Web Analytics Made Easy - Statcounter

پروفسور مارک تسلر می‌گوید ممکن است در صورت عدم تأیید پایبندی ایران به برجام از سوی ترامپ، کنگره با توجه به اکثریت جمهوریخواهان این تصمیم را تأیید کند.

براساس قانون آمریکا، رئیس جمهوری آمریکا موظف است هر سه ماه یک بار نظر خود را درباره پایبندی ایران به توافق هسته ای به کنگره آمریکا اعلام کند. «دونالد ترامپ» تاکنون دوبار پایبندی ایران به برجام را تایید کرده اما در اردیبهشت ماه، رسانه های آمریکایی گزارش داده بودند او چندان تمایلی به این کار نداشت و پس از آن تیمی منصوب کرد تا موارد نقض تعهد ایران به برجام را مشخص کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آقای ترامپ درسخنرانی ماه گذشته خود در سازمان ملل متحد توافق اتمی با ایران را خجالت آور خواند و آن را یکی از بدترین و یکطرفه ترین قراردادهایی خواند که ایالات متحده آمریکا به خود دیده است. توافق هسته ای ایران یا برجام، در زمان ریاست جمهوری «باراک اوباما » حاصل شد، اما ترامپ از زمان نامزدی گفته بود که این بدترین توافق ممکن بوده و آن را لغو خواهد کرد. در حال حاضر برخی تحلیلگران و مشاوران سیاسی به وی توصیه کرده اند که به جای خروج از برجام، فشار بر ایران را تشدید کند.

ضرب الاجل بعدی یکشنبه 15 اکتبر است اما آقای ترامپ ممکن است قصد خود در این باره را قبل از ضرب الاجل 15 اکتبر اعلام کند که آیا به اعتقاد او ایران به تعهدات خود در برجام عمل کرده و آیا این توافق منافع ایالات متحده را پیش می برد یا نه.

در این راستا مصاحبه ای با پروفسور «مارک تسلر» استاد دانشگاه میشیگان امریکا انجام شده است که در ادامه می آید.

پروفسور «مارک تسلر» استاد علوم سیاسی دانشگاه میشیگان و مدیر موسسه بین‌الملل و مطالعات سیاسی این دانشگاه است. وی متخصص سیاستهای مقایسه‌ای و مطالعات خاورمیانه است. حوزه مطالعاتی تسلر کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا است. وی از متخصصان برجسته مسائل اعراب- اسرائیل است.

کتاب تاریخ مناقشات اعراب و اسرائیل وی از شهرت جهانی برخوردار است و در سال 1994 توسط روزنامه نیویورک تایمز به عنوان اثر برجسته انتخاب شد. تسلر رئیس پیشین مؤسسه مطالعات مراکش در آمریکا و مشاور برنامه توسعه سازمان ملل متحد نیز بوده است.اسلام و دموکراسی در خاورمیانه، نسلهای سیاسی در کشورهای در حال توسعه و تاریخ مناقشات اعراب و اسرائیل از جمله آثار تسلر به شمار می‌روند.

*برخی منابع خبری غربی اعلام کرده اند «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا عدم پایبندی ایران به برجام را اعلام خواهد کرد و عملا برجام را نقض خواهد کرد. نظر شما در این خصوص چیست؟

در حال حاضر مشخص نیست چه اتفاقی در آینده نزدیک رخ خواهد داد. «دونالد ترامپ» ممکن است 15 اکتبر پایبندی ایران به برجام را تایید نکند، اما آمریکا همچنان به برجام متعهد باشد. اگر ترامپ پایبندی ایران به برجام را مورد تایید قرار ندهد، یک مهلت شش ماهه جهت حل اختلافات بین امریکا و ایران وجود دارد. اگر در این مدت نیز اختلافات حل نشود، تحریم هایی که در زمان انعقاد توافق هسته ای ایران لغو شده بودند بار دیگر علیه ایران اعمال می شوند.

*اگر ترامپ برجام را نقض کند گام بعدی وی در خصوص ایران چه خواهد بود؟

من دقیقا نمی دانم، اما واقعیت این است که در صورت نقض برجام از سوی آمریکا، ایران دیگر مجبور به رعایت مفاد برجام نخواهد بود.

*اگر ترامپ برجام را نقض کند در این صورت برای بازگشت تحریمهای هسته ای ایران، کنگره آمریکا باید رای گیری کند. آیا کنگره چنین تصمیمی خواهد گرفت؟

با توجه به اکثریت جمهوریخواه در کنگره، احتمالا کنگره چنین تصمیمی را اتخاذ خواهد کرد.

*برخی افراد مانند Richard Goldberg معتقد هستند اگر ترامپ برجام را نقض کند در این صورت اروپایی ها وی را در خصوص تحریم مجدد هسته ای ایران همراهی خواهند کرد. نظر شما در این خصوص چیست؟

در این مورد اطلاعات کافی ندارم.

منبع:مهر

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299,1300/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۰۲۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش انصارالله یمن به خروج ناو هواپیمابر آمریکا از دریای سرخ

«انصارالله» در واکنش به خروج ناو هواپیمابر آمریکایی پس از چهار ماه استقرار در دریای سرخ، کاهش دفعات حملات ارتش یمن به کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی را تکذیب کرد.

به گزارش ایسنا، محمدعلی الحوثی، یکی از اعضای شورای عالی سیاسی یمن و از رهبران «انصارالله» در پلتفرم «ایکس» در واکنش به اعلام نیروی دریایی آمریکا مبنی بر خروج ناو هواپیمابر «آیزنهاور» و یک ناوشکن از دریای سرخ گفت: اگر آمریکا مدعی کاهش عملیات نیروهای مسلح یمن برای حفظ وجهه خود، عقب‌نشینی از نظامی‌سازی دریا و رساندن پیامی به شرکت‌های بیمه است برخلاف آنچه در ابتدا مطرح کرده بود، این یک خودفریبی مثبت است.

وی افزود: اگر آمریکا در عملیات‌ها کاهش واقعی مشاهده می‌کند، باید کشتی‌های خود و کشتی‌های اسرائیل تحت الحمایه‌اش را دوباره به حرکت درآورد تا یک صید خوشمزه برای نیروهای ما باشد.

اوایل روز جمعه نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که ناو هواپیمابر یو اس اس دوایت دی آیزنهاور و ناوشکن یو اس اس گریولی پس از حدود چهار ماه حضور در دریای سرخ از کانال سوئز به سمت شرق مدیترانه عبور کرده‌اند.

موضع انصارالله یک روز پس از آن اعلام شد که ارتش یکن یک کشتی صهیونیستی به نام MSC داروین را در خلیج عدن با موشک‌های دریایی و پهپادها هدف قرار داد و با موشک‌های بالستیک و بالدار به اهدافی در منطقه ایلات در جنوب اراضی اشغالی حمله کرد.

عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله روز پنجشنبه اعلام کرد: نیروهای ارتش ۱۰۲ کشتی مرتبط با اسرائیل را در دریاهای  سرخ و عرب، خلیج عدن و اقیانوس هند در طول ۲۰۲ روز تجاوز به غزه هدف قرار دادند که گویی هر ۲ روز یک کشتی را در حمایت از جناح‌های فلسطینی در نوار غزه هدف قرار گرفته‌اند.

در اواسط ماه مارس، انصارالله اعلام کرد که دامنه حملات خود را در دریای سرخ و عرب و خلیج عدن، علیه کشتی‌های مرتبط با اسرائیل یا عازم بنادر آن و کشتی‌های آمریکایی و انگلیسی گسترش داده که شامل اقیانوس هند نیز می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • واکنش انصارالله یمن به خروج ناو هواپیمابر آمریکا از دریای سرخ