Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد عزیز پرویز، دیروز در جنگ تحمیلی حضور داشت و امروز، در مقابله با داعش در حشدالشعبی است. او می‌گوید، آمریکا رژیم عراق را از هر نظر مجهز کرد. ۳۲ کشور به عراق در جنگ تحمیلی کمک می‌کردند، در مقابل ایرانی‌ها چیزی نداشتند جز ایمان.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، به گفته برخی از کارشناسان، ایران در جنگ تحمیلی از 15 ملّیت اسیرداری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خاطرات اسرای عراقی و آثاری که پس از جنگ تحمیلی از سوی فرماندهان رژیم بعث منتشر شد، همگی سندی است بر ابعاد گسترده جنگ علیه ایران. امروز که حدود سه دهه از آن روزها می‌گذرد، جنگ چهره خود را بیش از پیش نشان داده است؛ شمار قابل توجه شهدا، تحت تأثیر قرار گرفتن زندگی غیر نظامیان در این جنگ، شهادت یک به یک جانبازان و ... . نزدیکان صدام در خاطراتشان به کمک دیگر کشورها مانند آمریکا و انگلیس در برافروخته شدن آتش جنگ بارها اشاره کرده‌اند.

صدام حتی برای رسیدن به اهداف خود و اربابانش به نیروهای عراقی هم رحم نمی‌کرد. میخائیل رمضان، بدل صدام در کتاب خاطرات خود در رابطه با استفاده از سلاح‌های شیمیایی در جنگ می‌نویسد:حضور تعداد زیادى سرباز و غیر نظامى عراقى در منطقه، مانعى در مقابل ماهر عبدالرشید براى استفاده از سلاح شیمیایى نبود. همان طور که انتظار مى‏رفت، عکس‏‌العمل بین‌‏المللى در قبال این قضیه شدید بود؛ اما صدام، به سرعت، کشورهاى غربى را به اتخاذ سیاست یک بام و دو هوا متهم کرد. صدام به ترکیبات گاز خردل از انگلستان دست یافت؛ اما شرکت سازنده ادعا کرد که آن مواد سموم دفع آفات زراعى است که به صدام فروخته است... ».

ایمان؛ رمز پیروزی ایرانی‌ها در جنگ تحمیلی

محمد عزیز پرویز، سرهنگ عراقی، از جمله حاضران در جنگ تحمیلی بود که در عملیات بیت‌المقدس به عنوان اسیر تسلیم نیروهای ایرانی شد. او در خاطراتش می‌گوید که بسیاری از نیروهای عراقی به اجبار به جنگ رفته و آرزو داشتند که اسیر ایرانی‌ها شوند. او امروز جزو نیروهای حشدالشعبی در مقابل نیروهای داعش می‌جنگد. محمد عزیز پرویز در گفت‌وگو با تسنیم، می گوید که 32 کشور به عراق در جنگ تحمیلی کمک می‌رسانده و از هر نظر آن را تجهیز می‌کردند. به گفته او، در مقابل ایرانی‌ها چیزی نداشتند جز ایمان و همین نیروی ایمان‌ آنها سبب پیروزی‌شان در جنگ تحمیلی شد.

آمریکا از هر نظر عراق را مجهز کرد

این سرهنگ عراقی در خصوص علت پیروزی نیروهای ایرانی در جنگ تحمیلی با وجود کمبود تجهیزات می‌گوید: در زمان آغاز جنگ تحمیلی، انقلاب اسلامی در ایران تازه به پیروزی رسیده بود، به همین دلیل ایرانی‌ها صد در صد مجهز نبودند. این در حالی است که نیروهای عراقی کاملاً مجهز بودند، آنها تنها نبودند، دیگر کشورها مانند آمریکا، کشورهای اروپایی و کشورهای مستقر در خلیج فارس نیز به او کمک می‌رساندند. تقریباً 32 کشور به عراق در جنگ تحمیلی کمک می‌کرد؛ از کویت، امارات، عربستان گرفته تا آمریکا و حتی روسیه.

وی با بیان اینکه سپاه و بسیج تازه در ایران تشکیل شده بود و اسلحه هم نداشتند، می‌افزاید: این در حالی بود که عراقی‌ها تا بن دندان مجهز بودند. آمریکا رژیم بعث را در طول هشت سال جنگ تحمیلی به صورت کامل تجهیزش کرده بود. از همه نظر مهمات داشت. ایرانی‌ها از این نظر دستشان خالی‌تر بود، هیچ‌چیز نداشت و فقط خدا را داشت. نیروی ایمانشان باعث شد که در هشت سال جنگ تحمیلی موفق باشند. امام خمینی(ره) نیز در صحبت‌هایشان به این موضوع اشاره کرده‌اند. از سوی دیگر، در ابتدای انقلاب برخی از افسران ایرانی وابسته به رژیم پهلوی بودند و علاقه‌ای به انقلاب و اسلام نداشتند.

خط عراق و ایران در مقابله با داعش خط حسینی است

محمد عزیز پرویز به همدلی امروز دو ملت ایران و عراق در مواجهه با داعش اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: نیروهای ایرانی در عراق زیاد نیستند و بیشتر به صورت مستشاری همکاری می‌کنند. نیروهای ایرانی و عراقی در مقابله با داعش، تفکر اسلام را اشاعه می‌دهند. خط نیروهای ایرانی و خط نیروهای عراقی، خط حسینی است. اگر ایران نبود، الان کربلا و نجف دست داعش بود. با همکاری که صورت گرفت، داعش نتوانست به اهداف پلید خود برسد؛ این در حالی است که پیش‌تر ابوبکر بغدادی در خطبه‌اش در موصل گفته بود که کربلا نجس است، امروز موصل هستیم و فردا کربلا.

دلخوری‌های دیروز به برادری امروز تبدیل شده

این سرهنگ عراقی با بیان اینکه مردم عراق به نیروهای ایرانی، به مثابه نیروهای خودشان نگاه می‌کنند، تأکید می‌کند: نمونه این پیوند و همدلی، در زیارت اربعین است. وقتی ایرانی‌ها برای زیارت کربلا راهی عراق می‌شوند، عراقی‌ها به ملیت آنها نگاه نمی‌کنند. نمی‌گویند که آنها ایرانی هستند و ما عراقی، بلکه می‌گویند که یک مسلمان شیعه برای زیارت وارد کشور ما شده است.

به گفته محمد عزیز پرویز؛ اگر پیش از این دلخوری‌هایی در دل دو ملت بود، امروز به دلیل وجود اهداف مشترک و دشمن مشترک، این دلخوری‌ها جای خود را به همدلی بیشتر داده است. بیشتر مردم عراق قدردان زحمات ایرانی‌ها هستند؛ زحماتی که ایرانی‌ها برای از بین بردن داعش در این کشور انجام داده است. البته عده‌ای هم هستند که در این میان طرفدار وهابیت و عربستان هستند که حساب آنها از ملت عراق جداست.

انتهای پیام/

R1013197/P1013197/S4,35/CT3

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۰۱۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیل الحیه، از رهبران حماس: آماده آتش‌بسی 5 ساله با اسرائیل هستیم/ حماس در صورتی که کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ میلادی تشکیل شود، آماده زمین گذاشتن سلاح و تبدیل به حزبی سیاسی است

به گزارش جماران؛ «خلیل الحیه» از رهبران جنبش مقاومت اسلامی (حماس) گفت: «ما آماده هستیم تا با آتش‌بسی به مدت ۵ سال یا بیشتر با اسرائیل موافقت کنیم.»

شفقنا به نقل از الجزیره نوشت: الحیه افزود: «حماس در صورتی که کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ میلادی تشکیل شود، آماده زمین گذاشتن سلاح و تبدیل به حزبی سیاسی است»

وی با اشاره به اینکه حماس خواهان پیوستن به سازمان آزادی‌بخش فلسطین است، اظهار داشت: «همه مبارزان با اشغالگری به هنگام استقلال و دستیابی به حقوق و کشورشان به حزبی سیاسی تبدیل و نیروهای رزمی‌شان هم به ارتشی ملی بدل شدند.»

حمله به رفح

این عضو ارشد درباره تهدیدات اسرائیل در حمله به شهر رفح گفت: «این حمله در نابود کردن حماس ناکام خواهد ماند، ارتباط و تماس‌ها میان رهبران سیاسی حماس در خارج و فرماندهان نظامی در غزه به دلیل جنگ قطع نشده است و ارتباطات، تصمیم‌ها و رویکردها با هماهنگی دو طرف اتخاذ می‌شود.»

الحیه تصریح کرد: «نیروهای اشغالگر اسرائیلی تنها توانسته ۲۰ درصد از توانمندی‌های انسانی یا میدانی حماس را از بین ببرد.»

مذاکرات آتش‌بس

این رهبر حماس مورد مذاکرات تبادل اسرا تاکید کرد: حماس از قطر می خواهد نقش میانجی‌گری را ادامه دهد، ما قصد نداریم دفتر سیاسی خود را از دوحه پایتخت قطر منتقل کنیم»

الحیه توضیح داد «حماس در مورد تعداد اسرای فلسطینی که می‌خواهد در ازای آزادی باقی‌مانده اسرای اسرائیلی آزاد کند، امتیازاتی داده است اما جنبش دقیقاً نمی‌داند چه تعداد اسرا هنوز در غزه هستند و چه تعداد در قید حیات‌اند.»

وی با تاکید بر اینکه حماس از خواسته‌های خود در آتش‌بس دائمی و خروج کامل نیروهای اسرائیلی عقب نخواهد نشست،گفت: «پیش از اطمینان نیافتن از پایان جنگ، تحویل اسرای موجود نزد مقاومت، چه سودی دارد؟»

دیگر خبرها

  • آزادی ۶ مرزبان ایرانی بازداشت شده توسط طالبان
  • آزادی ۶ مرزبان بازداشت شده در جنوب شرق کشور
  • ۶ مرزبان ایرانی بازداشت شده توسط طالبان آزاد شدند
  • خلیل الحیه، از رهبران حماس: آماده آتش‌بسی 5 ساله با اسرائیل هستیم/ حماس در صورتی که کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ میلادی تشکیل شود، آماده زمین گذاشتن سلاح و تبدیل به حزبی سیاسی است
  • انتقاد کاربران عراقی از توییت اردوغان درباره بغداد
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق (+جزئیات)
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق
  • هشدار پنتاگون به عراق درباره ادامه حملات علیه نیروهای آمریکا
  • تمرکز ایران برای تبدیل شدن به بازیگر اصلی گازی منطقه/ از تمدید قرارداد گاز عراق تا تکمیل ساخت خط لوله صلح
  • دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی و همتای عراقی وی در سن‌پترزبورگ