Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@03:45:26 GMT

لزوم بهره گیری از دانش آموختگان کشاورزی در تولید

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۰۰۵۸۴

لزوم بهره گیری از دانش آموختگان کشاورزی در تولید

رمز توسعه کشاورزی استفاده از توان و آگاهی علمی دانش آموختگان دانشگاهی است. برای عملیاتی شدن طرح خودکفایی لازم است تا کارشناسان به عرصه‌های تولید واردشده و دوشادوش کشاورزان فعالیت کرده و یافته‌های جدید تحقیقاتی را وارد عرصه کنند.

شاپور ظریفیان دانشیار گروه ترویج و توسعه روستایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی در کشورمان بی شک از اعضای جامعه نخبه و فرهیخته کشور در کنار سایر تخصص‌ها می‌باشند که از هوش و ذکاوت کافی برای یادگیری اصول علمی و عملی کشاورزی نوین در صورت برنامه ریزی صحیح کاربردی و فراهم بودن امکانات برخوردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ترویج را رکن اصلی توسعه کشاورزی دانست و افزود: ترویج، رکن اصلی توسعه کشاورزی است و باید دانش و فناوری نوین از کشاورزان نخبه و پیشرو و مراکز علمی و دانشگاهی به عموم کشاورزان منتقل شود، ضمن این که مسائل و مشکلات کشاورزان نیز به مراکز علمی منتقل شود تا بتوان راه حل هایی برای آن ها یافت.

وی با اشاره به ضرورت وجود انگیزه در فرآیند یادگیری خاطرنشان کرد: وجود انگیزه و تقویت آن در دانشجویان برای مشارکت بیشتر در فرآیند یادگیری امری ضروری است که بخشی از آن بر عهده دانشجویان در زمان انتخاب رشته تحصیلی است و بخش تقویتی آن بر عهده نظام آموزش عالی کشاورزی است تا با کمک هم فارغ التحصیلانی توانمند در هر دو جبهه علمی و عملی تربیت شوند و بتوانند با انتقال دانش نوین کشاورزی بطور کاربردی، موجب افزایش تولید محصولات کشاورزی و دامی و کاهش هزینه‌ها و سودآوری حرفه کشاورزی شوند.

ظریفیان ادامه داد: یکی از مهم ترین و ممکن‌ترین راه‌های رشد و توسعه در مسیر صادرات کالاهای غیر نفتی و کاهش وابستگی به نفت، توجه به صنعت کشاورزی است که هم از حداقل ارزبری برخوردار بوده و هم توان ایجاد محصولات تبدیلی را دارند.

دانشیار گروه ترویج و توسعه روستایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: کشاورزان نمونه بهره گیری از متخصصان و کارشناسان کشاورزی را از عوامل موفقیت خود می دانند.

وی عدم آگاهی بهره برداران را عاملی برای بهره گیری از فارغ التحصیلان دانست و افزود: عدم آگاهی بهره برداران از دانش روز، سن بالای آنها و پتانسیل های لازم برای خودکفایی ضرورت استفاده از فارغ التحصیلان را ایجاب می کند.

ظریفیان تاکید کرد: دانش آموختگان کشاورزی با ورود به عرصه تولید در افزایش کمّی و کیفی محصولات نقشی تعیین کننده دارند.

حسین کوهستانی، استادیار گروه ترویج و توسعه روستایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در گفت‌وگو با ایسنا،اظهار کرد: افزایش درآمد تولیدکنندگان با برنامه ریزی دقیق و با کمک کارشناسان کشاورزی در عرصه‌ تولید امکانپذیر خواهد بود.

وی افزود: دانش‌آموختگان کشاورزی با ورود به عرصه‌ تولید در افزایش کمّی و کیفی محصولات نقشی تعیین‌کننده دارند.

وی بااشاره به جای خالی کارشناسان ماهر در عرصه تولید خاطرنشان کرد: فاصله قابل توجه میان کارشناسان و کارگران در مزارع و واحدهای مرتبط، جای خالی کارشناسان ماهر را در هرم نیروی انسانی بخش کشاورزی نمایان می سازد.

کوهستانی ادامه داد: دانش باید از دانشگاه ها، استخراج و با بیانی ساده تَر به کشاورزان منتقل شود.

استادیار گروه ترویج و توسعه روستایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: پرورش نیروی انسانی ماهر و متخصّص به عنوان سرمایه های انسانی در افزایش بهره وری در بخش های مختلف کشاورزی نقشی بی بدیل دارد.

وی از مهم ترین موانع ارتقای کشاورزی گفت و افزود: فقر علمی و سطح نازل دانش و مهارت‌های فنی و حرفه‌ای نیروی انسانی شاغل در این بخش، از مهم‌ترین موانع ارتقای کشاورزی، است و بهره‌وری نیروی انسانی در کشاورزی، یک سوم بهره‌وری نیروی کار در کل کشور است.

کوهستانی بااشاره به ضرورت بهره گیری از فارغ التحصیلان تاکید کرد: حضور دانش آموختگان کشاورزی جوان، یک ضرورت و الزام تلقی می شود و به همین دلیل تجهیز بهره برداران به دانش روز و پتانسیل های لازم برای خودکفایی ضرورت بهره گیری از فارغ التحصیلان را ایجاب می کند.

بر اساس این گزارش، سالخوردگی جمعیت کشاورزان، ضعف نظام فنّی و دانش فنّی کشاورزی را تشدید می نماید، چرا که اشاعه تکنولوژی های نوین و دانش روز را با دشواری مواجه می سازد. سالخوردگی جمعیت بهره‌برداران، ضمن کم‌بازده‌سازی آموزش‌های ترویجی، رغبت به بکارگیری روش‌های سنتی را افزایش داده و حرکت بسوی کشاورزی علمی را با کُندی مواجه می نماید، در نتیجه اگر فعالیت های کشاورزی با پیوست آموزشی و همکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی توسعه یابد علاوه بر افزایش تولید، قدرت کشاورزی ایران هم افزایش می یابد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۰۰۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسیر خلق دانش و انتقال آن به عرصه های کشاورزی باید تقویت شود

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین جعفری روز سه شنبه در مراسم تکریم و معارفه رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، گفت: تقویت شرکت های دانش بنیان ضروری است و مسیر خلق دانش و انتقال آن به عرصه های کشاورزی باید تقویت و هدفمند شود تا خلق ثروت از دانش صورت گیرد.

وی با بیان اینکه از ماموریتهای مهم حوزه تحقیقات کشاورزی موضوع دانش بنیان کردن و ارتقای بهره وری در این بخش است،افزود: همچنین ماموریت اصلی همکاران ما در مراکز تحقیقاتی باید حل مشکلات اساسی حوزه کشاورزی استان باشد و با همراهی و تقویت بخش خصوصی برای پیشبرد اهداف بخش کشاورزی کمک کنند.

جعفری با اشاره به اهمیت چشم انداز سند امنیت غذایی، گفت: در این سند که با همکاری و مشارکت بیش از ۳۰۰ نفر از اساتید، محققان و صاحبنظران تنظیم شده، بهره وری از سایر منابع پایه از جمله کاهش مصرف آب در تولیدات کشاورزی مورد تاکید قرار گرفته است.

معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه یافته های تحقیقاتی و انتقال دانش باید به عرصه کشاورزی نفوذ کند و مراکز تحقیقاتی باید بتوانند این انتقال را تقویت کنند.، افزود امنیت غذایی اهمیت بسیار زیادی دارد و بستری برای همه امنیت ها به شمار می رود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نیز در این مراسم به اهمیت نقش دانش در ارتقای بهره وری در حوزه کشاورزی اشاره و تاکید کرد: اتفاقات خوب و بسیار مهمی از ابتدای انقلاب در بخش کشاورزی رقم خوده است و باید اتفاقات خوبی نیز در آینده در این بخش رقم بخورد.

روح اله حسنی تصریح کرد: حوزه کشاورزی از خصوصی‌ترین بخشهای اقتصادی است و نقش دانش در ارتقای بهره وری در این حوزه اهمیت ویژه ای دارد.

حسنی با بیان اینکه انتقال علم و دانش باید در راهبرد افزایش محصولات سالم مورد استفاده قرار گیرد، افزود: نقش تحقیقات در عرصه هایی از جمله حوزه گندم بسیار اثرگذار است و باید فرمول های افزایش تولید به دست کشاورزان برسد و نقش بخش خصوصی در این موضوع می تواند موثر باشد.

در این مراسم از زحمات نادر عباسی رئیس پیشین مرکز تحقیقات، قدردانی و محمدرضا عظیمی به عنوان رئیس جدید مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان معرفی شد.

کد خبر 6093814

دیگر خبرها

  • لزوم بهره‌گیری از فناوری‌ و دستاورد‌های دانش‌بنیان در حفاظت محیط زیست
  • لزوم پرداخت پاداش افزایش تولید به کارگران در واحدهای تولیدی
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • ابداع شرکت دانش‌بنیان سمنانی به کمک پرورش‌دهندگان ماهی آمد
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • مسیر خلق دانش و انتقال آن به عرصه های کشاورزی باید تقویت شود
  • تاکید بر حمایت از کارگران سمنان تا سهم ۴۰ درصدی دانش‌آموختگان از اشتغالزایی
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • اشتغال فارغ التحصیلان، افزایش بهره‌وری و جهش تولید