Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@21:16:52 GMT

خروج زنان از کشور بدون اجازه همسر

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۶۲۸۴۸

خروج زنان از کشور بدون اجازه همسر

تهران- ایرنا- روزنامه آرمان در گزارشی نوشت: رئیس فراکسیون زنان مجلس، از ارائه طرحی به منظور تسهیل خروج زنان از کشور بدون اجازه همسر خبر داده است. براساس قوانین، زنان برای خروج از کشور نیازمند اجازه همسران خود هستند و در این مورد استثنائی نیز برای زنان ورزشکار یا نخبه در نظر گرفته نشده است.

در ادامه این گزارش می خوانیم: این مساله در سال‌های اخیر به‌ویژه برای برخی ورزشکاران زن مشکلاتی را به وجود آورده است، تا جایی که تسهیل برای خروج زنان از کشور جزو مطالبات مهم زنان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با افزایش تعداد نمایندگان زن در مجلس و همچنین حضور بالای اصلاح‌طلبان و اعتدالیون، زنان امیدوار به ایجاد تغییرات قانونی به نفع زنان در مجلس دهم هستند.

همواره زنان برای خروج از کشور با موانعی روبه‌رو بوده‌اند که نمی‌توان مسائل آنها را کتمان کرد. حال اگر زنان برجسته کشور که در عرصه‌های مختلف ورزشی، علمی، سیاسی و... خوش درخشیدند، عدم اجازه خروج از کشور را از همسرشان دریافت نکنند وضعیت بدتر هم می‌شود، چراکه سال‌ها زحماتشان به باد رفته و در اینجا دولت نیز متحمل هزینه‌های بسیار می‌شود.

نمونه بارز این موضوع، نیلوفر اردلان، بازیکن فوتسال اهل ایران و کاپیتان تیم ملی فوتسال زنان ایران است. او عنوان خانم گلی دو دوره اول بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی را از آن خود کرده و از دیگر افتخاراتش قهرمانی‌های پیاپی در لیگ‌های فوتبال و فوتسال زنان، دو دوره نایب‌قهرمانی مسابقات فوتبال زنان غرب آسیا و راهیابی به مرحله نیمه‌‌نهایی مسابقات انتخابی المپیک 2012 لندن است. اردلان به دلیل مخالفت همسرش با خروج او از کشور و ضبط گذرنامه‌اش نتوانست تیم ملی فوتسال زنان ایران را در جام ملت‌های آسیا سال 2015 همراهی کند.

محرومیت اردلان از حضور در جام ملت‌های آسیا توسط همسرش جنجال‌برانگیز شد. مهر 94 اردلان درباره غیبتش در مسابقه‌‌ها گفت: دوست دارم در مسابقه‌‌های بعدی همراه تیم باشم. از مسئولان تقاضای دارم مشکل مرا حل کنند. من هم می‌خواهم مثل سایرین برای پرچم کشورم بجنگم؛ افتخار من افتخار کشورم و پسرم است. او عنوان کرد: امیدوارم مسئولان درخواست مرا بپذیرند و راه‌حلی برای این مشکل من پیدا کنند. من پابه‌پای بچه‌های دیگر تمرین کردم و آرزو داشتم در مسابقات آسیایی حضور داشته باشم. وقتی تیم ملی به جام جهانی می‌رود آرزوی هر بازیکنی است که در آن بازی کند.

سرانجام اردلان توانست با اجازه دادستانی راهی مسابقات قهرمانی فوتسال زنان جهان 2015 در گواتمالا شود. جالب است که بدانید این قهرمان پرافتخار کشور فقط به دلیل اینکه باید ابتدای سال تحصیلی در کنار فرزندش باشد از رفتن به این مسابقات منع شد. حال باید در نظر بگیریم علاوه بر اینکه هزینه‌های وزارت ورزش در مورد این بانو به هدر رفت، سال‌های تلاش او نیز به یکباره با عدم اجازه خروج از کشور توسط همسرش نادیده گرفته شد. بنابراین نیاز است مجلس در این زمینه دست‌به‌کار شود تا بانوانی مانند نیلوفر اردلان در عرصه‌های مختلف به موفقیت دست یابند؛

قوانین برای این زنان یا حتی تمامی زنان نیازمند اصلاح است، چراکه در اصل 21 قانون اساسی دولت موظف شده حقوق زن را در تمام جهات با رعایت موازین اسلامی تضمین و زمینه‌‌های مساعد را برای رشد شخصیت زن و احیای حقوق مادی و معنوی او ایجاد کند. از طرف دیگر، اصل 19 قانون اساسی تساوی حقوق همه مردم ایران را اعلام کرده و اصل 20 نیز می‌گوید که همه افراد ملت اعم از زن و مرد یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلامی برخوردار هستند.

**طرح مجلسی‌ها برای تسهیل خروج زنان نخبه‌
روز گذشته رئیس فراکسیون زنان مجلس از طرح این فراکسیون برای تسهیل خروج زنان از کشور خبر داد. پروانه سلحشوری از ارسال طرح این فراکسیون برای تسهیل خروج زنان از کشور به مجلس خبر داد و گفت:‌ ما یک اصلاحیه روی ماده 18 (خروج زنان از کشور) آورده و مصادیقی را مشخص کردیم که خروج زنان از کشور راحت‌تر صورت گیرد. برای مثال، زنان نخبه علمی و سیاسی، زنانی که مشکلات اضطراری دارند یا می‌خواهند به دیدار والدین بروند، ورزشکاران، دانشجویان و زنانی که قصد رفتن به حج دارند، فوت بستگان و شرکت در المپیادها، ازجمله این مصادیق به شمار می‌روند.

قانون درباره خروج زنان وجود دارد، اما ما بنا داریم با ذکر این مصادیق کار را آسان‌تر کنیم. رئیس فراکسیون زنان مجلس افزود:‌ باز هم اجازه را به دادستانی دادیم تا در نهایت بتواند تصمیم بگیرد؛ یعنی به مراجع ذیصلاح این اجازه داده شده که در موارد دیگر جز این مصادیق اگر اضطرار تشخیص داده شد، خروج زنان با اجازه دادستانی صورت گیرد.

سلحشوری افزود: اگر دادستان در 72ساعت اجازه خروج را به خانمی ندهد یا با آن مخالفت کند، این خانم به دادگاه درخواست دهد و در صورت موافقت، زن اجازه خروج خواهد داشت که این شرایط ویژه برای نخبگان ورزشی و علمی لحاظ می‌شود. به گزارش ایلنا، سلحشوری با اشاره به اینکه دو روز پیش دو فوریت این طرح را به مجلس ارائه کردیم، گفت: ما اصرار کردیم که این طرح باید دو فوریت باشد تا سریع‌تر در صحن مجلس بررسی و مورد تصویب قرار گیرد.
‌**منع خروج زنان با شرایط خاص به ضرر کشور است
یکی از اعضای فراکسیون زنان مجلس درباره تسهیل خروج زنان از کشور در گفت‌و‌گو با «آرمان» می‌گوید: برای خروج برخی بانوان استثنائاتی قائل شده‌ایم و این موضوع از منظر حقوقی کارشناسی شده و به امضای بانوان فراکسیون رسیده است. زهرا ساعی می‌افزاید: به دنبال این هستیم که این مساله را قانونی کنیم و مصوبه بگیریم. او درباره تسهیل خروج بانوان ورزشکار، نخبگان علمی، سیاسی و... عنوان می‌کند: بحث بر سر این است که برای بانوان ورزشکار یا بانوانی که در مجامع علمی بین‌المللی حضور دارند باید شرایطی فراهم شود که اجازه همسر مورد نیاز نباشد.

ساعی بیان می‌کند: برای اینکه در مواردی مشاهده شده که مردان مانع خروج همسران خود شده و این زنان از حضور در عرصه‌های بین‌المللی جا مانده‌اند. او تاکید می‌کند: اگر بانویی توسط همسرش از مسابقات ورزشی محروم می‌شود دیگر بحث آن خانم مطرح نیست، بلکه در اینجا یک کشور مدنظر قرار می‌گیرد، چراکه زنان توانمند ظرفیت یک کشور هستند و با توجه به هزینه‌هایی که دولت برای آنها متحمل شده به این نقطه از توانایی رسیده‌اند. این عضو فراکسیون زنان ادامه می‌دهد: اگر مردی به دلیل مسائل شخصی مانع خروج همسرش می‌شود واقعا زحمات یک کشور را زیر سوال می‌برد.

ساعی خاطرنشان می‌کند: زنان مطرح مانند چهره‌های ورزشی و علمی، آبروی کشور هستند و اگر در مجامع بین‌المللی به‌عنوان بانوی مسلمان به درجه‌ای از موفقیت برسند، برای کشور افتخارآفرینی می‌کنند. او اضافه می‌کند: با این نگاه باید تسهیلگری انجام شود تا از این طریق شاهد از دست دادن ظرفیت‌های زنان در کشور نباشیم. ساعی توضیح می‌دهد: روند تسهیل خروج زنان از کشور در حال طی مسیر است و اعضای فراکسیون زنان ‌درصدند با پیگیری از کمیسیون‌های دیگر این موضوع را با سرعت هرچه تمام در دستور کار مجلس قرار بدهند.

*منبع: روزنامه آرمان؛ 1396،7،13
**گروه اطلاع رسانی**ع کراری**1755 **انتشاردهنده: پونه پورقاسمی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۶۲۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل

 یک پیروزی راهبردی دیگر برای روسیه در ساحل، نوار نیمه خشک جنوب صحرا رقم خورده است؛ جایی که دولت‌های نظامی به طور فزاینده‌ای از متحدان سنتی غربی خود به نفع ائتلاف‌های جدید با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه دوری می‌کنند.

فایننشال تایمز در بررسی خروج آمریکا از آفریقا و روی آوردن این کشور‌ها به روسیه نوشته است: این تغییر روابط در حالی اتفاق می‌افتد که موجی از ناامنی و وحشت همچنان بر ساحل سایه افکنده است، جایی که شورشیان وابسته به القاعده و داعش بیش از یک دهه است که از نیجر تا بورکینافاسو و مالی ویرانی به بار آورده‌اند. با افزایش نارضایتی مردم به دلیل شکست دولت‌های وابسته به غرب و همچنین کشور‌های غربی در مهار خشونت، حکومت‌های نظامی قدرت را در هر سه کشور به دست گرفته‌اند.

موج احساسات ضدفرانسوی در ساحل، مستعمره سابق فرانسه در نهایت به خروج نیرو‌های فرانسوی منجر شد و در نیجر، کشوری که در ژوئیه شاهد کودتا و حکومت نظامی بود، درخواست‌ها و اعتراضات برای خروج نیرو‌های آمریکایی بالا گرفته است.

«ابراهیم یحیی ابراهیم» تحلیلگر ارشد ساحل در گروه بین‌المللی بحران، می‌گوید: دلیل اصلی نیجر برای پذیرفتن روسیه، حفاظت از خود بود؛ کشوری می‌خواهند دفاع ضد هوایی برای آنها فراهم کند، اینجاست که روسیه وارد می‌شود. این برای نیجر بسیار منطقی است که از این مرحله جدید در ساحل استقبال کند.

تجمع ضدآمریکای مردم نیجر

خروج نیرو‌های آمریکایی از نیجر در ماه مارس زمانی آغاز شد؛ زمانی‌که یک سخنگوی حکومت نظامی، توافق بین ۲ کشور را غیرقانونی خواند و گفت که این توافق «تمام قوانین قانون اساسی را نقض می‌کند».

به نوشته فایننشال تایمز، این روابط طی سفر مقامات آمریکایی از جمله دستیار وزیر امور خارجه در امور آفریقا، و ژنرال «مایکل لنگلی» رئیس فرماندهی آمریکا و آفریقا از نیامی بدتر شد. مقامات نیجریه گفتند که رفتار هیأت آمریکایی، متکبرانه و بی‌ادبانه بوده و به همین دلیل اجازه ملاقات با ژنرال «عمر عبدالرحمان شیانی» رهبر حکومت جدید به آنها داده نشد.

واشنگتن حتی پس از آنکه نیجر توافقی که به نیرو‌های آمریکایی اجازه عملیات در این کشور را می‌داد، ملغی کرد، اصرار داشت که مذاکرات با نیامی ادامه دارد.

«علی الامین زین» نخست‌وزیر نیجر که برای شرکت در نشست‌های بهاری صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی به واشنگتن سفر کرده بود، به طور جداگانه با «کرت کمپبل» معاون وزیر امور خارجه ایالات متحده دیدار کرد تا در مورد این روابط گفتگو کند. وی به مقام آمریکایی گفت اگرچه کشورش از همکاری در سایر زمینه‌ها استقبال می‌کند، اما نیامی موضع خود را در مورد نیرو‌ها تغییر نخواهد داد.

یکی دیگر از افراد آشنا به این وضعیت گفت اگرچه واشنگتن رسما و طبق درخواست، نیرو‌های خود را از نیجر خارج کرد، اما دو طرف به تفاهمی دست یافته‌اند که به ایالات متحده اجازه می‌دهد همچنان برخی کار‌ها را در این کشور انجام دهد. این فرد از ارائه هرگونه جزئیات در مورد آنچه توافق شده، خودداری کرد.

