Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز - ایرنا - مدیر کل بنیاد مسکن فارس اعلام کرد:‌کوه خواری،دره خواری و جنگل خواری در مناطق روستایی، ساخت و سازهای حاشیه ای را افزایش داده و چون عمدتا خارج از طرح های توسعه روستایی و طرح ها ی هادی است، در زمان بروز بلایای طبیعی بحران ساز است.

مهندس عطالله زمانی سه شنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ساخت و سازهای بدون ضابطه در بستر رودخانه ها ، در حاشیه کوه ها و حتی در عمق دره ها موجب مسدود شدن برخی از مسیل ها می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: علاوه بر اینکه این ساخت و سازها به جنگل ها و مراتع و منابع طبیعی و محیط زیست آسیب می زند در زمان بروز سیلاب و زلزله نیز آسیب پذیر ترین بافت مسکونی محسوب می شود که نتیجه آن خسارت جانی و مالی است.
مدیر کل بنیاد مسکن فارس اضافه کرد: حتی اگر سیلابی هم جاری نشود با بارش کمترین رگبار و بارندگی نسبتا شدید این مناطق مسکونی آسیب پذیر هستند و خسارت های ناشی از بی تدبیری گریبان ساکنان را می گیرد، ساخت و ساز حاشیه مسیل ها متاسفانه یکی از بزرگترین تهدید هایی است که در برخی از مناطق استان فارس هم نمود دارد.
زمانی با بیان اینکه دخل و تصرف در طبیعت و مناطقی که محدوده منابع طبیعی قلمداد می شوند خلاف قانون است گفت: ما گاه با پافشاری حتی برخی از مسئولان برای اعطای مجوز به این واحد های مسکونی روبرو هستیم، فشارها نباید کارشناسان و مهندسین را تحت تاثیر قرار دهد، ضابطه اعطای مجوز به ساخت و سازهای مسکونی طرح هادی است که سند توسعه 10 ساله روستاها بشمار می آید.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس همچنین با بیان اینکه اعطای تسهیلات بانکی برای ترمیم خسارت های سیل سال گذشته در 15 شهرستان استان فارس آغاز شده است گفت : 20 درصد از منابع مالی تسهیلات دراین زمینه تا کنون تامین شده و در شهرستان هایی که از سیل سال 95 آسیب دیدند وام های 25 میلیون تومانی برای روستاها و وام های 30 میلیون تومانی برای شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت پرداخت می شود.
زمانی بیان کرد : در مجموع 7 هزار واحد مسکونی در سیل سال گذشته دراستان فارس آسیب دیدند و 5 هزار واحد نیز نیاز به تعمیرات دارند که تسهیلات بر اساس شاخص آسیب های وارد شده پرداخت می شود.
وی همچنین به اجرای طرح های توسعه گردشگری روستایی اشاره کرد و گفت : با اعطای وام های 15 و 18 میلیون تومانی در روستاها و ایجاد مراکز بوم گردی به اقتصاد روستاها کمک شایانی شده است، متقاضیان احداث واحدهای گردشگری روستایی می توانند با بهره گیری از این وام ها به اقتصاد روستا کمک کنند، در شرایط خشکسالی که درآمد روستاییان تحت تاثیر قرار گرفته احداث واحدهای بوم گردی و توجه به گردشگری روستایی می تواند تامین کننده معیشت روستاییان و کاهش مهاجرت ها باشد.
زمانی در ادامه با بر شمردن قابلیت های توسعه گردشگی روستایی در این مناطق اظهار داشت : رعایت معماری ویژه و حفظ بافت سنتی روستاهای هدف گردشگری و همچنین توجه به مقاوم سازی و کاهش آسیب ها در حوادث، اولویت بنیاد مسکن در مناطق هدف گردشگری است.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس افزود: بنیاد مسکن برای توسعه گردشگری روستایی، یک تفاهم نامه پنج جانبه با وزارت خانه راه و شهرسازی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و دفتر امور روستایی ریاست جمهوری منعقد کرده است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان فارس اضافه کرد:توسعه گردشگری در روستاهای هدف گردشگری یکی از اولویت های این بنیاد است.
مصاحبه : نیکنام خشنودی ** انتشاردهنده:‌غلامرضا مالک زاده
6113 /1876

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۸۲۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقاوم سازی ۳۵۰ هزار واحد نهضت ملی روستایی درکشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، غلامرضا صالحی در جلسه چهار ساعته شورای معاونین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌غربی اظهار کرد: حدود پنج درصد برنامه نهضت ملی روستایی کشور برای آذربایجان‌غربی برنامه ریزی شده است و با توجه به تعریف ۳۵۰ هزار واحدی، ۱۷ هزار و ۵۰۰ واحد در برنامه نهضت ملی روستایی این استان قرار دارد.

وی ادامه داد: در این میان ۲۴۰ هزار واحد به بانک معرفی شده است که این رقم در آذربایجان‌غربی ۱۲ هزار و ۶۰۰ واحد است.

صالحی با اشاره به تعداد قردادهای نهضت ملی روستایی گفت: از این تعداد نیز ۱۱۰ هزار واحد قراردادشان عقد شده که ۶ هزار و ۸۰ واحد آن مربوط به آذربایجان‌غربی است.

وی با اشاره به تعداد واحدهای مسکونی روستایی گفت: در حال حاضر پنج میلیون و ۶۰۰ هزار واحد روستایی در کشور وجود دارد که بنیاد مسکن در قالب خدمات مختلف در تبیین اهداف خود برای ارتقا سطح کیفیت زندگی در این واحدهای روستایی است.

صالحی اضافه کرد: پنج درصد این تعداد واحد روستایی به تعداد ۲۵۸ هزار و ۴۵۵ واحد در روستاهای آذربایجان‌غربی قرار دارد.

وی با اشاره به چالش‌های استانی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: برخی موانع باعث عدم چابک سازی و تسریع در روند اجرایی امور می‌شود که امروز با تغییر روند اداری در استان‌ها توانسته‌ایم گام‌های بلندی در راستای خدمت به جامعه روستایی و شهری از سمت بنیاد مسکن برداریم.

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور بیان کرد: در برنامه هفتم توسعه، سیاست بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بر کاربردی نمودن معیارها و برنامه‌های تعریفی است و از این رو خدمت به روستاها جزو اولویت‌های کاری این نهاد است.

صالحی با تاکید بر اینکه آذربایجان‌غربی در طول تاریخ جزو اولین‌های اتفاقات فرهنگی و اجتماعی بوده است افزود: نباید امروز از امتیاز پایین آذربایجان‌غربی و عقب ماندگی آن در برخی شاخص‌های بنیاد مسکن را نادیده گرفت که البته امیدواریم با تغییر مدیریتی که در این استان صورت گرفت شاهد پیشرفت و توسعه همه شاخص‌های این استان در رده کشوری باشیم.

 

دیگر خبرها

  • ارائه تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی برای نوسازی مسکن روستایی
  • تخصیص تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی برای نوسازی مسکن روستایی
  • مقاوم سازی ۳۵۰ هزار واحد نهضت ملی روستایی درکشور
  • ساخت مسکن برای بیش از ۱۴ هزار خانواده دارای ۲ معلول به بالا در کشور
  • بهره‌برداری از ۲۴۰ پروژه عمران روستایی در استان اردبیل
  • مقاوم سازی پنج هزار واحد آذربایجان‌غربی به برنامه بنیاد مسکن اضافه شد
  • واگذاری ۳۰ هزار قطعه زمین روستایی در آذربایجان غربی
  • مقاوم سازی بیش از ۴ هزار واحد مسکن روستایی
  • حفظ اصالت و هویت روستاهای هدف گردشگری در قوچان
  • بارندگی های سرباز خسارت فاجعه بار نداشت