیلمسازان و سینمای کشور تا امروز در استفاده از ظرفیت اربعین عملکرد قابل قبولی نداشتند، زیرا فیلم‌های قابل توجه و شاخصی در این زمینه ساخته نشده است. البته حوزه مستند، اینگونه نیست و کارهای بسیار خوبی در این زمینه ساخته شده است.

کرم زاده متذکر شد: در حوزه مستند شاهد تولید آثار فراوانی با موضوع اربعین هستیم به صورتی که در حال حاضر دغدغه فیلمسازان، نوآوری و خلق ایده جدید در ساخت کاری با این موضوع است. زیرا اربعین سوژه نخ نمایی در ایران شده است.

وی که اثرش در بسته ویژه جشنواره عمار در حال اکران است، در این باره اظهار داشت: با توجه به شناختی که از اکران‌های مردمی این جشنواره دارم، به این نتیجه رسیدم که هنرمندان اگر به دنبال بهتر دیده شدن کارهای خود هستند، باید نسبت به نمایش فیلم‌های خود در قالب این اکران‌ها اقدام کنند.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۵۵۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حق‌آبۀ لرستان فدای بازی‌ سیاسی شد/ کشاورزان ‌مهاجرت کرده‌اند

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با بیان اینکه حقابۀ لرستان فدای بازی‌های سیاسی شده‌ است، گفت: رودخانۀ کشکان با آب‌آورد ۶ میلیارد مترمکعب ظرفیت ساخت سد را دارد، اما جوانان با وجود اراضی کشاورزی به حاشیۀ شهرها کوچ کرده‌اند. - اخبار استانها -

کامران ساروقی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد با اشاره به خسارت سیل 1398 در لرستان اظهار داشت: این سیل خسارت بسیار بالایی به ابنیه، راه‌ها، اراضی کشاورزی و باغات این استان به‌ویژه در خرم‌آباد، کوهدشت، نورآباد، چگنی و پلدختر وارد کرد و اگر سد گاوشمار(معشوره) در لرستان ساخته می‌شد شاهد حجم ویرانگر سیل نبودیم، بنابراین اگر نمایندگان از احداث این سد دفاع می‌کردند خسارت 10 هزار میلیارد تومانی به پلدختر در سیل 1398 تحمیل نمی‌شد.

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با بیان اینکه 160میلی‌متر بارندگی در فروردین سال 1398 در دلفان داشتیم ‌و تمام بستر رودخانه، باغات و اراضی حاشیۀ رودخانه را از بین برد، افزود: ‌مسئولان بعد از وقوع حوادث تازه به فکر چاره‌جویی می‌افتند و برنامه‌ای بلندمدت برای جلوگیری از حوادثی مانند سیل وجود ندارد.

‌وی با بیان اینکه 12میلیارد مترمکعب آب در لرستان سالانه تولید می‌شود که این حجم عظیم از آب به‌صورت روان‌آب از این استان خارج می‌شود، ابراز کرد: عدم اجرای درست روش‌های آبخوان‌داری و آبخیزداری سبب بروز سیل در لرستان می‌شود.

ساروقی با اشاره به قطع بی‌رویۀ درختان در لرستان‌ یادآور شد: ساخت جاده‌های بدون مطالعه، تجاوز در حریم رودخانه‌ها، تغییرات در محیط‌زیست و بودجۀ ناچیز منابع طبیعی بر تکرار سیل در این استان افزوده‌ است.

او با گریزی به قانون توزیع عادلانۀ آب در 52 ماده، خاطرنشان کرد: ما در لرستان با وجود این قانون از حجم عظیم استفاده از تولید آب غافل مانده‌ایم و کشاورزان لرستان به‌دلیل عدم حق برداشت آب‌های تولیدی به شهرهای دیگر مهاجرت کرده‌اند.

ساروقی با تذکّر اینکه حقابۀ لرستان فدای بازی‌های سیاسی شده‌ است، بیان کرد: رودخانۀ کشکان با آب‌آورد 6 میلیارد مترمکعب ظرفیت ساخت سد را دارد، اما جوانان با وجود اراضی کشاورزی به حاشیۀ شهرها کوچ کرده‌اند.

او بیان کرد: قانون توزیع عادلانۀ آب در  لرستان اجرا نمی‌شود و از نمایندگان جدید درخواست می‌کنم از حقابۀ این استان در مجلس دفاع کنند.

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با طرح این پرسش که چرا باید برنج در جنوب کشور با آب این استان کشت شود، اما کشاورزان خودمان از آب محروم باشند، اعتراض کرد که کشاورزان لرستان چرا حق کاشت یونجه و ذرت علوفه‌ای را ندارند؟!

ساروقی با اعلام اینکه مدیریت منابع آب لرستان با عملکرد ضعیف خود جفایی عظیم را در حق کشاورزان روا داشته‌است، توضیح داد: حدود 40سال است که حقابۀ این استان به‌دلیل عدم مدیریت و کوتاهی نمایندگان ضایع شده‌است.

او با طرح این سئوال که چرا ساخت سد گاوشمار با دستور مستقیم رئیس‌جمهور هنوز اجرایی نشده‌ است، از مسئولان خواست که درصد پیشرفت فیزیکی این سد را از زمان صدور این دستور اعلام کنند.

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان بیان کرد: خلأ روش‌های علمی و نوین در مدیریت رواناب‌ها، عدم اقدام به‌موقع و اقدامات پیشگیرانه سبب می‌شود که شاهد خسارت هرسالۀ بارندگی در این استان باشیم.

انتهای پیام/ 644/.

دیگر خبرها

  • عاشقانه «نیلگون» با مثلث فروتن، حجار و درخشانی می‌آید
  • واکنش تهیه کننده «پرویزخان» به اعتراض احمدرضا عابدزاده
  • توضیح تهیه‌کننده «پرویزخان» درباره اعتراض احمدرضا عابدزاده و اکران آنلاین
  • ویدیو/ یمن چگونه معادلات منطقه را تغییر داد؟
  • بنیاد حکیم طوس راه اندازی خواهد شد/ ساخت فیلم و مستند درباره فردوسی در دستور کار است
  • نگاه خلاقانه در ساخت مستند رادیویی تاثیرگذار است
  • شیخ صدوق، روایتگر صادق احادیث
  • عملیات وعده صادق، برهم زننده معادلات سیاسی نظامی جهان
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • حق‌آبۀ لرستان فدای بازی‌ سیاسی شد/ کشاورزان ‌مهاجرت کرده‌اند