Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: پایش ماهواره‌ای اراضی و محصولات کشاورزی در ۳ منطقه کشورمان با همکاری سازمان فائو و برای قابل پیش‌بینی کردن کشاورزی و رصد آن آغاز شد.

عباس کشاورز امروز در نشست خبری مربوط به تفاهمنامه پروژه ارتقای سامانه پایش محصولات کشاورزی با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای که با حضور نماینده فائو د رایران برگزار شد، وضعیت کشاورزی کشورمان را مناسب ارزیابی کرد و اظهار داشت: با وجود چالش‌های جدی در حوزه آب و تغییر اقلیم به نظر من وضعیت کشاورزی کشورمان مناسب است و تدابیر 4 سال گذشته نشان می‌دهد که می‌توان با مدیریت این چالش‌ها کشاورزی را داشت و مدیریت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، وی افزود: پدیده کمی بارش‌ها، افزایش درجه حرارت دما و گازهای گلخانه‌ای در کشورمان وجود دارد که همه آنها بر کشاورزی اثرگذار است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت ادامه داد: شرایط یاد شده باعث می‌شود تقاضای آب در کشورمان برای استفاده در بخش کشاورزی افزایش یابد و از طرفی از میزان بارندگیها کاسته شود.

وی تصریح کرد: سال گذشته سالی بسیار ناهنجار داشتیم که مبین آن است که کشاورزی با چالش تغییر اقلیم مواجه و این شرایط نیازمند برنامه‌ریزی است.

کشاورز با اشاره به موضوع برنامه امروز گفت: موضوع برنامه امروز ما با فائو در 20 سال گذشته مورد توجه بوده و هر سال آن را پیگیری می‌کردیم و می‌دانیم برای رسیدن به آن چه مشکلاتی پیش‌رو داریم.

وی گفت: برای گرفتن تصمیم‌های کوتاه و بلندمدت و تبیین استراتژی چشم‌اندازی باید به اطلاعاتی دقیق، به روز و تحلیل شده دسترسی داشته باشیم و دیتا و آمار به تنهایی در این زمینه کافی نیست.

کشاورز گفت: دنیا خیلی سال است که از این علم استفاده می‌کند به همین منظور است که ما در سالهای گذشته به دنبال دستیابی به آن بودیم و با توجه به اینکه اکنون فائو موافقت کرده که پروژه‌ای را به صورت آزمایشی با ما شروع کند برای ما خوشحال کننده است.

وی یادآور شد: سازمان فائو در این پروژه انتقال فناوری را به کشورمان خواهند داشت.

معاون وزیر کشاورزی گفت: باید این اطلاعات در زمان و مکانی باشد که برای ما قابلیت پیش‌بینی ایجاد کند یعنی اطلاعات را قبل از حاصل شدن برای ما تبیین کند.

کشاورز گفت: محصولات کشاورزی با توجه به حساسیت امنیت غذایی و لزوم برخورداری و دسترسی افراد به آنها با استفاده از این سامانه می‌توانیم ضمانت تولید ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه اطلاعات قابل استفاده از سامانه‌های ماهواره‌ای باید قابل پیش‌بینی و تحلیل باشد، گفت: از روز کاشت این اطلاعات از طریق سامانه مانیتور رصد می‌شود و وضعیت تراکم، آبیاری و تغذیه و عوامل خسارت‌زا و بیماری‌زا مورد بررسی قرار می‌گیرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: براین اساس گرما و سرما، خشکسالی، سیل و توفان در منطقه مورد نظر ما قابل پیش‌بینی خواهد شد و آن را از قبل به ما منتقل می‌کند.

کشاورز اظهار داشت: ما سامانه‌ای می‌خواهیم که کلیه اطلاعات محصول را برای ما رصد و از آمار به اطلاعات تبدیل کند.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: این پروژه در 3 استان کشور به صورت پایلوت اجرا شد که از لحاظ تجربه انتخابهای خوبی به حساب می‌آید.

وی تصریح کرد: یکی از تیپ‌های انتخاب شد منطقه سرد در کشور ما است که تحت تاثیر کشاورزی دیم قرار دارد این منطقه در زنجان است و قابلیت استفاده تجربیات آن در سایر مناطق کشور وجود دارد.

* از فائو تکنولوژی می‌خواهیم

کشاورز اضافه کرد: مازندران تیپ دوم انتخابی است که شامل مناطق ساحلی، کم ارتفاع و دارای باران مناسب است. برنج و باغبانی محصول عمده این منطقه بوده و کشت سبزی و صیفی در آن رایج است و فشار جمعیت بالایی به کشاورزی دارد همچنین از نظر زیست محیطی پیچیده است که تجربه دست آمده از این منطقه قابلیت انتقال به 5 تا 6 استان دیگر دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: جیرفت گروه سوم منطقه گرمسیر کشورمان است که عمده کشاورزی آن از حال حاضر تا تیرماه انجام می‌شود و تیپ آن گرمسیری و تولید آن کشت سبزی و صیفی متراکم است و تولید مرکبات آن در کشور اثرگذار است.

وی خطاب به نماینده فائو در ایران گفت:‌در این پروژه به دنبال تجهیزات و امکانات نیستیم بلکه آن را در حداقل می‌خواهیم که ما را راهنمایی کند اما از این فرصت برای تقویت نیروی انسانی و برای بهبود تکنولوژی استفاده خواهیم کرد و می‌خواهیم صاحب تکنولوژی شویم و ظرفیت‌های جدیدی در کشورمان ایجاد کنیم.

کشاورز در پایان سخنان خود گفت: امیدواریم در هر لحظه بتوانیم وضعیت، کیفیت محصولات مختلف را در نقاط کشورمان مورد ارزیابی قرار دهیم و از آن برای مقابله با سریع آفات بهره گیریم.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۰۲۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 

به گزارش خبرنگار مهر، کاظم قربان پور ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات موثر اداره امور اراضی جهاد کشاورزی اظهار کرد: یکی از مهمترین اقدامات مجموعه جهاد کشاورزی واگذاری ۱۵۲ هکتار از اراضی دولتی به طرح های مختلف کشاورزی و غیره بوده است.

رییس جهاد کشاورزی کاشمر ادامه داد: در سال جاری باهدف آموزش بهره برداران بیش از ۲۵۰ نفر روز دوره آموزشی برگزار شده و بیش از ۱۹ هزار و ۵۰۰ کیلومتر از اراضی به طور موثر پیمایش شده که منجر به صدور ۸۰ مورد اخطاریه و ۴۰ مورد اعمال قانون تبصره ۲ ماده ۱۰ وتعداد ۶ مورد ماده ۳ طبق قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغی شده است.

وی بیان کرد: در سال جاری ۱۸ مورد نقشه تجمعی پلاک های دارای رفع تداخلات با سطحی بالغ بر ۳هزار و ۵۰۰ هکتار تهیه شده و۶۳۰ نفربهره بردار با سطحی برابر ۳۵۰ هکتار به اداره ثبت اسناد و املاک جهت سند دار کردن اراضی معرفی شده اند.

قربان پور اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۱۰ مورد ثبت پرونده حقوقی و تعداد ۱۷۳ مورد از پرونده های سنوات گذشته را در سامانه ثبت کرده ایم.

رییس جهاد کشاورزی کاشمر خاطر نشان کرد: همچنین طرح های اجرا شده در قالب تبصره یک ماده یک ۹ مورد و ۱۳ مورد نیز در قالب طرح های واگذاری اراضی ملی انجام شده است.

کد خبر 6093028

دیگر خبرها

  • شناسایی، پایش و رصد تهدیدات موجود و پیش بینی تمهیدات مناسب
  • در انتظار روزهای خوب برای«زهره» اصلی ترین آبریز کشور
  • آغاز برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • ۵۵۰ هزارهکتار اراضی زراعی آذربایجان غربی دارای سند تک برگ شده اند
  • برگزاری رژه اقتدار دریایی در آبراه راهبردی خورموسی
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذی‌ربط امکان‌پذیر است
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذیربط امکان‌پذیر است
  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس