Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر خدادادی تأکید کرد: انجام مشاوره و آزمایش ژنتیک قبل از ازدواج یا باروری، برای افرادی که در خانواده‌شان سابقه‌ی اختلالات ژنتیکی وجود دارد، ضروری است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ خداداد خدادادی، متخصص ژنتیک پزشکی در رابطه با اهمیت انجام مشاوره و آزمایشات ژنتیک قبل از ازدواج و حامگلی به خبرنگار زیتون گفت: بیماری ژنتیکی از دو بعد می‌تواند در حاملگی مشکل‌ساز شود، اول اینکه جنین هایی که مشکلات شدید ژنتیکی دارند در مرحله ای از حاملگی سقط خواهند شد که بدلیل وابستگی مادر به جنین می تواند مشکلات جسمی و روحی برای مادر ایجاد نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دوم تولد نوزاد معیوب است که برای خانواده، نظام بهداشت و درمان و جامعه مشکلات عدیده ای ایجاد می کند.

وی افزود: اگر این اختلالات پیشگیری شوند، از وارد آمدن چنین مشکلاتی به پیکره خانواده و جامعه جلوگیری می‌شود که لازمه‌ی این پیشگیری‌ها، مشورت‌های ژنتیکی است که بروز یا احتمال بروز یک بیماری را در فرزندان پیش بینی می کند. به زوج های جوان توصیه می شود مشاوره قبل از ازدواج را جدی بگیرند خصوصا زوج های که باهم فامیل هستند. در صورت احتمال وجود بیماری در نسل قبلی یا خود افراد، مشاوره‌ی قبل از حاملگی لازم است تا با راهنمایی گرفتن از متخصص مربوطه، فرزندی سالم به دنیا آورند. این اقدامات سختی خاصی ندارد و ضامن سلامتی فرزندشان خواهد بود.

این متخصص ژنتیک پزشکی اضافه کرد: در مشاوره‌ی ژنتیک اطلاعاتی از خانواده فرد و مشکلات احتمالی قبلی اخذ می‌شود و در نهایت شجره‌ نامه ی ژنتیکی رسم شده و بر اساس آن روی خود فرد متمرکز می‌شود تا بررسی شود که امکان انتقال بیماری ژنتیکی به فرزندان وجود دارد یا خیر. ممکن است در این مرحله به فرد اعلام شود که مشکلی وجود ندارد و می‌تواند بطور معمولی بچه‌دار شود. ولی مواردی هست که افراد حامل بیماری ژنتیکی نهفته هستند که می تواند در فرزندان بروز نماید. لذا در چنین مواردی راهنمایی های لازم ارائه می شود تا از بروز چنین بیماری هائی جلوگیری شود.

خدادادی در خصوص زیاد بودن هزینه‌ی آزمایش ژنتیک عنوان کرد: در کشورمان احتمالا به علت عدم پوشش این آزمایش‌ها از طریق بیمه‌ها و گران بودن مواد مصرفی وتجهیزات، هزینه ‌بر و بعضا زمان ‌بر باشد. ولی پیشگیری از تولد فرزند معلول ارزش خیلی بالائی دارد که با هزینه های آن قابل مقایسه نیست. اتفاقا پوشش بیمه ای کامل اینگونه خدمات هم به نفع دولت است و هم به نفع بیمه هاست که از هزینه های اضافی بعدی جلوگیری می کند. الان باتوجه به پیشرفت وسیع علم ژنتیک در دنیا و امکان بررسی دقیق زنجیره DNA انسانی درصد خیلی بالائی از بیماری های ژنتیکی قابل تشخیص وپیشگیری بوده ولی در بعضی موارد هزینه ها بالا هست، لذا همکاری دولت، بیمه ها و خانواده ها در این مورد تضمین کننده نسل سالم آینده می باشد.

وی تأکید کرد: اگر بخواهیم از معلول زایی و یا باروری دارای چنین اختلالاتی جلوگیری کنیم، باید برای آن هزینه‌ صرف کنیم و قطعا پیشگیری از چنین تولدهایی با صرف هزینه‌ی اندک، بسیار مقرون به صرفه‌تر از هزینه‌های نگهداری یک نوزاد دارای معلولیت است. بنابراین به نفع نظام بهداشت و درمان است که این مشاوره‌ها را در قالبی طرح ریزی کند که همه افراد جامعه بتوانند از آن استفاده کرده و فرزند سالمی به دنیا بیاورند.

این متخصص ژنتیک پزشکی گفت: براساس آمار بهزیستی و اقدامات آن سازمان سالانه از تولد حدود 25 تا 30 هزار نوزاد معلول جلوگیری می‌شود و این اقدامات می‌تواند نقطه آغاز خوبی باشد حتما برای چنین عملکرد پیشگیرانه، کارهای موثر وقابل توجهی انجام شده است. باید تدابیر بیشتری هم اتخاذ شود تا بوسیله گسترش این خدمات از تولد هزاران کودک معلول که طبق آمار رسمی سالانه در کشورمان اتفاق می‌افتد، جلوگیری شود. تمام کشورهای پیشرفته در راستای جلوگیری از معلولیت جسمی ناشی از ژنتیک تلاش می‌کنند و در کشور ما نیز این موضوع باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

خدادادی متذکر شد: خانواده‌ها و بخصوص افرادی که در خانواده‌شان سابقه‌ی مشکلات و بیماری‌های ژنتیکی دارند، حتما با گرفتن مشاوره‌ی ژنتیک، مسیر درستی را در راستای باروری طی کنند. یک اولاد ناقص و دارای معلولیت مشکلات بسیار زیادی دارد و راه جلوگیری از تولد چنین کودکی، مشاوره‌های ژنتیک و آزمایشات ژنتیکی است.

وی اضافه کرد: با سیستم‌ها و راهکارهای جدید، از بروزبیماری‌ها و مشکلات ژنتیکی زیادی جلوگیری می‌شود. در دنیا بیماری هایی که شیوع بالایی دارد با روش های جدید کاملا قابل پیشگیری است و الان بیشتر روی اختلال ژنتیکی نادر ولی سخت متمرکز شده اند. الان در کشورمان نیز اقدامات خوبی برای برخی بیماری‌های شایع ژنتیکی صورت می گیرد و پیشگیری خوبی انجام می شود به شرطی که افراد قبل از ازدواج و باروری،درمورد مشکلات ژنتیکی احتمالی مشورت‌های لازم را بگیرند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۸۶۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۹۰ ورزشکار معلول زنجانی در رشته‌های مختلف ورزشی فعالیت می‌کنند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ خدابنده لو گفت: امروزه افراد دارای معلولیت در فعالیت‌های اجتماعی و مسابقات زیادی شرکت و توانمندی‌های خود را به جامعه ثابت می‌کنند.

وی افزود: در این راستا اولین جشنواره ورزش‌های بومی، محلی در سه شهرستان زنجان، ابهر، خدابنده در سال گذشته برگزار شد که استقبال گروه‌های هدف را به دنبال داشت.

مدیرکل بهزیستی استان ادامه داد: فعالیت‌های ورزشی برای افراد دارای معلولیت از ۲ جنبه درمانی که هدف آن تأمین سلامتی و پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری‌های ثانویه است حائز اهمیت می‌باشد.

خدابنده لو گفت: ورزش نه تنها اعتماد به نفس را در فرد تقویت می‌کند بلکه نگرش جامعه را نسبت به معلولین دگرگون کرده و از نظر جسمی، روحی، فردی و اجتماعی آنها اثر قطعی و تعیین کننده‌ای دارد.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان همچنین به اجرای طرح آموزشی آگاه سازی پیشگیری از معلولیت‌ها در دوره سالمندی اشاره کرد و گفت: این طرح با موضوعات سکته مغزی، بیماری قلبی- عروقی، استئوپروز، آرتروز، دیابت، سقوط و دمانس (آلزایمر) است که در سال گذشته ۲ هزارو ۷۲۷ در سطح استان شهری و روستایی تحت پوشش قرار گرفتند.

به گفته وی، آشنایی با بیماری استئو آرتریت، سقوط- بیماری دیابت - بیماری قلبی و عروقی -پوکی استخوان - سکته مغزی و آشنایی با بیماری دمانس از جمله موضوعاتی است که برای سالمندان جامعه هدف بهزیستی و افراد محلی در ۲ گروه سنی میانسالان با رده سنی ۶۵ الی ۴۵ و گروه سالمندی با رده سنی ۸۵ الی ۶۵ برای هر ۲ جنس آموزش داده می‌شود.

دیگر خبرها

  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • افزایش میزان حمایت از بیماران تالاسمی با تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج
  • ارتقای اعتبار صندوق بیماران خاص به ۹ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳
  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • تولد پنجاه و شش نوزاد از ابتدای امسال در بیمارستان کیش
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب نهبندان
  • ۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند
  • ۸۹۰ ورزشکار معلول زنجانی در رشته‌های مختلف ورزشی فعالیت می‌کنند