طی روز‌های گذشته ایالات متحده سرانجام اعلام کرد که بیش از ۱۰۰۰ کارمند نظامی و غیرنظامی خود را خارج می‌کند و انتظار می‌رود این خروج ماه‌ها طول بکشد. سرنوشت دارایی‌های آمریکا در این کشور، از جمله پایگاه ۶ ساله هواپیما‌های بدون سرنشین در نزدیکی شهر شمالی آگادیز، نامشخص است.

پایگاه آمریکا در نیجر

به گفته مقامات آمریکایی آشنا با مذاکرات، منبع اصلی اختلاف در مذاکرات کمپبل و زین توافق بالقوه نیجر برای فروش اورانیوم به ایران بود. اورانیوم مهمترین صادرات نیجر است و این کشور دومین صادرکننده بزرگ این فلز در آفریقاست. زین در ژانویه در تهران بود و هر دو کشور در زمینه بهداشت، انرژی و امور مالی توافق کردند.

به دنبال گرم شدن روابط مسکو-نیامی پس از کودتا، استقبال نیجر از روسیه به طور گسترده اجتناب‌ناپذیر بود. فرانسه و ایالات متحده تقریباً ۶۰۰ میلیون دلار کمک نظامی و اقتصادی را پس از کودتا به حالت تعلیق درآوردند، جامعه اقتصادی کشور‌های غرب آفریقا هم تحریم‌هایی را علیه نیامی اعلام کردند؛ همه اینها باعث شد حکومت نظامی برای تعمیق روابط امنیتی و دیپلماتیک راهی مسکو شود.

همکاری میان نیامی و مسکو از ابتدای سال جاری تشدید شده است و وزارت دفاع روسیه در ژانویه اعلام کرد که هر دو کشور برای باثبات کردن وضعیت در منطقه با یکدیگر همکاری خواهند کرد. پوتین و شیانی ماه گذشته تلفنی گفتگو کردند و بنا بر اعلام کرملین طرحی برای «توسعه همکاری سودمند متقابل در حوزه‌های مختلف» و هماهنگی «تلاش‌های امنیتی و ضد تروریسم» در ساحل محور گفتگو بوده است.

«کامرون هادسون» کارشناس ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی مستقر در آمریکا گفت که با خروج نیروها، آمریکا کنار گذاشته شد.

به گفته هادسون، صدای نارضایتی‌ها در چاد هم بالا رفته و دولت نظامی از نیرو‌های آمریکایی خواسته تا فعالیت‌های خود در پایگاه هوایی «آجی کوسی» را متوقف کنند. حال اگر آمریکا مجبور شود نیروهایش در آنجا را هم بیرون بکشد، واشنگتن در منطقه ساحل کر، گنگ و کور خواهد شد.

خبرگزاری دولتی ریانووستی روسیه گفته است سربازان تازه وارد روس از «سپاه آفریقا» هستند، یک بازوی نیمه رسمی وزارت دفاع روسیه که پس از مرگ «یوگنی پریگوژین» فرمانده واگنر‌ها در سال گذشته، شرکت نظامی خصوصی «واگنر گروپ» را تحت پوشش قرار داد.

یکی از سربازان روس زمانی‌که پا بر زمین فرودگاه نیجریه گذاشت گفت که برای آموزش ارتش نیجر آمده‌اند. او گفت: «ما اینجا هستیم تا همکاری نظامی بین روسیه و نیجر را توسعه دهیم».

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • خشونت در چهاردیواری‌های بدون شاهد
  • جمیله علم الهدی خطاب به غربی ها: به ایران بیایید و وضعیت زنان را ببینید
  • جمیله علم‌الهدی: از رسانه‌های غربی می‌خواهم که به ایران بیایند و وضعیت را ببینند
  • واکنش جمیله علم الهدی به اخبار مربوط به برخورد بد با زنان در ایران
  • جمیله علم‌الهدی: به ایران بیایید و وضعیت زنان را ببینید
  • دستور امام جمعه تهران به وزیر کار دولت رئیسی /نیروهای مسلح اجازه کمترین تعرض به کشور را نمی دهند
  • تکذیب صحبت‌های غضنفری درباره وعده مالی و کمیسیون‌ها
  • ماجرای عجیب طراح سوالات کنکور | اجازه خروج به او ندادیم تا اینکه چهلم همسرش رسید + فیلم
  • زنان بدون فرزند شاد‌تر هستند یا مادران؟
  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل