Web Analytics Made Easy - Statcounter

«جافری کارلینر» معتقد است که اتحادیه اروپا مخالف سرسخت لغو برجام بوده و در این مسیر با واشنگتن همراه نخواهد بود.

خبرگزاری مهر: دولت ترامپ ۱۵ اکتبر باید پایبندی ایران به برجام را مورد تایید قرار دهد. در صورت عدم تایید پایبندی ایران به برجام، کنگره ظرف ۶۰ روز می تواند تحریم هایی را که در زمان انعقاد توافق هسته ای لغو شده بودند بار دیگر علیه تهران تحمیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا خبرنگار مهر گفتگویی با «پروفسور جافری کارلینر» استاد دانشگاه بوستون آمریکا انجام داده که در ادامه می آید.

برخی منابع خبری غربی اعلام کرده اند دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا عدم پایبندی ایران به برجام را اعلام خواهد کرد و عملا برجام را نقض خواهد کرد. نظر شما در این خصوص چیست؟

به احتمال خیلی زیاد «دونالد ترامپ» ۱۵ اکتبر اعلام خواهد کرد که ایران به توافق هسته ای با گروه ۱+۵ پایبند نیست. به نظر می رسد ترامپ این اقدام را انجام دهد حتی اگر همه مشاوران وی از جمله «جیمز متیس» وزیر دفاع، «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه، آژانس بازرسی سازمان ملل و دیگر کارشناسان بگویند که ایران کاملا به برجام متعهد بوده است.

اگر ترامپ برجام را نقض کند گام بعدی وی در خصوص ایران چه خواهد بود؟

گام بعدی آمریکا لزوما به معنای پایان دادن به برجام نیست. مرحله بعدی این است که کنگره آمریکا باید به تحمیل دوباره تحریم ها علیه ایران رای دهد. اینکه چه اتفاقی در آینده نزدیک رخ خواهد داد هنوز مشخص نیست.

اگر ترامپ برجام را نقض کند در این صورت برای بازگشت تحریمهای هسته ای ایران، کنگره آمریکا باید رای گیری کند. آیا کنگره چنین تصمیمی خواهد گرفت؟

بسیاری از جمهوریخواهان در کنگره برجام را به شدت مورد انتقاد قرار داده و به اعمال دوباره تحریم ها علیه ایران رای مثبت خواهند داد. اما دیگر نمایندگان درک کرده اند که هر توافقی به مراتب بدتر از برجام برای آمریکا خواهد بود. علاوه براین، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان از آمریکا جهت پایان دادن به برجام حمایت نخواهند کرد. دموکراتها در کنگره به احتمال زیاد مخالف پایان دادن به برجام و بازگشت مجدد تحریم ها علیه ایران باشند. با توجه به اظهارات متیس، تیلرسون، آژانس بازرسی سازمان ملل و دیگران در مورد اینکه ایران کاملا به برجام متعهد بوده است هنوز نامشخص است که آیا جمهوریخواهان رای کافی جهت بازگشت تحریم ها علیه ایران خواهند داشت یا خیر؟ شاید در مورد برنامه هسته ای ایران مانند قانون اوباما کر هیچ اتفاق خاصی علی رغم سخنرانی های جنجالی رخ ندهد. و شاید چیزی که واقعا ترامپ می خواهد این باشد: عدم تغییر در سیاستی که منجر به جنگ با ایران شده یا باعث شود برنامه هسته ای ایران بار دیگر از سر گرفته شود. در این صورت انتقادات و سخنرانی های شدید ترامپ علیه ایران جهت کسب رضایت حامیان وی در داخل ایالات متحده امریکا بیان می شود.

برخی افراد مانند Richard Goldberg معتقد هستند اگر ترامپ برجام را نقض کند در این صورت اروپایی ها وی را در خصوص تحریم مجدد هسته ای ایران همراهی خواهند کرد. نظر شما در این خصوص چیست؟

بعید به نظر می رسد که بریتانیا، فرانسه و آلمان از ایالات متحده امریکا پیروی کنند اگر کنگره تصمیم بگیرد تحریم ها بار دیگر علیه ایران اعمال شوند. بیانیه های بسیار قوی از سوی دیپلمات های اروپایی نشان می دهد که آنها نمی خواهند برجام لغو شود. ادعاهای مخالفان برجام در امریکا مانند «ریچارد گولدبرگ» بسیار واهی و خیالی است. وقتی از «ژرار آرو» سفیر فرانسه در امریکا پرسیده شد آیا فرانسه از امریکا جهت بازگشت مجدد تحریم ها علیه ایران حمایت می کند؟ پاسخ داد: فرانسه به هیچ وجه از امریکا جهت بازگشت مجدد تحریم ها علیه ایران حمایت نمی کند. فرانسه از مذاکره مجدد در مورد برنامه هسته ای ایران نیز حمایت نخواهد کرد. ایران کاملا به برجام پایبند بوده و هیچ راهی جز پذیرش برجام وجود ندارد. «دیوید سولیوان» نماینده اتحادیه اروپا در امریکا نیز گفت: اگر امریکا تحریم ها را بار دیگر علیه ایران اعمال کند، بانک های اروپایی به تحریم ها توجه نمی کنند لذا امریکا بانک های اروپایی را مجازات خواهد کرد. در این صورت اتحادیه اروپا با تحمیل تحریم ها علیه شرکت های امریکایی تلافی خواهد کرد. «فدریکا موگرینی» وزیر امور خارجه اتحادیه اروپا نیز اعلام نموده اتحادیه اروپا مخالف پایان برجام می باشد. روسیه و چین نیز بسیار بعید است که با ترامپ جهت پایان دادن به برجام همکاری کنند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۸۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت

دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا گفته است که در صورت انتخاب مجدد، کمکی به اوکراین اختصاص نخواهد داد، مگر اینکه اروپا نیز بودجه‌ای برای کمک به این کشور اختصاص دهد.

رئیس جمهور سابق آمریکا در مصاحبه با مجله تایم گفت: "اگر اروپا به اندازه مبالغی که آمریکا برای کمک به اوکراین متحمل می‌شود، ما نیز پرداخت نخواهم کرد. اگر اروپا نپردازد، پس چرا ما باید پرداخت کنیم. "

در ۱۰ فوریه، ترامپ که متقاضی نامزدی ریاست جمهوری آمریکا از حزب جمهوری خواه است، در گفتگو با هواداران خود در کارولینای جنوبی، از یکی از دیدارهایش با رهبران کشور‌های عضو ناتو در زمانی که رئیس جمهور آمریکا بود گفت. به گفته وی، سپس یکی از همکاران خارجی وی از او پرسید که آیا ایالات متحده آماده است تا در صورت تهدید احتمالی روسیه و در صورت عدم پرداخت کمک مالی به ناتو، ایالات متحده از این اتحاد دفاع کند. ترامپ پاسخ داد که از چنین اتحادی دفاع نخواهد کرد و علاوه بر این، روسیه را تشویق خواهد کرد تا هر کاری که می‌خواهد انجام دهد. رئیس جمهور سابق مشخص نکرد که این مکالمه چه زمانی و در کجا انجام شده است.

روسیه بار‌ها موضع خود را در مورد وضعیت پیرامون اوکراین در سطوح مختلف نشان داده است. همانطور که ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه پیشتر اشاره کرد، مسکو همیشه برای حل دیپلماتیک بحران آماده بوده و می‌ماند و آماده پاسخگویی به پیشنهادات واقعا جدی است، در حالی که رژیم کی‌یف مذاکرات با روسیه را قطع و ممنوع کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • تحولات جهانی به سود ایران است
  • چاپلوسی فرانسه برای تل آویو: به دنبال تحریم‌های جدید علیه ایران هستیم
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • درخواست نمایندگان پارلمان اروپا برای تقویت دفاع ضد جاسوسی
  • لرستان استانی امن و فعال با مشارکت مردم
  • گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد